De spökande

Ikväll är det dags för påstådda mediet Terry Evans i Det okända igen. Han ska till Schenströmska Herrgården och hitta på en massa spöken. Tyvärr blir det väl inget nytt, utan samma gamla floskler som vanligt..!

Kul att läsa på deras webbplats, ”Mediet Terry Evans får i uppdrag att undersöka saken och hinner inte ens kliva ut ur bilen innan han möts av andar som pockar på hans uppmärksamhet

Quelle surprise! Terry ser ett spöke redan INNAN han går in, har det hänt tidigare..? Så j-la dåååligt…

Jag har inte hunnit skriva så mycket sista dagarna, hade egentligen lite mer att ta upp om programmet senast men det får vara, eller kanske det kommer sen… Plitar ihop något litet snabbt här för att att avsluta ”Gesusserien” Det okända for dummies ;-] med, fast detta blir ett nytt avsnitt.
Terry Evans olika spöken
Återvinning
Terry är ju väldigt miljövänlig om man säger så, han recyklar och återanvänder sina spöken hela tiden.

Dock är dom inte alltid ”närodlade” (platsbundna), det händer ju att spöken kommer många många mil därifrån för att ”få hjälp” eller bara för att tala om att dom inte gillar att det byggts om i huset t.ex…

Det känns ganska meningslöst att att upp vad Terry kommer säga i avsnittet, för det vet väl ALLA vid detta laget. Men, vi kan ju spekulera i vilka sorts spöken det kommer att dyka upp. För jag misstänker att det ”varit mycket aktivitet där”, och t.o.m att platsen har ”a lot of history” ;-]


Eftersom det inte är ”hemma hos” någon direkt, så blir det nog inga ”familjespöken”, utan kanske något spöke som omkommit i någon olycka, mest troligt eldsvåda eller bilolycka, kanske drunknat, en bit bort därifrån. (ingen mördad nu igen väl..?) Antagligen är spöket där för att ”få hjälp” för att någon där är ”öppen” och mottaglig för andevärlen.

Tänk om det skulle dyka upp två liknande namn, fast med Å, Ä eller Ö i sig..! Tror inte det hänt någon gång.

Men iofs, det är ju en gammal herrgård så inte helt omöjligt att det är någon gammal ägare eller den som byggde den (Patron Schenström kanske) som är där och vill se till så att dom inte gör något med byggnaden och det vanliga ni vet..?

Det kommer väl bli en del kutande upponer i trapporna efter ett envist spöke som inte vill visa sig för Terry. Och det skulle inte förvåna om någon där blivit ”knuffad” eller knackad/tagen på av spöket/na. Tror också att Terry kommer ”knacka/banka” eller göra något ljud någonstans och säga att (eller rättare sagt, fråga om) dom hört det? (I´m going to do something, listen to this)

Eventuellt kommer andevärlden med lite råd till Jessica om att hon inte ska ge upp utan kämpa på med verksamheten, för det kommer att gå bra.

Brasklapp
Men kanske, kanske den obligatoriske mormorn eller morfarn dyker upp med några Barnumuttalanden, man vet aldrig. Beror väl på hur mycket fantasi Terry har och om han orkar hitta på lite nya spöken, eller bara tar dom gamla vanliga.

Har ni tänkt på att det alltid är mormor som kommer till dom kvinnliga medverkande och morfar till dom manliga. Aldrig tvärtom, och aldrig farmor och farfar väl..?

Kan det vara så att Terry har svårt för att säga farmor och farfar på svenska kanske, eller är det bara en tillfällighet? Han säger alltid ”grandfather/grandmother” på engelska, vilket väl också är både mor- och farföräldrar, och då dubblar han ju chanserna för att få träff påsåvis…

Videoklippet
Från hans senaste avsnitt när han körde ett Barnum om Patriks morfar. Av en tillfällighet så kikade jag på ett gammalt avsnitt, och minsann om jag inte såg/hörde exakt samma där..!

