Camilla Elfving Persson – Vibrationsforskaren

Oj, ooj, oooj, jag förstår varför Garvarn kallar henne ”BlondinBella på LSD”.

Camilla Elfving fd Persson dök ju upp här för ett tag sen. I vanlig woo-woostil var det in och komma med en massa stolliga påstående som inte kan beläggas (t.ex ”dina katter kan hjälpa dig att förstå det multidimensionella och Gudskraften”?) och när dom sen ifrågasätts, då är det iväg utan att svara såklart…

Humanism och Kunskap
Särskilt känsligt verkade det vara med frågan om hon var/är med i H&K eller inte. (måste kännas jätterätt att var med i en förening som man skäms för att erkänna att man är med i) Den frågan duckades det för och undveks tills det istället bara var att inte svara utan fegt pipa iväg.

Men i vanlig woo-woostil kom hon tillbaka och anklagade mig (med flera) för allt från vetenskapsfundamentalism(?) till personlig förföljelse av henne för hennes livsåskådning (läs hittepå) och sen utan att bemöta bemötanden, borta igen snabbare än en avlöning..!

Elfving Institute – Vibration Science
Camilla har något hon kallar för Elfving Institute där hon tar betalt för olika flumkurser och andra tokigheter. Jag greppar inte riktigt vad hon gör, för det finns inget registrerat företag med någon verksamhet eller något om man kollar på t.ex Alla Bolag. Men på hennes webbplats flosklas det med en massa ”konstiga/fina” ord. Snacka om att ordbajsa, f f-n. Varning för åtskilliga facepalms.

Camilla Elfving fd Persson - Elfving institute Vibration Science
Vibrationsskadad..?

”Det här är Vibration Science – studien av X. Det är såhär X existerar, som ett upplevelsebaserat fenomen. Den mänskliga kroppen detekterar X genom känseln, i första hand. Sedan brukar förnimmelserna tillta och inbegripa fler sinnen.”

Camilla Elfving (ex Persson) is a highly gifted and unique Spiritual teacher who has been a channel for higher vibrating dimensions for more than 20 years.” + ”However, she had, and still has, a very earthly life as well and, without a conflict, a fascination for Science and critical thinking.

Camilla Elfving fd Persson
Det var i samband med Per Olas bok ”I total sanning” som jag kom ”i kontakt” med henne. Underligt för under mer än ett helt års ”grävande” om medium och deras påstådda förmågor med mera, har jag inte sett eller hört talas om henne alls, underligt. Jag vet inte vad det säger om henne? (eller om mitt ”grävande” :-)

Hon skriver själv i Per Olas bok, men surar sen över att han namnger Anders Åkesson istället för att skriva ”det fuskande mediet” och att Per Ola säger att fysisk seans bara är fusk, nu efter att han avslöjade Anders.

Resan bortåt
Jag har börjat kika i hennes bok ”Resan inåt” och vet inte om man ska skratta eller gråta, det är liksom föör mycket..?

Bara i boken finns det nog med material till ett x antal (inte det ”x” som Camilla har i sin ”forskning”) inlägg här ;-]

Det är bl.a personliga meddelande från aliens, aliens här på jorden, resor till andra planeter, resor till andra dimensioner med spöken i, döda som snackar genom människor, spöken som gör medicinska diagnoser, sädesfältscirklar, astrologi, telepati, healing, dimensioner, frekvenser, vibrationer, astrala plan med mera, med mera och denna nya för mig, paranormal hörsel! Och minsann, några sexuella besök/möten med spöken..!?

Jag imponeras direkt av, förutom varningstexten, att dom i boken ”räknat ut” att 5% av alla vuxna människor har haft en nära-döden-upplevelse..!

Inte illa, undrar hur dom gjort den ”uträkningen”, world wide?

Camilla Elfving + Torbjörn Sassersson
Jag har fått höra att Camilla umgåtts (bara kompisar ni vet) med Sveriges mest erfarne astralresenär och självutnämnde expert på området, självaste Torbjörn Sassersson.

