Einen GesusPudel werfen

Sorry, men jag skrev att det var obekräftade rykten! Och jag är knappast synsk eller nått, det har jag bevisat förr.

Terry Evans is on
Goda nyheter(?) är att Terry Evans kommer att medverka (medverkar redan) i den kommande säsongen av Det okända.

Jag fick ju ett insidertips om att han skulle få ”sparken”, men det kanske gällde efter denna säsongen, vad vet jag, vi får väl se?

Gesus rättad
Nu har jag fått information direkt från hästens mun, att Terry Evans är med och att flera avsnitt redan är inspelade.

Gött, man blev nästan lite lissen i ögat när man tänkte på att man inte skulle få se och höra hans Barnumshow mer…

Jag tycker jallafall det är ”roligt” att Terry kommer vara med.

Det ska bli sjukt skoj å se om han har ändrat sitt nummer markant, eller kör på med samma grejer. Har han/dom ändrat sig, innebär det att dom håller koll på vad som ”sägs” om dom och agerar därefter. (jag VET t.ex att dom läser på Gesusbloggen) Om det skulle vara på riktigt, så bör deras akt INTE ändras utan vara exakt samma, eller hur?

Spökbingotime
Vet inte när det börjar på Sjuan, men tippar på efter sommaren (?), jag ska fixa till några bingobrickor så fort jag hinner.

Laguppställningen blir Terry Evans, Pierre Hesselbrandt – Gesusbloggen, Jörgen Gustafsson, Lena Ranehag, Birkan Tore och Vendela Cederholm enligt mina källor.

To G or not to G
Modemiumet Pierre Hesselbrandt ska det bli intressant att se nu, om han taggar ner sitt googlande eller fortsätter som vanligt..?

Arrogant och fånig
Jörgen har jag ingen större koll på, mer än att han är en överdriven dramaqueen som tjuter och tramsar sig lite väl mycket. Jag vet att han blivit avslöjad av Insider, och det ska bli skoj att se vad han hittar på.

Ja detta visar väl att man inte ska tro på allt man hör, varken från dom levande eller dom döda!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

20 reaktioner till “Einen GesusPudel werfen

   1. Att alla medium bluffar så klart. Men du fick erbjudande att följa med ett program. Så jag tycker du ska ta den möjligheten. Annars är det ju bara löjligt från ditt håll.

    Gilla

    1. Jag skulle också vilja se Gesus eller nån annan skeptikerprofil göra ett inhopp i ”Det okända”. Det skulle nog kunna bli rätt bra TV :D

     Gilla

    2. Ja självklart jag hade varit med om jag fått Men du tror väl inte på allvar att dom skulle riskera sin programidé genom att låta ngn vara med som kanske skulle avslöja hela bluffen. Då är du ännu naivare än jag trodde.

     Om du snackar bevis, så har jag kommit med många förslag och visat på hur dom gör. Jag kan visa upp folk som gör exakt samma saker och säger att det bara är ”tricks”. (Derren Brown t.ex)

     Så nu tycker jag att DU istället kan visa ngt, det räcker med 1 enda, bevis för att ngt av allt detta hittepå finns. Det har INTE gjorts en enda gång sedan det hittades på för över 200 år sen på 1800-talet av systrarna Fox…

     Jag vet att woo-woos är dåligt pålästa, men gör som Pierre och googla, på Den osynliga enhörningen och bevisbörda till att börja med!

     Gilla

     1. Du fick ju inbjudan att vara med, Så maila det okända och fråga.

      Frågan är väl inte om du endå inte tror på woo-woos iaf för du vågar inte spräcka bubblan. .

      Gilla

     2. Men du är väl mer intresserad av att få folk till din blogg så du kan tjäna lite pengar på reklam framöver än att avslöja saker och ting.

