Terry Evans och jag

Ibland undrar jag om jag inte skulle byta namn till TerryBloggen ;-] Och vissa kanske tycker att jag skriver lite väl mycket om honom..?

Men det är ju nästan omöjligt att undvika skriva om honom och vad han håller på med. Han är den som jag ser det som är mest aktiv och ute och ”jobbar” hela tiden. Han är också som jag uppfattar det den ”mest kände” och ”bästa” där är, enligt woo-woos med flera… Jag har inte heller sett några av dom andra påstådda spöksnackarna köra en ”sverigeturne” med upp till 5 storseanser i månaden, marknadsförda med annonser med mera t.ex.

Han måste väl också vara den som drar in mest deg på sitt bedrägeri. Så varför inte gå på det högsta hönset direkt, och han är ju så sjukt dålig och enkel att genomskåda också. Han visar ju hela tiden tydligt upp och avslöjar hur han gör när han bluffar.

Jag har tyvärr inte heller så jättemycket tid att kolla på och blogga om annat för tillfället, så det blir liksom lite enklaste vägen…
Terry Fake Evans
Feg och oödmjuk
Terry har också en kaxig otrevlig ton mot ”skeptiker” och dom som ifrågasätter hans hittepå, så han behöver lite ”uppläxning” tillbaka och tål nog det..!

Han är också ynkligt feg som inte vågar svara på frågor om sitt hittepå och bara håller sig undan.

Terry Evans är också den/det som är mest intressant här på bloggen. Inlägget om katastrofsittningen är det mest lästa nästan varje vecka, fortfarande ett år efter jag skrev det. Med över 12 000 visningar på Youtube t.ex.

Även dom som tror på honom och woo-woosen är mest ”aktiva” här när det handlar om Terry…

Dom andra påstådda medierna är inte heller så aktiva och har så mycket material ”ute” att ”jobba med”. Jag har t.ex börjat titta lite på dom ”nya” i Livet på andra sidan, fast jag tycker egentligen dom är för dåliga att ens bry sig om. Dom visar ju själv så dåliga dom är på att bluffa och behöver knappast någon hjälp med det.

Ta t.ex en sådan stolle som Benny Rosenqvist, han borde det väl finnas hur mycket som helt att kolla på/om, men det gör det inte av någon anledning. Och iofs har man bara sett och hört lite med honom, särskilt när han ”ringer upp” Ted Gärdestad, så är det väl för fånigt för att ens bry sig om. eller? Jag menar man behöver inte ens påpeka att det är bluff, det är så dåligt att det ser väl alla…

Nigeriabreven
Jag gillar den jämförelsen någon gjorde med Nigeriabrev, tror man på dom så är det ju riktigt illa. Men dom som ”kör det” bedrägeriet är ju ute efter just dom som går på det och inga andra. Samma är det med dessa påstådda medium, dom riktar sig till dom som går på det utan att ifrågasätta, och andra ska hållas borta bara.

Gesus och bloggen
Det hela började egentligen med att jag efter en operation låg i/på soffan ett bra tag utan att kunna göra annat. Det var bl.a under/över julen och det var mycket om religion på TV. Det blev en hel del surfande såklart, om just religion och GesusBloggen startade med att ”kolla på” mest tokerierna om det.

Men efter ett tag så såg/hittade jag att Anders Åkesson hade avslöjats med att fuska på en fysisk seans nästan ett år tidigare. Jag blev galet förvånad att man inte hört talas om det mer (eller överhuvudtaget). Att liksom ingen brydde sig särskilt och han jobbade på som nästan vanligt bara. Här var ju svart på vitt att dom bluffar…

Det blev att jag kollade lite mer om det och medium för att se hur det var. Jag hade alltid varit intresserad av om det verkligen kunde vara sant och t.o.m nog trott på det lite. Sett någon minut här och där på Det okända och undrat hur dom kunde ”veta” så mycket.

