Jane Lyzell – Bluffseanser

Det är mycket andevärld och seanser och sånt trams nu…

Har kollat runt lite mer om just fysiska seanser, helt sjukt att folk verkligen tror på det.

En som dyker upp på många ställen och t.ex forum om det är påstådda mediet Jane Lyzell, som jag skrivit om innan. Hon sågar ju påstådda mediet Anders Åkesson rejält efter att han avslöjats. Men vad jag kommer fram till så har hon haft mycket nära samarbete med honom tidigare och har nu, 2011 samarbete med påstådda mediet Colin Fry som också avslöjats ordentligt med handen i kakburken.

Jane Lyzell – Bluffseanser

Stewart Alexander
Här skriver hon om en fysisk seans med påstådda mediet Stewart Alexander 2008 (före Anders Åkesson avslöjats, men han är med här), som f.ö Anders Åkesson nu säger ”också fuskar”, på Övernaturligt i fokus.

Inläggen i forumet, finns här att läsa!

En bit ner i kommentarerna skriver Jane Lyzell, #15
”Olikt dig – så tror inte jag att det fuskas i fysiska seanser – hur du nu kan tro det själv – bevisar igentligen din egen osäkerhet och okunskap i vad fysiskt mediumskap är. Litar man inte på sig själv – litar man inte på andra heller!”

”De demonstrerande fysiska medium av idag – är inga som fuskar – Det har anklagats tillbaks i tiden likt det också görs idag – men det finns inga hållbara bevis för fusk!”

Och vidare i inlägg #27
”Skulle aldrig gå och sätta mig med en bluffmakare – vet du varför – jo för jag tar reda på information om den jag eventuellt sitter för – hur länge de har utvecklats osv. – säger det åter igen – inget fysiskt medium fuskar” – (här har jag klippt bort en bit).
”Det är löjligt och patetiskst att tro de och talar bara mer om dig själv, och din tillit till medium.”

”Om du skulle sätta dig med en bluffmakare som plötsligt dyker upp ifrån ingen stans – får stå för dig. I spiritualismen har vi koll på varandra och inget sker utan att det är gediget – fusk skulle inte bli långrandigt! ha ha ha hi……… blåögd ….. ha ha hi….. oj oj oj…….”

Det är också förjävla roligt att läsa hur Jane Lyzell beskriver sig som i #23:

”Vist är jag skeptisk ibland som jag skrev- men det är en sund skeptesism som baserar sig på vetskap om fysiskt mediumskap Har inget med att jag ens skulle misstänka att det förekommer fusk.

Jane Lyzell lurad – en gång i veckan i tre år!
Särskilt när man kan läsa att Jane kört 20 mil 1 gång i veckan i 3 års tid för att medverka i Anders Åkessons ”fysiska hemcirkel” vad det nu är – UTAN att då som ”expert” i ämnet och skeptisk, märka av eller ens ana fusk/et.

Fantastiskt..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

7 reaktioner till “Jane Lyzell – Bluffseanser

 1. Som jag skriver i tråden ”bluff blir inte långrandigt” och det blev det inte i Anders fall heller ifrån det han började fuska och till avslöjandet!
  Kan tyvärr inte säga att han bluffat hela vägen – för då juger jag – och det som var i Hemcirkeln är inte samma sak som öppna seanser!

  Svårt säga exakt när hans fusk började – det vet endast han själv! vi andra kan endast spekulera! blir lite surt faktiskt!

  Vänligen Jane Lyzell

  Gilla

 2. Några tankar fångade i flykten efter att ha läst detta Gesus-inlägg:

  Fysiska seanser är helt klart en ljusskygg aktivitet. Om de andetroende verkligen vill återupprätta förtroendet för sin verksamhet, borde de samfällt stå upp och kräva – eller snarare tillåta – filmning med kameror som går att fotografera med i mörker.

  Dessutom borde de gå med på att genomföra fysiska seanser i OLIKA grader av mörker. Varför måste det vara just beckmörkt?

  Hela idén att ett andeväsen skulle vara känsligt för ljus är befängd. Och synsättet att ett medium försänkt i trans skulle vara känsligt för ljus och rent av riskera att dö vid ljusexponering motsägs effektivt av det faktum att Colin Fry år 1992 avslöjades, när belysningen i den lokal han uppträdde i plötsligt tändes. Om något dog den gången var det väl Colin Frys anseende. Inget annat.

  För övrigt: Ska det vara någon som helst mening med fastbindning av ett medium – i syfte att bevisa att effekterna i mörkret åstadkommes av någon annan än mediumet – måste man givetvis också kunna ha kontroll över eventuella hemliga medhjälpare i lokalen.

  För övrigt: Varför används inte små bjällror som komplement till den traditionella repbindningen av mediumen? Bjällrorna bör appliceras så nära huden som möjligt (inte utanpå tjocka pjäxliknande skor eller dylikt, vilka man kan låta fötterna glida ur).

  Förresten: Varför används inte (maskerings)tejp? Inom rånarbranschen är tejp mycket populärt numera och (penga)rånare som (penga)rånare, kan man ju tycka.

  Man skulle dessutom med fördel kunna ta för vana att tejpa över också mediumets mun under seansen för att dymedelst försvåra/omöjliggöra att mediumet med förställd röst fejkar ett talfört och närvarande andeväsen.

  Gärna även övertejpning av ögonen, ty mediumet ska ju sitta i mörkret på sin specialstol, så hen kan ju knappast skylla på att hen har användning för ögonen under seansen – eller?

