Pierre Hesselbrandt googlar vidare

Jag har inte sett så mycket av/med Pierre Hesselbrandt i Det okända än. Men av det jag sett så har jag lagt märke till att han är duktig på att googla fram info, särskilt andranamn.

Man kan notera att så fort det är något som han ”hot-readat”, så lägger han fram det lite sådär ”tveksamt”, all annan information från spökena kommer som ett rinnande vatten. Spökena kan t.o.m många gånger tala om att deras uppgifter kan kontrolleras i arkiv och liknande(!).

Pierre är ett nyare påstått medium som kommit fram på senare och tydligen imponerat mycket på woo-woos med sitt sätt att arbeta.

Man kanske blir klart mindre imponerad om man tänker att Pierre tagit reda på en del innan. Det kan ju vara som Caroline Giertz säger, att mediet inte fått någon info innan. Men hon säger inget om att dom själv tagit eller tar reda på saker ;-]

Läste någnstans att det tog två – tre dagar att spela in ett avsnitt, vilket ger en hel del tid och tillfällen för det väl. Om han inte googlar innan han kommer dit, kan man tänka sig ett besök på t.ex toaletten innan tagning, och ett snabb googling på telefonen.

Han vet nu var han är och vad stället heter med mera. Vi provar…

Steg 1. Goggla på, Furunäset!

Direkt på 1:a söksidan får man info om att det varit ett mentalsjukhus där det användes elchocker. En patient Anna Lindersson kommer upp och att det finns ett stort tunnelsystem där.

Steg 2a. Klick på sökresultat, länk 3 – 1:a söksidan, Vansinnets historia!

Här finns information
Det står om mentalsjukhuset , överläkare Per Gustav Winkvist, elchocker, lobotomin, läderremmar, kalla bad, experiment och patienten Anna Lindersson. ALLT som Pierre ”tar upp”, efter bara två klick!


+ detta, som Caroline ”citerar” nästan exakt i avsnittet(?)
Överläkare Per Gustav Winkvist vakar noga över proceduren. Han har makt, inte bara över patienterna, utan även personalen som han kan anställa och avskeda hur han vill. Vårdarna måste till och med begära hans tillstånd för att få gifta sig.

Steg 2b. Klick på sökresultat, länk 4 1:a söksidan, Piteå hospital och asyl – Wikipedia!

Där hittar man bl.a att en patient, Anna Lindersson, satt på Furunäset i 67 år och anses vara den person som varit inlåst längst tid i Sverige.

Steg 3. Klick på Patienten Anna Lindersson!

Vilket ger, Anna Lindersson, född 1872, död i april 1960. (88 år).

Under 67 år, från 1893 fram till sin död 1960, satt Lindersson inlåst på Piteå hospital och asyl (senare kallat Furunäsets sjukhus). Det sägs att hon aldrig fick några besök eftersom läkarna ansåg att det inte skulle gynna hennes tillfrisknande.

Fakta
Piteå hospital och asyl, senare Furunäsets sjukhus, var ett mentalsjukhus i Piteå mellan 1893 och 1987. (nästan 100 år) Som mest hade sjukhuset i mitten av 1950-talet omkring 800 patienter.

Occams razor
Jag kan inte låta bli att tänka på sannolikheten för att på ett sjukhus som funnits i 100 år och med ibland 800 patienter intagna samtidigt, plus ett per hundra anställda och deras familjer. Att just de spöken som Pierre ”får kontakt med” är just de som man hittar på nätet/Google! Vad är oddsen?

Pierre Hesselbrandt - Det okändaMer godis
Pierre känner elchocker i/på armarna hela tiden. Elchocker ges väl endast i/på huvudet?

Karl Gustaf Högmodig
Vaktmästaren i blå rock, vars foto hänger som tavla på hotellet, var inte vaktmästare, utan patient där.

Se på avsnittet!
Så titta på videon och ha i åtanke att Pierre, efter mindre än 5 min sök- och läsning på nätet, redan kan veta om:

Mentalsjukhus, överläkare Per Gustav Winkvist, elchocker, lobotomi, tunnelsystemet och patienten Anna Lindersson. Med mera…

Då blir det bara irriterande dåligt och komiskt istället. Just detta är ju dom enda ”data” han kommer med, allt annat är bara svammel…

Där är f.ö inget som säger att Anna fick elchocker.

För att skona er från att behöva se hela, har jag klippt bort en massa trams, t,ex när dom går till ljuset med mera.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

29 reaktioner till “Pierre Hesselbrandt googlar vidare

 1. Det finns alltid folk som kommer att söka efter naturliga/logiska förklaringar. Är det rädslan som gör det?

  Jag som inte ens jobbar med detta kan få information om vänners avlidne släktingar och hur de såg ut och vad de hette. Hur förklaras det? Allt kan inte förklaras. Att tro att den värld vi ser HÄR och kan ta på rent konkret är den ENDA är bara naivt och egoistiskt. Men det är klart, har man inte upplevt något själv så är det rätt svårt att ”tro” på det.