Intressant det hon skriver i boken om sin relation med den ”andlige coachen” som han kallar sig, ”Peter” (Torbjörn Sassersson) och han är ingen poppis kille direkt. Han beskrivs bl.a som, en sektledare och självutnämnd andlig lärare. ”Han med ögon som en död fisk, helt utan intuition eller något annat och som bara tar energi från henne”!

(Jag har frågat (journalistisk efterforskning :-) bägge två om det verkligen är Torbjörn som är ”Peter” i boken, men ingen av dom vill svara på det, men svarar på annat jag frågar, så jag tar det som ett tyst medhåll = ja.)

Men nu är dom tydligen ”kompisar” igen för Torbjörn hjälper Camilla med hennes webbplats, och försvarar henne ridderligt där mot ”elaka skeptiker” i kommentarsfälten, med sina vanliga logiska kullerbyttor. Har man deras konnässans (fint ord, he, he) i baknacken, så klarnar ganska mycket av hennes struntsnack kan man väl säga!

Man ser mycket tydligt att Camilla inspireras av och har en stor släng av Sassersson/Perattsjukan. Det är ”namedropping”, ”titeldropping” och det sprutar ut ”fina/konstiga” ord och ”vetenskapliga termer” till höger och vänster, helt utan sammanhang, verklighet eller hämningar.

Där finns sjukligt mycket helt tokigt svammel på hennes webbplats, smaka på dessa t.ex.

jag gör kontinuerliga effektmätningar och utvärderingar vilka tyder på att många människor har kvalitativa andliga upplevelser

En kvalitativ intervju som gjordes 2011 visade att många haft omfattande, andliga insikter och djupa transformerande upplevelser

X beskrivs huvudsakligen utifrån den personliga upplevelsen och inte genom något mätinstrument. Det definieras alltså genom empirisk erfarenhet där människans egen kropp och psyke detekterar informationen, inte ett mätinstrument.

Elfvinginstututet ägnar sig åt att mäta fysiska parametrar som en konsekvens av Camilla Elfvings personliga inverkan (X-faktorn).

Elfvinginstutetet studerar psykiska effekter hos försökpersoner i interaktion med X genom statistik och kvalitativ intervju.

Elfvinginstitutet ägnar sig även åt att undersöka förutsättningarna för X, hur X uppstår, vad som orsakar X, vad som har inverkan på X, mekaniskt och psykosocialt.

Elfvinginstitutet kallar hela denna studie för Vibration Science

Och, är det Camilla eller Sassersson som skrivit det? (luktar det inte ”skribenten”?)

Referenser
Hon refererar också precis som knallhatten Sassersson såklart till en hel massa påstådda ”forskare” (med egenpåhittade titlar) och rapporter med mera, vilka såklart alla bara är rent nonsens…

Jag har svårt att ta någon på allvar som säger t.ex Jag tänker som en Skeptiker och ställer hela tiden kritiska frågor, jag är intresserad av forskning och sen/ändå refererar till bl.a avslöjade fuskare och andra tokstollar t.ex, Uri Geller, Helen Duncan, Colin Fry, Victor Zammit, Robin Foy och The Scolar raport med flera, som tillförlitliga källor.

Och såklart är alla som inte tror på hennes/deras hittepå, nyatesiter, ärkeskeptiker, mobbare, vetenskapsfundamentalister, sekulära Humanister och trångsynta skeptiker osv, osv…

Victor Zammit är f.ö den tomten som tror att man kan bevisa det negativa och har hittat på en egen, ”Million Dollar Challenge”. Tydligen utan att ens ha pengarna till det..?

Han har också samma ”ticks” som många andra woo-woos, han måste säga att han är pensionerad advokat varje gång han ”presenterar sig”, som om det skulle göra honom mer trovärdig (för andra än woo-woos). Det är hela tiden attorney hit och lawyer dit. Han har med VETENSKAPLIGA METODER undersökt spöken i över 20 år och har flera säkra vetenskapliga bevis för efterlivet! Synd bara att han inte visar dom. (jag har jallafall inte sett några)

Mer om honom och det lär också komma här på bloggen…

En snabb fråga, hade DU anlitat Victor som advokat?

