Torbjörn Sassersson – Misslyckad astralresa

Hittade ett gammalt program av Det okända där Torbjörn Sassersson var med och gjorde ett experiment med utanförkroppenupplevelser, UKU eller astralresor. Tydligen hade det gjorts ett test året innan som påstås vara lyckat (som nämns i början på klippet med WTC/9-11).

Men vad jag uppfattar var det Torbjörn och redaktionen för Det okända som hade ”satt ihop det” det och det var inte så ”vetenskapligt”.

Tydligen fick dom också kritik för det och det gjordes ett nytt test (detta) denna gången med lite bättre koll. Och såklart fungerade det INTE då och då var det som vanligt, fel på testet!


Man kan notera i klippet att Torbjörn Sassersson garderar sig med att välja en bild som det finns flera liknande varianter av (en rund…) och pekar ut dom så han kan säga att han ”var på den”.

Sen väljer han den andra bilden för att mest detaljer stämmer på den(?).

Torbjörn Sassersson säger att han inte lyckades göra någon själaresa utan använde sig istället då av fjärrsyn, och så kommer alla bortförklaringar…

”Om man ska förstå dom här mekanismerna så måste man titta från ett annat perspektiv än ett forskarperspektiv. Man måste titta från det undermedvetna och ha det som perspektiv, och det har en annan logik det följer andra lagar kan man säga… o.s.v. Tid och rum flyter samman, bla, bla, bla…”

Jag la upp klippet på Youtube för några dagar sen innan jag skrev detta inlägg, och det tog inte lång tid innan Torbjörn hittat klippet och skrivit kommentarer till det (en 1/2 dag).

Jag tog bort hans kommentarer från Youtube, först eftersom han själv absolut inte tillåter några som helst kommentarer på ”hans/deras” sidor med det minsta ifrågasättande ( hämnd ;-] ). Och sen tyckte jag det bara var fler undanflykter och falska påstående (som att testet förvanskats mm) han kom med och som Jan Dahlkvist redan i programmet påpekar är den vanliga reaktionen vid misslyckade test.

Jag är absolut mot att ta bort kommentarer och vet inte om jag borde gjort det, men så blev det jallafall… och här är kommentarerna.

Torbjörn skriver
”Målet var att pricka rätt två foton vilket gjorde experimentet extra svårt i? onödan. Det blev sedan inte bättre av alla foton på människokadaver som Larhammar/Dahlkvist hängde upp. Särskilt fotona på de döda kropparna, skadade spädbarn och det avklippta likdelarna var oerhört obehagliga.”

”Detta klipp stimulerar mig att sätta ihop? en dokumentär om alla de tre TV-experimenten varav två lyckades. Jag förstår att Gesus bara vill lägga upp det misslyckade experimentet. Jag har tidigare skrivit om detta experiment som förvanskades under pågående försök av bla professor Dan Larhammar från Vetenskap och Folkbildning. Men jag får ändå bära störst ansvar för att jag missade, visst. Jag förhandlade fram en omöjlig experimentupställning med Jan Dahlkvist från Psykologiska institutionen.”

Jag har bara sett detta experiment än så länge, men letar efter dom andra två som ska vara ”lyckade” och kommer såklart lägga upp dom också då.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

13 reaktioner till “Torbjörn Sassersson – Misslyckad astralresa

 1. Jag måste säga att jag tycker att det var väldigt onödigt att ha med bilder på människokadaver, döda kroppar, skadade spädbarn och avklippta likdelar. Om det finns en äkta förmåga är det inte långsökt att man skulle kunna komma ur fattningen av att se sådana. Jag får nästan intrycket av att den som satte ihop bildsamlingen VILLE få Torbjörn ur fattningen…

  Kan man inte sätta ihop en bildsamling med normala bilder? Jag tycker att testet borde göras om.

  Gilla

  1. Ehhhh… Bilderna som han skulle ”se” var två helt vanliga bilder, dom andra bilderna (som han påstår var obehagliga (bortförklaringar)) var i ett annat rum.

   Dom såg han inte förrän ”efter” testet när han skulle visa vilka dom två bilderna i rummet var.

   Det kommer ett inlägg till med ett nyare test som Torbjörn gjort, här snart…

   Gilla

 2. Jo men han visste ju att det fanns två rum, och att det skulle hänga en massa bilder i det ena rummet. Man kan inte utesluta påverkan. Och när han skulle välja ut en bild så fick han ju se de obehagliga bilderna och kunde bli påverkad.

  Frågan är:

  Varför ha vedervärdiga bilder med överhuvudtaget? Vad är nästa steg? Barnporrbilder?

  Testet bör göras om, och inte bara 1 gång, utan 10 gånger. Som det är nu så tolkar Torbjörn WTC-bilden som att han lyckades, och Jan Dahlkvist tolkar sitt test som att Torbjörn misslyckades.

  Gilla

 3. Nej, nej Mikael du har missförstått hela experimentet.

  Det sattes upp två bilder i ett rum, som Sassersson skulle titta på genom en själaresa, ä.k utomkroppenupplevelse, dvs han skulle ta sig in i rummet med endast dom 2 bilderna och se vad dom föreställde!

  SEN, skulle han peka ut dom två bilderna i ett annat rum med 100 bilder. Dessa bilder sattes inte heller upp direkt utan under en 14-dagarsperiod (har jag för mig) då experimentet pågick.

  Men sen, det viktigaste. VAD spelar det för roll vad det är på bilderna? Och vad är det med att blanda in barnporr???

