Het gröt

Såg på Gomorron Sverige att Helle Klein sitter och rasar på Reinfeldt för att ha sagt, ”etniska svenskar”. Direkt kommer Sverigedemokraterna- och rasistkortet upp från Helle.

Jag har inte följt detta så mycket… Men att det använts etnisk svensk, istället för t.ex invandrare, utlandsfödd med flera, varför är just detta ord så hemskt?

Helle Klein

Islam = kvinnoförtryck?
Nästa inslag från soffan är om Uppdrag granskning som ikväll handlar om hycklande imamer i moskéer i Sverige och deras åsikter utåt sett, och inför dold kamera.

”Bakom fasaden i svenska moskéer”
Där avslöjas tydligen muslimska ledares kvinnosyn och vad dom egentligen har för åsikter i verkligheten. Att det är ok att olagligt ha flera fruar. slå sin fru och att kvinnorna ska ställa upp på sex när mannen vill även om hon inte vill bland annat.

När imamerna (finns det kvinnliga imamer?) sen konfronteras inför öppen kamera, tar dom som vanligt ”avstånd” från det och tar på sig muslimofferkoftan, istället för att uttala sig om ämnet det handlar om.

Omar Mustafa, ordförande för Islamiska förbundet i Sverige uttalar sig.

– ”Bättre passning hade de högerextrema krafterna inte kunnat få, och de kommer i en tid när de antimuslismska krafter är som starkast.”

Och såklart, enligt Omar Mustafa är det mesta ”ihopklippt på ett sätt som gör att det inte ger en rättvis bild.” (hur man nu klipper ihop så att det verkar som om dom säger det dom säger?)

Att man visar sanningen är alltså inte sjysst och diskriminering, för då ser alla hur det verkligen är och kan då ”använda det” mot lögnarna, ehhh..?

Bejzat Becirov, vd Islamic Center i Malmö, tycker,

– ”programmet borde i stället ha granskat den utbredda islamofobi som finns i dag, menar man.”

Ja det kan jag kan hålla med om, fast inte istället utan också, den kunde helt klart granskas. Jag tror det hade varit intressant att se hur ”stor” den är och/eller om det är mycket snack bara…

Men, som vanligt uttalar sig INGEN om själva problemet med islam och t.ex deras kvinnosyn och att hålla det ”hemligt”!

Visst är det så?
Har för mig att en muslim är berättigad att ljuga om sin religion gentemot en otrogen för att skydda denna sin ideologi. (?)

I soffan talar programledarna mest om programmet i sig, inte vad det handlar om, typ att det kan användas som ammunition och bränsle för högerextremister. Inget direkt om att det är förjävligt att utnyttja människor (kvinnor) i religionens/islams namn.

Är det inte sådana saker, hycklande falska muslimer/imamer och att man inte får använda vissa ord eller tala om problemen, för då är man rasist o.s.v, som bidrar till främlingsfientlighet..?

Jag blir väl automatiskt klassad som rasist och Sverigedemokrat iochmed detta inlägg. Men för mig handlar det om religion och att man inte får/kan prata om det, dess ”ledare” och utövare…

Nedan, Dispatches – Undercover Mosque, del 1 av 5. En dokumentär från 2008 av Brittiska Channel 4 och visar vad som predikas i moskéer i Storbritannien.

Visst är det fint med religion..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion
Advertisements

En reaktion på ”Het gröt

  1. ja du..O detta får vi inte prata om för då är man rasist så som du skriver…
    vad jag inte förstår är varför kommer det hit människor som inte vill anpassa sig till de regler som gäller här..
    I min värd får man till bedja vem man vill bara man inte skadar något annat levande..O då går det bort många religioner, Eller utövare av vissa religioner kan man kanske säga….
    Tycker det är konstigt att det bara får rulla på utan att någon tar tag i det…För det som uppdrag granskning visade tycker jag att alla människor redan borde för stå. o det var ju en herre som sade att många muslimer vet vad dom skall säga..O det såg man ju tydligt på Teven i går…http://www.dailymotion.com/video/xe00y6_under-moskens-tackmantel-1_news

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s