Pierre Hesselbrandt nedkopplad

Jag gnäller ju en del på att Pierre googlar to much. Men han kan ju faktiskt utan att vara/varit uppkopplad, trots att han suger rejält på cold reading. Men, han visar här att han även kan ”wall reading” ;-] ett annat sätt för medium att få info på – kan faktiskt gå under warm reading.

Som den ärliga farbror jag är så visar jag såklart upp detta, och inte bara när Pierre varit ute på nätet och surfat. Rätt ska vara rätt…

Klippet här är från ett avsnitt där Vendela Cederholm skickade bl.a en gubbe till ljuset, som tydligen kom tillbaka, hur det nu går till och varför. Då får Pierre Hesselbrandt rycka in och ta tag i det. Han kommer dit, säger två ”stjärntecken”/födelsemånader, tittar i händerna på dom och säger vad dom kan, hittar på ett manligt spöke som han då skickar till ljuset, igen då!

Levande info?
Det jag är lite konfunderad över är att medium tydligen kan ”förnimma” eller hur dom nu säger sig få ”information” även från människor som fortfarande lever? Här t.ex, där Pierre ”hör” (?) att någon klagar på att dom får julklappar och födelsedagspresenter för tätt. Det är ju då dom levande barnen i familjen/huset, som inte ens är där, som står för detta.

Hur funkar det? Kan det kanske vara något sorts platsminne (som jag hört talas om) i väggarna som av någon anledning finns där och som Pierre ”får till sig”? Kanske någon vibrerande frekvens från dom levande barnens själar eller energier, var dom nu är, som Pierre fångar upp? Eller helt enkelt så att spökena i huset hart hört barnen klaga på detta, och tycker att just det är relevant och viktig information att upplysa Pierre och föräldrarna om..?

Pierre säger, ”jag är född i januari”, så det är den associationen jag får!

Association används inom psykologin för att beskriva något i minnet eller fantasin som är kopplad till en sak, händelse eller person.

Och sen kör Pierre sitt vanliga ”tvekande” trams där han vill att dom andra ska fylla i/säga det själv liksom. Men här maler han på även efter kvinnan säger, ”det är mina söner…” tidigt. Han fortsätter och avslutar med, ”kan ni förstå det pånåttsätt?”. Trots att hon redan bekräftat det – man han vill sååå gärna att det ska komma med…

Ingen Oscar på gång
Man kan även i klippet se vilken extremt usel skådespelare Pierre är när han låtsas bli överraskad när det han säger stämmer.

Och, VARFÖR skulle dom levande barnen eller deras energier, eller whatever, ”förmedla” just detta med sina födelsedagar till Pierre?

För att..? Föräldrarna skulle få reda på när barnen fyller år? Det VET dom ju redan, och skulle dom av någon underlig anledning glömt det, så står det på doptavlorna på väggen!

Dösnack?
Vad har det med ”fallet” att göra..? Det handlar väl om ett manligt påhittat spöke som han ska skicka till ljuset. VARFÖR snacka om barnens stjärntecken med mera ovidkommande? Vad tillför det, mer än att Pierre KAN låtsas få reda på/”veta” att någon fyller år i januari..? Men, VAD är meningen med det?

Och, visst är det lite underligt att spökena ”förmedlar” precis och bara just dom grejer som man kan se/läsa/hitta på tavlor på väggen?

Pierre talar här i början också om för kvinnan i huset vad hon kan, healing och så. Som om hon inte visste det, eller? Samma här, VARFÖR med mera? Det står också på certifikat och diplom på väggen, så hon kunde läst där ifall hon råkat glömma det.

OCH JA, jag VET att det är doptavlor med födelsedatum på. Jag har haft kontakt med föräldrarna som bekräftat det för mig..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


34 reaktioner till “Pierre Hesselbrandt nedkopplad

 1. om jag ledde ett sånt program så skulle jag köra ”homestyling” först, plocka bort personliga saker och fotografier ur hemmet, och se till att ingen fick ha med sig telefon eller annan utrustning.

  se till att familjen endast får vara i andra rum och bara lyssna, utan att kunna svara, kommentera eller blinka

  Derren Brown brukar ofta använda ögonbindel. Kan man föreslå att Caroline Giertz provar det på Terry och Pierre i några program? För andarna behöver väl de inte se för att kunna diskutera med?

  Men då skulle det inte bli så roliga program förstås ;-ƒ

  Gilla

 2. Gesus, det skulle vara kul om du kunde berätta om dina upplevelser av det övernaturliga som du nämnde att du har haft.

