Sjumånaders spädbarnsspöke med bra grammatik

Får jag presentera, den/det (?) otroligt jobbiga och enerverande påstådda mediet/bedragaren ”the Long Island medium”, Theresa Caputo som dyker upp lite här och var nuförtiden.

Theresa Caputo
Såg något avsnitt på Youtube för ett tag sen med henne, men orkade inte se klart för hon är fööör mycket. Men som sagt hon syns mer och mer nu och jag får väl ”kolla upp” henne ändå ;-]


Theresa Caputo, ett påstått medium och precis som hennes förmåga att snacka med döda människor, så är hennes hår (hårhjälm), naglar, juveler och solbränna också bara fejk. En tillgjord blondin med långa lösnaglar, bling bling, kortkort, högklackat och hela den biten, så troligtvis är hon inget ”seriöst” medium enligt Jane Lyzell. Jane ”rasar” ju på alla andra påstådda medium som är i TV. (anvundsjuka?) Särskilt dom som bryr sig om sitt utseende, sminkar sig och har kortkort, det är inget som Jane gillar direkt!

Teknikerna
Det är bara en vanlig blandning med Barnumuttalande, shotgunning och Cold reading hela tiden + massor av felträffar som trixas och babblas bort. Det snackas mycket och galet snabbt hela tiden för att något av det ska ”stämma” och så att alla fel inte ska märkas.

Extra fånigt när hon kilar runt i sin realityshow och ”läser av” folk till höger och vänster, i snabbköpet, hos frissan, på gatan, tja överallt. Detta är extra ”kul” med tanke på att dom alltid skyller på att det är spökena som bestämmer om dom vill ta kontakt, fast jag har inte sett något påstått medium som har problem att få kontakt med spökena. Det gäller tydligen bara när man vill ha kontakt med ett visst spöke för att kolla om dom verkligen har kontakt med spökena..!

Jag har inte riktigt klarat att titta på henne innan för det är för dumt och dåligt, men har sett ett par klipp nu där hon failar rejält + visar sina dåliga tekniker väldigt tydligt. Jag ska se om jag får ihop lite mer om/med henne senare.

Bobby 7 månader
Här jallafall ett kort klipp där hon snackar med, eller rättare sagt ett sju månader gammalt spädbarnsspöke som avlidit genom en olycka, snackar med henne. Tragiskt så det räcker, han, Bobby, råkade ”hänga sig” i sin barnvagn antagligen när han försökte klättra ur den.

Som vanligt kan spöket snacka, trots att det här t.o.m bara är ett spädbarn, en massa. Men såklart INTE just säga vem han är och sitt namn.

Det är rejält nerklippt, men man kan ändå se ganska hyfsat hur sjukt dåligt det är. Det börjar som alltid, med en fråga, ”vem har mist en son?”. Tja, om ingen gjort det så hade det väl blivit/varit en släktings eller kompis osv, osv…

Bimi? Eh, nej det var Bobby, opps fel, men det vänds såklart utan problem till att vara rätt. Sen är det bortklippt, antagligen en massa fiskande och shotgunning som inte träffar.

Inget smeknamn, bara ”my buddy”. Sen känner Theresa något med/på huvudet, UPPE PÅ SIDAN, HELT FEL, det var halsen! Det vänds till att hon känt att han var fast efter ytterligare bortklippt där hon antagligen igen fiskat och shotgunnat… Det blir att mamman får berätta själv vad som hänt.

Jag blir fan ordentligt upprörd när jag ser mamman gråta och hon står och ljuger henne rakt upp i ansiktet att hennes döde son snackar med dom och säger saker som ett spädbarn omöjligt kan säga och/eller ha en susning om!

Vad spöket skulle säga är ju också det vanliga skitsnacket från alla bedragarna, ”ingen kunde gjort något” och ”inte klandra dig själv” eller som en annan ”känd” engelsk bedragare säger, ”nobody could have done anything” ;-]

Det vanliga tramset
Det hela är en klassisk blåsning, hon kommer inte med något som tyder på att hon skulle ha någon som helst kontakt med spökbarnet Bobby eller någon annan!

Shotgunning
Börjar med en fråga och sen kör på därifrån.

Cold reading
Frågar om hon har kvar den dödes böcker, och vid ”nick” då är det såklart spöket som säger att böckerna är kvar.

