Woo-woobevis mot påstådd seriemördare

Quickskandalen – Therese Johannesen-fallet.

Thomas Quick/Sture Bergwall beskriver Therese som, med blont axellångt hår, stora blåa ögon och ”speciella” framtänder och området där han rövar bort henne, ska vara idyllisk landsbyggd med röda stugor (fast sådana f.ö är vita i Norge) och det var en vacker sommardag.

Therese Johanessen
Therese Johanessen 9 år

I verkligheten var Therese mörkhårig kortklippt, med mörk hudfärg (pakistanskt ursprung), mörka ögon, saknade framtänder, området hon försvann i är en betongförort och den dagen var det ett av dom värsta skyfallen i Norsk historia där..!

Redan där borde det väl ringa några klockor! Men nej då hittas det på och förklaras med ”negativ-modellen” typ att han ser det som ett negativ, alltså att svart = vitt och tvärtom.

Det är ju helt i klass med woo-woos när dom hittar på dåliga undanflykter för varför t.ex spöken inte kan det och det, men kan det och det..!

Det krävdes också 24 st förhör med Quick/Bergwall för att hans berättelse skulle kunna stämma någorlunda med vad som faktiskt hänt.

Lambertz woo eller sjuk på riktigt?
Men nu går Göran Lambertz, justitieråd i Högsta domstolen och tidigare justitiekansler i Sverige, ut och anser att Quick/Bergwall ändå kan vara skyldig till morden. Han har ”erkänt” över 30 st tror jag, dömd för 8 och fått resning och blivit frikänd för 3 av dom änsålänge.

Att Quick/Bergwall skulle vara skyldig, baserar Lambertz på en lista på 6 övertygande bevis och säkra indicier, läs här.


WTF en vägbom?
Ett av dom ska vara en ”vägbom” som eventuellt kan ha varit öppen..! Ja det är ju klockrena bevis för att någon mördat någon. Särskilt när det inte finns några somhelst andra bevis/fynd eller något som pekar åt det hållet, inte ens en mördad kropp. Man blir mörkrädd.

Jag kan inte undgå att se hans uttalande om ”övertygande bevis” med bommen med mera, som annat än exakt samma långsökta trams som woo-woos använder för att försöka få till sina ”bevis” i t.ex storseanser och sittningar..!

Therese Johannesen-fallet
Quick/Bergwall kunde inte hitta rätt under de första vallningarna och gick fel. Vid senare vallningar visade han nerdrogad och efter flera timmars misslyckade försök in brottsutredarna på en skogsväg med en vägbom.

Denna bom var då ”stängd/nere” och låst, och såklart säger han då att det var den inte när han var här då. Tja, vad ska han annars säga, alternativet är väl att erkänna att han bara hittar på, så det är väl inte så underligt, eller?

Har för mig att den skogen genomsöktes något helt galet och till slut hittade man dom berömda ”benresterna” vid en grillplats där.

Åklagaren Christer van der Kwast är den som tryckte starkast på att det var ”mänskliga brända kvarlevor” som hittats. Men det kom i en analys av Statens kriminaltekniska laboratorium fram att att det var trä, lim och plastbitar. ”Benbitarna” som var det tyngsta bevisen mot Quick/Bergwall var alltså inte ens ben.

Quick/Bergwall pekade också ut en tjärn där han påstod att han dumpat kroppen och hela tjärnen tömdes på vatten. Allt bottenslam undersöktes minutiöst. Inte ett spår efter Therese eller något annat. Det finns väl f.ö inte heller ett enda ”fynd”, DNA, fingeravtryck eller något annat som knyter Quick/Bergwall till något enda av alla morden..?

Det kostade minst 10 miljoner kronor för skattebetalarna att tömma hela tjärnen på vatten för att leta efter kroppsdelar.

Bortfifflat alibi
I Therese-fallet vet man idag också varför det inte finns några fynd från Quick/Bergwall. Quick/Bergwall arbetade i en kiosk under hela den helg som Therese försvann. Det visste polisutredarna. Men de ville så gärna sätta dit den psykiskt sjuke Quick/Bergwall för mordet att de trollade bort bevismaterialen.

Dåligt påläst och ”härskartekniker”
Göran Lambertz verkar sjukt dåligt påläst om fallen när han nu är ute och debatterar. Han har också blivit söndertrasad av bl.a Leif GW Person, Jan Guillo och Jenny Küttim i Radio P1. Intressant med hans härskartekniker om att dom andra inte ”vet” och ”kan” något om fallen, (särskilt Jenny i P1) med tanke på hur han själv satt sig in i det/dom..!