  Om jag finge råda, skulle mediumet för att bevisa sin oskuld få en plasthink trädd över huvudet samt densamma fasttejpad mot hals, nyckelbenen eller dylikt. Denna plasthink bör helst också behängas med små bjällror för att avslöja plötsliga och tvära kast med huvudet.

  Naturligtvis måste enstaka bjällerklanger accepteras, men om fysiska manifestationer alltid föregås av klingande bjällror, bör man
  dra öronen åt sig.

  Ja, detta var blott några tankar som poppade upp i skallen på mig.

  Gilla

 3. Håller med dig, Gesus!

  Här är en intressant artikel som jag tycker alla på medium troende, inte minst Jane Lyzell, borde ta och läsa: http://en.wikipedia.org/wiki/Eusapia_Palladino .

  Här avslöjas allehanda trick som detta på sin tid – decennierna runt sekelskiftet år 1900 – välkända kvinnliga medium ofta använde sig av.

  Scrolla ned till slutet av artikeln, till rubriken Tricks.

  Jag har också, på annat håll, läst om hur denna Eusapia Palladino gick till väga för att skapa ektoplasma. Tyvärr omnämns detta inte i Wikipediaartikeln.

  Ektoplasmatricket gick så till att Eusapia bar trosor som inte var ihopsydda nedtill i grenen (något som för övrigt inte var helt ovanligt för så där 100-150 år sedan; den sortens trosor är ju väldigt behändiga om man blev kissnödig, bara att huka sig ned och sära på ”troshalvorna”; inte minst barn bar den sortens underklädesplagg).

  Men vad har den sortens trosor med ektoplasma att göra? Jo, tack vare den sortens trosor blev det lätt för Eusapia att fixa fram ektoplasma, som i själva verket inte var något annat än liite specialbehandlad gasväv eller dylikt. Denna gasväv, som alltså skulle föreställa ektoplasma, hade hon instoppad i sin slida (dvs intravaginalt).

  Säg den kontrollant (naturligtvis råkade den personen alltid vara av manligt kön) som undersökte henne som var så närgången, att han vågade sig på att utföra en sådan där ”mödomshinnekontroll” på Eusapia som vissa muslimer i dagens Egypten inte tycks dra sig för att göra på unga egyptiska kvinnor som rör sig utomhus utan livvaktskydd.

  Sedan flyttade förstås Eusapia i ett obevakat ögonblick gasväven från sin slida till sin mun, varpå hon teatraliskt kunde dra ut ektoplasma ur sin mun. (I artikeln beskrivs hur Eusapia inte sällan satte i system att låta kontrollanten till höger om henne greppa tag i hennes ena hand, fastän det i själva verket var den hand som kontrollanten till vänster om henne var ägare till, innebärande att Eusapia hade sina händer (åtminstone den ena av dem) helt fria att göra vad hon ville och kunde med dem.

  Detta sistnämnda trick att flytta ektoplasmaföreställande gasväv från slidan till munnen skulle kanske Jane Lyzell kunna öva på under sina träningspass. Eller vad säger du därom, Jjane?

  Lite svårare blir det dock av lätt insedda skäl för Anders Åkesson eller Terry Evans att öva in detta trick. Fast å andra sidan ertappas ju många knarksmugglare med att ha fört upp kondomer fyllda med narkotika i sin ändtarm. Så inte vore det väl omöjligt, om blott viljan finns, för Anders Å & Co att föra upp ihoprullad gasväv i sin anus.

  Å andra sidan kanske det tar emot lite, åtminstone för manliga medium, att därefter, i skydd av mörkret, flytta denna gasväv från anus till munhålan.

  Jag kan tänka mig att en sådan gasvävsflytt skulle kunna framkalla dålig andedräkt. Eller vad tror du, Gesus? Vet du om medium är kända för att ha dålig andedräkt? Eller de kör på i bara mässingen, utan andedräkt?

  Gilla

 4. Det fysiska mediumskapet anses av vissa påstådda medium som det finaste,den absolut rena och klara kontakten till avlidna människor som går att uppbringa.Det anses oerhört svårt att utveckla denna gren.Och ingen endaste har ännu lyckats visa upp det.
  Och det säger också en heldel om mentaltmediumskap(vanliga seanser och sittningar) vad det är för någonting.

  Förr i tiden fanns fotografier från fysiska seanser.Idag finns det ingenting,det är väl för att det inte finns och har aldrig funnits en äkthet i den påstådda rena och klara kontakten.

  Gilla

 5. Hej Gesus!

  Jag har läst igenom flera av dina inlägg om Jane Lyzell. En kvinna jag inte beundrar!

  Har du hört att Ramsbergsgården ska bli flyktingförläggning….
  http://24i.se/ramsbergsgarden-kan-bli-asylboende/

  Att Ramsbergsgården har blivit reklamerad
  http://reklamombudsmannen.org/uttalande/ramsbergsgarden-pastaenden-pa-webbsida

  Har du sätt ifokus spiritism, http://spiritualism.ifokus.se/ Det är väldigt många inlägg från Jane Lyzell. Det är rätt knapert bland inlägg ifrån andra medlemmar på Ifokus….har hon skrämt bort så många människor.

  Ramsbergsgården går att finna under sektliv http://www.sektliv.se/index.php?p=1_12_Sekter-i-Sverige-II

  Jag tycker om din blogg

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.