  Om nu Sassersson blivit störd av så otäcka bilder, VARFÖR sa han inte det i programmet eller INNAN han skulle peka ut vilka bilder det var?

  Gilla

 4. Poängen är att det inte kan uteslutas att hans uppmärksamhet har fångats och störts av bilderna i det andra rummet under den 14-dagarsperiod som experimentet pågick.

  Narurligtvis kan det spela roll vad det är på bilderna. man kan naturligtvis bli störd av sjuka bilder. Barnporr var det värsta jag kunde komma på i bildväg. Och se hur störd DU blev bara av att jag NÄMNDE sådana hemska bilder. Varför skulle då inte torbjörn kunna bli störd av andra sorters hemska bilder om han genom någon övernaturlig förmåga har kännt vibbarna från dem? Så störd att han tappar fattningen och nämner fel bild.

  Ok, jag tror inte att vi kommer längre i den här diskussionen. Jag tror att du fattar hur jag tänker. Och ja, jag fattar hur du tänker.

  Gilla

 5. Nja jag blev inte störd, bara undrar vad det har med saken att göra.

  Jo jag förstår vart du vill komma såklart.

  Men då blir det typ att Torbjörn SÅG dom otäcka bilderna i ett annat rum där han inte skulle vara och som inte sattes upp förrän senare. Detta gjorde att han INTE SÅG dom bilder han skulle se!

  Kul jallafall att du kommenterar här. Kika gärna på den andra videon med Torbjörn och tyck till där om du vill.

  Gilla

 6. Jag förstår inte hur man kunde utföra det första försöket så klantigt. Torbjörn verkar så misstänkt säker.

  Det borde vara självklart att utföra experimentet så att det inte går att fuska.

  Hur gick sista försöket?

  Gilla

 7. Torbjörn vet säkert att han ljuger, mytoman som vill ha uppmärksamhet är kanske en trolig förklaring.

  Gilla

 8. Xxx har läst upp ovanstående för Jan Dalkvist i telefon och han har bett mig att ge följande svar:

  När jag gjorde experimentet med Sassersson på TV4+ var min ambition att Sassersson skulle vara helt informerad om vad som skulle hända och naturligtvis också godkänna upplägget. Jag gav honom möjligheten att välja mellan en ”lätt” och en ”svår” uppgift: I den lätta uppgiften fanns endast en bild i det förseglade rummet medan det i den svåra uppgiften fanns två bilder. Sassersson sade sig vilja ha ett mycket ”tufft” test och valde därför den svåra uppgiften.

  Vi var helt överens om arrangemanget med testbilder i ett annat rum. Något tal om att Sassersson kunde riskera att ”flyga in” i fel rum och störas av testbilderna förekom aldrig vid denna tidpunkt. Detta var uppenbarligen en tanke som väcktes hos Sassersson efter det att han hade misslyckats med uppgiften. Att jag satte upp bilderna några dagar före testet var självklart inte motiverat av att jag ville sätta krokben för Sassersson utan motivet var helt praktiskt: Eftersom det tog tid att klistra upp 100 bilder på väggarna och jag samtidigt hade mina vanliga arbetsuppgifter att sköta gick det inte på annat sätt. För övrigt hade Sassersson mycket god tid på sig (jag tror det var 14 dagar) att undersöka de två bilderna i experimentrummet utan ”störande” bilder i testrummet.

  Jag vill inte sticka under stol med att jag utgick från att Sassersson skulle misslyckas. Det måste han ha haft helt klart för sig från början. Bland annat från vad jag sa i det första TV-programmet där idén om ett välkontrollerat experiment lanserades. Kalla gärna experimentet för ett debunking-experiment, för det var det ur min synpunkt sett. Men eftersom Sassersson uppenbarligen trodde att han skulle lyckas så brydde han sig inte om detta – inte förrän han misslyckades. Då blev det plötsligt klandervärt att utföra debunking-experiment.

  Jag måste också bekänna att jag hade vissa moraliska betänkligheter innan jag bestämde mig för att utföra experimentet: Eftersom jag var övertygad om att Sassersson skulle misslyckas så utsatte jag honom också med berått mod för risken att göra bort sig inför tusentals TV-tittare. Men detta tyckte jag uppvägdes av att människor skulle få se vad Sasserssons skryt i själva verket var värt. Dessutom tyckte jag inte att jag själv kunde ta anvar för Sasserssons minst sagt dumdristiga handlingar.

  Vad Sassersson har fått det ifrån att jag skulle ha rådfrågat McMonagle om experimentuppläggningen vet jag inte. Jag var överhuvudtaget inte i någon som helst kontakt med McMonagle under experimentplaneringen (däremot erbjöd jag och Joakim Westerlund, långt senare, McMonagle att medverka i ett experiment som liknade det som Sassersson medverkade i. Klokt nog tackade han nej, säkert pga att han har en mer realistisk uppfattning om sina förmågor än Sassersson).

  Gilla

  1. Jag har försökt att samla ihop bitarna kring detta om mitt påstående att Dahlkvist talat med Joe McMoneagle innan testets utförande och det hela ter sig vagt.

   Jag drar därmed tillbaka min anklagelse att Dalkvist talat med Joe och valt att inte informera mig om att testet var dömt att misslyckas. Ber om ursäkt för det. Jag ser till att meddela berörda parter att jag sannolikt missförstått.

   Torbjörn Sassersson

   http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=16&t=775&p=9944&hilit=Camilla+Persson#p9944

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.