Vivi Linde – Ser inte anden för alla spöken

Vivi Linde, en av dom tre påstådda medierna i programmet Livet på andra sidan. Här vad Vivi själv säger om programmet och att det inte ”kan” fejkas t.ex:

”Jag har hört många lyckligt säga att nu så har även deras partner/vän/familjemedlem börjat undra om det faktiskt inte finns ett liv på andra sidan, för vi kan ju knappast fejka?

Nej, det kan vi faktiskt inte göra, programmet bygger just på bevisbördan. … Ingen av klienterna som jag är i kontakt med i programmet har jag någonsin träffat tidigare (det går ju faktiskt att bevisa, bara att fråga dem). Jag har heller inte fått någon förhandsinfo om vem som skall komma.” – Vivi Linde, påstått medium + påstådd djursnackare och framtidssiare med mera.

Jag gillar nivån på bevisbördan hos Vivi Linde, det är bara att fråga och säger någon att det är så, så är det så..!

Videoklippet
Först, Vivi säger ovan som ett argument att det inte är fejk, att hon vet INTE vem som ska komma. Så då har vi ett scenario här där hon har bjudit hem folk, men INTE vet vem som kommer. TROTS att hon SÄGER innan vilka som kommer..!

Fundera sen på upplägget här. Filmteamet skulle här alltså vara hemma hos henne/Anders och filma/spela in helt utan någon direkt anledning bara för att det kanske eventuellt möjligtvis skulle kunna dyka upp något som skulle kunna vara med i programmet..? Och som Vivi säger, hon brukar inte ”läsa av folk” så här på middag, så varför då vara där och filma om inget väntas hända..?

Men bara som av en tillfällighet skulle då Vivis bästa väninna just den kvällen bjudit med just en ”kompis” vars man dog för ett år sen. Ja eller hur!

Visst är det underligt, att just hon blev medbjuden just ikväll när dom håller på att spela in just det programmet. Om hon inte kommit med, vad skulle dom då filmat och spelat in..? Tveksam till att filmteamet jobbar med att följa Vivi dygnet runt bara för att ev. få med sådanahär ”spontana” grejer.

Beskrivningen
Om man/du ser en människa som är ovanligt stor, hur beskriver du denne då, endast efter ålder? Nej, jag tror nog det första man säger är just att h*n är stor/lång, eller jallafall tar med det utmärkande utseendet i beskrivningen..!

Vivi säger att hon SÅG honom stå bredvid henne. Alltså måste hon sett hur lång/stor han var!

Om inte spöket av någon anledning uteslöt sitt mest utmärkande drag och inte visade sig så lång/stor han var, utan med/i ”rätt ålder” istället, för att försvåra identifiering. Och han kan ju snacka med Vivi sen också, så varför inte bara säga vem han är direkt..! Men ändå kunde tydligen inte beskrivningen varit tydligare ändå, fantastiskt.

VARFÖR blir Vivi Linde då överraskad – ”JASSÅ?”, när hon får reda på att han var ”stor/lång”?

Hot reading?
Vivi har ju visat att hon kan hotreada tidigare, när hon lurade Doreen här t.ex!

Kan kanske inte kalla detta hot reading här, men Vivi Linde visste helt säkert om att väninnans kompis man dött i en hjärtattack när han var på landet.

Bara tänk lite, lite. Vad är oddsen för att Vivis bästa väninnas kompis man ramlar ihop i en hjärtattack ute på ”landet” och att bästa väninnan INTE skulle nämna det för Vivi under ett år..?

Och eftersom Vivi verkar ganska säker på att det är hennes man, och inte som vanligt kör med ”en fadersfigur” + fiskar och frågar, så är det ganska säkert att hon visste detta.

Och att hon tar upp, ”på landet” och just dog utomhus… Hur kan Vivi ”förnimma/få” att mannen dog utomhus och just ”på landet”, HUR förnimmer man ”landet” och skiljer det t.ex från ute i trädgården hemma eller någon annanstans?

Hur ”förnimmer” man, att det känns lite som någon tyckte om att vara utomhus, och när denne var ”på landet” var den EXTRA lycklig? Men INTE kan förnimma och/eller SE att denne var ovanligt stor/lång och blir förvånad när man får veta det?

Ockhams rakkniv
ALLT Vivi behövde veta här, alltså ha hört sin väninna nämna någon gång under ett års tid, är att mannen dog av hjärtattack ute på landet. Resten är dom vanliga flosklerna, ont i bröstet, svårt att andas, har det bra nu, älskar henne, hann inte säga adjö och vill att hon ska gå vidare och ha det bra, osv.

GesusNote
Gillar när man ser armen från filmteamet ”klappa igång scenen” (02:00), och när Vivi säger att hon glömde skaldjuren också och visar hur usel skådespelerska hon är. Visar ju på det helt ”oplanerade” och spontana i klippet. Man kan som vanligt också ha i tanken att programmen är redigerade allt vad det går för att verka så ”sant” som möjligt…

Gillar också när Vivi säger/frågar, ”den här mannen ser ut att vara 55-60, kan du känna igen den åldern?”