  Gilla

 3. Haha, I digress. Köpte inte riktigt din tes om doptavlorna till en början (varför ändra ett vinnande Google-koncept?), men här blir det faktiskt väldigt tydligt. Strålande komisk timing i klippet.

  Gilla

 4. Men ditt jävla troll! Blir så förbannat trött på personer som dig som tror att du är så jävla klipsk och att du genomskådat något!
  Pierre är en helt mirakulös och ÄKTA kille!!!
  Han har alltid flera guider med sig som han får information av, och det behöver naturligtvis inte handla om saker som rör själva ”anden” i huset. Anledningen till att han talar om stjärntecken, födelsedatum och mellannamn är för att det är ett snabbt och lätt sätt att få folk att lyssna till det han säger, enkelt!
  Nu är det oxå så att jag med 100% säkerhet VET att det Pierre gör i TV är helt på riktigt, jag har sett honom göra allt det irl massor av gånger. Jag är helt övertygad om att om han skulle ta fram mellannamnen på en hel skock med okända personer så skulle han ha 90% rätt…minst!
  Men skrattar bäst som skrattar sist din lilla fjant! Du kommer inse till sist att du var hopplöst fel ute…

  Gilla

  1. Hahaha, jag tror likt Gesus att ilskan kommer från insikten om att ha blivit lurad. Skulle Upplyst acceptera att Pierre inte kan tala med döda måste h*n också acceptera att h*n blivit blåst (och därmed är lite korkad).

   Gilla

  2. Att få minst 90% rätt på en skock mellannamn hos okända vore onekligen ett VÄLDIGT intressant test. Om du nu har hängt med Pierre så kan du väl föreslå att han låter sig testas i ett sådant dubbelblint test för att en gång för alla visa om han kan det han säger sig kunna eller inte (lämpligt testprotokoll kan säkerligen anordnas av vänner Pierre ihop med lämplig skeptisk organisation med kontrollanter från bägge sidor som kan säkerställa att inget fuffens försigår från något håll). Tänk vad Gesus skulle rodna om Pierre levererar! Men vet du vad, jag tror inte att Pierre skulle gå med på ett sådant test, det vore inte bra för hans affärsidé. Och om du frågar honom och han säger nej så hoppas jag att du också frågar dig varför. Och om du inte ens vågar föreslå något sådant för honom så kan du ju också fundera på hur säker du egentligen är.

   Det här förslaget står öppet, det var DU som påstod att han skulle klara ett sådant test.

   Gilla

   1. Jaha, det var alltså som vanligt bara tomt snack ser jag… två veckor har gått och ”Upplyst” tystnade snabbt när bluffen synades. Visst är det märkligt att det skall vara så svårt att få ”genuina” medium att ställa upp på kontrollerade tester?

    Gilla

  3. Varför skall han ta fram mellannamnen ? Är det inte bättre att ta fram tilltalsnamnen ? Det borde ju göra identifieringen enklare ..Din pajas !!

   Gilla

 5. En tänkvärd sak med woowoos är…. att desto sämre mediumet är, desto mer trovärdigt blir det. Troende resonerar i godtro som att ”amen så uppenbart kan han/hon ju inte fuska, så det måste vara på riktigt”.

  Har Uri Geller i tanken nu med…

  Gilla

 6. Det är jag som är med på bilden. Diplomet du pekar på gäller inte healing utan massage så ta reda på fakta och du vet efter mailande med mig att vi hade bytt rum på dop tavlor och ändå satte han rätt barn i rätt rum. Vet inte vad du har emot mediumet pierre men du verkar inte gilla honom. Jag har då träffat honom och tycker att han är riktigt bra. Daniel Molin som var med i det okända som du skriver om.

  Gilla

  1. Hej Daniel. Kul du är här och läser, igen tack för svaren på mailet.

   Först angående pierre, så tycker jag han är en så uppenbar (och dålig) bluff och förstår inte hur folk kan gå på vad han sysslar med. Han kan självklart vara en trevlig prick ändå, det vet inte jag. Men att han kan snacka med döda människor och med hästar (djur!) (och dom snackar tillbaka) + c ditt stjärntecken i din hand, njäää… Skulle han inte jobba inom polisen och klara upp mord eller som veterinär istället då kanske.

   Angående diplomet, så är kanske inte just det ”som jag pekar på” är om healing eller så. Men jag skulle bli förvånad om inget av alla dom andra diplomen/tavlorna hos er visar det!

