Medlem svenska kyrkan

Hörde svenska kyrkan har nära sju miljoner medlemmar…

Kom att tänka på en tjej på kontoret, jag frågade henne om skillnaden på gamla och nya testamentet. Hade hon iiingen aaaning, men hon är medlem i svenska kyrkan.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

7 reaktioner till “Medlem svenska kyrkan

  1. Jag är ateist men med i Svenska kyrkan. Hyckleri jag vet, men vi har en familjegrav och det är där jag ska hamna så småningom! Mina föräldrar sjöng i kyrkokören utan att vara troende, men det var inte heller något problem. Jag har flera religiösa vänner och släktingar, men är öppen med attt jag inte är troende. Har en god vän som varit kyrkomusiker, hen är inte heller troende. Kyrkor är byggda av människor och musiken komponerad av människor, vad än man tror Gud gjort av detta är ett mysterium?

    Gilla

  2. Du har nog rätt i det! Fast jag vill gärna ha min begravingsgudtjänst i kyrkan för att det är en vacker kyrka. En av mina icke troende vänner som dog hade också en kyrklig begravningsgudstjänst. Prästen påpekade också att hen inte var troende. Jag tycker det är ok, och det var väldigt befriande att prästen respekterade detta faktum.

    Gilla

  3. Tack för tips! Ska träffa min begravingsentreprenör som är en gammal vän och med i pingstkyrkan. Jag är nog lite förvirrad, men skulle vara skönt med en begravning som känns som jag, dvs utan prat om gud men gärna prat om vänskap och det som betyder något i livet. Har i alla fall fått musiktips! Som jag ser det så är det ens sista show och jag vill att den ska vara bra även om jag inte kommer att vara med. Att helt överlämna alla beslut till de anhöriga tycker jag är taskigt faktiskt, plus att de har en massa religiösa ideér som jag inte vill bli förknippad med ens då jag dött;-)!Det bästa är i alla fall ölen efteråt!

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.