Torbjörn Sassersson + Börje Peratt = sant

Torbjörn Sassersson och Börje Peratt. Dessa två pajasar ”dök upp” efter att jag varit inne på Terry Evans vänner på Facebook och undrat om ”vännerna” där hade några tankar om Terrys katastrofsittning.

Det ska påpekas att jag länkade till originalfilmen, inte till den version som jag lagt kommentarer på.

INGET dumt, otrevligt eller stötande på något vis.

D.v.s jag undrade vad dom tyckte om ett program med Terry Evans precis som det visats på TV4.

Nu råkade jag göra detta just när det varit en kritisk artikel om Terry Evans i Aftonbladet (jo du läste rätt, kritisk) och ett inlägg på VoF om Terry och artikeln.

Det resulterade i att jag hamnade på en lista med folk som ”skändat” Terry Evans och brutit mot dom mänskliga rättigheterna (?), minsann, inte var dag man gör det…

Börje Peratt - Terry Evans - Torbjörn Sassersson

Sassersson – Peratt
Dessa två tokstollar i sällskap med en ICA-handlare från Staffanstorp som är administratör på Facebooksidan har sen gett sig ut på ett korståg i Terrys namn (utan Terry bett dom, vad jag förstår för han är bara tyst) för att ”skydda hans rykte”.

Alla som inte tror på Terrys snackameddödaförmåga, förföljer honom och alla som tror på honom. Det snackas om religionsfrihet och mänskliga rättigheter för deras rätt att tro på att Terry pratar med döda utan ifrågasättande.

Och dom ”icketroende” ska tystas till varje pris tydligen. Det har censurerats, tagits bort inlägg, kommentarer och skrivits ”artiklar” om ”organiserade” skeptiker som attackerar paranormalister och Terry. Tydligen har alla ”icketroende” samröre med Humanisterna och VoF också, som visst är djävulen själv.

Torbjörn och Börje har t.o.m mailat till folks arbetsgivare (jo det är sant) och undrat om arbetsgivaren och företaget ställer sig bakom den anställdes åsikter och om dom får skriva på forum på arbetstid med mera med mera. Helt j-a galet!

Jag lever ju med skyddad identitet så mig kunde dom inte sladdra på. Fast jag var lite orolig att dom skulle ringa min mamma ;-]

ICA-handlaren fick fullt upp med att rensa och blockera ALLA som inte tycker som dom och skrivit på Facebooksidan. Man kan notera att på sidan så är ”fansen” 99% damer och gärna i lite övre medelåldern som bara ääälskar Terry å han e sååå braa..!

Don Quijote och Sancho Panza
Torbjörn Sassersson verkar vara en tragisk och bitter figur med ett galet hat mot VoF. Vad jag hittar så har han försökt komma in i den ”paranormala branschen” länge men inte lyckats. Han var med i Akademin för det okända men åkte ut direkt, och sen har han ju då försökt med sin remote viewing, som inte heller går så bra. Tydligen har han också ngt problem med att han inte får en Wikipediasida om sig själv. För han tycker att eftersom han varit med i TV ett par gånger, då ska han ha det…

Han har startat flera egna webbplatser och bloggar där han skriver en massa strunt, konspirationsteorier och hittepågrejjer med mera. Naturligtvis tillåts bara medmjäkande kommentarer och alla ifrågasättande tas bort direkt.

Börje Peratt, tja, han verkar helt verklighetsfrånvarande, och öser ut snurriga ”artiklar” på Sasserssons webbplatser. Kallar sig undersökande skeptisk journalist och humanist med mera. Bägge dom två är f.ö mycket glada för att svänga sig med en massa olika titlar hela tiden.

Börje har (mest sannolikt, borttagen nu) också startat en blogg, anonymt (och så gnäller han över att jag är det) där han bar sig riktigt sinnessjukt åt. Läs här!