      Gilla

     3. När du får tillräckligt med många besökare så klart då slår du upp med all reklam som man kan tänka sig.

      Gilla

  1. Så du placerar bevisbördan på den som inte har gjort några extraordinära påståenden? Inser du hur korkat det är?

   Om jag påstår mig kunna tala med döda och begär pengar för att göra det. Då åligger det mig en ganska stor bevisbörda.

   Antagandet att det inte går att prata med döda är det rimligaste. För allt vad vi vet idag så går det inte. Ingen har hittills påvisat motsatsen.

   Tester finns det gott om. Undanflykter när testerna felar finns det likaså gott om.

   Gilla

 1. Ärligt talat undrar jag vad det skulle göra för skillnad om Gesus närvarade under inspelningarna när själva poängen är att medierna (och inte produktionen) är bedragare som använder samma tekniker oavsett om de filmas eller inte. Terry och cold reading-gänget skulle alltså använda samma barnum statements och fiskestrategier som vare sig en skeptiker är där eller inte. Pierre å sin sida skulle använda samma sorts internetinformation, och det enda man möjligen kan göra under ett sådant studiebesök är att avgöra huruvida googlingen sker på plats eller i förväg.

  Vad säger Rune om att istället låta en vetenskapligt skolad skeptiker sätta upp ett test? Kanske låta Mellannamns-Pierre rabbla personuppgifter i ett dubbelblindtest? Nej, Gud nej, det vore förstås alldeles för mycket begärt av någon som tjänar pengar på sörjande människor. Bättre att ha ett öppet sinne.

  Gilla

  1. Då Gesus säger att tex Pierre går på muggen å googlar samt kollar upp personen på Ratsit under samma tillfälle. Då borde ju Gesus kontrollera att personen i fråga inte har en smartphone eller annan tänktbar kommunikationsutrustning med sig.

   Gilla

   1. ”Rune” du läser tydligen INTE vad jag skriver på bloggen. Caroline Giertz ”säger” att dom INTE tar ifrån medierna något. DVS INTE tar deras telefoner!

    Detta är ngt som du hittar på själv för att det ska passa din låtsasvärld med spöken.

    Jag säger inte heller att Pierre googlar OCH kollar upp på Ratsit samtidigt, inte för det är ngra problem det heller. Prova själv att gå in på Ratsit och skriv in ditt namn och adress, och c hur lång tid det tar och vad du får fram…

    Och om du skulle vara lite seriös, vilket är mest sannolikt, att Pierre googlar eller att 1 död morfar skulle kunna tala om ditt mellannamn men inte sitt eget namn. Komigen fefan…

    Gilla

   2. Rune: Det var precis därför jag poängterade att man bara skulle kunna avgöra huruvida han googlar på plats eller i förväg. Vill man utesluta hot reading måste man sätta upp ett kontrollertat test (vilket medier mystiskt nog aldrig vill vara med på).

    Fascinerade hur godtrogna ni troende är. Så fort någon kuckelgubbe säger sig få information från ovan blir det otänkbart för er att ifrågasätta honom och ni tycks nästan bli kränkta om någon annan gör det.

    Gilla

  2. Nej helt riktigt Snipp Jag är bara 1 vanlig farbror utan ngra särskilda skeptikerkrafter, bara lite sunt förnuft. Det finns nog mer kvalificerade för det… .

   Men, man kunde kanske c t.ex hur många felträffar och frågor som ställs, som inte kommer med i programmet. Hur dom umgås med familjerna i huset, får höra med mera. Vad man själv kan hitta för ledtrådar (tavlor mm) som mediet använder med mera. Tror det kunde vara 1 hel del intressant även för 1 novis.

   Gilla

   1. Jo, det har du förstås rätt i och det vore särskilt kul om hela kalaset kunde spelas in för senare analys. Jag ifrågasatte snarare Runes entusiasm inför idén, eftersom verkligheten knappast är bättre än den tillrättalagda TV-versionen och ett studiebesök har absolut noll bevisvärde avseende hot reading.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.