Efter ett tag snubblade jag över Terry Evans sittning med mamman som mist tre av sina barn i tsunamin, och blev sjukt upprörd av den/det. Där var det ju helt klart att han bara bluffade och hittade på, och inte hade någon kontakt med några andar som han påstår att han har.

Inte Terry Evans vän direkt
Jag grejade med en liten video, för att se vad som verkligen sades och hände under sittningen och det blev ju ganska uppenbart att Terry Evans bara hittar på och ljuger om allt där!¨

Jag kollade runte lite på olika forum med mera för att få koll på och kanske några ”svar” hur det är och funkar när döda människor påstås snacka med en. (det har f.ö inte gått så bra, jag har fortfarande inte fått några ”svar” på det)

Jag frågade bl.a på Terry Evans vänner på Facebook om någon där hade några tankar på/om sittningen med ”tsunamimamman” för att höra vad dom tyckte och tänkte.

Jag frågade snällt och vänligt och länkade till en video av sittningen precis som den hade visats på TV4, inte min med kommentarerna.

Jag valde kanske ett känsligt läge för dom, för det var precis i den vevan när Aftonbladet hade en kristisk (x i taket) artikel om Terry Evans, och det blev nog för mycket för han sektmedlemmar.

Börjes vrede
Detta resulterade i att jag efter endast någon dag var uthängd på nätet där det påstods att jag bröt mot dom mänskliga rättigheterna och medverkade i någon sorts samordnade attacker mot Terry Evans och hans ”vänner” av ”skeptiker” och VoF! Helt j-a sjukt.

Det resulterade också senare i att jag blev ”jagad” av Börje Peratt och andra tokstollar i föreningen Humanism & Kunskap som även Terry Evans är med i. Börje Peratt hotade och körde med utpressning för att försöka få reda på vem jag är och tysta ner mig. Tja, klicka på Börje Peratt i taggarna till höger för allt det galna om det. Eller Googla på dårarna Peratt och Sassersson bara.

Jag mailade även till Terry Evans för att ev få hans åsikter om sittningen och kanske en förklaring till hela grejen, men jag har aldrig fått svar från honom/dom om det.

Så man kan väl säga att dom ”drew first blood” ;-]

Varför inte bara svara om man inte döljer något!
Tänk så enkelt det hade varit om Terry och dom bara svarat hur det ligger till.

Men så länge han inte vågar svara på mina funderingar, och särskilt på om det är show eller ”på riktigt” som hans uppträde ska vara, så kommer jag nog att fortsätta titta på vad han gör och ifrågasätta honom och hans hantlangare… Eller som woo-woosen kallar det, förföljelse, häxjakt, personlig vendetta, hetsjakt och mobbing med mera.

Ny storseans
Har också sett att Terrys storseansturne kommer till mina trakter i februari igen, så jag ser fram emot att bl.a kunna jämföra den seansen med den förra ;-]

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på Youtube

20 reaktioner till “Terry Evans och jag

 1. Man kanske skulle besöka hans seans i februari jag befinner mig just då i den södra delen av sverige.Kan du ordna en billet till mig också?

  Gilla

  1. Tillräckligt många skeptiker i rummet så ökar ju chansen att han vänder sig till dem. Men det gör lite ont att behöva ge honom pengar för det nöjet.

   Gilla

   1. Ja det hade varit skoj med många skeptiker där Han har ju en ”frågestund” den sista timmen där man ”får” ställa frågor till Terry. Najst om alla frågor hade varit ”skeptiska” :-]

    Jag försökte få fråga honom om han hörde spökena prata och varför dom då inte kunde säga just sitt namn. Men jag blev inte ”vald” att få fråga. Det blev inte heller så många frågor, för han malde på i typ 20 minuter om var, utan att direkt svara på frågan heller…

    Enkelt hade man också kunnat hålla upp handen när han frågar efter någon som känner igen ett spöke, och sett vad spöket hade sagt till en, och sen sagt att man bara hittat på :-]