Varför dom hatar VoF och Humanisterna och försvarar Terry Evans med näbbar och klor verkar vara i Torbjörns fall för hans misslyckade tester och Wikisidan som han skyller på VoF. I Börjes fall är det tydligen så att hans fru har något ihop med Terry Evans. Sen av någon anledning har dom hittat varann…

Jag har frågat Torbjörn, Börje och ICA-handlaren varför som agerar som dom gör och efter anledningen till hatet, men inget svar har kommit på det. Jag har mailat Terry själv också, om han vet om att dom agerar så i ”hans namn” och t.ex kontaktar arbetsgivare med mera. Inget svar på det heller…

Nog om detta nu, det skulle kunna skrivas hur mycket som helst men det känns meningslöst, tror folk själv begriper vilka stolligheter det är! Det finns hur mycket tokigheter som helst med dom två på olika forum med mera, bara googla lite..!

Lägg märke till alla ”positiva kommentarer/reaktioner” på deras egna webbplatser, artiklar och inlägg, som är skrivna av dom själva (se retoriken) med olika namn och påhittade personer!

Här är en bra länk till ett iFokus forumtråd med matnyttigt om ämnet.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

15 reaktioner till “Torbjörn Sassersson + Börje Peratt = sant

 1. Skön bild på mig och Börje.

  Gesus jag ser i min kristallkula att du är rosenröd och arg som ett bi. Vad har hänt? Varför är du så arg? Var inte det.

  Terry är med på noterna. Han är dock bortrest till Australien fram till mitten av januari 2012. Kontakta gärna honom direkt om du har några frågor.

  Jo, jag åkte ut ur Akademien direkt. Jag lämnade in blankt papper på första testet för att se om panelen värdesätter en person som inte står där och chansar i ett forcerat ESP-test. Tyvärr gav jag panelen underkänt. Finns inte det med på film? Lägg ut det på GesusTube.

  Förresten varför lägger du inte ut det första remote viewing testet jag gjorde på TV4, det som blev en fullträff under vetenskapliga förhållanden? Du har ju hittat flera andra filmer, men inte just den som är mest intressant.

  Gilla

 2. Nej inte arg, men mycket road. Tycker du jag verkar arg?

  Jag HAR kontaktat Terry, men han svarar INTE! Av någon anledning så vill han tydligen inte kommentera sitt ev samröre med dig och Börje.

  Igen, jag har svarat dig innan om att jag inte har det 1:a testet som var så vetenskapligt och lyckat enligt dig, Jag har också bett dig ge mig det så ska jag lägga ut det också, inga problem,

  1 fråga som jag ställt till dig innan men som du inte svarar på. Varför har du 1 sådant hat mot VoF

  Gilla

 3. Jag har nyss läst igenom alla posterna i denna forumtråd: http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=16&t=14650 .

  Jag skulle vilja göra denna kommentar till Torbjörn Sasserssons (TS:s) försök att framstå som en seriös forskare inom det paranormala forskningsområdet, där ju TS har åberopat minst ett framgångsrikt remote viewing-experiment.

  TS verkar ha missuppfattat vad vetenskapliga krav på experimentell design och resultattolkning går ut på och handlar om.

  A och O inom vetenskaplig forskningsmetodik är, att ett experiment ska kunna upprepas under ceteris paribus-förhållanden (ceteris paribus är en latinsk term som betyder ”allt annat lika” och innebär att experimentets samtliga variabler är identiska UTOM en enda variabel), varvid resultatet även vid kommande experimenttillfällen ska bli detsamma som när experimentet utfördes första gången. Annars föreligger det högst sannolikt något allvarligt fel i designen och/eller tolkningen av resultatet.

  Alltså: Om samma experiment upprepas och resultatet vid experimenttillfälle 2 skiljer sig från det resultat som erhölls vid experimenttillfälle nr 1, bör man dra öronen åt sig och misstänka att det finns någon variabel i den experimentella designen som experimentledaren inte har full kontroll över.

  Ett exempel: Om man genomför ett experiment avseende remote viewing och resultatet tolkas som en total framgång för den som testas, ska samma testperson kunna upprepa denna totala framgång även vid kommande experiment med samma design (= som uppfyller ceteris paribus-kravet).

  Ett bra experiment ska dessutom om möjligt vara dubbelblint i syfte att undvika så kallad bias.

