Gud/Jesus – Davids son

Jesus, som genom sin härkomst är (ska/skulle vara) av kung Davids släkt. Evangelierna förklarar att Jesus genom sitt släktband till David är Israels rättmätige kung. Ganska fränt också, för Jesus är ju självaste gud själv (och den helige ande också), att ha gud som kung..!

Men hur är det med det egentligen, son? Jesus var ju enligt ”skriften” ett adopterat barnbarnsbarnsbarnsbarnsbarnsbarnsbarnsbarnsbarn…

Gud sade till David
När din tid är ute och du vilar hos dina fäder, skall jag efter dig upphöja den son som skall utgå ur ditt liv, och jag skall befästa hans konungadöme”. 2 Sam 7:12

I vanlig ordning går det inte så fort för gud när han ska skicka folk (dom väntar väl fortfarande på Jesus snara återkomst…). Han/det säger, ”när din tid är ute och du vilar hos dina fäder”, som jag ser det är det väl när han (David) är död. Men det är ju 27-28 släktled mellan Josef och David, det blir väl några år.

Josef var inte far till Jesus.
En snabb släktforskning finns här i Matteusevangeliet.

Detta är Jesu Kristi, Davids sons, Abrahams sons, släkttavla”. Mat 1:1 – Länk!

Taskigt också för Josef att vara släkt med kungen, ställa upp på allt detta med adoption osv, och ändå behöva jobba som snickare.

+
Jesus/gud blev ju aldrig heller någon kung i något konungadöme? Kungariket Israel föll redan runt 700 år före vår tid och det har väl inte gått så bra för dom sen dess.

Och om nu Israels kungarike föll år 722-725 före vår tid, då gör det väl att det är minst 700 år mellan David och Josef f.ö! Jag tänker på ”när din tid är ute och du vilar hos dina fäder”.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.