Ett ganska meningslöst avsnitt

Senaste avsnittet med Terry Evans i Det okända, ett ganska meninglöst avsnitt egentligen. Samma som alltid, dom som bor i huset har sett skuggor, hört ljud och känt sig iaktagna, inget nytt där.

Caroline kommer dit och snackar med dom och det läggs in massor av klipp med ljudeffekter, skuggor som glider runt och annat som ska få det till att det är det som hänt i huset.

Sen kommer mediet dit och det påstås att mediet inte fått någon ”förhandsinformation”, vad det nu innebär..? Terry kör sitt vanliga skitsnack som alltid, det är mycket aktivitet, spöket dog snabbt, spöket hade svårt att andas, spöket vill säga förlåt, spöket hann inte säga farväl med mera, med mera, bara samma som i alla andra avsnitt med honom.

Fler svartvita klipp och kusliga ljud för att göra det lite spöklikt kanske och för att försöka få det till det som hänt där. Sen tar Terry hjälp av dom i huset och säger åt spöket att gå till ljuset.

Sen kollar Caroline i arkiven och försöker trixa till det så att det fanns någon som passar in på vad som sades i programmet.

Sist, tillbaka till huset för att kolla om det nu är spökfritt där, vilket det ganska ofta inte är. Fler svartvita redigerade klipp som ska föreställa att det som mediet sagt stämmer…


Olika påstådda medium
Det som skiljer avsnitten åt är vilket medium som är med och/eller vilken typ av plats/ställe dom besöker. Beroende på platsen och om det är dom som bor i huset eller inte, så varierar spökena en aning. Är det dom boende i huset så är det alltid ”familjespöken”, annars är det ”okända” spöken av ett par olika varianter. Dom kan vi ta senare.

Terry har sin sorts spöken, Camilla Öhrnberg sina, Pierre sina och Birkan Tore sina osv. Terrys säger alltid samma saker, Camillas säger alltid att dom är stolta över någon och Pierres spöken berättar alltid andranman och stjärntecken t.ex. Är det inte underligt att inte Terrys spöken någon gång säger vad dom andras spöken alltid säger till dom och vice versa..?
Titta och lyssna lite närmre
Titta och lyssna lite närmre
Om man bara ser på det lite sådär, så är det väl ett avsnitt med aktiviteter i huset som Terry kommer dit och hyfsat nämner och dom hittar en i ”arkiven” som kan vara spöket, och dom i huset tycker att mediet var bra osv…

Men lyssnar och tittar man lite närmre på vad som egentligen sägs och görs i avsnittet kan man se hur dom gör och lägger upp det för att få det att passa med vad mediet säger och se så ”trovärdigt” ut som dom kan.

Det tas bort saker och klipps ihop, textas ”fel” med avsikt, ljud redigeras och läggs på på olika ställen i klippen. Vad jag kan se så är det rent fusk med redigeringen för att få det att passa bättre. Men jag försöker visa er, så kan ni själv bedöma.

Det spelas in runt två timmar bara med mediet – av allt det, blir det ungefär 10 minuter redigerat material där mediet snackar! D.v.s mer än ca en och en halv timme med mediets snack (gissningar och felaktiga Barnumuttalande) kommer INTE med..!

Det okända for dummies
Jag ska försöka plita ihop några inlägg med videoklipp om dom olika delarna och exempel på hur/vad dom gör. Detta med bara det senaste avsnittet med Terry.

(Säsong 13 – 2012 avsnitt 1. Hela originalavsnittet kan ses här!)

Jag börjar med hur dom klipper och klistrar
I videon här, innan Terry kommer dit berättar Patrik att han hört ljud i garaget och Anna att Patriks mamma och deras ”helgbarn” 13 år hört ljud i ett rum på 2:a våningen.

Lägg märke till först, det är i ett gammalt hus ute på ”landet” med tillhörande djur och liv där, dom har t.o.m egna djur i huset. Rummet ligger ovanför köket, bör väl innebära att skorstenen eller kanske något ”fläktsystem” finns nära där, som djur kan krypa/flyga in i/på och ”tassa” runt..? Sen det är inte dom själv som hört ljuden däruppe, som endast hörts 2 gånger, utan det är ”2:ahandsinformation” dom fått, (Chinese whispers) från två personer varav den ena en tjej 13 år som inte brukar sova ensam där..!

Jallafall, Anna berättar vad dom andra två berättat, att det hörts SKRAPANDE ljud i/på väggen och dörren. INGET KNACKANDE eller BANKANDE nämns överhuvudtaget! Men här lägger dom ändå in svartvita klipp med bankande ljud och en skugga som knackar/bankar på dörren. (detta är innan Terry kommer in i avsnittet, och här vill dom redan få det till bankande, trots det inte sägs vara det…)

Terry kommer dit och han brukar ju chansa och banka/slå/knacka på grejer för att få reaktioner, och gör det här också. Han öppnar en dörr och bankar/knackar på den OCH frågar, för säkerhets skull, om dom hört det. Patrik mumlar lite vagt ja, antagligen för att dom INTE hört något knackelibank men han tänker/menar nog ljud, och håller med… (han kan också vara inklippt från när han svarar på något annat?)

Detta klipper dom sen ihop som om det skulle stämma, att det hörts knackningar/bankande där vilket det INTE gjorts. Lägger in två svartvita klipp med BANKANDE ljud, trots det inte har varit det, och klipper in när Patrik snackar om ljudet han hört i GARAGET men som om det handlar om 2:a våningen!

Allt detta hade väl varit helt OK, OM dom hade sagt att det INTE var på riktigt, vilket dom påstår!

Inte impad!
För att jag skulle blivit imponerad hade nog Terry fått säga jallafall ”ljud i väggen” och gärna då skrapande också. Att få knackande på dörren till skrapande ljud i väggen, nej för billigt… Och jag undrar hur många andra platser/ställen i huset som Terry ”knackat” mer under dom två timmarna inspelning med honom, men som dom INTE tar med för det passar inte in med vad dom säger i huset?

Sen den tramsiga historien om att det skulle vara spöket Elsa som bla, bla , bla, det kommer senare… + att detta är då saker som HAR HÄNT, hur skulle Terry kunna ”höra” det?

Glöm inte att av ca två timmars filmande av mediet snackandes enligt Caroline Giertz, är det då endast ungefär 10 + 15 minuter redigerat och anpassat material vi får se. Alltså 1.5 – 2 timmars mediumsnack som INTE kommer med!

To be continued..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

7 reaktioner till “Ett ganska meningslöst avsnitt

 1. I senaste avsnitet den 27 / 8 med Jörgen Gustavsson svamlas det på och Jörgen kör sitt klassiska och säger ” Åh fy fan ” uppe på övervåningen och sedan sjunker ihop i trappan och säger att det känns som om han fått en kniv i magen , och det är väl det han försöker / vill få fram att ngn blivit mördad . Det hade ju varit mumma om det stämt men då visar det sig att det var kvinnan i husets morfar ….Som visserligen hade problem med magen så det var ju en ”träff” från Jörgens sida i o f s ..Han verkar ha däremot ha slutat att köra sin klassiska ” Kan du förstå något av det ” efter varje mening .

  Gilla

   1. Nja , jag tror han försökte pressa fram en liten tår för effektens skull i samband med ” Åh fy fan ” kommentaren , men jag är inte helt säker …Det kan ju ha varit ngn som höll i en lök i närheten :)

    Gilla

 2. Vi har alla både onda och goda guider från tidigare vandringa av oss själva eller andra som följt eller vill leka och glömt vägen hem

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.