Det okända – Var det en repris?

Nu börjar det väl bli riktigt, riktigt tråkigt. Inte bara medierna utan hela programmet är bara exakt samma hela tiden, varför inte göra det annorlunda någon gång?

Samma upplägg varje gång exakt, dom medverkande med samma upplevelser som alltid, lite inlagda effekter med skuggor och ljud på det o.s.v. Caroline säger typ, att dom från början upplevt litegrann, men nu tror t.o.m den skeptiska mannen i huset och dom kontaktade Det okända. Sen kommer mediet dit och hittar på lite spöken o.s.v… Sen försöks det kopplas ihop med någon/något i riktiga livet, vilket aldrig går riktigt bra. Lite snack med dom medverkande vad dom tyckte och om spökena har försvunnit, jaha…

Detta började och var också som alla andra avsnitt med Terry Evans, han ser spöken redan innan han går in i huset. Säger att dom sett skepnader, hört ljud och känt obehag där och liknande. Sen allt det vanliga, mycket aktivitet med mera o.s.v, och som jag ”förutspådde”, att det tagits på någon bakifrån och att han skulle ”göra ljud” som dom ska ha hört.

På detta lägger Terry det som han ALLTID använder. Några standardspöken, en man, en kvinna och ett barn, argt spöke, envist spöke, spöket hade svårt att andas, det gick fort när det dog och spöket vill säga förlåt. Några liknande namn och årtal som ska ”check it up” och att stället har mycket history…

Jag vet inte om avsnitten är inspelade i den ordning dom visas, men att köra med en som blivit mördad och att det har blivit ”covered up” nu igen, njaa…


Taskigt med tid
Jag har lite dåligt med tid just nu och har bara kikat snabbt på avsnittet, så mer kommer senare…

Förra inlägget här på bloggen
Jag tyckte inte det var lönt att igen bara skriva vad som skulle hända/sägas i avsnittet så jag tog bara upp några snabba rader om det. Men jag kan inte låta bli att ta upp det här ;-] för det var fejävla roligt när jag såg avsnittet och det var som det var. Alltså nästan exakt som jag sa att det skulle vara…

Här vad jag skrev
(Det gulade = det som hände)

Det känns ganska meningslöst att att upp vad Terry kommer säga i avsnittet, för det vet väl ALLA vid detta laget. Men, vi kan ju spekulera i vilka sorts spöken det kommer att dyka upp. För jag misstänker att det “varit mycket aktivitet där”, och t.o.m att platsen har “a lot of history” ;-]

Eftersom det inte är “hemma hos” någon direkt, så blir det nog inga “familjespöken”, utan kanske något spöke som omkommit i någon olycka, mest troligt eldsvåda eller bilolycka, kanske drunknat, en bit bort därifrån. (ingen mördad nu igen väl..?) Antagligen är spöket där för att “få hjälp” för att någon där är “öppen” och mottaglig för andevärlen.

Tänk om det skulle dyka upp två liknande namn, fast med Å, Ä eller Ö i sig..! Tror inte det hänt någon gång.

Men iofs, det är ju en gammal herrgård så inte helt omöjligt att det är någon gammal ägare eller den som byggde den (Patron Schenström kanske) som är där och vill se till så att dom inte gör något med byggnaden och det vanliga ni vet..?

Det kommer väl bli en del kutande upponer i trapporna efter ett envist spöke som inte vill visa sig för Terry. Och det skulle inte förvåna om någon där blivit “knuffad” eller knackad/tagen på av spöket/na. Tror också att Terry kommer “knacka/banka” eller göra något ljud någonstans och säga att (eller rättare sagt, fråga om) dom hört det? (I´m going to do something, listen to this)

Gesus synsk?
Om man ska ta Terrys ”träffar” som något sorts ”bevis” på att han inte bara är en simpel bedragare, då får man väl ta mina ”träffar” om vad avsnittet ska handla om, lika mycket som ”bevis” för att JAG skulle vara synsk. Eller så kan man sansa sig och säga att det visar att det inte är så svårt att hitta på saker som ”stämmer” fast man inte kunnat veta något om det!

Så fort jag hinner ska jag kolla mer på avsnittet och skriva något om det, för där var en del intressanta saker att kika närmre på.

Som att ett av spökena pratar, som Terry säger, svenska till honom och flickspöket säger ju t.ex flera ”konkreta” saker direkt till Terry, men såklart INTE sitt namn och vem hon är/var. För just när hon skulle säga det, så blev hon ”känslomässig” och kunde tydligen sen aldrig säga det..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

8 reaktioner till “Det okända – Var det en repris?

 1. Håller med ”koblik ” , jag tycker oxå att Birkan kunde hamna under luppen och inte bara Terry, känns lite maniskt att bara såga Terry vid fotknölarna gång på gång . Något personligt ?Jag skrev ett inlägg tidigare att Birkan hade en annan attityd, lite mera ödmjuk, och att det kändes åtminstone som en annan ”ton” i programmet när han var med , skulle vara kul att se din ”analys” av ett av hans programm oxå .