Barnumuttalande
”You could have done nothing”, ”must stop blaming yourself”.

Och eftersom Bobby påstås kunna säga allt det som han påstås säga och t.ex veta vad skuldkänslor är, trots sin ringa tid i livet. Varför kan han då inte bara säga sitt namn och berätta vem han är/var och hur han dog?

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på Youtube

20 reaktioner till “Sjumånaders spädbarnsspöke med bra grammatik

 1. Ännu en otäck kvinna …..Helt sjukt hur hon håller på , tycker så synd om mamman , först förlora sitta barn och all den skuld hon måste känna oxå råka ut för detta missfoster till ”medium,ger mig f-n på att hon tog bra betalt oxå för denna ”sittning” . En tanke dock ; om man till äventyrs tror på reinkarnation så kanske den 7 månaders gamla babyn , när den går över till andevärlden , blir en vuxen själ igen …Och kan kommunicera som en vuxen , ja utan att kunna säga sitt namn förstås :) Hmmmm, lite flumstuga över det ,men vem vet ? Jag tror dock inte att denna fasansfulla människa har kontakt med ngt annat sitt eget uppblåsta EGO .

  Gilla

   1. Hur kan man vara rätt säker på att Lisa är en woowoo?

    Här är sex detaljer som indikerar woowoo-ism:

    1) Hög generalitetsnivå på det framförda budskapet, så att detsamma kan tolkas lite hur som helst. Jfr gammaltestamentliga profetior, eller ännu hellre, profetior i Uppenbarelseboken i Nya Testamentet. (Dvs woowoo-ism och religiositet är två sidor av samma bullskitmynt. )

    2) Grav oförmåga att utveckla den tankegång, vilken, får man förmoda, ligger till grund för det budskap, vilket anses angeläget att framföra till den del av mänskligheten som utgörs av icke-troende skeptiker.

    3) Det pompösa och inte sällan bombastiska generalistiska budskapet formuleras som regel i en enda mening – eller två. Mer sällan fler meningar än så.

    4) Budskapet innehåller, antingen direkt eller åtminstone indirekt, en bredsida riktad mot oss skeptiker. Vi pådyvlas en viss egenskap och/eller anses ha problem med en viss emotion/känsla (vanligen något som har med rädsla, fara, ångest, ängslan eller dylikt att göra).Vad gäller pådyvlade egenskaper hos oss skeptiker brukar narcissism och psykopati ligga i topp (dock utan att exemplifieringar görs).

    5) Innehållet i det framförda budskapet är påfalande starkt emotionellt formulerat. Vanligen med någon form av referens till framför allt rädsla och/eller ångest. Samt med förnumstiga råd om hur den pådyvlade rädslan/ångesten hos skeptikern ska kunna undvikas, i alla fall sett ut woowoo-istisk synvinkel.

    6) Trots det ringa antalet ord i budskapet, lyckas woowoon prestera diverse språkliga fel i sitt budskap. I Lisas fall ligger felprocenten på 20%, dvs två av de tio orden är antingen felstavade eller uppvisar ett grammatiskt fel. Att ha så pass hög felprocent som 20 procent (eller ännu högre procentsats) brukar vara ett ganska säkert tecken på woowoo-ism. Därmed inte sagt att det inom woowoo-sektorn inte kan finnas ett fåtal indvider, vilka faktiskt har en tämligen korrekt språkbehandling. (Allas vår Pegg är ett sådant undantag som så att säga bekräftar denna tumregel.)

    Gilla

 2. Det värst är när hon talar med barn om att deras döda föräldrar vill få kontakt/säga något/besöka. Ren barnmisshandel och psykisk tortyr för ungarna.

  Nej fy fan för henne alltså. Då föredrar jag nästan Jane Lyzell som iaf lyckats ”hitta” en get en gång…

  Gilla

  1. Ja det var skönt att geten kom till rätta…

   Man läser/hör ganska ofta nu tycker jag att Missing people hittar försvunna personer.

   Men jag hör aldrig att något ”medium” gjort det!

   Gilla

   1. Jag kommer ihåg ett programm som hette ” Förnimmelse av mord ” där inget medium lyckades, ett medium påståd sig veta var en kropp låg och t o m åt vilket håll huvudet låg, man grävde och grävde och hittade …….ingenting ….Världsklass .

