Det igenkända

Dags igen efter uppehållet, Det okända startar den 20:e augusti 2012. Ser (eller fick precis reda på) att Terry ska starta den nya säsongen…

Laguppställningen nu blir Terry Evans, Pierre Hesselbrandt, Jörgen Gustafsson, Lena Ranehag, Birkan Tore och Vendela Cederholm enligt Caroline Giertz tidigare.

Jag skrev ju om förra säsongsstarten med Terry Evans, finns här! + här, med över 30 (trettio) “träffar”! Och antagligen, blir det inga större förändringar denna gången… Men man kan ju hoppas att dom ändrat på lite jallafall.

Fast Terry Evans är väl iofs såpass gammal och inkörd i den gamla engelska mediumfuskarskolan, och nog inte så sugen på att uppdatera eller ändra sin akt med Barnumuttalanden, svårt andas och resten av flosklerna.

det okända

Så om ni inte ser några flygande grisar imorgon så finns det med stor sannolikhet ett snabbt ihoprafsat ”manus” till avsnittet här nedan…

Det ska bli grymt (sa grisen) intressant att se om Pierre har taggat ner sitt googlande och 2:anamnande + stjärntecken ihandengrejen nu, och kör mer som dom andra och istället bara hittar på 1 massa spöken..!

Jag ser framemot att se dramaqueenen Jörgen Gustafsson knalla runt och ljuga, gråta och skämma ut sig, jag har inte sett så mycket med honom i Det okända.

Det har tydligen startats en Facebooksida där man ska kunna diskutera avsnitten efteråt, finns här! Men jag vet inte om den är ”officiell” eller bara startad av något ”fan”..? Vi får väl se hur seriös den är/blir.


”Manus”
Gesus förnimmer, eller det känns som pånåttsätt att avsnittet kommer att handla om/innehålla:

”Dom i huset”
– har hört knackningar
– har sett skuggor.
– någon elektrisk apparat där har konstrat.
– steg har hörts i trappan.
– känner sig betraktade och har olustkänslor.

Terry Evans:
– Ser något spöke redan innan han går in i huset.
– Säger att det är/har varit mycket aktivitet i huset.
– Säger att huset har mycket historia.
– Säger att kvinnan i huset är öppen och drar till sig spökena + har talat med/till andarna och frågat saker och andarna har hört henne.
– Möter troligtvis en envis ev arg ande + en äldre gammal damande som bara är där och tittar till.
– Säger att spöket hann inte säga farväl.
– Säger att spöket gick bort snabbt, hade svårt att andas.
– Säger att spöket har det bra nu.
– Säger att spöket säger förlåt för att det orsakat besvär där.
– Säger att spöket vill hälsa till mamma.
– Säger att spöket vill klappa kvinnan på kinden.
– Säger att spöket hade humor eller haft problem med kröken.
– kommer få två liknande namn.
– kommer få två årtal.
– säger att dom kan kolla dessa i arkivet.

Bonus
– Terry Evans säger, spöket ”is going to tell you this” eller spöket ”wants to say this to you” (hur han nu vet det?).
– Ev är spöket lite motsträvigt till att gå till ljuset, så Terry får ta hjälp av dom i huset.

Eftersom det är ett gammalt ålderdomshem dom besöker och med kyrkan på andra sidan vägen så kan de ju bli många spöken där. Det kan ju innebära att det såklart finns spöken som omkommit i olyckor (eldsvåda) där eller ”en bit bort” och inte dom vanliga, mormor- och morfarspökena bara… Kanske Terry hot readat lite, vi får se/höra..?

Tja precis som Terry Evans kör jag nästan en ”repris” här, för det blir oundvikligen samma saker som jag skrivet om innan med Terry. Men det ska bli galet intressant om han kommer med något nytt eller annorlunda. Alltså att dom har ”agerat” på kritiken av dom..?

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

37 reaktioner till “Det igenkända

 1. Tänk om man fick 10:- för varje gång Terry säger ”-Do you know what I mean?”. Rik man skulle bli.
  Bra genomgång av ett ganska förutbestämt program.

  Ska vi gissa att de FORTFARANDE inte byter ut programledare och kameracrew när mediet kommer. Att man har INTE tagit bort privata bilder etc i huset och man har FORTFARANDE kvar familjen i huset som ivrigt nickar för att leda påstådda mediet rätt.

  Utan detta skulle ju påstådda mediet enbart gissa och det blir ju inte så bra tv så man måste ge påstådda mediet så mycket information man kan via ovanstående kanaler.

  Det är så mycket fel i upplägget av Det Okända att man inte förstår att det finns de som bekräftar sina vidskepelser med detta skitprogram.