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

12 reaktioner till “Camilla Elfving Persson – Vibrationsforskaren

 1. Camillas ”forskningsmetoder” så som de presenteras på hennes sajt är minst sagt märkliga. Vad ÄR det som ska mätas? HUR ska det mätas? Av vem? Hon säger ju emot sig själv för i ena stunden är något mätbart och i andra inte. Totalt snömos och härdsmälta med andra ord. Jag noterar också att det verkar vara 1st intervju som gett henne uppgift att folk är väldigt nöjde med kursen. Som jag skrev om tidigare är det en pyskologisk försvarsmekanism att ”försvara” sina investeringar. Har man slängt ut så ohemula summor på att ladda sin sexenergi (Jag fick i övrigt aldrig reda på av henne vad det är och hur det laddas :-) ) och en helg helg är det ju ”klart det var värt det”.

  Och appropå det…. Sexuella möten med spöken??? Va..? Hur…? Dom har väl inge… utrustning kvar väl? Det kanske är som sexscenen i Demolition Man? Men isf… hur i hela friden vet du att du verkligen har sex med ett spöke och inte bara drömmer?

  Suck…

  Jag uppskattar iaf att du läser boken Gesus. Ser fram emot fler tillfällen att bygga på den där hjärnblödningen genom att läsa en recension av den ;)

  Gilla

 2. (saxat från VoF:s forum)

  ”Inse gärna, ju förr desto bättre, att vi ÄR inne i en ny tid nu gällande Medvetenhet. Mediumskap i alla former, från perceptionsbaserad mentalt mediumskap till fysiskt mediumskap med Mind over Matter, Matter trough matter, materialisering/dematerialisering, apport-asport m.m. blir allt större. Vi kommer att BEVISA att vi överlever den fysiska döden. Vi kommer att BEVISA att ökad kärleksmedvetenhet och förståelse för andliga naturlagar är det som skapar fred, jämställdhet, miljöansvar, ekonomiskt flöde, tillväxt, resursfördelning osv. Andlig intelligens är här. Vi tar marknadsandelar varje sekund. Vi höjer standarden på jorden.”

  Hur går det med bevisen Camilla? Har ni kommit någonvart sedan 2009 då du skrev detta?

  Gilla

 3. Andliga naturlagar?

  Är inte det en i termen inneboende motsägelse? Jag menar, de understryker ju hela tiden att det andliga övernaturligt och står över verkligenhetens futtiga inskränkthet.

  Gilla

 4. Ah, Zammits obegripliga utläggningar har jag stött på tidigare. Om man bortser från det infantila i att likna vetenskap vid domstolsförhandlingar, måste man ände småle åt att Victor på fullt allvar tycks tro att hans yrkanden skulle bifallas efter den där pläderingen. Vad sägs om följande förkrossande argument (3:45):

  ”There is e-evidence to do with… eeh… laboratory experiments. There is poltergeist… eeh… evidence. And each time eh… we can eeh… we analyze these evidence, we are convinced beyond any reasonable doubt whatsoever that what we are getting is the whole truth and nothing but the truth.”

  I rest my case?

  Gilla

 5. Att Camilla Elfving fd Persson valt att kalla sin verksamhet ”Elfving Institute” är troligtvis endast för att ge henne större legitimitet åt hennes uttalanden. Något ”institute” bedriver hon inte.
  Vad trött jag blir på alla som skall verka vara så märkvärdiga.

  Gilla

 6. Ja,visst är det tröttsamt att se.De finns mycket i den branschen av märkvärdighet.Men dom lider väl brist av någonting.

  Gilla

 7. En bloggartikel jag har missat av någon anledning.

  Måste tillstå att jag fascineras av alla de citat som du lyckats få med från Camilla eller från sajter.över vilka hon styr.

  Som till exempel detta:

  ”Camilla Elfving (ex Persson) is a highly gifted and unique Spiritual teacher who has been a channel for higher vibrating dimensions for more than 20 years.” + ”However, she had, and still has, a very earthly life as well and, without a conflict, a fascination for Science and critical thinking.”