    Gilla

   2. Haha, ja, det där avsnittet minns jag. Efter misslyckandet konstaterade man dock att det fanns en annan plats som såg preciiis likadan ut och att det nog var där kroppen egentligen låg. Märkligt nog ville polisen inte vara med och gräva längre…

    Gilla

 3. För övrigt; jag såg att Dr Phil hade John Edwards och Cher på besök igår i 7:an. Vidrigt dålig cold reading som väntat, med det som slog mig var att Phil (som skicklig psykolog) lät bedragarna spy ut sina plattityder oemotsagda. Det hela blev istället en vidrig ”öppet sinne”-orgie där kuckelgummorna hyllades som gudar av publiken. Jag såg dock att Phil var en smula obekväm i situationen och misstänker att det var tittarsiffror och en spökfrälst klimakteriehustru som fått styra dagordningen.

  Såg inte hela avsnittet och vet inte hur jäkla intressant det var egentligen, men jag ville tipsa dig ifall du har ont om inläggsuppslag.

  Gilla

  1. Blir lite orolig för dig Snippis, att du tittar på Dr Phil alltså :-]

   Man jag ska kolla på det, såg att Char Margolis (hon i inlägg tidigare) hade någon ”läsning” för Phil och hans fru också. Han sa sig då vara en hälsosam skeptiker men inte cyniker. Sen svalde han allt trams hon sa ändå…

   Gilla

   1. Haha, jag vet; det var därför jag var så noga med att påpeka att jag faktiskt inte såg hela avsnittet. Inte bra min stenhårda image.

    Gilla

 4. Det är vidrigt,håller med,hur någon kan göra så mot en mamma.

  Dock kan jag inte tycka att Jane Lysell är något som helst bättre.
  Hon anordnar seanser där andras döda barn firar jul med henne,som hon påstår.Sjukt.Men så är Jane och Hellas lite av det sjukaste inom branschen.

  Gilla

 5. Nu är det ngn annan pajsare som är i TV på samma tid som ”Det okända ” var ,med ett program som heter ” Livet på andra sidan ” ; Pehr Trollsveden , en obehglig , blonderad, slemmig fetknopp som oxå påstår sig ha oanade krafter och ”läser av ” folk i affärer mm mm ..Släng ett getöga på honom om du har tid Gesus , kul att höra din kommentar .

  Gilla

 6. Tänk, jag har funderat på det där jag med. Hur så små barn blir så verbala efter sin död och hur alla spöken glömmer bort vad de heter men kan prata om både ditten och datten i övrigt. Senaste seansen jag var på angavs till och med färger med exakthet men namnet…hmmm…någonting med P (jag ser förvånad ut)….kanske pappa? (jag skakar på huvudet) Någonting med P i, kolla upp det!

  Jaja, så kanske det är, att de glömmer det men då kan ju jag tycka att det är mer oviktigt att tala om för mig att jag har sömnproblem, det vet jag ju redan och vem har inte det? Vill de bevisa något så vore ett namn en bra väg och inte en massa bokstäver mitt i :D

  Bluff, bluff, bluff!

  Gilla

 7. 1) Gesus skriver: Detta är extra ”kul” med tanke på att dom alltid skyller på att det är spökena som bestämmer om dom vill ta kontakt, fast jag har inte sett något påstått medium som har problem att få kontakt med spökena. Det gäller tydligen bara när man vill ha kontakt med ett visst spöke för att kolla om dom verkligen har kontakt med spökena..!

  BULL’S EYE på/för det konstaterandet.

  2) Gesus skriver: Som vanligt kan spöket snacka, trots att det här t.o.m bara är ett spädbarn, en massa. Men såklart INTE just säga vem han är och sitt namn.

  BULL’S EYE en gång till.

  3) Apropå vad Jonas R skrev i sin kommentar: Nej fy fan för henne alltså. Då föredrar jag nästan Jane Lyzell som iaf lyckats ”hitta” en get en gång…

  Kan någon berätta om den episoden, då Jane hittade en get en gång? Var hon månne på besök på Skansen när detta hände?

  Pst, Jane. Berätta gärna själv, om du läser detta.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.