Dead or alive – woo knows?

Man hör ibland att ”andarna” inte vet om att dom är döda.

Hur skulle man INTE kunna veta att man är död?

Går man och lägger sig på kvällen för att stiga upp på morgonen, duscha, klä på sig, käka frukost, prata med familjen och ta bilen till arbetet som vanligt, utan att märka något konstigt?

VAR sover man (med mera) och hur funkar det med/på jobbet? Borde man inte bli misstänksam när man inte kan lyfta verktyg, använda datorn eller prata i telefonon med mera, med mera.

Och man måste väl ändå få vissa indikationer på att allt inte står rätt till när man går till t.ex ICA och handlar.

xxx

Tvekar på att man äter, dricker och behöver gå på toaletten som vanligt också…

Det finns antagligen helt galet mycket som inte är riktigt som det brukar vara, om man är ett spöke.

Andarna är ju annars alltid så kloka och vet allt när dom påstådda medierna pratar med dom. Kan tala om att vi ska laga bilen, köpa ny tvättmaskin, gå till tandläkaren och byta gardiner med mera.

Men att dom själv är döda, nej DET vet dom inte..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

10 reaktioner till “Dead or alive – woo knows?

 1. Kanske är det dessa vaga misstankar om att allt inte står rätt till som gör att de vänder sig till terapeupter som Terry som sen lugnt och metodiskt kan förklara hur det förhåller sig. Kanske tjänar han pengar på dem med! (Men hur betalar de konsultationerna?)
  Annars verkar andetillståndet vara ett gyllene tillfälle att ta tag i sitt liv, som bemästra sitt alkoholberoende (Som Terry brukar vittna om), kanske även LCLF diet, varför inte detoxning!

  Gilla

 2. Ja, jag har fått lite olika förklaringar om ”efterlivet”. Det vanligaste är att om man tex varit blind, saknat ett ben eller sjuk i något, så är det borta på ”andra sidan”. Allt är BARA BRA där!

  Samtidigt får man motstridiga besked som tex att man fortfarande har problem med spriten där…

  Gilla

 3. Zappade förbi Terry Evans – Psychic Medium på Sjuan igår och funderade lite på vilket språk andarna pratar.

  Svenska spöken borde ju rimligtvis prata svenska, men Terry går runt och svamlar på engelska.

  Pratar alla spöken engelska? Förstår Terry svenska? Eller tillhandahåller andevärlden tolkar?

  Gilla

 4. Ja samma som ovan, har fått olika uppgifter hur det funkar. Den vanligaste bortförklaringen är att det finns ett ”världsspråk” som spökena talar (fast dom talar ju inte, utan det är med känslor dom kommunicerar) och alla förstår.

  Men, jag har sett/hört tex Terry Evans säga att han har problem med en ande som pratar svenska och fort…

  Gilla

 5. Förstår inte riktigt varför ni engagerar er…? Ni anser att folk blir lurade på pengar och utnyttjade men vi som tror tror att ni har fel. Ni tror inte och vi tror. Räcker det inte så? Jag har absolut inget behov att övertala andra att tro men ta inte min tro ifrån mig! Oavsett vad ni kommer fram till så är det rätt lönlöst, tron är så mycket starkare än era argument. Ser ni inte det?
  Och det där med dom själarna som ”fastnat” eller om dom talar svenska och Terry engelska… Ja, ha ha… kanske får ni sätta er in lite mer hur ande-världen fungerar. Lite väl lågt i tak där ;-)
  Ha det gott! // My

  Gilla

 6. Tja jag ”engagerar” mig för jag tycker det är roligt och intressant…

  Hur människor år 2012 kan tro på att det finns spöken och alla dessa tokigheter som djurpratare, orber, healing med mera med mera och låta sig luras av påstådda medium med flera.

  Självklart får du ha din tro, men då får väl jag ha min, eller?

  Tydligen är din tro inte så stark som du säger eftersom den inte ska ifrågasättas.

  Jag försöker sätta mig in i hur det fungerar, men INGEN vill eller kan förklara hur det fungerar i denna ljusskygga bransch.

  Du kan ju börja med att tala om hur man skulle kunna vara död utan att veta om det själv!

  Gilla

  1. Jag noterar, Gesus, att du inte på nästan exakt ett år har fått din avslutande fråga i ditt kommentarsinlägg här ovan besvarad.

   Fast ett år – vad är det sett ur ett evighetsperspektiv?

   På tal om vilket språk som talas i himmelriket: Här är en intressant artikel om det: http://en.wikipedia.org/wiki/Rosemary_Brown_(spiritualist) .

   Det brittiska/engelska mediumet Rosemary Brown (1916-2001) kunde bekräfta, att hon pratade ENBART engelska med alla de avlidna icke-engelskspråkkunniga tonsättare/kompositörer som hon stod i förbindelse med under sin jordelevnad.

   Hon var i kontakt med bland andra: Franz Liszt, Johannes Brahms, Johann Sebastian Bach, Sergei Rachmaninoff, Franz Schubert, Edvard Grieg, Claude Debussy, Frédéric Chopin, Robert Schumann och Ludwig van Beethoven. Dessa kompositörer kunde under sina respektive jordeliv prata språk som tyska, franska, polska, norska men INTE engelska.

   Detta måste rimligen betyda att i andevärlden är det engelska som är det språk som gäller.