  ALLTSÅ: Har Camilla en fascination för Vetenskap (med stort V) och kritiskt tänkande (med små begynnelsebokstäver)? Det kan man verkligen inte tro när man tar del av alla de andra bullskitresonemang hon visar prov på enligt dina andra citat.

  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag möts av den sortens tankedynga som Camilla sprätter omkring sig att döma av dina citat, Gesus. *väljer att skratta för att slippa få kvällen förstörd*

  Gilla

  1. Jag hoppas du inte missat själva Camilla Elfving fd Persson bara – där snackar vi tokigheter med allt och alla tillhörande woo-bortförklaringar med mera med mera, aggressiva sådana också…

   Camilla har ju t.o.m sex med spökena(!). Jodå, hon påstår det i sin bok – med galet mycket annat flum såklart. Lite om det här https://gesusbloggen.wordpress.com/2012/07/31/dont-try-this-at-home/

   Camilla är f.ö och härjar lite i kommentarerna där – intressant läsning, med såklart alla standardwoo-grejerna – påstå, påstå, påstå och sen inte svara, bemöta och som alltid fegt pipa iväg utan att ha svarat som final…

   Gilla

 8. På tal om ingenting. Jag tog just del av en rätt så kul optisk illusion och fick därvidlag associationer till våra svenska medium inklusive Camilla Elfving d f Persson.

  Kolla in illusionen här: http://richardwiseman.wordpress.com/2014/02/19/can-you-figure-this-out-5/

  Rubriken lyder: Can you figure out why the square never gets any smaller?

  Alltså: Vi ser i den illusionen hur en kvadrat/fyrkant hela tiden delar upp sig och lämnar ifrån sig triangelliknande delar i en strid ström. Ändå minskar kvadraten INTE i storlek.

  Visst är det så hela mediumrörelsen, med La Camilla i spetsen, fungerar. De ger och ger (läs: delar med sig av sina unika förmågor), dock utan att själva förbrukas.

  Slutsats: I den mediala världen kan man uppenbarligen både äta kakan och ha den kvar.

  Förmodligen har det med frekvenser och vibrationer att göra. Ty vad skulle det annars kunna bero på?

  Gilla

 9. På tal om spöksex, dvs att ha sex med spöken, så vill jag tipsa GesusBloggens läsare om denna länk: http://www.summoningsuccubus.com/ .

  Det är en internationell (engelskspråkig) sajt för alla som knullat med spöken ELLER som gärna skulle vilja göra det. (Och vem vill inte det?)

  Sajten drivs av en viss Erik Vonroth. Googla gärna på hans namn.

  Allt handlar faktiskt inte bara om pengar. Erik Vonroth bjuder hur otroligt det kan låta på sju gratislektioner som lär dig hur du attraherar – kommer i kontakt med – spöken, så att dessa känner för att besöka dig nattetid när du sover (eller snarare: när du ska till att vakna upp efter en drömfas i din sömncykel). och ge dig en orgiastisk upplevelse du sent ska glömma.

  Regelmässigt brukar de kvinnliga spökknullare som intervjuas berätta om att samlagen är rent ”himmelska”, med extatiska orgasmer. Så just därför måste allt detta äga rum på riktigt, eftersom knullkvaliteten vid spöksex skiljer sig från den vanliga och normala jordiska upplevelsen av hur ett knull är och upplevs.

  Jfr dock begreppet hyperreality, innebärande att verkligheten upplevs/uppfattas som mer verklig och intensivare än den brukar vara i vanliga fall, vilket självklart, av woowoos, tas till intäkt för att spökknull och NDE-upplvelser måste ha himmelska konnotationer och dito ursprung.

  Fast å andra sdian säger en väldigt bra tumregel, att om en upplevelse känns som mycket bättre än samma sorts upplevelse brukar vara i normala/vanliga sammanhang/fall, ja då har man högst sannolikt att göra med en hallucinationatorisk upplevelse. Fast på det örat vill sällan någon woowoo höra, allra minst om hen har upplevt ett HÄRLIGT spökknull (som till råga på allt är helt gratis, vilket – det vet vi alla som följer Gesus’ bloggande – är extremt ovanligt i woowoo-sammanhang).

