Varför säger spöket Elsa 1888?

Ytterligare ett inlägg i Gesusserien Det okända for dummies ;-]
(Säsong 13 – 2012 avsnitt 1. Hela originalavsnittet kan ses här!)

Vad säger spöket Elsa?
Varför säger spöket årtalet 1888 och att hon/det heter Elsa, ELLER Erika, vet hon inte vad hon heter..? Detta är ju inga uppgifter som stämmer eller kan hittas, TROTS att Terry Evans säger att, ”you can check the records” om det!

Varför just det årtalet, 1888, för det är ett årtal det säger Terry? Det är inget som är till någon som helt nytta, ledning eller betyder något alls ju..? Varför då slänga ur sig det, istället för att säga/förmedla något som är till nytta?

Men visst är det så ALLTID, att spöken kan bara säga/förmedla VISSA SAKER. Fast det är massor av saker dom ”förmedlar”, om gardiner, om problem med kröken, om lånade pengar, om bilar, om glasögon och t.o.m roliga historier, så, kan dom ALDRIG, ALDRIG säga/förmedla just dom sakerna som skulle göra att man kan identifiera dom eller så!

Spöket Elsa säger/förmedlar ju bland mycket annat, att ingen hittade hennes kropp. Varför klarar hon då inte också att säga/förmedla VAR kroppen är nu då..?


Syns hörs eller känns spöket?
Jag vet inte, Terry SER ju Elsa redan från bilen när hon står och vinkar, han HÖR barnfötter springa, han KÄNNER hur Elsa kvävs och inte kan röra sig. Terry t.o.m HÖR och KÄNNER saker som redan hänt, BAK I TIDEN..? Han kan alltid också ”känna” vad ”dom i huset” upplevt, känt och sagt, hur det nu går till..?

Och så har vi det med namnen. Han ”får” ett namn som han inte vet hur man uttalar, men vet vilket det är. Sen får han ett till men det är han inte riktigt säker på, det kan vara ett annat också. Hur funkar det, hör han eller ser han det? För hör han det, så bör han kunna uttala det, eller ser han det, då borde han kunna ”läsa det rätt”, eller?

Spöket Elsa ”säger/förmedlar” bl.a att ”hon var inblandad i något som någon inte tyckte om”, ”det sades att hon bara åkte iväg och kom inte tillbaka” och ”deras barn är skyddade dom är säkra”. Hur eff ”förmedlar” spöket det?

Vem är spöket Elsa?
Ja enligt programmakarna så är ju spöket Elsa ”a young woman”, men ändå en liten dam i 70 – 80-årsåldern, alldeles skrynklig i ansiktet och som inte vet om hon heter Elsa eller Erika.

Hon, denna lilla gamla dam i 70 – 80-årsåldern har alltså blivit mördad, fått halsen avskuren för att ”hon var inblandad i något som någon inte tyckte om och denna någon ”lost it” och det gick för långt”! På slutet av 1800-talet, ute på ”landet”. Undrar vad det var..?

Detta har då antingen hänt uppe på ”vinden” eller så har hon blivit inslängd där precis efter hon fick halsen avskuren. För Terry säger ju att ”hon låg typ döende och kunde inte ta sig ut Dom trodde hon var död men det var hon inte”.

Jag förstår inte vad Terry menar när han säger ”Hon var instängd när hon kom tillbaka, hennes ben eller ”whatever” Hon var fångad och kunde inte komma ut, ”whatever it was” så kunde hon inte komma ut”?

Om hon låg döende där och inte kunde ta sig ut, borde inte hennes kvarlevor funnits kvar där då och hittats? Och om hennes kvarlevor togs ut därifrån, varför skulle spöket vara kvar instängt och inte kunna komma ut? Vad/hur menar Terry med ”när hon kom tillbaka”?

Men Elsa ska alltså varit instängd på vinden/garderoben och velat ut, därav ljuden/skrapningarna på vägg och dörr där. Men ÄNDÅ så säger ju Terry att hon är överallt, ett nyfiket spöke som han säger. Och hon har varit i garaget och hört Patrik där, och hon står ju och vinkar utanför huset när Caroline och Terry kommer också… Så jag vet inte, har hon varit instängd eller inte?

Och sen, kan inte spöken gå genom väggar och så förresten? Eller varför passade hon inte på att smita ut när någon öppnade dörren bara..?

Ingen har hittat hennes kvarlevor och det vill hon tydligen inte att någon ska göra heller, för hon säger inte var dom är nu när hon ända får så mycket ”sagt”.