   Varför behöver Pierre glida runt i hela huset och titta, om inte för att kolla just sådant. Han får ju ”kontakt” med barnen, som f.ö är levande, och INTE är där i huset, så varför måste han det, det går ju tydligen bra på distans…

   Om inget annat så kanske Vendela ”råkat nämna” det till Pierre eller varför inte Caroline som också vet det eftersom hon t.o.m ”kollat upp det” som hon säger. Så det är ingen hemlighet direkt! Kan vara så, eftersom han försäger sig redan i trappan om just det… (ska kolla grunderna för vad du sysslar med)

   Angående ”rätt barn i rätt rum” kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte var där och det nämns inte i avsnittet. Det blir er personliga anekdot och kan inte kollas upp. Och med tanke på att ni bägge själv är i ”mediumbranchen” med allt vad det innebär av att tro på spöken, seanser och kurser m.m, så kan jag tyvärr inte ta ert ord för det, ni blir ganska jäviga då liksom…

   Vad Pierre säger i avsnittet är stjärntecken (som han f.ö alltid gör när han har fått info) på några (?) av barnen. Vilket står på doptavlorna.

   Tycker du/ni inte själv det är ett konstigt sammanträffande att Pierre KAN och säger bara JUST BARNENS stjärntecken (som står på väggen) men inte era t.ex? Och VARFÖR tar han upp det, har det med något av spökerierna att göra? NEJ, men han har kunnat se den infon, och använder det…

   Om jag sammanfattar avsnittet så säger Pierre, stjärntecken på barn och att Ulrika sysslar med healing + ett manligt spöke som är där. Thats it! Imponerar INTE på mig.

   Kika gärna lite på Pierres andra avsnitt eller dom klippen jag har med honom på Youtube + inläggen här, så ser du att han kan alltid just den informationen om folk som är tilllgänglig på t.ex Internet!

   Gilla

 7. Jag kan inte fatta att Pierre har lyckats ta sig till programmet Det okända!! Bra att du sprider ut att han är en stor BLUFF! Jag måste pinsamt nog erkänna att jag har en personlig erfarenhet av honom… Detta var för flera år sen innan han var ”känd”.
  Fick höra talas om han han skulle vara bra, via en bekant, och tänkte att det kunde vara kul att testa i alla fall. Jag skulle alltså ha ett personligt möte med honom. Innan detta möte skulle man uppge fullt namn, personnummer, adress o.s.v.

  När jag kommer till hans lägenhet vill han flera gånger uppmärksamma mig på några slags knastrande ljus. Detta skulle vara ett ”tecken” Jag började ana oråd redan då, eftersom jag märkte att ljuseffekten uppenbarligen var fejk. Jag valde att låta detta passera, men Pierre gjorde likväl bort sig totalt resten av mötet. Han kom med en massa ovidkommande detaljer – exempelvis att det stod en blå och en vit cykel utanför min port. (Han hade tydligen gjort en riktig check up, vi bor/bodde i samma stad) Han rabblade upp saker som var HELT fel dessutom. Han började bli riktigt nervös och sa att jag tittade på honom på ett sätt som gjorde honom nervös. (Jag antar att mitt tvivel hade börjat sätta in)
  Du har rätt i att han kollar upp allt han kan på nätet innan…
  Jag råkar ha ett mycket ovanligt efternamn och han förutsatte att någon som råkar dela mitt ovanliga efternamn (har ingen relation till denna person överhuvudtaget) skulle vara min mamma; ”Din mamma bor i … (namn på en specifik ort”) Jag: ”Nej”…
  Pierre blir här MYCKET nervös. Han fortsätter med ytterligare något som han har läst sig till på nätet, och som han dessutom har missförstått. Han visste att jag förstod att allt var skumt, men han försökte bara skylla på att jag var ”stängd” och att det var svårt ”se” något. Jag gav honom motvilligt pengarna när jag skulle gå därifrån. Vågade inte annat, man vet ju aldrig vad det är för person man har att göra med.
  Jag var naturligtvis tvungen att googla denna kvinna han hade pratat om som skulle vara min mamma. Jag visste inte ens att denna kvinna existerade, men denna miss av Pierre var otroligt avslöjande, liksom de övriga detaljerna från nätet, som han hade missförstått. Det var ju detta som bevisade att han hade kollat upp mitt namn på nätet. Till råga på allt; han ÄR en usel skådespelare!! Jag är förundrad över att tydligen, trots allt, lyckas lura människor på detta sätt. I vilket fall som helst är det skandal och han borde verkligen skämmas.