  Avslutningsvis: Här är en länk som översiktligt tar sig an och diskuterar fenomenet spöksex: http://www.psmag.com/navigation/health-and-behavior/a-brief-investigation-into-human-ghost-intercourse-spectrophilia-81973/ . Läses kanske med fördel strax före sänggåendet, så att innehållet kan komma att utgöra underlag till nattens drömmar. Manspersoner gör dock måhända klokast i att sova med blöja påsatt över och runt kronjuvelerna, allt för att undvika att hushållets tvättkostnader ska skjuta i höjden lika snabbt som själva kronjuvelen torde göra när det blir dreamtime.

  Gilla

 10. Jag går just igenom morgonens nyhetsmejl. Läser bl a ett mejl med indirekt bäring på detta med spöksex. En undersökning, gjord av psykologen Jennie Parker vid University of the West of England.

  Hon fann att män drömmer mycket om sex. Mer än kvinnor brukar göra. När män drömmer om sex, är det ofta i form av penetrerande samlag.

  Mäns och kvinnors drömmar uppvisar en del olikheter. Sålunda har kvinnor en benägenhet att oftare drömma om att bli jagad eller hotad på något vis av en okänd gärningsman. Eller så drömmer de ofta(re) om att förlora någon person hemmahörande i kategorin nära och kära. En tredje drömkategori bland kvinnor är de ”vanliga” bisarra drömmar vi alla har erfarenhet av, alltså drömmar med en ologisk handling och irrationellt innehåll.

  Den sistnämnda drömtypen är ett bra exempel/indicium på att att när vi drömmer, så är det logiska IBS 2-informationsbearbetningssystemet bortkopplat. IBS 2 får alltså lämna plats åt intuitiva och starkt emotionella IBS 1 (när vi drömmer).

  Hur som helst: Allt detta tycks hos en del kvinnor resultera i drömmar med intensivt emotionellt innehåll (männens drömmar är sällan lika intensivt emotionella).

  Därifrån är steget inte långt till att den som jagar/hotar den kvinnliga drömmaren vill ha sex med henne. Detta är ju vanligt förekommande även när kvinnan är vaken (och alltså inte drömmer). Om inkräktaren får möjlighet att s a s komma till skott, blir det till slut som regel ett slags happy end. Dvs när kvinnan äntligen ger efter för inkärktaren, så att han får som han vill, blir det ofta en himmelsk knullupplevelse, inte minst orgasmmässigt sett.(Jfr vad jag nyss skrev om högre/starkare emotionalitet generellt bland kvinnor som drömmer.)

  Inte konstigt, alltså, att kvinnor uppskattar sina spöksex. Spökena är egentigen rätt kravlösa av sig (de vill ju bara en sak, att få sätta på kvinnan), och inga barn tycks den här sortens samlag heller resultera i.

  Ungefär 8 procent av kvinnors drömmar utgörs av sexuellt relaterad aktivitet. Ofta, men inte alltid, har kvinnans sexuella drömmar inslag av penetration (dvs ”regelrätt knull). Men många – de flesta? – kvinnor synes låta de sexuella inslagen i sina drömmar stanna vid att de erhåller mer eller mindre grova sexuella inviter (till vilka de alltså merendels tackar nej). I stället nöjer de sig med att utbyta kyssar med den uppvaktande partnern. Eller så masturberar de sig själva till sexuell utlösning. Jfr begrepp som ärbara och kyska kvinnor.

  Kanske sätter många – de flesta? – kvinnor en gräns för vad som är tillåtet (även) i drömmens vilda värld. På så vis, måhända, att bara de mest frigjorda kvinnorna ställer upp på att ha spöksex i sina drömmar? Vem vet, kanske är det på det viset, att de som likt Camilla Elfving fd Persson, som Gesus skriver om i sin bloggartikel här ovan, är extra frigjorda av sig i sexuellt avseende? Därom vet jag intet. Och vågar heller inte spekulera. Fan också, att Sigmund Freud är död sedan länge. Annars kunde man ju ha rådfrågat honom.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.