Lena Ranehag – Förnimmelse av bevis

Helt underbart och sketaroligt. Ännu ett påstått medium avslöjat.

Hyfsad tajming med tanke på mitt inlägg Förnimmelse av båg, hittade idag detta på ett forum (Skepticism i Fokus). Forumtråd här!

Det är några radioprogram om övernaturligt på SR P1. Lyssna här – Länk!
I program 2, förnimmelse av bevis, tar dom upp just tv-programmet förnimmelse av mord.

Här finns det ju numera bevis på vad som hänt i ett av fallen där, pernillamordet/Anders Eklund.

Det roliga är att mediet, Lena Ranehag, (obehaglig människa f.ö) hennes ”förnimmelser” stämde precis med vad som stod i tidningarna. Men, nu med facit i hand, stämmer det INTE med vad som egentligen hände i verkligheten.

Kul att hon tar det så bra när hon ”konfronteras” om det senare ;-]

Caroline Giertz, är ju också hyfsat bortgjord, blev helt till sig i trasorna och skickade programmet till alla möjliga tidningar med flera för att det var så bra och ”stämde”…

Hon tror/litar ju helt på ”sina medium”, men man märker här att hon inte riktigt kan/vill förklara detta.

Ska bli sjukt roligt att höra nästa program, som jag uppfattar kommer handla om Anders Åkesson och hans fuskseanser.

Här är ett klipp ur programmet. (det blir ”filmklipp” för det går inte att lägga upp ljudklipp här)

Angående ”lastbilschaufför”, hon säger ”maskin eller lastbilschaufför (?), jobbar fysiskt”. Inte så fysiskt att sitta och köra lastbil. Lyckad shotgunning?

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion
About these ads

5 reaktioner på ”Lena Ranehag – Förnimmelse av bevis

 1. Vi träffade dock Lena Ranehag häromdagen. Hon var vid ett köpcenter och rastade sin valp, då vi gick fram till henne. Hon berättade vad hon fick in om oss alla 3 och allt stämde klockrent. Vi har aldrig träffat henne förut och hon vet ju inget om oss heller, men hade verkligen rätt i det hon fick fram om oss.

  1. Javisst, kul – berätta gärna VAD det var hon sa som ”stämde” om er. Ganska säker på att det var lite Barnum-uttalanden bara…

   MEN, visa mig gärna ha fel (nu blir det ju iofs då också personliga anekdoter osv, men ändå – kul att höra…)

 2. Har lyssnat på intervjun med Lena Ranehag. Hon säger faktiskt inte lastbilschaufför. Utan att gärningsmannen jobbar med ”maskiner eller lastbilar; jobbar fysiskt” (kolla från 3:15 och framåt i ljudklippet). Mördarens ålder anges av Lena Ranehag vara 45-46 år. Anders Eklund är född 1965. Pernilla mördades år 2000. Dvs Eklund var vid mordet 34 år gammal (skulle fylla 35 drygt två månader senare).

  Det är rimligt att tänka sig att OM nu Lena Ranehag är en psychic (vilket jag dock betvivlar) på något vis förmår återuppleva stämningarna/känslorna från själva mordkvällen. Hon känner ju exempelvis ett obehagligt tryck mot halsen, vilket hon tolkar som offrets kvävningskänslor. Just därför är det också rimligt att tänka sig, att det som hände på just mordkvällen spelas upp som en sorts film i hennes hjärna. Och därav följer i så fall att den mördare hon ”ser” agera i denna ”hjärnfilm” rimligen måste ha den ålder han hade när mordet begicks, alltså knappt 35 år. Och inte den ålder Eklund hade vid den tidpunkt då programmet spelades in.

  I övrigt är det precis som sägs i ditt ljudklipp från P1-programmet Övernaturligt, nämligen att vi människor har en benägenhet att minnas träffarna men vara överseende med felen/misstagen.

  För övrigt är det konstigt att andarna kan vara så precisa i detaljerna när de samtidigt är helt oförmögna att berätta mördarens namn. Inte ens en sketen liten bokstav kom till Lena Ranehag under hennes påstådda kontakt med andevärlden.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s