    Gilla

 2. Drar mig för tiden,fyra timmar.Kan man ta sig ut därifrån när man tillslut inte mäktar med att lyssna på allt ljug

  Gilla

 3. Jag tänkte på Benny Rosenquist som så förtjänstfullt fick kontakt med Ted Gärdestad och kunde få fram sådan enastående information som att ”Jag vill ha en egen måne” var Teds favorit bland sina egna låtar , varför kontaktar inte Benny Olof Palme? Så vi kan reda ut det mordet en gång för alla och Benny blir rik och berömd och alla skeptiker får bevis på att andevärlden finns , och alla andra olösta mord kan lösas , man kan lägga ned ”Missing people” organisationen för alla förvunna personer kan återfinnas . Jag fattar inte att inte Benny tar tag i saken utan fjantar runt i ngn B produktion på TV när han bara kan håva in cashen ! Känner han sig osäker kan han väl ta hjälp av alfahannen inom mediumbranschen …Terry ” The Real deal ” Ewans .

  Gilla

  1. Javisst, visst är det så enkelt för dom att visa sina påstådda ”förmågor”…

   Och hur kan någon tro på den pellejönsen Rosenqvist?

   Men det är som med Nigeriabreven, det är folk som tvunget VILL tro på det som är målgruppen, och det spelar nog ingen roll vad dom ser/hör.

   Här ett klipp med Mark Edward som klart säger att han INTE har några förmågor, ÄNDÅ frågar en kvinna i publiken honom om han kan berätta något om hennes framtid

   http://on.aol.com/video/psychic-showdown–a-fake-psychic-speaks-517521896

   Gilla

 4. Hej. Först vill jag tacka för att du sände mig ljud klippet så jag fick lyssna igen, det var en fantastisk känsla. Jag kan förstå om man är skeptisk till ande världen och om man verkligen kan få kontakt. Men när man som jag har mist en dotter i cancer när hon var 4 år gammal, så söker man förtvivlat efter svar. Sorgen och ångesten över att man inte kunde hjälpa henne finns där dagligen och varje sekund. Jag tror och måste tro för att kunna leva vidare. Att få höra ord som Terry säger ex att hon har det bra nu, det är precis vad man behöver höra. Jag kan också tycka att många saker verkar väldigt lång sökta ibland, men många saker har även stämt.
  Så jag tror vidare och längtar tills vi åter ses igen…….
  Tack än en gång det var väldigt snällt av dig. Kram Cilla

  Gilla

  1. Jag tror du just bekräftat i princip all kritik som vi skeptiker riktar mot TE & co. Utnyttjande av sorg och desperation för lurendrejeri och för att sno pengar.

   Gilla

  2. Hej igen Cilla Vad bra att du tog det ”rätt”…

   Ja och jag förstår att man vill att det ska vara något mer efter döden osv, särskilt när man mist ett barn kanske. Kan inte ens tänka mig hur det är att göra det.

   Jag tror ju iofs inte på något efterliv eller något, jallafall inte ett där man kan snacka med enbart vissa människor, som dessutom tar betalt för det…

   Kämpa på, och mina sympatier till er för er sorg

   Gilla

 5. En stilla undran bara .
  Har läst o sett dina inlägg .
  Varför så hätsk ?
  Vad folk vill tro eller inte tro är väl ett enskilt ansvar ?
  Vad har gjort dig så anti
  Är det rädsla eller sett något oförklarligt .
  Som du försöker rationalisera.
  Själv så vill jag tro ,men är mycket skeptisk
  då bevis åt något håll saknas .
  Har starka indicier åt ett visst
  håll .
  Men då tanken är fri så är dom bara mina
  Vad är din drivkraft att så starkt , slåss för o bevisa fejk biten?
  Om det nu är fejk .
  med vänlig hälsning kjell

  Gilla

  1. Jag tror att Gesus vänder sig mot dom som utger sig för att kunna kommunicera med dom döda , inte dom som tror. Dom som utger sig ör att kommunicera med andevärlden utan några som helst bevis är bedragare och inget annat .

