Jaha vems ”fel” e d?

Först, vem blev egentligen överraskad/förvånad att det var såhär? Jag själv blir mest förvånad av att det finns folk som INTE ”visste” eller misstänkte detta. Att t.ex politiker ger bidrag här utan att ens kolla upp lite jallafall.

Det vimlar av filmer på t.ex Youtube som visar vad som sägs med mera i moskeér runt om i världen. Kan ju ge en liten hint, kanske?

Undercover Mosque
Har inte följt allt som sagts om programmet med mera efteråt, men litegrann jallafall. Det är en kaskad av undanflykter och ursäkter från några ”högt uppsatta”/ansvariga muslimer inom olika moskéer och föreningar i Sverige.

Programmet på SvtPlay här!GesusBloggen

Läs mer om programmet här!

Visst är det komiskt att Nikaben som dom ”tvingar” kvinnorna att bära, här biter dom själv i arslet och används till att skydda kvinnorna och den dolda kameran ;-]

Intressant att se och höra Debatt dagen efter, och sen Debatt eftersnack, efter det.

Särskilt i eftersnack där kvinnorna ställer gubbarna mot väggen och mycket riktigt påpekar bl.a att dom bara snackar om programmet och INTE sakfrågan!

Där ser man också tydligt att dom inte kan svara på kritiken och står där med brallorna nere…

Det skylls på allt från att det var/är enskilda individer som sagt det (trots att det var 10 olika moskéer), att dom inte var imamer utan familjerådgivare (jaha, är det ok då?), språksvårigheter dom kan inte så bra svenska, till självklart, det har klippts ihop fel!

I vanlig ordning försöker man blanda bort korten och lägga fokus på annat t.ex:

– Kristendomen inte heller har ngn bra kvinnosyn (det gamla 2 fel blir 1 rätt)
– Blandar in Sverigedemokraterna (vad dom nu har med detta att göra?)
– Janne Josefsson är 1 skitstövel
– Islamofob- och rasistkortet
– Imamerna har ingen utbildning (och det är såklart regeringens fel)

Men INGET verkar vara fel med att det sitter folk i moskéerna och ger tokiga (olagliga) råd till folk som tror att det är guds råd och regler dom får höra!

Bejzat Becirov, ordförande Islamic Center i Malmö.

Bejzat menar att det rör sig om ett missförstånd. ”Den aktuella imamen har inte förstått vad samtalet egentligen handlade om eftersom han inte talar särskilt bra svenska.”

”Vi kan inte ta ansvar för vad var och en av våra medlemmar säger”, säger han.

Men imamen kunde så pass bra svenska att han kunde säga två olika varianter när det var inför öppen eller dold kamera!

Det sägs också som ursäkt att imamerna är outbildade, men samma här, dom är utbildade nog för att inte säga samma sak offentligt som dom säger vid dold kamera..!

Bejzat Becirov och Islamic center i Malmö har tydligen blivit åtalade för grovt skattebrott.. (Flera miljoner kronor har tagits ut från stiftelsens bankkonton, pengar som inte går att spåra.)

Bejzat Becirov tycker också det är oschysst med dolda kameror och skandal av UG att visa ett sådant program och har tydligen anmält det för hets mot folkgrupp..!

Bejzat säger också att hade det varit honom kvinnorna snackade med så hade han INTE tillåtit att dom hade nikaben på sig(?) Är det inte det det ofta är ett j-a liv om. Att dom inte får ha det i t.ex vissa yrken med mera..! Men det är klart, i moskéen där är det han/dom som bestämmer.

Oschysst – osjysst
Oschysst med dolda kameror, men tydligen inte att ha två olika agendor i hemlighet. Oschysst att visa det, hmmm bättre att låta det vara..?

Och vad f-n är den grejen att kvinnorna ska sitta bakom ett skynke i moskéen?

Perfekt att UG nu gjorde detta, hoppas det leder till att vi kan snacka om detta utan att direkt vara rasister, islamofober med mera…

Minsann
Verkar redan haft en positiv effekt efter programmet att det diskuteras ganska sansat på många ställen. Och detta blir svårt att trolla bort för dom ansvariga…

Ser sjukt framemot när Uppdrag granskning ska granska spöksnackarbranchen med Terry evans och alla dom andra påstådda mediumen och avslöja dom!

Kan inte låta bli att tänka på denna video nedan efter att sett Debatt, känns det inte lite (mycket) så..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion
Advertisements

8 reaktioner på ”Jaha vems ”fel” e d?

 1. Bra kommentar på deras idiotiska tolkning.
  Jag har länge varit övertygad om att den typen av muslimer är livrädda för kvinnor, det är därför de gör allt i sin makt och förvränger sin religion till att trycka ner kvinnor. Läskigt
  Och irriterande att de skall få statsbidrag till den typen av verksamhet i sverige.

  Bra kommentarer finns här med:
  http://www.newsmill.se/node/45094

  Gilla

 2. Jag såg också programmet och det var knappast någon positiv bild som visades upp. Det hela blir dessutom ännu värre tycker jag när personerna som ställs mot väggen skyller ifrån sig. En annan sak som var riktig hemsk, var att många av männen verkade samtycka till att det var ok att slå kvinnor. Så jävla lågt alltså. Jag hoppas verkligen att detta synsätt inte är något som majoriteten av muslimerna tycker, för då är det riktigt illa.

  Gesus, en fråga: Du skriver att UG ska granska spöksnackarbranschen. Är detta önsketänkade från din sida eller något som de gått ut med att de ska göra i framtiden?

  Gilla

  1. Det hade varit magiskt. Om man hade resurserna att gå på flera storseanser så tror jag att man ganska snart skulle se ett väldigt tydligt mönster i Terrys barnumskojerier och cold reading. Det vore också kul om de testade Pierre genom att sprida falska uppgifter på webben och sen se om han använde sig av dessa när han skulle lösa ett spökfall :)

   Känner du förresten till att man kan tipsa UG? De kanske nappar om du visar några av dina filmer med kommentarer? Tsunamimamman är ju riktigt tragisk till exempel.

   Gilla

   1. Ja jag tror det hade varit ganska lätt att få hyfsade ”bevis” på att det är fejk med ganska små medel om man har resurser till t.ex, som du säger, gå på flera seanser. Får c om det kanske slinker iväg ett mail till UG då ;-]

    Gilla

 3. Har man inte granskat Jörgen Gustavsson en gång eller minns jag fel ? Jag vill minnas att han oxå ertappades med ”byxorna nere” i ngt andligt sammanhang av ngn reporter ..Det var ju oxå ngt program för längesedan om djurkomminikatörer som bara var bluff , när den ene av dom ertappades med helt fel uppgifter bad hästen personen i fråga om ursäkt ?!?!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s