What if they were right!

Tänk vad fränt det hade varit om vi verkligen hade kunnat snacka med döda!

What if they were right!

Om man filurar lite på om det varit på riktigt, visst hade man gjort lite vettigare saker än vad dom som påstår sig kunna det, gör nu?

Inte heller skulle det väl vara så ljusskyggt, bara för dom som tror på det och endast utövas av 99% kvinnor, mest ”äldre”…

Braa grejer hade varit!
Det första jag kommer att tänka på är alla ouppklarade mordfall. Tänk bara där vilka möjligheter.

Alla mord klaras upp, och utan en massa svårt polisarbete med mera, bara ett medium som hör med det döda ”offret” vem som gjorde det och ev varför. Polisen hämtar ”mördaren” som såklart inte kan gömma sig och komma undan, medier hittar ju försvunna personer också.

Det skulle också innebära, Inga försvunna (döda) personer, Inga oskyldigt dömda för mord, inga felaktigt frikända skyldiga, Inga långa dyra mordutredningar och inga långa krångliga mordrättegångar.

Lite mer braa grejer!
Inga obesvarade frågor vid självmord och andra dödsfall eller ev felaktiga skuldkänslor för efterlevande. Ingen behöver må dåligt i onödan med tillhörande medicinering och terapi t.ex.

Inga arvstvister eller bråk och tveksamheter om testamenten.

Kunde medium vara anställda av eller kanske ha en egen typ myndighet, så man kunde ”ha koll på” allt, så det hade varit enkelt att boka åså t.ex. Och kanske skulle det finnas högkostnadsskydd.

Det hade varit galet enkelt att släktforska. Man kunde t.o.m snacka med alla sina gamla släktingar och få veta allt om dom, coooolt.

Författare med flera skulle kunna fortsätta producera efter döden, bara att ta diktamen.

+ antagligen massor av annat positivt som jag inte kommer på nu, detta var bara vad som kom upp i skallen lite snabbt..

Tänk till och kom med förslag här, om ni vill..!

Avrundar med en gammal klassiker, ”What if you’re wrong?”, i South Park style…

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

8 reaktioner till “What if they were right!

 1. Detta är ett av de mest fascinerande debattämnena vad gäller medium. Om nu detta med medium är verklighet, varför fungerar det då inte som du frågar dig i blogginlägget?

  Några mord borde man kunna lösa, det anser t.o.m. jag, och detta är en något störande anomali ur ett paranormalt perspektiv.

  Frågan är dock vad som händer efter att man har avlidit. En del av själarna som blivit av med sin kropp genom mord borde lämnat jordplanet för att ”gå mot ljuset” och andra sidan. Detta bortförklarar varför inte alla finns kvar.

  Dessutom är inte alla gamla släktingar kvar, de reinkarneras ju i nya kroppar och en del är på andra sidan. Olika uppskattningar om hur länge man är i ”liven-mellan-liven” har gjorts och Hubbard har en gång påstått ca 1,5 år. Andra har påstått längre tid. Michael Newton påstår att ”erfarna” själar lämnar för andra sidan snabbare än oerfarna själar.

  Trots detta återstår en liten klick av själar som medium borde kunna kommunicera med och åtminstone lösa några mordfall. Sverige har ca 100 mord om året och under en tioårsperiod blir det ca 1000 mord. Säg att 10 % hänger kvar, det är ca 100 själar vars kroppar blivit mördade och som medium borde kunna kontakta.

  Rent spekulativt kan man även diskutera om det finns något som karma och att ”de som blivit bragda om livet” i något tidigare liv har gjort någon form av ond gärning som har bestraffats med ett mord, och att själarna sedan snabbt färdas till andra sidan och har gått med på det pga. karman, men det låter givetvis lite som en ”bortförklaring”.

  Detta med att lösa mordgåtor är något av en anomali för de paranormala, men skeptikerna har också stora anomalier vad gäller vissa frågeställningar.

  Här en länk till ett TV-reportage om ett medium som bidrog till att ha löst ett mord med sin förmåga:

  Mera forskning.

  Gilla

  1. Hubb, du kan sova lugnt på nätterna det finns INGA riktiga spöken!

   Passa på att leva ditt liv NU, istället för att leta efter 1 efterliv och allt sånt trams… Ta in det som finns NU och njut!