Vet inte, men kanske jag kan göra en omvänd TerryBingo och visa att allt Terry kommer säga och göra ikväll har han sagt och gjort flera gånger tidigare..? Jag får c.

Déjà vuvarning härmed utfärdad!

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på Youtube

5 reaktioner till “De spökande

 1. Om man utgår från att Terry INTE fått ngn info innan så har han ju faktiskt några bra träffar i detta avsnitt ; Kvinna som är ledsen över sin sons bortgång ( som bekräftas i slutet av programmet ) liten tjej som springer upp och ned i trappen ( träff ) , ryssar ( som visserligen fanns några mil bort ..1/2 träff ) Aktivitet i rum nr 4 ( träff ) många barn i huset ( träff ) tunnhårig man som var elak ( 1/2 träff på tunnhårig , men verkade vara synpatisk istället för elak ) aktiviteter på vinden ( träff ) men som vanligt kan inget av spökena tala om vilka dom är eller vad dom heter även om Terry famlar efter bokstaven ”L” som visserligen visa sig stämma .. Har däremot Terry läst på om herrgårdens historia så kommer ju saken i ett annat läge ..

  Gilla

  1. Har kollat lite snabbt så vid sidan om bara, på avsnittet nu.

   Det som imponerar är väl att jag tamefan hade nästan alla/helt rätt i det jag skrev i inlägget här om vad som skulle hända..!

   Om Terrys sk ”träffar” i programmet ska vara något sorts ”bevis” på något, så bör väl mina ”träffar” om vad spökena ska säga vara precis lika mycket ”bevis”!

   Jag tror inte att han kollar upp något innan, eller vet något om stället, han höftar helt enkelt alltihopa.

   Det är ju inga unika grejer han kommer med. Förutom alla hans vanliga floskler så är det väl bara saker som vem som helst skulle kunna hitta på om 1 sådant hus från den tiden osv…

   Han har nästan alltid med 1 kvinna, 1 man och 1 barn. Att något barn dött tidigt på den tiden, inget alls ovanligt. Att gubben hade mustasch var tunnhårig, tja. Och att det funnits barn där, ja var har det inte funnits det på 1 såpass stort ställe.

   Sen säger han ju inte bara Ryssar, han garderar med Polsk och Tyskt också, fiskar kanske efter 1 träff från 2:a världskriget?

   Tror också han fiskar efter 1 ”elak”/hård man som drev stället förr, inget ovanligt heller väl..?

   Aktivitet i rummen, jo men alla som medverkar i programmet har väl haft ”aktivitet” så… Har som sagt inte kollat så noga än.

   Så, nej absolut inget som imponerar på mig, och ska försöka plita ihop något om det snart.

   För där var ju några intressanta grejer med att spökena talade och sa ”konkreta” grejer till Terry, det får vi titta på ;-]

   Gilla

  1. Ok , spännande att höra din kommentar , jag vill minnas att Terry Ewans bor i Västmanland så det kan ju tänkas att han har lite inside info om Ramnäs Herrgård …Det intressanta är ju hur mycket Terry vet i förväg , det är ju avgörande för hur trovärdigt det är .

   Gilla

 2. Jag känner en som har bott i gamla tjänstebostäderna till den herrgården, sedan länge död är han. Den mannen som Terry känner av när han ska gå ur bilen fick jag berättat om för längesedan då mannen jag kände hade mött en exakt likadan figur på en av sina promenader…Även damen i herrgården har jag fått berättat för mig av gamla ägaren till herrgården. Båda dessa finns inte kvar och ägarna är helt nya. Den med mannen var det inte många som visste något om heller. Så i detta läget så har han antingen fått berättat för sig eller läst på. Eller också finns det faktiskt något där.
  Jag som inte tror på ”spöken” har sedan en granne gick bort massa konstiga saker som händer i min lägenhet. Så ja jag börjar misstänka att det finns något. Men sen tror jag generellt inte på medier så. Men dock tror jag väldigt mycket på den mannen jag kände som bodde i gamla tjänstebostäderna till Schensttrömska.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.