  Gilla

  1. Ja jag hoppas verkligen jag har ”fel” här och att dom gör något annorlunda nu, men det tror jag inte.

   Det verkar mer som dom hittat ”stilen”, för det är ungefär samma i alla program numera, bara olika bedragare som snackar sitt hittepådravel.

   Jag kommer lätt bryta ihop om Terry kör sitt vanliga, ”is your papa on the other side?”

   Fast eftersom det är ett gammalt ålderdomshem och att han antagligen åker förbi kyrkan på vägen dit så tror jag mer han kör med några ”okända” spöken och på det hållet, istället för kända ”familjespöken” ikväll…

   Gilla

  2. Jag tror det räcker med 10 öre för att bli rik på det :-)

   Och att ta bort personliga bilder eller ha familjen borta skulle ju inte funka alls, eftersom då skulle ju Terry inte kunna säg ett dyft.

   Men sen är ju medier också showmen och utan publik funkar ju inte tricken så bra antar jag. Men där har du nog bättre koll än jag Houdi ^_^

   Gilla

  3. Läser din gamla blogg och inser att ditt obefogade aggressiva förhållningssätt gentemot medier som bara gör sitt jobb,måste bottna i en form av rädsla .Jag har svårt att köpa så antiandliga tvärsäkra uttalanden som dina. Om du inte trodde eller tyckte om programmet ”det okända ” så varför besvära dig att ens titta? Än mindre blogga om det. ?Skulle inte förvåna mig om du är ateistisk också.Vilket är din ensak. Men vad är det som egentligen stör dig? ????

   Gilla

   1. @Nicole ”medier som bara gör sitt jobb” – allvarligt!

    Och, ”vad är det som egentligen stör dig? ????” Skrev du inte att du läser bloggen – och så greppar du inte ens det..?

    Sist, ”Skulle inte förvåna mig om du är ateistisk också” Samma som ovan, skrev du inte att du läste bloggen?

    Jag får väl gratulera till månadens kommentar hittills i augusti – grattis!

    Gillad av 1 person

    1. Du glömde göra face palm, Gesus.

     Är det OK om jag gör en face palm för din räkning?

     Visst är det äkta woowoo-kvalitet på denna Nicole. En verklig True Believer. Sannolikt en äkta Dunning-Kruger look-alike också.

     Inte minsta tvivel finnes att skönja hos henne, åtminstone inte vad gäller andevärldens existens.

     Jag tycker att Nicole kvalar in i woowoo-världens elitgäng och toppskikt, där titaner som Anders Åkesson dväljes. (Förresten, Gesus, har du några nyheter om honom? Är han tillbaka på banan, dvs är det business as usual som gäller för honom och hans fru med den andevanteförsedda stekspaden?)

     Hur som haver, Nicole sänder ut samma sorts kärleksfulla vibbar som den där änglalika gose-Anette gör (se i slutet av detta kommentarsfält, där jag, den borne tvivlaren och andevärldskritikern, krattar manegen och fjäskar lite för allt
     Ljus & Kärlek som sprids till dig, Gesus, via hennes lika omtänksamma som ödmjuka kommentarer.

     Ljus & Kärlek ska det vara, sa Bill.

     Ja, eller möjligen Kärlek & Ljus, sa Bull.

     Det är bara att tacka och ta emot.

     Med eller utan face palm.

     Gilla

   1. Ja, det är bedrövligt, John Houdi. Vi har nog erhpllit den plats i Pisa-rankningen som motsvarar dagens svenska elev- och skolstandard.

    De enda som tycker den här situationen är bra är väl mediumen, vilka vet att dra nytta och fördel av denna gullibilitet (naivitet och lättrogenhet) som det svenska samhället synes vara impregnerat med.

    Jag kan lätt tänka mig, att mediumen skrattar hela vägen till banken.

    Eller så ler de väl åtminstone i mjugg (ifall de inte ännu hunnit sätta in guldgaddar i sina slängda, välsmorda munläderskäftar).

    Gilla

  1. Visst kan man det, men vilken sorts tv-program? Är det som nyheterna, som en drama serie eller humor program?
   För att vara komedi är det mest lyteskomik och som nyhetsprogram skulle det vara osakligt.
   Om du ser programmet och utgår från att det bara är en människa som går omkring och hittar på så blir det väldigt dålig tv. Det blir bara vettigt om man anser att det finns någon övernaturlig förmåga hos medierna och då blir det en ganska viktig fråga om det verkligen är fallet eller inte.
   Ungefär samma kritik skulle kunna riktas mot tv-sända gudstjänster men där försöker man sällan kommunicera med de döda och få svar från dem.