   Gilla

   1. Igen, jepp. Och mot dom som jag kallar woo-woos – dom som fanatiskt vägrar annat än att det ska vara sant till vilket pris som helst, och trots allt som visar att det bara är bedrägeri, och försvarar det med näbbar och klor med alla sina fula och korkade metoder…

    Gilla

  2. Hej Kjell, skoj att du skriver här.

   Nja hätsk vet jag inte, är jag det..? Det är liksom bara den nivån det hamnat på efter över ett års försök till diskussioner med s.k troende.

   (sen ser jag ingen anledning till att trippa på tå längre för folk som hittar på en massa trams och sen inte klarar visa belägg för vad dom hittar på och påstår. Utan istället kör med feg och falsk retorik och sopar bevis för motsatsen under mattan för att legitimera sitt hittepå. Vissa bara påstår en massa saker och kräver sen respekt och undantag från lagar och sunt förnuft för dessa saker som dom inte ens kan visa belägg för. Och om någon ifrågasätter dom/det så är det direkt häxjakt, mobbing och förföljelse med mera…)

   Jag vet inte vilka av mina inlägg du läst, men du verkar ha missat minst dessa två jallafall, vilka jag kan rekommendera för dig då. (ang tro på vad man vill och ”hätsk” tex)

   http://wp.me/pZ3jN-2Bl

   http://wp.me/pZ3jN-Ra

   NEJ,jag är inte rädd för något ”paranormalt” eller något, jag har upplevt jättemycket själv och haft ”spöken” i huset med mera, T.o.m trott på det och tyckt det var fränt, och tycker fortfarande att det varit galet roligt och intressant om det var så. men tyvärr, INGET tyder på det..!

   Sen finns det inget ”oförklarligt” som det inte går att förklara idag!

   Du kallar dig själv mycket skeptisk när bevis saknas och har starka indicier åt ett håll, men du vill tro. Sen säger du – ”om det är fejk”.

   Du tycker inte att tex det bara här på min blogg finns hur mycket som helst som visar att det bara är bedrägeri? Efter över ett års kollande har jag inte sett något enda som ens pekar på att det skulle vara annat.

   Och du har ju exempelvis ”den store Terry Evans” som inte vågar svara på om vad han håller på med är show eller ska vara ”på riktigt”! Varför inte tror du..?

   Gilla

 6. Apropå det som bland annat cilla skriver här ovan: Här är en bok som tar upp den här sortens problematik: http://www.amazon.com/On-Being-Certain-Believing-Right/dp/product-description/031254152X/ref=dp_proddesc_0?ie=UTF8&n=283155&s=books . Boken heter On Being Certain. Författaren heter Robert Burton (neuroscientist).

  I boken diskuteras bland annat hur och när vi vet att vi vet. En intressant fråga inte minst filosofiskt sett. Innebär visshet att vi känner på oss vad som är det rätta svaret? Eller kan det finnas visshet som ibland rent av motsägs av intuition och (övriga) känslor?

  Burton är inne på att det finns två sorters visshet/certainty att ta hänsyn till. En högerhjärnhalvig intuitiv variant, så kallad emotionell visshet. Det är en visshet som känns bra och/eller upplevs som trösterik. Den sortens visshet bereder det glädje att få (ynnesten att) erfara.

  Den vänsterhjärnhalviga varianten av visshet grundas inte på känslor utan (enbart) på fakta och logiska rationella resonemang, så kallad faktabaserad visshet. Den sortens visshet upplevs i bästa fall som neutral i känslomässig bemärkelse men vanligen uppfattas/upplevs den sortens visshet som mer eller mindre negativ i det att den som regel punkterar våra drömmar, förväntningar och förhoppningar.

  True believers har i allmänhet svårt att skilja dessa båda typer av visshet åt. Jfr deras svårighet att skilja på subjektiva respektive objektiva sanningar. De missförstår alltså de båda begreppen visshet och sanning och ser inte sällan relativa varianter därav såsom varande absoluta (= hundraprocentigt giltiga) exempel på visshet respektive sanning(ar).

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.