Skapelseberättelsen fisk och fågel

1 Moseboken 1:20 o.s.v…

Gud sade: ”Vattnet skall vimla av levande varelser, och fåglar skall flyga över jorden, under himlavalvet.” Gud skapade de stora havsdjuren och alla olika arter av levande varelser som vattnet myllrar och vimlar av och alla olika arter av fåglar.

Gud måste haft bra fantasi och troligtvis alldeles för lite att göra. Jag också tydligen, för jag har ju googlat en del för att få fram siffror här ;-]

När han då alltså skapade fiskarna och andra levande varelser i vattnet (som det står), så höll han inte igen direkt. Det finns cirka 30 000 kända arter av fiskar som tillhör ryggradsdjuren, Sen finns det ju tex maneter och koralldjur (bara koralldjuren skapade han över 6 000 olika arter(?)) med flera som tillhör ryggradslösa nässeldjur, med omkring 10 000 arter till det.

Om man nu då bara tar ett exempel, hajarna, så finns det runt 440 arter och det måste väl skapats minst två av varje av alla, hona och hane, vilket iofs borde leda till inavel, (väl?) Alltså minst 880 stycken av EN ”fisksort”, hade det inte räckt med en av varje?

Sen blir det väl då runt 60 000 olika fiskar, utan nässeldjuren, med alla deras respektive ”egenheter” som utseende, födointag, läten och fortplantning med mera med mera att skapa… bra jobbat!

Men det räckte inte med det, vi ska ju ha några fåglar också. Det finns idag mellan 9 000 och 10 000 olika fågelarter i världen, beroende på hur man räknar. Det blir samma matematik med mera här. Jag behöver väl inte ens nämna alla”andra” djur…

Annat att ta med här är väl att vissa av både fiskar och fåglar har en tendens att äta upp varandra, så det gällde väl att alla fastade tills beståndet var så stort (*inaveln?) att dom kunde börja med näringskedjan, eller?

Och vad åt växtätarna?
”Då bar jorden ännu ingen buske på marken, och ingen ört hade ännu skjutit upp på marken, ty herren gud hade icke låtit regna på jorden, och ingen människa fanns, som kunde bruka jorden” 1 mosebok 2:5

Höll nästan på att glömma, han placerade väl ut dom på sina olika platser runt jorden också? Efter att Adam namngett alla!

Plus att sen Noa samlade in två av varje, och sen placerade ut dom på sina platser igen.

Fjärde dagen måste varit lååååååång.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion
Annonser

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.