Kläder efter döden

Hur funkar det med kläder och det efter att man dött? Alla medium ser ju alltid folk/andar med kläder, typ ”en man i uniform” tex.

Har man dom kläder på som man dör i, eller har man dom kläder på som man har haft mest i genomsnitt i livet? Har man sen dom på sig alltid i efterlivet? Taskigt om man varit tex nakenmodell eller naken när man dör, då är det det som gäller sen då?

2 reaktioner till “Kläder efter döden

  1. Det fungerar nog snarare som så att själen har ingen plats i tid eller rum (och följaktligen inga kläder) men har ändå ett medvetande. Den kontrasten kan för många vara svåra att smälta. Ett ”ingenting” som kan uppleva och känna.

    Om nu medium påstår sig se kläder och annat rör det sig snarare om kommunicerade bilder eller gamla minnesbilder. Förvisso finns det vissa vittnesmål vid UKU:er som beskriver att man är kopplad till kroppen via någon form av sträng (av ljus eller liknande), men de är ganska få i antal.

    Man får inte glömma bort att samma typer av upplevelser kan tolkas olika av olika människor beroende på bakgrund. En som är kristen kan tolka ljusfigurer som änglar etc, medan en ateist tolkar det som just ljusfigurer. Att särskilja konkreta observationer från vad man tror det är blir alltså väsentligt.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.