Pierre Hesselbrandt – To G or not to G thats the question

Dags för googlaren och påstådda spök- och djursnackaren Pierre Hesselbrandt att göra säsongsdebut i Det okända. Han ska till Tom och Jessicka på Söderalatvätten i Söderala.

Pierre Hesselbrandt

The question
Tja, frågan är väl inte om det kommer att dyka upp några spöken, utan kommer det dyka upp några googlade stjärntecken och andranamn..?

GesusGoogling
En snabb koll på internettet ger.

Han som har tvätten heter Tom ”Anders” Andersson och är Vattuman, och Jessicka är Oxe.

Hans syster Tina ”Monica” Andersson, Kräfta. Mamma och pappa, Karin Else-Marie och Olof Anders. Inte helt omöjligt att Toms farmor dyker upp, hon finns på ”nätet”…

Ska bli intressant att c om Pierre ändrat sin ”show” denna säsong eller om han bara kör på som innan. Han kan inte vara ovetande om all kritik mot hans genomskinliga och dåliga teknik. Och eftersom han har nära kontakt med Caroline Giertz som mycket väl vet om att det snackas om det, så kanske läge för lite ändringar..?

Men han har väl på ett sätt målat in sig i ett hörn, för ändrar han ”stil” nu, så bekräftar det väl att han fubbade innan?

Idag tror jag iofs inte att det blir något hot-readat i vilket fall, eftersom det inte är ”hemma hos” någon. Kanske Pierre inte kunnat, eller kommit över något matnyttigt på nätet. Så det blir nog bara en eller flera vanliga hittepåspöken istället..?

Videoklippet
Vi kan väl kika på början av Pierres karriär som spöksnackare i Akademin för det okända hösten 2007 igen. Han har kollat upp Sara som jobbar med programmet i förväg, han vet vem hon är, vad hon heter och att hon kommer vara där. En snabb koll på Ratsit och han har hennes andranamn och stjärntecken innan han kommer dit.

Sen glider han bara förbi bakom och slänger ur sig hennes 2:anamn och sen kommer stjärntecknet, lite sådär ”vagt” liksom…

Ta en Occams här, skulle det vara spöken som plötsligt ger honom Saras 2:anamn och stjärntecken så bara helt utan anledning (för vad skulle anledningen vara?) och att det är just uppgifter som går att kolla upp enkelt. ELLER, har Pierre som vet att Sara är där med mera, kollat upp det innan? Galet dåligt är det jallafall…

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

22 reaktioner till “Pierre Hesselbrandt – To G or not to G thats the question

    1. Nej som jag trodde, inget ”googlande” denna gång, eftersom det inte var ”hemma hos” någon Och då inga stjärntecken eller andranamn heller…

     Har också hört rykten om att dom nu tar Pierres telefon ;-] (har inte kollat upp det) Och om det är så så är det nog inte så svårt att smuggla med en om han vill det. Tror inte det är ”kroppsvisitering”. Men det lär vi få se i hans andra avsnitt

     Gilla

 1. Fast det viktigaste är väl att det blir lugnt och skönt hos alla han har varit hos.. Eller hur ?

  Men eftersom du har kommit på hur han gör nu Gesus. Kan du inte fråga Caroline om du får göra ett program med ? Eller är du inge bra på coldreading å hotreading som alla medium är experter på ?

  Gilla

  1. Menar du att det inte spelar någon roll om han luras eller inte? Det var en konstig åsikt. Tycker du att samma sak ska gälla inom andra branscher också? Är det till exempel ok om en bilhandlare skulle lura dig genom att skruva tillbaka milantalet? Så länge du inte kommer på honom antar jag att du tycker detta är helt i sin ordning?

   Vore det inte bättre om dom slutade sända såna här tramsprogram och därmed fick folk att förstå att det inte finns några spöken? Jag tror faktiskt ”Det okända” gör spöksituationen värre, eftersom många tror att det är på riktigt bara för att det visas på TV och därmed börjar tolka knäppningar i väggarna som spöken och ser skuggvarelser i ögonvrån.

   Gilla

   1. Nu var det ju en riktigt dålig jämförelse du kom med.
    Skruvar du tillbaka milantalet så blir inte bilen bättre.
    Men är du otrygg i ditt hem eller arbetsplats så det kommer en person dit och gör nått så att det blir lugnare och tryggare så är det väl bra ?