   Jag förstår därför heller inte hur engelskspråkige Terry Evans – enligt vad Gesus skriver här ovan i kommentarsfältet – vid något tillfälle kunde ha råkat ut för en ande som pratade svenska (och det fort) med honom. Hur går det ihop med Rosemary Browns erfarenheter?

   Har den gode Terry inte hört talas om Rosemary Brown och hennes erfarenheter av samtal med andar/spöken?

   Kan det möjligen vara så, att enbart musikkompositörer pratar engelska i andevärlden? Tja, jag vet inte. Tycker dock det låter rätt bisarrt, att olika ”yrkesgrupper” i andevärlden ska tala olika språk. Det låter inte helt logiskt, om man säger så…

   Om Rosemary Brown inte for med osanning, kan det förhålla sig på det viset, att alla som avlidit och kommer till andevärlden först måste genomgå en intensivkurs i engelska. Även en sådan norsk ”nationalist” som Edvard Grieg (se ovan) måste isf sålunda falla till föga för detta krav och avsvära sig sitt norska modersmål för att i stället börja tala engelska. (Hur dagens norrmän ställer sig till detta svek från sin landsman Edvard Grieg äger jag dock ingen kännedom om, men jag fruktar det värsta, dvs att Grieg inte ligger bra till så att säga.)

   Det är också ovisst hur ryssar, kineser, arabtalande med flera ställer sig till kravet att det måste talas just engelska i andevärlden. Jag kan tänka mig att det kravet skapar spänningar mellan de avlidna med tanke på deras olika nationaliteter och etniciteter.

   Kanske är det därför som det dricks så mycket alkohol i andevärlden? För att på det viset minska spänningarna i det sociala umgänget? Ho vet?

   Vad gäller frågan om hur vissa andar tycks sakna insikt om att de faktiskt är döda (= befriade från jordelivet och sin jordiska kropp), så låter det nästan som DID, dvs Dissociative Identity Disorder; se: http://en.wikipedia.org/wiki/Dissociative_identity_disorder .

   DID är en psykiatrisk diagnos som innebär, att en och samma person/individ kan visa upp mer än en personlighet, mer än ett jag/själv (self).

   Dessa olika personligheter/jag/själv tvingas alltså dela på – och husera i – samma fysiska kropp och samsas om samma kroppsliga hjärna. För att inte en sådan person fullständigt ska kollapsa kan hjärnan hos hen tvingas avskärma de olika personligheterna/jagen/själven från varandra, så att de är/blir mer eller mindre (totalt) ovetande om varandra.

   Jag kan tänka mig att en ande/spöke som inte vet om att hen är död lider av DID. Innebärande att inte alla av hens olika personligheter/jag/själv känner till dödsfallet.

   Fast å andra sidan: DID förutsätter att hjärnan överlever den fysiska/kroppsliga döden, eftersom de olika personligheterna/jagen/själven av allt att döma har sitt säte just i hjärnan. Annars har dagens neurovetenskap och hjärnforskning åt helvete fel (och Alienna rätt i sin häftiga kritik mot den). *o, hemska tanke, nu får jag nog ligga vaken i natt och grubbla över detta*

   Hur som helst: Jag har ALDRIG varit med om något tankeparadigm som är så inihelvete motsägelsefullt och ologiskt som andetroparadigmet.

   Är det månne fler än jag som har gjort samma iakttagelse?

   Gilla

 7. Jag följer fullt ut frågeställningen. Det finns ju faktiskt dom andar som vet att dom är döda och oftast så är det dom, som bara kommit tillbaka för att kolla till sin skyddsling, som kan tala om att t.ex. laga sin bil osv. De som inte vet om att dom är döda försöker att sköta sina sysslor som vanligt men när det inte funkar så blir de frustrerade, de bildar negativ energi och blir s.k. poltergeists eller Bullerandar som det heter på svenska. Det som vi upplever som en obehaglig närvaro. Det finns såklart urflummiga och ivägspejsade människor och fall sär man bara kliar sig i huvudet, och det är tråkigt att det ska gå den vägen att folk börjar tvivla när folk på tv beter sig så pinsamt att alla andra som tror på fenomenen blir dumförklarade. Jag personligen har levt med fenomenen i hela mitt liv, man är ju olika mottaglig däremot har jag aldrig vågat ta steget att utveckla det mediala för att jag ändå nånstans inte vill vara SÅ öppen. Tvekar dock inte en sekund på att nån form av liv finns efter döden!

  Gilla

  1. Hej Monkynose – HUR vet du detta med bullerandar med mera?

   Du säger att vissa, som vet att dom är döda, kan tala om t.ex laga bilen – VARFÖR kan dom aldrig tala om sitt eget namn eller vem dom är/var?

   Och sen menar du typ att en död människa som inte vet att den är död (plus måste också typ fastnat i vår värld och inte fortsatt eller vad man ska säga) som t.ex ska gå på toaletten, för det måste dom väl göra om dom tror dom lever – och när det inte ”funkar” så blir den frustrerad och visar sig som vaga skepnader/skuggor, öppnar skåpsluckor/fönster och/eller går ljudligt med skor i trätrappor?

   För det är ju det som t.ex 99% av dom som medverkar i Det okända upplever alltid.

   Terry Evans påstår ju f.ö också att dom döda är mer intelligenta än vi levande + vet ALLT! Men du menar att dom ändå inte ens vet att dom är döda, eller kan räkna ut det – fast dom t.ex inte har någon materia, (inte har kläder på sig?) inte syns av andra, inte kan snacka med folk, plus svävar och kan gå igenom väggar med mera med mera..?

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.