Vad kan spöket Elsa?
Spöket Elsa kan, tydligen:

– säga/förmedla, namn men inte rätt namn..?
– visa sig när hon står och vinkar
– säga/förmedla att hon blir lättad när Terry kommer
– säga/förmedla att hon försökt visa sig
– säga/förmedla att hon försökt få uppmärksamhet
– säga/förmedla att hon BEHÖVER HJÄLP!
– säga/förmedla ett årtal, som inte är till någon nytta alls.
– säga/förmedla att hon har hört Patrik ilsken (vilket iofs var i garaget väl?)
– säga/förmedla att hon blev överfallen
– säga/förmedla att hon var inblandad i något som någon annan inte tyckte om
– säga/förmedla att det gick för långt och någon tappade fattningen
– säga/förmedla känslan av hur det kändes när hon blev mördad
– säga/förmedla att hennes kropp aldrig hittades
– säga/förmedla att ”det påstods att hon bara åkte iväg och aldrig kom tillbaka”
– säga/förmedla att hon var fångad och kunde inte komma ut
– säga/förmedla att hon låg typ döende och kunde inte ta sig ut
– säga/förmedla att dom trodde hon var död men det var hon inte
– säga/förmedla att hon hade en liten pojke med sig
– säga/förmedla att hon ber om ursäkt för att hon orsakat obehag där
– säga/förmedla att deras barn är skyddade att dom är säkra
– säga/förmedla att hon menade inget illa hon var bara nyfiken

Vad kan spöket Elsa INTE:
Spöket Elsa kan inte t.ex:

– säga/förmedla sitt namn
– säga/förmedla vem hon var, om hon typ jobbade eller bodde där
– säga/förmedla var hennes kvarlevor är
– säga/förmedla vem som mördade henne
– säga/förmedla varför hon blev mördad
– säga/förmedla vem pojken var
– säga/förmedla vad pojken hette
– eller säga/förmedla något som helst annat som skulle vara till nytta för att kunna ta reda på vem hon var med mera..!

Om man som död kan förmedla allt det första, VARFÖR kan dom ALDRIG förmedla det andra?

Spöken förmedlar ALLTID årtal och namn, Men, ALDRIG sitt eget eller något som kan ”kontrolleras” av någon underlig anledning..!

Vad ville spöket Elsa?
Tja, enligt Terry så har hon försökt få uppmärksamhet, för HON BEHÖVER HJÄLP! Det framkommer aldrig VAD hon behöver få hjälp med, och sen säger Terry ändå att ”hon menade inget illa hon var bara nyfiken”, om varför hon var där. Så hur var det egentligen..?

Helgarderat spöke
Att ta upp ett mord med ett offer som inte hittats och där inga uppgifter finns om det, känns som ett ganska säker sak att hitta på utan att det kan kollas upp.

Videon, vad Elsa säger/förmedlar.

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på Youtube
Annons

12 reaktioner till “Varför säger spöket Elsa 1888?

 1. Eller så kan inte terry tolka det spöket säger ?

  Fast en liten fråga ang tidigare inlägg du hade om evolution. Alla säger att människan kom från aporna. Men varför blev några människor å andra kom inte vidare å fortfarande är apor ?

  Gilla

  1. Nej det är nog svårt att tolka något som inte finns ;-]

   Jag vet inte om ”alla” säger att vi ”kommer från” aporna, men vi har inte utvecklats från apor om det är det du menar. Vi är rent biologiskt apor/människoapor.

   Vi och ”dagens apor” har utvecklats ifrån en gemensam biologisk ”släkting”.

   Gilla

   1. Terrys trams orkar man knappt kommentera längre, men Rune illustrerar med sin okunskap varför det alltid går så fel när troende ska ge sig in i debatter.

    Han har sannolikt hängt lite på ett ryggdunkande religionsforum och kommit över en ”hur du får tyst på en ateist”-tråd. Istället för att själv granska bevisen reducerar han evolutionsteorin till den lättillgängliga dagisvarianten ”människan kom från aporna” och försöker sedan vinna poäng med den.

    Gesus gör i alla fall helt rätt i att länka till ett youtube-klipp där en vetenskapsman lugnt och metodiskt (och med hjälp av bilder) förklarar hur det faktiskt ligger till. Avhandlingar och hänvisningar till vetenskapliga experiment hade aldrig fungerat, eftersom bearbetningen av dessa kan kräva viss tankeverksamhet från den troendes sida.

    Har Rune gjort sin woowoo-hemläxa torde han nu kontra med ”hur förklarar du att det inte finns några mellanformer då?”, vilket förstås måste bemötas med fler bilder:

    Gilla

  2. Rune: som du säkert känner till var det många som emigrerade ifrån Europa till Amerika. Men hur kan det då fortfarande finnas europeer? Fundera på det.

   Gilla

 2. Det borde absolut varit väldigt viktigt för henne att berätta vad som hände henne.Vem hon var,och vem som utförde handlingen.Men någon sådan information kommer inte fram.Men nu har de flesta fått veta av bl.a Jane Lyzell, (också ett påstått medium),som brukar skrika att det inte fungerar så i deras andevärld och de har hon rätt i.Iom att det inte är de avlidna själva som samtalar så kommer heller aldrig någon riktigt viktig information fram.Det förblir ett form av ”hångelspel”,att lugna och trösta människor genom att påstå att de är avlidna i olika situationer,Tv,sittningar,seanser som samtalar.