  Dubbelblindhet är av lätt insedda skäl svårt att åtadkomma, ifall det är försökspersonens påstådda paranormala förmåga som ska undersökas. Dvs testpersonen vet ju då vad experimentet går ut på. I en sådan situation är det naturligtvis att föredraga att testledare och testperson kommunicerar med varandra så lite som möjligt INNAN experimentet genomförs.

  Även tolkningen av resultatet bör göras av fler än en opartisk person. Jfr hur skolelevers provresultat som regel rättas och betygssätts OLIKA, när andra lärare än elevens ordinarie ombesörjer rättningen.

  Alltnog: TS har åberopat tre remote viewing-experiment. Enligt HANS EGEN utsago – se vad han skriver därom i den forumtråd jag länkade till inledningsvis – var experiment nr 1 en total framgång (= 100 procent rätt), experiment 2 blev en total flopp (= 0 procent rätt) och experiment nr 3 blev, fortfarande enligt TS:s egen utsago, framgångsrikt till ca 50-70 procent.

  Av detta kan man dra följande slutsatser:

  1) Om experimenten genererar tre så olika resultat, duger dessa inte som vetenskapliga bevis för att remote viewing existerar som fenomen. Den experimentella designen måste i en situation som den just beskrivna innehålla minst ett, kanske snarare flera, fel, därför att det inte är normalt att resultatet från tre i princip likadana experiment ska kunna variera från 0- till 100-procentig framgång. Med andra ord: Här behövs betydligt fler experiment INNAN man kan våga sig på att dra någon vetenskapligt hållbar slutsats över huvud taget.

  2) Experiment nr 3 bör dessutom få larmklockorna att ringa för fullt i varje vetenskapligt skolad persons hjärna. Varför det? Jo, om det experimentella resultatet kan tolkas som en framgång på mellan 50 och 70 procent, föreligger det något allvarligt fel i själva tolkningsförfarandet. Jfr än en gång hur skolelevers standardprov kan erhålla olika poäng och betyg beroende på vilken lärare som rättar deras prov.

  3) Det är också åt helskotta fel, att det är experimentets försöksperson (= TS) som ska vara den som tolkar resultatet. Jfr hur segrarens/segermaktens version av ett historiskt skeende som regel grovt skiljer sig från förlorarens/förlorarmaktens sätt att beskriva ett visst – och samma – händelseförlopp.

  Jag vill hävda att TS skjuter sig själv i foten och gör sig själv en stor otjänst genom att resonera som han gör i den tråd (klicka på länken ovan), där han argumenterar för att just han borde få vara representerad på Wikipedia med en artikel om sig själv.

  Vidare anser jag att Börje Peratts Wikipediaartikel om sig själv borde ifrågasättas av dem på Wikipedia som har att avgöra vilka personbiografiska som ska accepteras. Hur så? Jo, Wikipediaartikeln om Börje Peratt påminner i väldigt hög grad om ett cv. När man läser om alla projekt och framgångar som Börje Peratt ligger bakom, frapperas man – åtminstone gör jag det – av att det är extremt konstigt, ja rent av besynnerligt, att denne Peratt inte har erhållit några pris eller utmärkelser för sina enastående prestationer.

  Är månne Börje Peratt en av Sveriges mest underskattade människor och forskare alla kategorier? Bär han syn för sägen, att ingen blir profet i sitt eget hemland?

  Ja, fan tro’t som en viss Relling sade.

  Gilla

  1. Ja här har du deras grund för deras hat och bitterhet mot ex VoF och Humanisterna.

   Sasser verkar vara en som vill vara något, och har provat med det paranormala men misslyckats totalt. Tom dom ”paranormala” slängde ut honom och ville inte ha med honom att göra… När sen VoF och Sturmark drog ner brallorna på honom med hans påhittade astralresor, då vände han INTE andra kinden till, och har sedan dess tydligen drivit en ”sjuklig” kamp för att smutskasta dom på ett galet antal olika ewbbplatser som han startat.

   Den andra stollen Börje Persson, ehh jag menar Peratt som han bytat till, där tror jag det handlar om mest just denna Wikipediasida som inte blev godkänd för allt trams han skrev på den. Naturligtvis konspirerade han ihop att det var VoF som jävlades med honom och där har du hans hat mot dom. Det + att han skrivit någon sjukt fånig bok som blivit totalsågad av alla, och så har han en kärring som säljer en massa flumtrams, magnetsmycken och annat verkninglöst och vad jag hört har hon jobbat eller något med Terry Evans och där är kopplingen till honom för denna treenighet!

