Vendela Cederholm – Andarnas A-lag

Jaha, ja, jag har ju lite funderingar på hur det ser ut när man blir ”ande”. Vilka kläder man har då, om man blir fri från sjukdomar och om man behåller den ålder man har när man dör med mera o.s.v.

Vendela Cederholm - Det okända

Nu blir man lite ledsen, för tydligen fortsätter man att vara alkis och/eller pundare även på ”andra sidan”. Inte för jag är alkis (inte än jallafall), men det måste väl innebära att hur man är här och nu, också gäller ”där”(?).

Så t.ex kvinnomisshandlare, våldtäktsmän, pedofiler, tjyvar och mördare med flera kommer att fortsätta vara det, eller gäller det bara alkisar?

Jag tar iofs för givet att om man är homosexuell så fortsätter man vara det även där, eller..?

Här är ett klipp från Det okända där Vendela Cederholm ”får kontakt” med just ett gäng andar som är A-lagare, med öl och spritkassar i händerna(?) som varit och stört i lägenheten.

Lite vanliga mediumfloskler finns med såklart, dom är känsliga och öppna, och så lite humor och skratt på det för att lätta upp stämningen lite och ta bort fokus från saken.

Men, som Caroline Giertz säger, deppigt att behöva vara alkis även efter döden.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

6 reaktioner till “Vendela Cederholm – Andarnas A-lag

  1. Tjena Panen, vad roligt… Ja jag har kollat lite om honom tidigare, men inte kommit så långt som till att skriva något än. Men vem vet, han finns i ”arkivet” H G

   Gilla

 1. Nu blir jag brydd: Vad är egentligen skillnaden mellan jordelivet och andevärlden? Jag tycker mig se nästan bara lik-heter.

  Kan dock tänka mig, att en viktig skillnad är att andarna i andevärlden är odödliga.

  Fast å andra sidan: Enligt en del spiritister återföds ju andarna regelbundet i nya jordiska kroppar (i värsta fall som en spyfluga eller encefalitvirussmittad fästing, men nytt kroppsligt liv är det ju lik (!) förbannat.

  Det måste ju isf innebära, att de på sätt och vis lik-som med en dåres envishet måste uppleva döden inte bara en gång utan flera gånger. Hur kul kan det vara?

  Låter iaf himla trist i mina öron och ögon att vara ande och leva i andevärlden.

  Förstår absolut varför det, enligt Terry Evans, finns systembolag även i andevärlden.

  Men får vilken ande som helst köpa ut starkvaror där i andevärldens systembolag? Gäller ingen åldersgräns som här nere på jorden?

  Och hur fan har andarna knegat ihop pengar för att köpa alkoholen? Visst gäller väl devisen ”Du får ingenting ta med dig när du dör”? Eller är det nya tider som råder nu (sedan alliansen tog över regeringsstyret i Svärje)?

  Kanske Gud a.k.a. Den kosmiska intelligensen erbjuder fri/gratis sprit åt invånarna i andevärlden? Isf har vi här åtminstone EN viktig skillnad mellan livet i andevärlden och livet nere i den jordiska jämmerdalen.

  Fan oxå att andevärlden ska vara så förbannat svår att skaffa sig ett begrepp om. Jag plågas av all motsägelsefullhet. Inte konstigt att de som tvingas framleva sina andeliv i detta mischmasch, som andevärlden synes vara, tar till flaskan för att trösta sig.

  Själv tycker jag mig skåda fler lik-heter med helvetet än med himmelriket, när jag tar del av berättelser om hur (ande)livet i himmelriket/andevärlden ser ut. Fast å ”andra sidan”: Varför gå runt i himmelriket och sörja, när du snarare verkar ha tillgång till ett rent helvete? Där du kan trösta dig själv och lindra din ångest med ännu mer Renat?

  Gilla

  1. Kommer direkt att tänka på, att om det finns Systembolag (är inte 100 men har för mig jag hört Terry säga det) så måste väl någon arbeta där, både försäljning och inköp med mera. Var f-n handlar dom in varorna från tex..?

   Och ja, åldersgräns, tänk att dö ett tag innan man har åldern inne och får köpa ut… Då blir det aldrig något väl, eller finns det langare även där.