  Nu tror jag ändå att det är fullt möjligt att vissa människor kan uppfatta kanske gamla minnen,men att få det till att det är en avliden som samtalar bör vara gigantiskt stort.Så pass stort, att den som påstår det,skulle visa upp det, Absolut.Men ingen Kan såklart,så branschen är och förblir en mystisk hångelinrättning. Som jag inte förstår mig på.Hur dom kan vilja leva så.Deras stund på jorden.

  Gilla

 3. Snippis. Du måste vara världsbäst på att vara anti alla som inte har samma samma tro på livet som dig själv..
  Gesus går det ju iaf å diskutera med.

  Men jag lärde mig en grej när jag gick i skolan. Vill man veta saker lär man fråga. Å Jag frågade just Gesus en sak ang en tråd han skrev för länge sedan.. Å det är inte så smidigt å leta i en tråd via en smartphone. å ännu jobbare när man är bakfull. Därför skrev jag i den. Så snippis gillar du inte mina inlägg så behöver du inte svara den.

  Till Gesus. Det var ett intressant klipp. Var finns det mer ? Jag lär erkänna att biologi/läran om livet uppkomst var speciellt intressant när jag gick skolan. Därimot matte teknik fysik mina stora intressen :) Sen är det kul att några skriver ”Rune” åt mig.. spelar det för roll om jag skriver vad jag heter.. Ni vet ju iaf inte vem jag är :)

  Gilla

  1. Åhå, din fråga var alltså grundad i ren kunskapstörst? Jag blandar i så fall ihop dig med någon annan Rune som brukar göra korta inhopp för att försvara all upptänklig form av nonsens. När vetenskapsförnekare ställer den sortens frågor brukar det i regel finnas ett underförstått ”hah, det här kan ni slutna skeptiker inte förklara”, men var du uppriktigt nyfiken ber jag förstås om ursäkt för mitt spydiga svar.

   Jag är vidare inte anti alla som inte tror som jag, jag råkar bara vara anti vuxna människor som resonerar som småbarn. Kan du argumentera för din tro med annat än anekdoter och Youtube-baserad pseudoforskning lovar jag att svara mer sakligt.

   Gilla

 4. Hej Rune!

  Evolutionen förklarar hur artbildning går till. Hur livet uppkom vet man ännu inte exakt men det forskas om detta.

  Jag är lite nyfiken på detta med spöken. Har hört från vänner och bekanta hur ett spöke kan vissla låtar som det brukade visslas när ”spöket” levde, hur ett annat spöke kunde sätta på en grammofon och spela musik, ett annat spöke spelade fiol. Tanken på att något kan utföra ett arbete utan att det tillförs/går åt någon energi betyder att spöken är några slags evigehetsmaskiner som kan göra samma sak i hundratals år, så som kyla ner luften i rum (miljövänlig AC?) te.x. Om man får i hop tillräckligt med döda musiker kan man kanske byta ut Hovkapellet på Operan med Gengångarkapellet, det vore onekligen en besparing eftersom spöken inte behöver någon energi för att arbeta och inte ställer krav på pension. Att detta strider mot termodynamikens lagar verkar inte vara ett hinder enlig de som förstår sig på spöken. Men vad säger musikerförbundet då?

  Vad är det för energier man menar exakt? Och varför i pluralis?

  Gilla

  1. Jag har alltid undrat hur spöken kan vara på tex andravåningen i hus. Dom kan ju tydligen gå igenom väggar och så, varför ramlar dom inte igenom golvet då ;-]

   Har också 1 inlägg på gång om hur starka dom är. För om dom kan flytta eller lyfta saker, så måste det väl finnas någon sorts ”kraft” att göra det med. Och om dom inte som vi är begränsade muskulärt, visst måste dom vara hur starka som helst..?

   Gilla

 5. Jag tycker inte dom verkar kunna lyfta tyngre saker än vad en levande människa kan, eller? Hur som helst borde de gå att ytnyttja deras arbetskapacitet som inte verkar klinga av med åren heller…samt deras förmåga att kyla luft, som är ganska unik. Som du också påpekar har de en förmåga att liksom sväva, vilken balettdansare önskar inte att kunna göra det utan ansträngning?!

  Gilla

  1. Jamenvisst borde dom inte vara begränsade i vad dom kan lyfta osv? Om dom inte har muskler som bara klarar 1 viss vikt..?

   Kylan ja. AC tex drar ju betydligt mer energi än vad uppvärmning gör i världen. Enkelt kirrat med 1 par spöken i huset istället, eller ;-]

   Så förutom att kunna klara upp alla olösta mord och hitta alla försvunna person är där ju stora möjligheter med spökena. Att inte något medium startar 1 bemanningsföretag med spökpersonal..?

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.