   INGET mord har någonsin blivit löst av 1 medium, det är bara efterkonstruktioner.

   Gilla

   1. Allt underlag talar mot att vi går mot ett paradigmskifte och framtiden ser mycket spännande ut vad gäller forskning inom det paranormala. AWARE blir en första spännande forskningsrapport.

    Gilla

 2. Förlåt Hubbardianen, men hur orkar du? Vi har fattat att du är rädd för döden och greppar efter varenda halmstrå om efterliv, men kan du åtminstone försöka förstå att Youtube inte är en bra källa? Du tittar för tusan på ett treminuterklipp producerat för att generera tittarsiffror och du har ingen aning om hur det gick till i verkligheten. Hade man låtit göra ett inslag varenda gång ett medium hade åt helvete fel hade man fått en rimlig bild av verkligheten: Medium är fullständigt värdelösa och man skulle förmodligen få en långt bättre träffratio om man lät poliserna sitta och gissa istället.

  Sen allt strunt om vad auktoriteter i branschen säger. Fråga dig ett par saker:

  – Hur nådde de resultaten?
  – Hur (och av vem) har resultaten granskats?
  – Vad har personen för motiv?

  Utan att ha en aning om vilka farbröderna du refererar till är misstänker jag starkt att de tjänar en hel del pengar på det de gör (förmodligen böcker med någon andlig titel och med klimakteriekärringar som målgrupp). Vidare är jag övertygad om att det inte rör sig om seriös forskning som klarat granskning av någon som inte redan är frälst. De kan med andra ord lika gärna hitta på saker och tjäna multum utan att du märker skillnaden.

  Du kan slänga in hur många undanflykter som helst om reikarnationstid och motljusetgående, men faktum kvarstår att kuckelgummor aldrig klarar kontrollerade tester. Är du lika godtrogen i andra sammanhang? Skulle du vara beredd att slänga cancermedicinen om någon ger ut en bok där han påstår att det funkar precis lika bra att dansa regndans och backar upp det med 1000 vittnesmål och ett Youtubekipp?

  Ägna dig åt önsketänkande om du vill, men det skänker ingen sanning.

  Gilla

 3. Cancer skall botas med korrekt medicinsk behandling såsom strålbehandling, operation eller s.k. cellgifter och inte med oprövade alternativmediciner.

  Ikväll kommer det Okända förresten, skall bli spännande, detta medium har jag aldrig sett förut.

  Här en någorlunda neutral artikel om psychics och mordlösande: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8369369.stm

  Gilla

  1. Ja, givetvis, det vore ju skitdumt att tro på något oprövat. Då återstår frågan varför du har en så avslappnad inställning till kunskap när det handlar om saker som faller dig i smaken.
   __
   Artikeln sade ju bara att poliser varken erkänner eller fönekar att de följer upp tips från medium. GW Persson talade om det är i ett avsnitt av Veckans Brott för ett tag sedan, och enligt honom brukar sådana tips följas upp för att blidka desperata anhöriga. Att de aldrig ledde till något var något han också betonade.
   Värt att notera är att mediet i artikeln blivit fullständigt debunkad i Derren Browns Investigation-serie, och eftersom du brukar gilla youtube-bevis råder jag dig att kolla igenom delarna här: http://www.youtube.com/watch?v=BtlhjsiBEDw.

   Gilla

 4. Den mest modererade och kontrollerande bloggen jag hittills stött på vars syfte uppenbarligen är materialistisk propaganda. Lite utsvävningar är bara bra i syfte att fördjupa analysen och få ett bredare perspektiv i ämnet som diskuteras.

  Gilla

  1. Hubbardianen Jag har sagt till dig flera gånger, att allt skit som du lägger upp här som inte har med ämnet att gör TEX DINA MENINGSLÖSA ”YOUTUBEVIDEOR” OM REINKARNATION MM åker väck. IGEN, DETTA ÄR INGET FORUM DÄR DU SKA LÄGGA UPP EGNA TRÅDAR FÖR DISKUSSION!

   Det är på gränsen att jag vill ”ta bort dig” helt härifrån eftersom jag nte tycker du tillför ngt direkt här, men vill helst inte behöva det… Så skärp dig

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.