  Gilla

  1. Om Terry är en så uppenbar bluff att redaktionen måste redigera ihop inspelningarna för att få till några ”träffar”, så är knappast de andra medierna äkta. Varför skulle de annars besvära sig så mycket med Terry om det bara var att filma de äkta?

   Gilla

 2. Problemet är att jag inte hinner kolla upp alla påstådda medium med flera, jag hade gärna gjort det. Och det dyker bara upp fler och fler när man kollar runt…

  Ja det blev lite mycket Terry pga senaste avsnittet med honom, men jag tyckte det avsnittet var 1 bra exempel som innehöll allt som dom sysslar med i Det okända. Med redigeringen, ljud, översättning och textning med mera för att ”få ihop” det.

  Jag har ju skrivit lite om Birkan tidigare, men jag vet inte, där är inte så mycket att säga tycker jag. Förutom Terry och Pierre så är dom andra ”medierna” ganska menlösa, dom bara hittar på lite olika spöken som kan vara vilka/vem som helst nästan, det är för dåligt. Jag har ju visat lite om dom, men skulle absolut vilja göra mer.

  Terry och Pierre däremot, där är det enkelt att visa hur dom gör… Dom är också enligt mig dom som är mest ”aggressiva” och affärsinriktade och påstår att det dom gör är på riktigt..!

  Birkan verkar sådär tycker jag, jag har inte ”fördjupat” mig om honom men att han har kontakt med ärkeängeln Mikael och andra änglar, som väl då ska vara guds änglar? Jag tycker det är nästan för fjantigt, först att dessa änglar skulle finnas och sen att dom då skulle komma och hjälpa folk som hört fotsteg i trappan på natten när han kallar på dom, njeeeej… Men samma där, jag skulle gärna göra mer med honom.

  Appropå Terry så tycker jag han är intressant bl.a för att han är så översittaraktig och förmäten mot dom som ifrågasätter honom + jävligt feg som inte vågar ta debatt med någon eller svara på frågor. + hans ”koppling” till pajasarna Sassersson, Peratt och flertalet av Humanism och kunskapdårarna som aktivt jobbar mot ”skeptiker” med flera och även ”attackerat” mig. Så det kanske är lite personligt ;-]

  (jag har mailat och försökt kontakta Terry flera gånger men får inga svar)

  Det hela startade med ”Tsunamimammans” sittning och sen har det bara rullat på, och jag har fortfarande inte sett 1 enda grej från Terry eller något annat medium som inte går att förklara.

  Jag tycker det är så solklart att Terry bara är 1 bedragare och att jag har visat flera gånger hur han/dom gör med mera…

  Vill också passa på att säga att det är bra/skoj att ni skriver här så jag får lite input annat än från mig själv, det uppskattas så fortsätt gärna med det.

  Ser att Birkan ska vara med i nästnästa avsnitt igen, kanske dyker det upp något intressant där..?

  Gilla

  1. Ja absolut, jag såg faktiskt någon repris häromdagen då det var en kvinna med mörka glasögon, alltså det var nog inte från den här säsongen utan en tidigare men där tyckte jag också att det hon sa höll Terry nivå minst sagt.

   Sen tyckte jag att Terry klarade sig rätt bra just i förra avsnittet, visst han gissade säker med tanke på att ett sånt gammalt hotell säkert har gemensamma nämnare med andra hotell där det spökar.

   Men du håller hög nivå på det du skriver tycker du analyserar allting på ett proffsigt sätt men visst ska andra få dela på bördan och inte bara gamle Terry:) Två saker med honom hade jag gärna fått reda på dock, varför han har ett ärr vid ögat och varför han tar ett andetag inåt innan han säger vissa saker.

   Gilla

   1. Håller helt med ”koblik” igen , i måndagens avsnitt tyckte jag faktiskt att Terry hade några bra träffar , även om det då kommer en klassiker som oxå du påpekade Gesus, att när det kommer till att anden skall tala om vad den heter ,då blev hon känslosam och helt plötsligt så funkar det inte ..Det är ju inte särskilt trovärdigt..Som jag skrivit tidigare så har du en suverän blogg som är kul och intressant att följa och du gör rejäla ”utredningar” som visar på alla brister hos dessa s k medium. Synd att inte Terry bemöter kritiken då har det ju kunnat blivit en intressant debatt ( eller inte ..)

    Gilla

 3. Jag bugar och tackar… men profesionellt vet jag inte direkt. Jag är bara en vanlig (hyfsat vanlig jallafall) farbror med lite sunt förnuft kollar på vad/hur dom gör. Det + Windows moviemaker, vet inte om det kan kallas så profesionellt ;-]

  Men skoj med feedback, på bägge håll.

  Tänkte kika på detta avsnitt och göra något snabbt om det. Vad/vilka är det ni tycker Terrys ”träffar” är?

  Vad jag reagerade på i detta var att det ”snackades” mycket från spökena direkt till Terry.

  Noterade också att Terrys Fanthyttan (han bor väl där?) är bara 1 timmes bilväg från Schenströmska Herrgården. Det är närmre ifrån än vad många spöken är som dom hittar och ska vara dom som medierna får kontakt med :-]

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.