    Fast med din inställning så är det väl jättedåligt att folk får uppleva lugn å ro ?

    Gilla

    1. Du känner dig lite otrygg i trafiken, men jag påstår att jag kan lacka din bil med 1 speciallack som gör att du inte kan krocka. Du tror på det och känner dig sen trygg och säker.

     Då är det helt OK enligt dig? Jag tar såklart betalt för detta också…

     Gilla

   2. Ja jag är imponerad av att så fort det är något vi ”inte vet vad det är” så ÄR det alltid direkt spöken, varför det? Det måste väl kunna vara ”annat” också isåfall, folk från framtiden eller aliens eller… Varför just spöken?

    Och helt rätt som du säger, SLUTA PÅSTA att det finns spöken och lura folk.

    Gilla

  2. ”Fast det viktigaste är väl att det blir lugnt och skönt hos alla han har varit hos.. Eller hur?”

   Jag förstår inte hur du tänker här, att det är OK att lura folk bara dom blir ”glada”?

   Man hör ofta ”det hjälper många”. Men jag tror folk hade mått bättre om dom fått förklarat för sig att det inte finns spöken och accepterat det. Och så hade spökena varit borta då också…

   Men många VILL att det ska finnas spöken, därför ”tror” dom med mera…

   Och IGEN jag har anmält mitt intresse för att vara med i programmet flera gånger, senast i förra veckan igen! Nu tror jag inte dom är intresserade av det och att någon kan se hur det ”går till bakom” liksom, och det är upp till dom INTE MIG, jag kan knappast tvinga dom..!

   Gilla

   1. Gesus. Men kom med en bra jämförelse nångång. Som tex ” Du har en konstig åkomma som doktorerna inte vet hur de ska bota. Men de ger dig sockerpiller så blir du frisk.
    Då är det helt okey att luras.
    .

    Ja vi har olika teorier om hur man kan få människor glad.
    Men ett tips. Får du inte vara med i det okända.. Börja göra ett eget program å sänd på youtube.

    Där ska kända skeptiker åka till ett hus utan att få veta var de ska. Sedan får ni x antal timmar på er å googla å göra ratsit osv å förklara hur saker å ting ligger till .

    Tror säkert det finns folk inom VoF som har råd å betala.. Ni har ju en som är miljonär på å sälja lagligt amfetamin. Så han öppnar nog plånboken..

    Gilla

    1. Jag vet faktiskt inte någon gång det är OK att lura människor. Särskilt inte människor som är utsatta och sårbara + att ta pengar för att lura dom..!

     Vad skulle 1 ”eget” program innehålla, det finns ju inget övernaturligt (om man inte själv hittar på det), skulle jag gå till 1 hus och inte hitta något..?

     Sen behövs det INTE några timmar för att ta reda på saker över nätet. Ge mig ditt namn och adress så ska jag tala om vem du är, ditt andranamn och stjärntecken på 3 minuter..!

     Och IGEN, för jag vet inte vilken gång, jag har INGET med VoF att göra, jag är INTE ens med i föreningen!

     Jag har 1 bättre förslag på program. Vi tar samma medium som är med i Det okända, sen får dom gå in i samma hus eller var det är efter varandra, med 1 dags mellanrum typ. Tre påstådda medium tex, så kan vi c om dom får kontakt med samma spöken..!

     Jag har förstått att du är förtjust i Pierre, så vi kan ju göra 1 program där han talar om för människor vilket stjärntecken dom är genom att titta i deras händer, det kan han ju…

     Gilla

 2. @Rune ”Du har en konstig åkomma som doktorerna inte vet hur de ska bota. Men de ger dig sockerpiller så blir du frisk.
  Då är det helt okey att luras.”

  Nu får du väl ge dig. Bara för att doktorerna inte vet vad det är för fel på personen kan de ju inte börja luras för det. Tänk om det är en allvarlig åkomma och patienten dör för att denna inte får en riktig behandling.

  Om vi vänder lite på myntet, så ser jag inte heller att de påstådda medierna alltid gör gott. Jag har hört historier där de tagit stora summor pengar för att genomföra exorcismer och andeutdrivningar hos godtrogna personer. Jag har också sett psykiskt instabila personer fara illa för att de skrämts upp med en massa trams om deras hem varit hemsökta eller de varit besatta av ondskefulla saker.