  Gilla

  1. Haha, det blir nästan lite tragikomiskt och hade han inte tagit betalt för eländet hade jag tyckt synd om honom. Kul att du delar med dig av dina erfarenheter iaf.

   Gilla

  2. Bra att någon skriver ner sina sämre erfarenheter och möten med medium. Jag tror många som har/får det inte nämner något om det direkt och att det försvinner ibland ”alla fantastiska” berättelser om hur ”bra” och många saker mediet sa som dom absolut inte kunde veta osv…

   Gilla

   1. Jag håller med föregående talare. Bra att du delar med dig av dina erfarenheter. Förhoppningsvis får det andra potentiella besökare att undgå att falla i samma grop.

    För övrigt väldigt märkligt att han krävde fullständigt namn och personnummer innan ”seansen”. Vad ska han med det till liksom? Behöver andarna tillgång denna information eller hur motiverar han denna procedur?

    Det vore för övrigt väldigt intressant om nån skeptiker skulle göra ett besök hos Google-Pierre och uppge ett felaktigt namn och personnummer och se vad hans mystiska ”krafter” då får fram :)

    Gilla

 8. Hehe… Jo, jag minns hur Pierre i början av mötet (eller ”seansen”)
  tindrade med ögonen, precis som om han förväntade sig att jag skulle bli alldeles förundrad och utbrista; ”Hur kunde du veta att det? Det är alldeles fantastiskt!” Tyvärr är han nog alltför van vid den reaktionen… Inte undra på att han blev nervös! :-)

  Gilla

  1. Vet inte om du, eller någon annan kanske, vet om det är ”standard” att man ska ange namn och persnummer mm innan sittningen hos Pierre? Jag har för mig jag läst det innan någonstans, men inte säker.

   Det kan ju bita honom i rumpan också, om någon får för sig att ange ”fel” uppgifter och han går igång på dom…

   Verkar mer ”farligt” för honom än att bara coldreada, tycker jag. Men han kanske tar för givet att alla är ”ärliga” (förutom han själv).

   Gilla

   1. Eftersom hans hemsida är nere kan inte svära på att han inte ändrat rutiner, men tidigare var i vart fall fullt namn, telefonnummer och email obligatoriska uppgifter infor hans sittningar.

    Gilla

 9. Ja, det stämmer! Han hade en hemsida där man skulle fylla i dessa uppgifter innan man fick en tid inbokad.

  Gilla

   1. Nej, det skulle man ha gjort! Det skulle ju ha varit intressant att höra hans svar. När jag fyllde i uppgifterna på hemsidan tänkte jag inte närmare på det, eftersom man normalt fyller i personnummer i princip överallt nuförtiden…

    Gilla

 10. Haha..kan inte låta bli att kommentera alla skeptiker här..
  vad förvånad ni ska bli när dagen D infaller för er alla ;) Hur ska ni då ”förklara” situationen ;)

  Gilla

  1. Jag får väl börja med att gratulera! Du toppar nu listan på mest korkade kommentar här i år, och jag misstänker att den kommer hålla sig minst top tio hela året också. Och det säger inte lite för att vara här…

   Eftersom det finns dom som redan påstår att dom kan kommunicera med döda människor från efterlivet, men VÄGRAR visa (eller rättare sagt klarar inte) att dom kan det, vilket borde vara hur enkelt som helst om dom kunnat vad dom påstår sig göra.

   VARFÖR INTE överraska ”oss” redan idag och visa att det dom påstår är sant..?

   Sen tror jag inte någon ”skeptiker” har problem med att upptäcka att dom ”haft fel” om det kommer fram uppgifter som visar det.

   Gilla

  2. Miljontals människor borde ju genom alla tider redan upplevt dagen D , märkligt att ingen kommit fram genom alla medium och talat om vad som händer, så vi skeptiker kunde få situationen ”förklarad” för oss. Håller med Gesus , din kommentar måste vara ”all time high” i dumhet .

   Gilla

 11. Ser att detta är många år gammalt, men jag vill bara meddela att paret de är hemma hos har en hemsida som säger att kvinnan i huset vart medial sedan barnsben och har sittningar SAMT utbildningar… Varför skulle hon behöva hjälp med att ”tömma huset”?!?!?!?! Hon gör det själv enligt hemsidan… http://www.ulricamedium.com

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.