Avslöjade medium

Har ju kollat runt lite om medium med mera ett tag nu. Jag hittar en del medium som tydligen är ”stora” i sverige och som verkar vara ”betrodda”, medverkar på TV och liknande. Vad jag också hittar är att dom hänvisar till, arbetar tillsammans med och är ibland utbildade av medium som har blivit avslöjade som bluffare/fuskare…

Det verkar som om dom som tror på det, deras tro är så stark, att man inte bryr sig om att det fuskas och t.o.m avslöjas fusk. Man tror ändå, utan att ifrågasätta.

seansTrick

Vi kan ju börja med #Anders Åkesson-avslöjandet ifjor. Vad jag kan se/hitta så är han utbildad/certifierad av Iris Hall, som verkar vara något sorts ”tungt bevis” på att man då kan tala med döda med mera (många ståtar med detta). Iofs är det många som hänvisar till att dom är utbildade av just Anders Åkesson, så…

För att ta det kort, Anders Åkesson har arbetat ihop med #Jane Lyzell som nu tagit avstånd från honom och hans fru efter det att dom fuskat. Colin Fry som också åkt fast, (länk till dålig video, länk till artikel) arbetar hon dock fortfarande med. Detta förklarar hon med att Colin Fry inte fuskade medvetet.

Om ni inte vet det så blev Colin påkommen med att springa omkring och vifta med trumpeter när han skulle varit fastbunden och någon råkade tända lampan… Han skyllde på ”jordbundna andar” och jobbar på för fullt ändå.

Det ställs nu frågor till Jane Lyzell vad som skiljer Frys och Åkessons fusk åt, och hon svarar:

Du kan inte gämföra det som hände med Colin med detta – Anders gör detta fullt medvetet medan det som hände Colin var omedvetet med colin i full trans leviterandes 2 decimeter ovan golvet – det var en lägre energi som tog kontroll över han. vilket tyvärr är en riskt just med fysiskt mediumskapet.

Vilket då andevärlden hjälpte cirkelledaren att förstå med det tända ljuset i några sekunder. Ingen av hans cirkeldeltagare har någonsin anklagat han för fusk – de var där och såg vad som hände – de som anklagat honom för fusk var gästsittare som inget hellre ville en att tala ned Colin. Ingen av cirkeldeltagaran slutade i hans Hem cirkel, utan fortsatte stödja honom i vetskap om att han är äkta!”

Det var alltså andevärlden som tände ljuset, inte ngn människa. Jag undrar f.ö. varför inte Colin Fry blev ”skadad” av ljuset som dom ju säger är så farligt att mediet kan dö av det.

Just Helen Duncan är ett medium som det hänvisas till att hon dog p.g.a att polisen stormade en seans med henne, och hon skadades så svårt av ljuset att hon avled. Men kollar man upp det snabbt, så var det inte därför utan att hon nog söp ihjäl sig istället. Under en seans var det en ”sittare” som tog tag i hennes ”ectoplasma” och avslöjade henne, så att hon tom fick fängelsestraff för bedrägeri. Hon satt inne ett par gånger för det t.o.m. Läs här!

En annan pellejöns är Jörgen Gustafsson (också Iris Hallcertifierad, eller vad det heter) som varit med mycket överallt. Han blev avslöjad av Robert Ashberg i Insider, men bortförklaringarna är många och ”dom troende” hittar ursäkter osv… Han jobbar också på för fullt ändå. Se program/klippet här! eller hela programmet här, Länk till tv3 play och hela programmet här!

En liten hint till hur fusket ”viftas bort” är väl t.ex Caroline Giertz, som efter Anders Åkesson avslöjande vände på hela grejjen och bara tyckte att Åkessons avslöjande stärker trovärdigheten hos andra medium. Kolla hennes inlägg här!

Här en matnyttig länk till ett inlägg där en som varit med på Åkessons seans (Tarot Lasse) beskriver vad som hände. Notera alla kommentarer om hur underbart det måste vara o.s.v, ljus och kärlek… ha, ha. Man undrar hur han/dom ställer sig till detta idag efter avslöjandet?

En mycket bra länk här till en artikel som tar upp det mesta som rör fusket och mediumen med mera.

Bonusvideo

Bonusskoj

Såg en tråd där det diskuteras just denna video. Skoj att läsa kommentarerna och alla bortförklaringar från dom troende. Det är konstigt, så fort något visar på bluff, så är just det bluff…

Den alltid till försvar till/för knasigheterna, Jane Lyzell, kommer till undsättning och som vanligt skyller allt på skeptikerna:

Detta är nog helt arrangerat utav skeptiker med fejik/skådespelar medium rakt igenom är jag rädd för!

Men även som psycic kan du plocka upp denna osanna historia ifrån han som hittat på det hela(altså inget andlig kontakt behövs)

Ledsen inga bevis mer en att skeptiker försöker fjeka situationer!

länk!