   Men dom som jobbar, det kan ju vara dom spöken som inte vet om att dom är döda, som dom alltid snackar om. Jag har ju svårt för att se hur man skulle kunna vara död utan att veta om/märka det. Läs om det här tex http://wp.me/pZ3jN-XE

   Hela sortimentet på bolaget måste väl vara osynligt också, för man kan ju inte se bärkassarna med krök i som A-lagsspökena har med sig heller…

   Och är det bara alkisar som får kröka på andra sidan, borde det inte gälla alla pundare och liknande då också. Var får dom sitt ifrån, finns det langare där eller är det kanske ”lagligt”..?

   Ja, oj vad konstigt det blir när man bara funderar lite längre än vad näsan räcker..!

   Gilla

 2. @Herren Gesus: Oavsett om motsvarigheten till det svenska systembolaget finns i andevärlden eller inte, så måste ju den alkohol som andarna/spökena konsumerar tillverkas och buteljeras. Precis som deras kläder måste tillverkas. Precis som den mat de inmundigar måste produceras och tillredas (om det så råkar vara något så ”simpelt” som korv och potatismos).

  Så dina – och numera också mina – resonemang står inte och faller med systembolagsfrågan.

  Enda rimliga och vettiga (?) förklaringen måste bli, att andevärlden enligt andekommunikatörerna synes vara ett slags spegelbild av vår jordiska verklighet. Om det synsättet ska ses som ett utslag av för mycket eller för lite fantasi ska jag låta vara osagt.

  Hur som helst så kan pudelns kärna vara människans förmåga och benägenhet till så kallat magiskt tänkande, vilket är så typiskt för det primitiva icke-verbala informationsbearbetningssystemet i vår mänskliga hjärna.

  Det tänkbara ursprunget till magiskt tänkande är förvisso inte svårt att finna. Det räcker ju med att man betraktar en spegelbild för att tankarna ska börja gå i gång åt det magiska/övernaturliga hållet till.

  Tag bara en sådan sak/detalj som att om du lyfter din HÖGRA hand till hälsning, så svarar spegelbildens figur med att lyfta sin VÄNSTRA hand till hälsning. Varför är det inte symmetriskt? Se där EN av flera tänkbara frågeställningar som det primitiva icke-verbala IBS vrider och vänder på för att till sist (kanske) landa i förklaringen att spegelvärlden måste vara fristående från den ”riktiga”/fysiska världen.

  Låt mig spekulera/fundera vidare: Kombinera sedan spegelbildens magi med att vi i drömmarnas värld kan möta avlidna vänner och bekanta och notera, att de ju verkar vara precis lika vitala och rörliga som när de levde här på jorden. Hur är det möjligt? Kan det vara på det viset att de lever sina liv efter den jordiska döden just i spegelvärlden?

  Tanken svindlar lätt, när/om man börjar att tänka i de här banorna.

  Inte nog med det: Kombinera sedan allt detta i sin tur med det som är bicameralismens ”huvudtes”: nämligen att i höger hjärnhalva finns den primitiva kommunikationsform som i ett senare evolutionärt utvecklingsskede kom att förfinas och raffineras genom framväxten av språkcentra i den verbala vänstra hjärnhalvan.

  Bicameralismen menar följaktligen, att i höger hjärnhalva grundar sig kommunikationen och kommunikationsformen på känslor samt hallucinatoriska röstupplevelser. Ett tungt bevis härpå är att rösthörandet i höger hjärnhalva ofta(st) synes utgå från, starta i, de delar som i den vänstra hjärnhalvan kommit att handlägga verbalt/språkligt baserad kommunikation.

  ALLTSÅ: Precis som det finns två informationsbearbetningssystem i hjärnan finns det också två olika kommunikationssystem. Ett äldre och ett modernare. Dvs ett icke-verbalt och primitivt baserat på känslor (beläget i höger hjärnhalva). Och ett verbalt och avancerat (i vänster hjärnhalva) som är baserat på talet/språket.

  Om nu dessa tre faktorer (spegelbildens asymmetri, persongalleriet i drömmarnas värld samt ett på känslor och interna röster baserat kommunikationssystem i höger hjärnhalva) kombineras, ligger det faktiskt MYCKET nära till hands att vilja postulera existensen av ÄVEN en icke-fysisk, icke-jordisk värld. Vilket förstås är ekvivalent med en andevärld (befolkad med andeväsen/spöken).

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.