Det där med grodan

Det roliga med det är att woo-woosen tycker det är tramsigt att påstå att man kan prata med en osynlig groda och hånar metaforen. Men byt ut grodan mot valfritt av något av alla deras hittepå, DÅ är det inte tramsigt att prata med osynliga figurer längre. Nej, DÅ är det kränkande, mobbing och förföljelser om man ifrågasätter, och inte tror på det/dom…

Sturmarks groda

Dom greppar INTE grejen med grodan!
Osynlig groda, änglar, småtomtar, orber, ectoplasma, snacka med djur, heala batterier, spöken som bara kan säga en bokstav, snömannen/Yeti, platsminnen, delfiner som lagar jordskorpan, spöken som inte vet att dom är döda, tidigare liv, spå framtiden (utom vissa saker som skulle vara bra att veta t.ex lottoraden), dansande bord, andliga guider, remote viewing, spöken som är alkisar, bara vissa människor kan snacka med döda, spöken som köper bilar på ”2:asidan”, tarotkort, platsbundna spöken, klibbandar, spöken som manifesterar sig endast i speciella mörka rum och viftar med trumpeter, andlig healing från gud och Universum, reinkarnation, 3 000-årig egyptisk ande som pratar svenska genom en svensk snickare, utanförkroppen-resor, alien obduktions och att din döda mormor kommer och berättar att din tvättmaskin krånglar för ett medium, med mera, med mera…

Är verkligen den osynliga grodan det enda som är fånigt här?

Tja tydligen, allt det andra är inga konstigheter i woo-wooland…

Det verkar inte som om woo-woos förstår när det används olika liknelser och metaforer, typ Sturmarks groda, Russels tekanna och Den osynliga rosa enhörningen med flera. För, för dom är alla deras tokigheter ”på riktigt”, så dom klarar inte att koppla ihop det med annat hittepå liksom. Deras låtsaskompis är ju inte på låtsas, dom tror ju på riktigt, att hen är på riktigt..!

Man märker också så dåligt pålästa nästan alla woo-woos är om just dessa ”motståndarnas argument”, när man försöker diskutera med dom. Vem som har bevisbördan, Godwins lag, The flying spaghettimonster, Russels tekanna och Occams rakblad med många, många fler.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

2 reaktioner till “Det där med grodan

 1. Jag har själv filosoferat kring det du just tar upp och analyserat situationen i ett eget blogginlägg:

  http://hubbardianen.wordpress.com/2010/02/28/nara-doden-upplevelser-vs-tomtar-och-troll/

  Själva essensen är alltså att det inte finns ett underlag för vissa påståenden, exempelvis tomtar och troll. Det finns inga vittnen, det finns inga tomtespår, inga avföringslämningar från tomtar, inga tomteskelett osv. Alltså finns det inget underlag för tomtar.

  För exempelvis reinkarnation och utanför-kroppen-upplevelser finns det däremot ett hiskeligt och gigantiskt stort underlag i form av vittnesskildringar från NDU:er och UKU:er, små barn med minnen från tidigare liv, hjärnans nedsläckningar men att patienten ändå kommer ihåg, blinda med UKU:er osv. Här finns alltså, till skillnad från tomtar och troll, rosa enhörningar och spagettimonster, ett gigantiskt UNDERLAG.

  Företeelser som inte har ett underlag är troligtvis inte sant, medan företeelser där det finns ett underlag kräver mer forskning.

  Gilla

 2. Jag tror att ett fantasifoster måste vara tilltalande för att woowoos ska vilja tro på dem. Osynlig groda låter faktiskt inte särskilt glamoröst, men hade du gett grodan ett indiskt namn, sagt att den kan hela aids och sedan lagt upp en massa youtube-klipp där folk berättar om grodans förträfflighet kommer garanterat en massa stollar tro på det. Det bästa är förstås om företeelsen ger fog att tro på något liv efter döden, då dumpar många all form av kritiskt tänkande.

  Något ”gigantiskt underlag” (dvs. Youtube-klipp och påstådda vittnesmål) som Hubbis pratar om krävs knappast för att lura i folk dumheter.Titta bara igenom trådarna på Flashbacks paranormal-forum så ska du se att det kryllar av människor som med sitt öppna sinne är beredda att tro på exakt allt som inte är allmänt vedertaget.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.