Hon lägger ändå in en liten öppning, ifall det nu ÄR medium, vilket det är, att dom kan plocka upp osanna historier UTAN andekontakt. Ja, eller hur!

8 reaktioner till “Avslöjade medium

 1. Av många bra bloggartiklar – ja den absoluta merparten av dina alster är JÄTTEBRA, Gesus – är just denna en av dina absolut bästa. Hög faktatäthet, Och inte enbart fokus på det evinnerliga tjafset med/om Peratt, Sassersson, Evans & övriga jultomtar/pellejönsar.

  Fast samtidigt förstår jag ditt fokus på dessa clowner. Jag också lider av höggradig allergi mot personer som uppträder med lånta fjädrar och gör anspråk på att sitta inne med den absoluta sanningen om sådant som vi inte kan veta med någon fullständig/total grad av säkerhet . De må sedan vara präster/teologer eller självutnämnda småpåvar i det paranormala facket.

  Likt Magnus Uggla mår jag illa. Fast inte på grund av Pernilla. Utan när jag läser de pompösa, smått megalomaniska inlägg som herrarna Peratt och Sassersson så gärna lämnar ifrån sig på olika webbplatser.

  En stor flock duvor ger ifrån sig mindre bajs än vad P&S genererar, främst i form av så kallat ordbajsande.

  När jag läser just denna bloggartikel, undrar jag, och förhoppningsvis många med mig, varför man ska binda fast mediumet vid dess stol, om det nu förhåller sig på det viset, att ”jordbundna andar” har för ovana att lösgöra mediumen från de rep, med vilka de har bundits fast vid stolen.

  Sett mot den bakgrunden (att ”jordbundna andar” ofta lägger sig i den fysiska seansen och befriar det fjättrade mediumet), vad är det då för mening och poäng med att binda fast mediumet?

  Mig icke fatta. Såvida det inte handlar om att bluffa och lura publiken. Då mig fatta.

  Likadant detta med att seansen måste äga rum i mörker. Och att publiken ska sitta och hålla i varandras händer. Varför är andeväsena så kitsliga och/eller blyga av sig, att de ställer just den sortens krav på ett medium som vill genomgöra en fysiska seans?

  Jag kan bara komma på ETT skäl: Mörker och händer som håller i varandra minskar risken för att fusk ska kunna upptäckas.

  Någon som kan komma på något annat skäl än detta?

  Gilla

  1. Ja jag vet, det blir galet mycket med dom knastarna nu, men det går INTE att undvika dom, och tyvärr mer kommer Men sen hoppas jag verkligen få slippa dessa sjuka pajaser… (opps, blev det en ”diagnos”)

   Men håll ut ett tag, dom har målat in sig i hörnet rejält nu och ska fan få stå till svars för sitt ohederliga handlade, nu kan dom inte komma undan..!

   Gilla

 2. Ja,tänk att Colin Fry var i FULL trans och leviterade 2 decimeter ovan golv.Men precis just då var det någon dum energi som kom ock bråka så ingen fick se levitationen.

  Gilla

 3. Vill bara meddela att denna blogg är till för obildat folk och jag håller inne med vad normala människor har för åsikt om denna blogg!
  Ni skämmer ut er helt frivilligt det får räcka som kritik.

  Gilla

 4. @ar4ne; Ja, det är ju för väl att just du, ar4ne, är bildad och inte skämmer ut dig med dina lika faktafyllda som väl genomtänkta kommentarer här på GesusBloggen. Du har förmodligen en högt uppsatt position i den woowooistiska hierarkin med tanke på det ordbajseri du levererar och bjuder oss alla på här på GesusBloggen.

  För övrigt väntar jag fortfarande på att du ska kommentera mina senaste kommentarer om Lena Lurenhag (a.k.a. Ranehag) och hennes woowooistiska kattmög. Bland annat efterlyste jag där från dig namnet på den forskare med Nasaanknytning som du refererade till i din kommentar och som du i hög grad verkar bygga ditt svammel på.

  Här är en länk till den kommentaren utifall du skulle ha glömt bort vad jag skrev och frågade dig om: https://gesusbloggen.wordpress.com/2014/11/09/lena-ranehag-och-lurade-kandisar/#comment-11533 .

  Gilla

  1. Vad du inte förmår är att din tro har du bevis för och frågan är. Vem eller vilka har dillat i dig att du är den allvetande och vad du än säger har du rätt och alla som kritiserar din naiva läggning måste ha fel.
   Du kan inte tro på den vetenskapliga forskningen och redan i detta läge, så har du satt dig på pottkanten och talar mot bättre vetande.
   Så det bästa som kan hända för dig, att vi lägger ner all vetenskaplig forskning dömer ut USA, Ryssland, Japan med flera forskningsländer för du anser ju tydligen att deras svar på vads man har upptäckt är bara svammel!
   Leta upp litteratur om parapsykologisk forskning och försök att förstå dess resultat varför de kan lägga fram fakta som bestrider din uppfattning, som är rent ut sagt barnsligt!

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.