Och vad menar Vivi med, ”Vi sänder ju ut väldigt mycket energi, ehhh, till den här personen genom våra tankar… Och det gör ofta att det attraherar samma energi.”?

Jag har ”klippt bort” en del snack från ”offret”, men inget som påverkar historien eller något här.

Gillar INTE när dom står och ljuger sörjande gråtande personer rakt upp i ansiktet att dom har ”kontakt med” deras anhöriga.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


18 reaktioner till “Vivi Linde – Ser inte anden för alla spöken

 1. Nej, självklart kan man inte fejka något i ett redigerat TV program. Hur skulle det gå till?

  Ugh… ett steg närmare hjärnblödning.

  Gilla

  1. Ja det roliga med det är också att jag ibland får kommentarer på Youtube där woo-woosen tycker att jag har redigerat klippen för att fuska. Men dom tänker aldrig så långt att det fuskas på andra hållet, utan det kan bara vara jag som trixar till det… Vilket inte är så svårt att kolla då om jag gjort det, eftersom originalprogrammen finns att se och då visa vad/hur jag gjort. Men det har såklart aldrig hänt att dom kunnat. Som vanligt, påstå, påstå, påstå och hitta på men inte visa belägg…

   Gilla

 2. Såg det o det var pinsamt tycker jag..
  Ta med en väninna till en middag som om hon inte berättat att väninnas make är död.
  Pinsamt..

  Gilla

 3. Jag har bara sett ett avsnitt, men kunde då snabbt konstatera att serien fick Det okända att framstå som rena vetenskapsprogrammet. I snutten jag såg fick Vivi behandling hos någon form av mani-/pedikyrist och började utan tillstymmelse till cold reading redogöra för hur vederbörandes f.d. sambo gått bort. Jag reagerade på att manikyristen inte verkade det minsta överraskad, utan bara artigt bekräftade Vivis redogörelse som om hon hört den förut. En snabb koll på facebook visade oväntat nog att de båda varit vänner där i över ett år.

  Gilla

  1. Ja håller med. Tittade inte på det mer än lite på det första först och tyckte det verkade för fjantigt. Vilket det också är nu när man kikade mer på det.

   Strålande med Vivis bevisbörda ju. Först hennes väninnas väninna och nu en vän på Facebook… Som hon säger, – ”jag har aldrig träffat dom innan, det går ju att bevisa, bara fråga dom” :-]

   Ser att hon numera kallar sig ViviTvMedium, Tv ger alltså lite extra kredd till bluffandet..?

   Både hon och Zoe är lite väl flummiga, som Vivi skriver på sin blogg såg jag nu:

   – ”Jag har sista veckan haft en grym huvudvärk, en dag spydde jag till och med. Inga värktabletter biter och jag som aldrig lider av huvudvärk fattade ingenting. Tills jag pratade med min Guide(andlig vägledare).

   Han berättade då att de har med energihöjningen som pågår just nu att göra, mitt hjässchackra öppnar nu upp extremt mycket.

   Javisst, för det kan ju inte vara bara huvudvärk…

   Gilla

 4. Appropå Vivi i detta avsnitt 17/12. Första besökaren stog ju å ”förhandssnacka” i hallen hemma hos Vivi med filmteamet vem hon önskar få kontakt med osv. Knappast att dom skickat ut Vivi ur sin lägenhet så att hon inte ska höra något.. ja ni fattar. Det var också så j-a dåligt uppgjort/upplagt när Pehr med kompis tog en fika i parken å heeelt plötsligt kom kompisens vän promenerandes med en hund.. aa orka.

  Gilla

 5. På tal om det du skriver om bevisbördan, Gesus. Att det bara är att fråga någon om hens upplevelser. Och om hen då säger, att hens upplevelser ser ut si eller så, ja då bevisar det att upplevelsen är sann.

  Kolla in vad som står i denna bokrecension: http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article16417467.ab . I den artikeln kan man läsa om folk i 1600- och 1700-talens Sverige som haft ihop det sexuellt med Näcken eller Skogsrået.

  Eftersom de här personerna själva har vittnat om sina sexuella eskapader med olika erotiska naturväsen, måste det ju vara sant.

  Eller hur?

  Gilla

  1. Ja ja man måste ju lita på folk!

   Man kan ju ta detta till bibeln – där tex Josef, Jesus styvfarsa får besök av en ÄNGEL ”I EN DRÖM” som säger att den helige anden satt på hans 13-åriga fästmö Maria, och att hon nu är havande med självaste GUD/JAHVE i magen. Man får väl också säga att han tog det ganska bra…

   Där vimlar ju av andra tokerier i bibeln också, saker folk hört ensamma ute i öknen osv, inga direkt ”starka” vittnesmål… Men allt det hittepået används tom än idag, 2013, till att styra människor, särskilt kvinnor – tom ta livet av dom pga av det, och till att anfalla och kriga med andra länder bl.a – sjukt, tja så det räcker…

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.