14 dagar

Guds rike är ett evigt rike där guds vilja sker. Jesus är kung. När guds rike kommer bryts satans makt över skapelsen. Sjukdomar och onda makter får ge vika.

Jesus sade, ”Tiden är fullbordad, och guds rike är nära gören bättring” (Mark 1:15)

Ja det är ju det här med gud och tid… ”guds rike är nära” Tvåtusen år senare har det fortfarande inte hänt ngt! Men man får ju förklaringen när man läser i andra Petrusbrevet.

”en dag är för herren är såsom tusen år, och tusen år såsom en dag” (2 Petrusbrevet 3:8)

Det förklarar hela grejjen ju. Så om man då tänker att ”herrren” ville vänta i 14 dagar t.ex, då är det bara 12 000 år kvar!

Tydligen trodde Paulus också det skulle komma lite tidigare, och under hans egen livstid jallafall.

Sedan skola vi som då ännu leva och hava lämnats kvar bliva jämte dem bortryckta på skyar upp i luften, Herren till mötes; och så skola vi alltid få vara hos Herren. (1 Tess 4:17)

himmelen?

Men man (tja inte jag) kommer att märka det för Jesus förklarade att han skulle återvända till jorden ”till ljudet av guds basun”(? Visste inte att gud hade musikinstrument).

Ty Herren skall själv stiga ned från himmelen, och ett maktbud skall ljuda, en överängels röst och en guds basun. (1 Tess 4:16)

Alla som levde före Jesu tid, och dom som inte haft chansen att höra talas om honom osv får 1 000 år senare en chans att hänga på. Då är det dags för ”den yttersta domen”, tro = upp, inte tro = dö igen, denna gång för evigt.

Som iofs motsägs i Markusevangeliet, och det är sannerligen också ju.

Sannerligen säger jag eder ”Den som icke tager emot Guds rike såsom ett barn, han kommer aldrig ditin. (Mark. 10:15)

Och det är ju absolut inte som sossarnas gamla slogan ”alla ska med”. Ingen som t.ex varit otrogen, krökat på, varit egoistisk, är/varit bög (men tydligen lesbisk ok), snattat eller varit arbetsam och tjänat pengar och blivit rik.

Ja, jag säger eder ”Det är lättare för en kamel att komma in genom ett nålsöga, än för den som är rik att komma in i guds rike.” (Matt 19:24)

Har ni glömt att ingen orättfärdig skall få ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Inga otuktiga eller avgudadyrkare eller horkarlar eller män som ligger med andra män, inga som är tjuvaktiga eller själviska, inga drinkare, ovettiga och utsugare – ingen sådan får ärva guds rike. (1 Kor 6:9-10)

Man kan nog lugnt säga att det INTE kommer bli trångt ”där uppe” ;-]

Annonser

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.