Horor inget problem för gud

Tamar var enligt Gamla Testamentet änka efter Er (som dödades av gud för att han misshagat honom, 1 mos 38:7). Hon hade avbrutna samlag med Onan. (Onan dödades för detta också av gud för att han ”spillde sin säd”, det misshagade honom, 1 mos 38:10) Hon förklädde sig då till prostituerad och blev med barn genom sin svärfar, stamfadern Juda, Ers och Onans far, när han inte gav henne hans kvarvarande son, Shela, till make. (Kunde hon inte hitta någon annan man, istället för just sin svärfar?)

Hon kom att föda Juda tvillingpojkar, Peres och Sera, av vilka Peres kom att bli stamfader till kung David. Kung David och Jesus var avkomlingar till Juda.

Det är alltså HELT ok att sätta på prostituerade, inga problem. Det är alltså också ok att vara prostituerad och skaffa barn med sin svärfar, utan att gud opponerar sig! MEN, INTE ok med avbrytet samlag (= dödsstraff).

Juda skulle f.ö. bränna Tamar för att hon bedrivit otukt, (”Fören ut henne till att brännas.” 1 mos 38:24) innan han fick veta att det var med honom själv.

Bonus:

När hon födde tvillingarna, så sträckte den ena av dom ut armen/handen först och blev ”märkt” med en röd tråd för att visa vem som kom först. Men handen drogs in (?) igen och den andra tvillingen smet ut först… 1 mos 38:28.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.