  Gilla

  1. Hej Johkan

   Nej allt kan inte förklaras MEN Pierres påstådda spöksnack här KAN förklaras otroligt enkelt, eller hur?

   Jag är absolut inte rädd för det eller något annat heller det skulle väl tvärtom vara sjukt bra och intressant.

   Jag har f.ö varit med om en hel del skumma grejer.

   MEN vad det handlar om här att påstå att man kan snacka med döda och att dom snackar tillbaka det är helt galet fel och medveten bluff bara.

   Gilla

   1. Jasså du har upplevt saker själv, men du tror ändå inte att man kan kommunicera med den andra sidan? Hur kommer det sig?

    Gilla

    1. Ja jag har varit med om en del mysko grejjer.

     Men att vi kan prata med döda och att dom pratar tillbaka det tror jag absolut inte på. Ingen har heller visat det, trots dom har massor att vinna på det och inget att förlora, så varför gör dom inte det?

     Sen dessa TV-medier med flera, det är patetiskt att c hur dåliga dom är. Inga problem att genomskåda vad dom gör.

     Vad tycker du tex om Pierres googlingar här?

     Gilla

 2. Vad vill du bevisa med detta?
  Visst går det att Googla fram saker, men han har även varit med i andra program där det INTE går att Googla fram uppgifter om personer. Tex när han har varit hos familjer, hur förklarar du dom programmen?
  Hotell eller sjukhus javisst…men inte familjer och små detaljer som enbart familjen vet om.Hur förklarar du det? Skulle vara intressant att höra….

  Gilla

  1. Hej Jo det finns mer än Google. Ratsit personliga bloggar och Facebook bl.a. (kommer mer med Pierre och det här)

   Du får också tänka på att han glider runt i deras hus och kollar tavlor med mera. För du tror väl inte att han måste går runt för att spökena bara finns på just ett exakt ställe i huset

   Gilla

 3. Ja visst går det att Googla,men allt står inte där. Googlade nyss på vad min farmor hette och hur hon var som person,inte fan stod det där! Sen är det så att inför en inspelning i Det okända så får mediumet inte veta vart dom ska spela in,väl där så tar teamet hand om mediumets mobil. Det är knappt så mediumet får gå på toa själv under inspelningen. Denna info har jag från en mycket säker källa som jag inte går in närmare på.Sen om mediumet Googlar efteråt är ju en annan sak. Vill ju kolla upp vad som stämde osv.

  Gilla

  1. Nej allt står inte på nätet MEN ALLT i detta avsnittet STÅR DÄR på 2 klick!

   Ja och jag har från en säker källa hört ett par som tog en hund med sig hem från utlandssemestern, som visade sig vara 1 råtta!

   Gilla

 4. Hej Johkan!

  Du säger:

  ”Jag som inte ens jobbar med detta kan få information om vänners avlidne släktingar och hur de såg ut och vad de hette.”

  Det låter jättespännande, och precis vad jag har letat efter! Du kan väl göra ett försök med mig? Hur såg min släkting ut och vilket namn? Vad får du fram för info om den personen?

  Jag är öppen för att det faktiskt kan funka!

  Gilla

  1. Hej Mikael, förlåt, har glömt att kika in här sedan jag svarade. Jag vet inte hur jag gör men det fungerar bara. Lite omöjligt att det är slumpen som gör det eller rena gissningar när detaljerna är så exakta. Däremot är det svårt att göra samma saka via internet men jag kan försöka .

   /Johanna

   Gilla

 5. Är det INTE konstigt att precis dom 3 som man hittar på nätet är precis dom som Pierre får kontakt med av flera tusentals personer?

  Personligen tycker jag det är sjukt dåligt. Man kan väl knappast få ett bättre läge att prata (hitta på) om en massa spöken som varit där.

  Hur kan spöket visa att han IBLAND har en vit rock på sig?

  Är det INTE konstigt att spöket Per G… …qvist vet och kan säga att man kan hitta honom i gamla anställningsbevis, men INTE kan säga Gustav?

  Är det INTE konstigt att spöket Per G… …qvist kan säga Per men INTE Gustav? Klockrent Per men sen…

  Är det INTE konstigt att spöket Per G… …kvist kan säga massor av specifika saker men INTE just GUSTAV WINQVIST?

  Är det INTE konstigt att spöket Per G… …qvist kan säga ”chef på något sätt” men INTE överläkare?

  Hur kan Pierre ”känna av” att spöket Per G… …qvist var anställd ”ett par år jallafall”?

  Är det INTE konstigt att Pierrre ser, att ”vaktmästaren” (som INTE var vaktmästare utan patient) har en blå rock/blåställ, precis som han har på tavlan/fotot? Och att han så klart får kontakt med honom på övervåningen, när fotot/tavlan hänger därnere.