Leif GW och Göran Lambertz SVT | Studio Ett – Fallet Thomas Quick | Lambertz Guillou Nyhetsmorgon TV 4 | Studio Ett special | Viktigaste beviset mot Ouick manipulerat

Lambertz säger att han inför debattartikeln satt sig in i fallen genom att samtala med Christer van der Kwast, tidigare förhörsledaren Seppo Penttinen och advokaten Claes Borgström och att Seppo Penttinen ”kvalitetssäkrar” utredningarna! Allvarligt?

Är han dum på riktigt? Att han snackar med Claes Borgström som är han kompis och dom andra som sitter med skägget i brevlådan i härvan för att ”reda ut” hur det är… Och sen använder det som ett argument för att det han påstår ska vara ”sant”. Tja, finner inga ord här..!

Det är en gåta för mig att Göran Lambertz kan gå ut och säga detta. Och i Therese Johannesen-fallet är det inte ens säkert att hon blivit mördad OCH Quick/Bergwall har också blivit frikänd från det dessutom! Jag tror dom flesta utom just pajasarna själv, anser att detta är en skandal. T.o.m föräldrar och anhöriga till mordoffren vittnar om deras katastrofmetoder i utredningen!

Go GW!
Jag greppar inte att ingen av dom som står för denna såpan ”anklagats” eller något. Jag håller helt med Leif GW Persson med flera, de måste ”ställas till svars” för detta.

Claes Borgström, Quicks tidigare advokat, åklagaren Christer van der Kwast, Sven-Åke Christianson minnesexpert, Birgitta Ståhle psykolog, Seppo Penttinen förhörsledare och ev tokstollen Gubb-Jan Stigsson journalist.

Claes Borgström, som drog in 5 miljoner på detta utan att lyfta ett finger för att försvara sin klient Quick/Bergwall! Han är ju igång nu igen med det också tokiga Assangefallet – en riktigt obehaglig människa..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup
Annons

5 reaktioner till “Woo-woobevis mot påstådd seriemördare

 1. Vänta lite…. ”negativ-metoden”??? Det är ju jävligt bra att när man har 50/50 att träffa (Är håret mörkt eller ljust) ändå kunna gardera sig på det sättet. Men helt seriöst är det ju vansinne, jag hoppas verkligen inte detta är en vedertagen ”metod” i polisutredningar.

  Hela Quick-fallet verkar ju ha varit en oreda från början till slut, och nu liknar det mest en ormgrop där ormarna hugger vilt omkring sig. Att Quick själv inte är helt frisk är nog utom allt tvivel, men det räcker inte med att vara lite märklig för att åka in för mord. Det liknar faktiskt de gamla (och moderna för den delen) häxprocesserna. Där något otrevligt hände och allt skylldes på den gamla skumma gumman i byn som prompt blev bortjagad, gripen eller dödad.

  Jag är ingen fan a GW. Tycker han mest är en pompös och mallig viktigpetter som skötte sitt jobb så illa att han fick sluta sin proffessur (han skrev för många taskiga deckare istället för att forska). Men även en sådan typ kan ha rätt. :-)

  Gilla

  1. Jag gillar iofs GW (har inte läst hans böcker) Han är skön (pompös) och säger vad han tycker Särskilt när han uttalar sig om påstådda medium och deras påhittade förmågor och deras inblandning i tex mordfall

   Men i Quickfallet har jag sett ”bättre” bevis för spöken än att Sture skulle vara skyldig..!

   Gilla

  2. Det ”roliga” med ”negativ-metoden” är att Sture då ska ha sett det som ”under framkallning” alltså svart=vitt/mörkt=ljust och tvärtom…

   Eftersom Therese var ”ljus” i hyn, borde han ha sett henne som 1 negress/mörkhyad tjej (med ljust hår) om allt annat var ”negativt/tvärtom”, eller..?

   Men sådana petitesser brukar ju inte woo-woos heller bry sig om, så igen kan jag inte låta bli att jämföra deras ”bevisförande” Man plockar bara det som kan passa liksom och ignorerar annat

   Gilla

 2. Hela denna historia är ju helt galen..O det som jag tycker är ruggigt,är ju att det går mördare lösa!! Efter som Toma.Q. har inte gjort detta..

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.