Om Maria bara ljög

Ja ni vet väl att jag inte tror på dessa historier öht.

Men om vi ponerar…
Är det inte så illa/enkelt, att t.ex om ”jungfru” Maria bara ljög om att det kom en ängel och snackade med henne om att en helig ande skulle befrukta henne o.s.v, så är HELA kristendomen byggd på en lögn och går inte ihopa..?

Ja, jo jag vet ju att det är lögn och hittepå alltihopa och ändå inte ”går ihopa”, men, tja ni fattar hur jag menar här va..?

Ung mamma
I historien var Maria troligen omkring 13 år när helig ande ”kom över henne” (Lukas 1:35). Borde han inte kommit i henne f.ö ;-]

Man kan också notera att ängeln skarvade och tog i lite för Maria om framtiden också, han sa om Jesus:

Herren Gud skall giva honom hans fader Davids tron. Och han skall vara konung över Jakobs hus till evig tid, och på hans rike skall ingen ände vara” (Lukas 1:32-33)

Släktforskning
Så blev det ju inte… Och på tal om David och den släktbiten, så var det ju Josef som sägs varit släkt med honom…

Tretton år och analfabet med mera
Så vad en liten tjej på 13 år helt utan utbildning eller något (stanna till här och tänk er en liten flicka på 13 år i Palestina på den tiden år 0) påstås säga är alltså ”grundbulten” för hela kristendomen, eller?

Opps..!

För det var väl ingen annan som varken såg eller hörde när ängeln var där och talade om detta för henne?

Jag har inte hört talas om någon som kollade upp det hela, och inte Josef jallafall, han köpte det rakt av utan några problem. Han trodde mer på det än att hans 13-åriga fästmö t.ex varit ute och vänstrat helt enkelt, och inga blodprov togs direkt…

Tro
Snacka om svagaste länken. Jag tänker på andra historier, t.ex häxprocesserna i Salem, med småflickorna Abigail Williams och Betty Parris, där 19 hängdes och en ”krossades under en last av stenar” (visst är kristendomen fin) för att flickorna påståod att dom var häxor. Och detta var då nästan 1700 år EFTER Marias historia..!

Systrarna Fox
Eller varför inte ta The Fox sisters, tre systrar som ljög ihop historier om djävulen och spöken som startade hela detta tokeriet om att snacka med spöken som vi har fortfarande idag.

Finns antagligen miljarder andra historier som barn hittat på. (”Fallet Ulf” t.ex) Varför tror man så blint på dom..?

På tal om guds son
Man kan också undra varför en så allvetandes, allkunnig och vad han nu ska vara, (”ty för gud kan intet vara omöjligt” Lukas 1:37) gud som skapade dom två första människorna. En från bara jord och sen en annan från dennes revben.

Varför skapade han inte bara en till så, istället för att låta en stackars 13-åring gå igenom detta och sen låta grabben leva i 33 år, varav bara max dom sista tre spelade någon roll och tog sen livet av honom..? Eller kan det kallas självmord – det är ju gud själv som är Jesus osv..?

Något annat som jag tycker är märkligt (tja, inte egentligen…) varför är alltid Maria porträtterad som en vuxen kvinna med barnet Jesus på alla bilder med mera. Men det är väl samma som med Jesus, att man vill att han ska varit en ”vit man” och inte en ”mörk” arab/jude från Palestina.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

7 reaktioner till “Om Maria bara ljög

 1. Dessutom, kan ju resultatet bli lite hur som helst, när folk skall tyda och översätta främmande språk.
  Jag läste någonstans om bibelöversättningarna. Där framgick bl.a. att det ord som översatts som ”jungfru”, har betydelsen ”ung kvinna”.

  ”Ung kvinna” har helt sonika översatts/tolkats som ”jungfru” – på den tiden det begav sig…

  Gilla

  1. Jag gillar religionens mjuka sätt , att alla är lika värda, man skall vända andra kinden till , den härliga kvinnosyn som framför allt visas i Gamla Testamentet Första Mosebok 19:4-8 : ”De ropade till Lot: ”Var är männen som kom till dig i kväll? Skicka ut dem till oss, vi skall ligga med dem.” Lot gick ut i porten och stängde dörren bakom sig. ”Bröder”, sade han, ”jag ber er, gör inte något så ont. Jag har två döttrar som ännu är orörda. Låt mig skicka ut dem till er, så kan ni göra med dem vad ni vill, bara ni inte gör något mot dessa män som har fått en tillflykt under mitt tak.” Coolt , skicka ut sina orörda döttrar istället för att ligga med männen ..Amen

   Gilla

   1. Jepp, dessa döttrar lurade senare i farsan vin så han slocknade, hade sex med honom och blev gravida och fick barn med honom… Som sagt, visst är det fiint med kristendom/religion. (1 Mos Mos 19:38)

    Gilla

  2. Ja som jag skriver så var nog historiens Maria runt 13 år (Josef runt 40 tror jag) Vilket väl fixats till, till Jungfru för att hon skulle vara ”ren” och inte en liten flicka. Istället för som du säger och det egentligen skrivs, ”ung kvinna”

   Gilla

   1. När vi ändå är inne på bibeln är väl denna passage inte helt fel , Dom 19:22-29
    ”Bröder, jag ber er, gör inte något så ont. Den här mannen är gäst i mitt hus. Ni får inte begå ett sådant nidingsdåd. en här finns min dotter, som är orörd, och hans bihustru. Låt mig skicka ut dem, så kan ni utsätta dem för vad ni vill. Men mot den här mannen får ni inte begå ett sådant nidingsdåd.” Männen vägrade att lyssna på honom. Hans gäst tog då sin bihustru och skickade ut henne till dem. Och de låg alla med henne, och de våldtog henne hela natten ända till morgonen. Först i gryningen lät de henne gå. Fram på morgonen kom kvinnan tillbaka. Hon föll ihop vid dörren till den gamles hus, där hennes man befann sig. Där blev hon liggande tills det var ljust. ”
    När mannen kom hem hämtade han en kniv och tog sin bihustrus kropp och styckade den i tolv delar, som han sände ut till hela Israel.

    Ja jäklar det var tider det ! Kan inte Terry Ewnas få kontakt med bihustrun och fråga om det verkligen var 12 delar som hon blev styckad i , det låter ju lite väl häftigt . Jeeeeeeesus …..

    Gilla

 2. Även om man utgår ifrån att dessa personer i bibeln verkligen existerat blir man ju misstänksam… Maria beskrevs som den vackraste i byn (å en sådan är oskuld? lol) Maria var ju iväg en sväng och när hon sen kom tebaka till familjen & Josef så var hon på smällen… inte svårt att lista ut vad hon haft för sej! straffet på den tiden för en sådan lösaktig flicka var ju stening till döds, så då var det ju perfekt att hitta på att det var guds barn!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.