  Är det INTE konstigt att spöket Anna vet vilket år Pierre är född? Och sen drar av 100 år istället för att bara säga 1872 direkt.

  Varför pratar spöket Anna om glassen 88:an, den fanns INTE innan Anna dog 1960. Glassen 88:an lanserades år 1964!

  Är det INTE konstigt att spöket Anna kan berätta om, vårdare, brist på rum, sjuksängar, tofflor, att hon nu är fri med mera med mera MEN INTE klarar att säga sitt efternamn Lindersson?

  HUR skulle man INTE veta om att man är död? Alla tre spöken här vet om att dom är döda.

  C inlägg här!
  https://gesusbloggen.wordpress.com/2012/01/22/dead-or-alive/

  Gilla

 6. Skönt att fler börjar uppmärksamma den där stollen. I vartenda avsnitt har all konkret information han kommit med gått att hitta på internet. Har det inte handlat om mellannamn från ratsit har det varit bortgångna djur som finns tydligt katalogiserade på värdfamiljens hemsida. (Bra sammanfattning av det programmet: https://www.flashback.org/t1677739#9)

  Till er som ändå är impade: Vad är det för något hos familjerna han sagt som är som ”bara de kunde veta”? Att de har en bortgången, snäll tant i släkten eller att någon på S har bott i närheten? Ledsen att behöva krossa era illusioner, men sådant stämmer oavsett vem man säger det till.
  Och sen det där struntpratet om att de minsann tar mobilen i förväg… Även om det skulle stämma så vore det väl knappast en bedrift för en yrkesbedragare att köpa en reservtelefon? Eller menar ni att Giertz tvingar Pierre att strippa så hon kan kontrollera att ingen mobil kan smugglas in? Att de inte får gå på toaletten är struntprat. Mediumen är där i flera timmar.

  Gilla

 7. ”Gå mot ljuset”-Som i Poltergeist???? Hursomhelst ironiskt att 7an visar ett program direkt innan ”Det okända om individer som tillför samhället något. Visar empati med folk i nöd etc. För att sedan få en dos vad jag uppfattar som psykopatiskt utnyttjande av människor i nöd. Just när man börjar tro att samhället är helylle!!
  Blääääähhhhh ;)

  Gilla

 8. Men herregud du måste ju antingen vara besatt eller sjukskriven… efter som du har tid och analysera ett tv program som man väljer om vill eller inte vill se .. skaffa dig en hobby för ditt eget bästa

  Gilla

 9. Mjo så kan de nog mycket väl vara.. kan hålla med om att de finns medium som man kan tycka känns mer seriös! Den här pierre är väl komiker också va? ja ja de visar sig när programet sänds. Inte långt kvar nu! Trevlig kväll!!

  Gilla

 10. otroligt att höra alla lurade männinskor skönt att nån tar fram bluffen i ljuset tack gesus! att medium kan leva med sig själv

  Gilla

 11. Herregud, Gesus. Fattar du hur bra och duktig du är på att avslöja mediumsvammel?

  Du är helt super. *lyfter på hatten och bugar djupt för Herren Gesus*

  Gilla

 12. Riktigt bra det här Gesus. Har ju en flickvän nu som tror stenhårt på detta. Jag fattar inte hur en intelligent och vettig tjej (utom det här då) kan tro på detta skitsnack. Skall konfrontera henne här framöver för man vill ju inte ha någon hippie som tror på spöken och andar. Även om allt annat känns bra. Själv går man ju alltid på fakta.
  Har sett lite på bedragaren Terry Evans men det här var ju ännu mer pinsamt. Allt verkar ju gå att förklara. Helt otroligt! Men samtidigt lite skrämmande att folk går på den här skiten.
  Ser feam emot mer material framöver.
  Keep up the good work!!!

  Gilla

  1. Hej Jonas och tack

   Jag tycker nog det är ok med både hippies och folk som tror på spöken – men tycker det är synd att folk tror på (blir blåsta av) alla dessa påstådda medium. Det är uppenbart bedrägeri, och ingen har någonsin kunnat visa att det är annat, och ALLT pekar på det + flera flera har avslöjats.

   Jag vet inte hur mycket du kikat runt här och/eller på min Youtubekanal och Facebook – men där är en hel del som visar upp bluffarna och hur dom gör det. H

   Gilla

 13. Skall kolla lite mer framöver. Har så jäkla ont om tid just nu med jobb och privat men detta hade ju varit bra om man fick ur henne dessa tokigheter. Men vill gärna ha en saklig och konstruktiv diskussion som framför allt bygger på fakta.
  Hon är ju så faktaspäckad annars när det gäller politik, samhälle, barnuppfostran, jobb etc. Men detta verkar stigit henne upp över huvudet.
  Tycker faktiskt det är lite obehagligt att folk kan gå in så i detta ande och spök köret!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.