   Gilla

 2. Intressant och kan här berätta att en före detting till mig var med i förra omgången där terry var medium och det som förvånade mig mera än själva programmet var att tv 4 ringde upp mig då det framkommit något om min mor och ville ha saker bekräftade som terry hade påstått.. Frågade om inte terry själv kunde se om det var sant eller inte då svarade dom inte på det… mysko att behöva ringa upp och få saker bekräftade ;o)

  Gilla

  1. Ja det är något jag tänkt titta på mer, hur dom sen försöker knåpa ihop det som hittats på med verkligheten.

   Jag brukar bara kolla på själva den biten där mediet är med. Men har läst om 2 eller 3 tillfällen då dom tom ringt upp anhöriga till det påstådda spöket.

   Terry kör ju alltid, ”check the records” och sen hittar dom någon som har 1 liknande namn av det han vagt sa, någonstans i härheten.

   Jag släktforskar själv och vet hur ”enkelt” det är att hitta folk med samma namn tom på samma adress

   Så fort jag får tid över…

   Gilla

 3. Det borde ju vara så att mediumet och TV teamet går in ensam i huset / lägenheten och sedan när man är klar kommer man ut och talar om vilka eventuella andar man träffat på , vad dom heter , vad dom vill och eventuellt släktskap med dom som bor där . Sedan kan ju det verifieras i efterhand , alltså ingen som står och nickar, ingen ”cold reading” . . . . Kanske det blir så ikväll ? Troligtvis not . . . .

  Gilla

  1. Det…skulle inte bli så bra TV om man gjorde som du skriver.
   Däremot skulle det bli ärligare tv.

   Skoj skulle vara att man tog dit tvre olika påstådda medium som får ”läsa av” huset var för sig så får vi se vad de kommer fram till. Ska vi gissa olika ”spöken”?

   Gilla

  2. Er en stund siden dette ble skrevet men…
   Åndenes makt som det heter i Norge,
   er ikke de som bor i huset/leil hjemme når den klarsynte skal prøve og se om der er hjemsøkt. De får komme tilbake etter den klarsynte har fått sett på stedet.
   Bare til info :-)

   Gilla

 4. Därimot har jag hört av källor att Gesus blivit inbjuden att följa med när det gör ett ”de okända”. Men han har inte velat pga då blir han inte anonym. Samt att han kommer påstå i sitt svar att ” Jag har inte alls blivit erbjuden att vara med”

  Gilla

  1. Produktionsbolaget behöver väl inte berätta att det är självaste Gesus som är med eller är det att han inte vill röja sin identitet för produktionsbolaget ? Annars vore ju det inte fel att ha honom med som kan kolla hur det går till bakom kulisserna .

   Gilla

   1. Ställde frågan eftersom jag vet att produktionsbolaget inte för fem öre är intresserad av att någon med rationell syn lägger sig i produktionen. De är bara intresserad av EN sak och det är pengar. Varje sak som kan äventyra inkomster till produktionsbolaget är av ondo (givetvis).
    Är det NÅGON som tror att Det Okända görs av någon annan anledning än att dra in pengar?
    Nej, tänkte väl det.

    Gilla

  2. Ha, ha… Ja ”Rune”! Jag vet inte vad du är ute efter här, att misskreditera mig genom att hitta på falska uppgifter? Fult är det jallafall, och jag förstår inte din anledning till det, men kan man inte komma med ärliga /riktiga fakta får man väl hitta på..!

   Självklart har jag inte fått något erbjudande om att vara med. Jag har ”kontakt” med Caroline Giertz och hon är endast programledare numera…

   Och sen, OM jag blivit tillfrågad så hade jag självklart varit med! Varför inte?

   Annars gäller det ju för dig som för alla andra woo-woos när ni påstår något, att komma med belägg för dina ”källor” (och då räknas inte röster i huvudet) Du har mitt fulla tillstånd att visa upp alla uppgifter du har som gäller Gesus, no probs!

   Så nu ser jag fram mot att få c dina ”källor” eller så får du står där med brallorna nerdragna…

   Gilla

   1. Ja min källa hade ju rätt att du skulle förneka det hela och komma med bortförklaringar. Du vet ju själv varifrån du har fått inbjudan.

    Gilla

   2. Ja det är egentligen bara FÖR korkat för att bemötas men…

    Jag tror nog INGEN som läser här tror annat än att jag lätt skulle ställa upp, mer än då du och ev någon annan verklighetsfrånvarande pellejöns.

    Jag tror inte heller någon med lite innanför pannbenet tror att Det okända skulle riskera att bli ”avslöjat” och ta med mig eller någon annan.

    Sen c #4 i härskartekniker..!

    Och jag har hört av flera källor att du tydligen säljer barnporr men kommer att förneka det… Pajas!