  Sen kan ju även mediernas besök göra så de som är ”hemsökta” börjar inbilla sig ännu mer saker eftersom ”mediets” besök legitimerar att det de upplever är övernaturligt, istället för att söka naturliga förklaringar.

  ***

  Det bäst är väl att vi försöker hålla sig till sanningen, även fast den kanske ter sig rätt skrämmande för någon som tror på sagor som du Rune. I nuläget finns det ingen evidens för någon andevärld och då är det mest rimliga att anta att de påstådda andebesöken egentligen har naturliga orsaker.

  Mvh ”Rune”

  Gilla

 3. Fast Gesus.. Du skriver väldigt mycket i VoF forum.

  Du får gå till ett hus som folk kallar för spökhus där de får förklara vad de har sett . Sedan får du filma å göra dina tricks och förklara på vilket sett alltid har en förklaring. Som tex hur den anställde på tvätteriet fick sitt rivsår på benet.

  ja din ide kan ju funka med. Prova å få med någon på det.

  Ja det finns ”medium” som lurar folk lika så det finns stora läkemedelsbolag som hittar på hemska historier att man måste ta deras vaccin annars dör flera hundra tusen människor. Läkemedelsbolagen tjänar miljarder på å luras samtidigt de skriver avtal med stater att de inte kan bli stämda för biverkningar.

  Samtidigt finns det ju medium som faktiskt hjälper andra att komma vidare i livet på enligt era synsätt ”bluffar”

  ”Rune” hur skulle du förklara saker å ting som händer i det okända genom naturliga förklaringar ?

  Gilla

  1. Tja skriver mycket på VoFs forum, det är att ta i, men det spelar väl ingen roll heller..?

   Jag har inte kollat helt på senaste avsnittet, men vad är det som säger att rivsåret på benet är gjort av just spöken? Hon kan helt enkelt rivit sig innan och märkte det först då… Det har jag gjort många gånger.

   Det är 1 förklaring, förklara du nu hur något som inte har materia eller något skulle kunna riva henne och gärna varför/anledningen också…

   Sen var detta till ”Rune” men jag vänder på det, säg DU grejer som inte kan förklaras som du sett i Det okända. Och gärna varför det då ska förklaras med just spöken alltid! (läs om god of the gaps)

   Förklara gärna också hur Pierre kan fråga det kvinnliga spöket om hon vet att hon är död, och spöket svarar. MEN, han frågar INTE vem hon är..! Varför inte, det hade ju underlättat en hel del..?

   Gilla

  2. Oavsett om nu ”Big Pharma” luras som du påstår, så innebär ju inte det att det är moraliskt riktigt att lura andra. Jag tycker det är ett väldigt konstigt synsätt. Det bästa är väl att vi alla försöker undvika att lura varandra överhuvudtaget?

   Det finns väl en uppsjö av naturliga förklaringar till att folk upplever naturliga saker som övernaturliga. Nu är det lite svårt att svara specifikt på en så pass löst ställd fråga, men här är lite av mina åsikter i ämnet.

   De mänskliga psyket är knappast ofelbart och om man tror att det finns spöken är det säkert lätt att feltolka saker. När man håller på att somna eller vakna kan man ju till exempel uppleva en massa skumt, eftersom man så att säga befinner sig i ett omedvetet tillstånd. En spöktroende kan säkert feltolka såna händelser som övernaturliga händelser.

   Att man till exempel känner sig iakttagen kan ju också ha helt naturliga orsaker. Som de ”djur” vi är så har vi ju instinkter som ska varna oss för fara, vilka ju ibland kan lura oss eller få oss att inbilla oss saker som att vi ser mörka skepnader i ögonvrån eller nåt konstigt som reflekteras i en glasruta.

   Sen är det ju också så att bara för att man inte kan förklara en sak, innebär det ju inte att den är övernaturlig. Bland troende verkar det dock finnas en väldigt stark bias att förklara varje knäppning i väggen eller dammkorn på ett foto som något övernaturligt.

   Men, den stora grejen för mig som jag tycker talar emot hela spökgrejen är den närmast totala bristen på forskning som stöder att det skulle finnas en ”eftervärld”. Om medierna verkligen haft kontakt med de döda tycker jag att detta borde bevisats för länge sen. Samma sak med spöken, om de funnits borde det finnas en massa dokumentation i form av foton, ljud, film etc som stöder dess existens. Att inget av detta existerar, gör att det rimliga är att anta att hela spökgrejen är ett mänskligt påhitt.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.