   Vad jag vet(?)

   Stolljockarna hittade varandra pånåttsätt och det var en ”match made in heaven” all denna bitterhet och allt detta hat samlat mot samma väderkvarnar, det blev ju såååå braaaa!

   Börje Peratt anser fö att det är han som uppfann rökstoppet på restauranger i Europa bla. Ödmjuk gubbe

   Ja nu när du säger det, så greppar jag inte varför han inte ansökt om påvejobbet..? Eller förresten, skulle han verkligen behöva ansöka, borde inte dom headhunta honom…

   Gilla

 4. Bra förslag, Gesus! Och jag noterar att även Jonas R är inne på samma sak i en kommentar han gör till din bloggartikel ”Jag får en (1) bokstav..!”.

  Börje Persson – f’låt Peratt ska det vara; han har ju bytt ut sitt ursprungliga efternamn till något nytt och lika epokgörande som hans enastående forskning är – kan förvisso förmodas känna bitterhet över att ännu ingen högskola har valt att utnämna honom till hedersdoktor.

  Jag menar så här: Kan en sådan som Peratts ex-namne Göran Persson få kalla sig doctor honoris causa, kan en sådan som Jonas Gardell snart få kalla sig hedersdoktor två gånger om, ja då känns och upplevs det säkert för Börje, att världen är bra vrång och orättvis. Vilket leder till att man söker efter så kallade hidden agents, alltså ett jagande efter människor och organisationer som medvetet och avsiktligt jävlas med en i syfte att förringa ens prestationer.

  (Jag ser Herren Gesus som ETT bra exempel på sådana människor som synes ha vigt sitt liv åt att smutskasta och förnedra Börje; jag själv är ett ANNAT mer nyblivet exempel härpå. Jag kan öppet tillstå, att mitt liv liksom har erhållit en högre och värdefullare mening nu när jag har givits möjlighet att kanalisera all min negativa energi och alla mina inneboende frustrationer på just Börje Peratt och, i viss mån, Torbjörn Sassersson. Det enda som irriterar mig är, att båda två synes nonchalera mig och aldrig bevärdiga mig med någon replik. Detta smärtar mig djupt, ty om jag bleve påhoppad av Peratt och Sassersson, skulle mitt liv genast kännas betydligt meningsfullare.)

  BTW: Är det någon här som vet eller har en idé om hur kopplingarna mellan Illuminati och herrarna Peratt & Sassersson. ser ut? Kan Peratt & Sassersson möjligen tillhöra Illuminatis ledarskikt? Och vilka konsekvenser för mänskligheten kan då detta få i så fall?

  Gilla

  1. Tja jag hade helst sluppit dessa två totala pellejönsar, även om det roar mig ganska mycket med deras jakt på min identitet som dom inte klarar att klura ut, jag menar hur svårt kan det vara..!

   Här är hur det började, Peratt hängde ut mig som kränkare av Terry Evans och dom mänskliga rättigheterna med mera efter att jag skrivit ett helt normalt vänligt inlägg på Terrys Facebooksida och undrat om åsikter på en sittning med Terry.

   Detta svarade jag på med ett inlägg! http://wp.me/pZ3jN-Hz

   Sassersson hängde sen på Peratt, antagligen för att jag visat hur Sassersson totalmisslyckas med alla sina fjantiga utanförkroppenresor med mera, och dom började smutskasta mig på alla möjliga sätt dom kan.

   Sedan dess har cirkusen varit igång… Dom ”jagar” mig och snackar skit allt vad dom kan, men vågar inte ta kontakt.

   Gilla

 5. Jane Lyzell hjälpte ju Peratt när han skulle så att säga lansera sin nya bok på iFokus för en del år sedan.
  Hu så vidrigt de två uppförde sig mot andra människor.

  Gilla

   1. Jag vet inte.Iom att det är iFokus så är nog det mesta bort plockat.Minns den bara när jag läste tråden som om det var galenskap.Som om de två var galna.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.