    Gilla

 5. Borde inte Konsumentverket kunna gripa in och förse TV-serien ”Det okända” med varnings text.

  Det borde stå;
  TV-serien uppfyller inte alla de kriterier som krävs för att vara vetenskap. Därför bör TV tittaren upplysas om att denna TV serie är klassad som kvacksalveri.

  Gilla

 6. Har du inget bättre för dig än att lägga ner tid på att berätta för andra vilken fejk dessa är??? Du måste ha ett jävligt tråkigt liv eller så tror du att folk inte är kompetenta att bilda sig en egen uppfattning om detta utan dina idiotiska inlägg.
  Skaffa dig en annan hobby vet jag.

  Gilla

  1. Detta är min hobby, och jag tycker det är roligt, så mitt liv är inte så väldans tråkigt som du verkar tro. Och ibland dyker sådana som du upp här och gör bort sig och visar på att det jag gör är rätt. Då blir det ännu roligare :-]

   Men har du förslag på någon annan bra hobby till mig annars, att springa till påstådda medium och fråga om mitt kärleksliv kanske..?

   Gilla

 7. Tycker att du är en stor jävla idiot och rena 1700-tals förföljelsen du sysslar med. Har du något annat program att reta dig på kanske? Hittar ju bara ditt jävla dravel när man googlar på något av dessa namn. Skiter i om det jag skriver tas bort. Bara du läser det och får veta vilken idiot jag tycker du är. Asförbannad är jag.

  Gilla

  1. Men ”Anette” gå inte in och läs här då du blir så upprörd.Blir du så upprörd för att Gesus är på spåren?? Ta en promenad det brukar kunna varva ner..

   Gilla

  2. ”Hittar ju bara ditt jävla dravel när man googlar på något av dessa namn.”

   Jamen det är ju galet glädjande att höra ;-]

   Det är kanske som det sägs, sanningen segrar. Eller vad som nu sägs om sanningen, men något är det väl…

   ”Skiter i om det jag skriver tas bort.”

   Nej, nej, här tar jag inte bort något. Även om det är från någon som inte tycker som jag. ALLA får säga sin mening här, här är ingen censur, du måste ha misstagit detta för ett woo-wooforum.

   Gilla

 8. @Anette: Jag önskar dig ljus och kärlek! Samt medmänsklig empati och värme.

  Ty av sådana egenskaper, vilka du ju redan synes besitta i hög grad (att döma av dina kommentarer här ovan), vill jag att du ska erhålla ännu mer, dig till gagn och oss andra till glädje.

  Må den himmelska friden omsluta dig, och må dina andevänner ta dig i sin famn och ge dig en stor gullekram för att du skriver så vackert och kärleksfullt om Herren Gesus!

  Kram på dig även från mig, Anette Ängla-Gull!

  Gilla

 9. Ju fler gånger jag läser denna ovanligt – även för att vara skriven av Herren Gesus, utan någon som helst vägledning eller annan hjälp från andevärlden – avslöjande bloggartikel om fusk, bluff, båg och förutsägbarhet i woowoosvängen, desto mer imponerad blir jag av nämnde Gesus’ klara analytiska förmåga att genomskåda bullskiten och att städse, på ett lika pedagogiskt som lättläst sätt, lyfta fram tosigheterna i psychic-världen till beskådande för oss som lärt oss att inte blunda med ögonen inför åsynen av kalla fakta (som ofta, men tyvärr inte alltid, så att säga talar för sig själva).

  Icke desto mindre verkar en del av dem – för exempel, se här i kommentarsfältet – behöva få sig en lätt knuff i ryggen så att de inte bara spärrar upp ögonen utan dessutom tittar åt rätt håll.

  Annars kan det bli som när signaturen Nicole, synbarligen helt ovetande därom, i en kommentar ofrivilligt avslöjar lite väl myclet av det mentala kaos, som synes råda i en äkta woowoo-hjärna.

  Jag antar att jag näppeligen kan vara ensam om att få vibbar till denna välkända trio: http://st.depositphotos.com/2400497/2893/v/950/depositphotos_28934625-Cartoon-Three-monkeys.jpg .

  Nåväl, om jag ska vara uppriktig, måste jag tillstå, att den apa som håller sina händer framför/utanpå munnen saknar bäring på just Nicole. Men de båda apor som håller för ögonen respektive öronen – visst är de spot on!

  Det skulle inte förvåna mig, ifall deras namn råkar vara just Nicole och Nicoline. Eventuella andranamn förblir dock okända för mig, men dem kan väl Pierre Hesselbrandt ta fram åt de vetgiriga, i alla fall om om de frågar och ber honom snällt,

  Eller har Pierre tappat denna smått unika förmåga att få pejl på andarnas andranamn? Vet du något om det, Gesus? Har Pierre blivit ringrostig eller är han still going strong?`

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.