Ett skrivbord från 1948 – alltså 50-talet?

Kikade igenom ett avsnitt från Det okända med Camilla Öhrnberg. Hon är ju duktig på att bara svamla en massa utan att egentligen säga något, men här lyckas hon faktsikt säga något. Det blir iofs helt tokigt, men ändå…

Hon säger sig här ha ”kontakt” med ett spöke som pratar direkt till henne och säger detaljerade saker, tja utom vem hon är/var och sitt namn såklart.

Arvegods
Det roliga (eller kanske tragiska) är att Camilla här chansar på att spöket lämnat ett skrivbord efter sig som arvegods till tjejen i lägenheten, och ska väl då vara anledningen till varför spöket hänger där.

Det är bara det att skrivbordet inte är ärvt, utan köpt i en secondhandaffär. Och visar det sig, är tillverkat efter det att det påhittade spöket dog :-]

Credd till Caroline som försöker hitta spöket i ”researchen” och t.o.m asar skrivbordet till Bukowskis. Där visar det sig att det är ett IKEA-skrivbord från 50-talet, och spöket säger att hon dog 1948!

– ”Hon SÄGER att hon skulle dött där vid -48” (2:15)

Det vanliga skitsnacket
Det är annars dom klassiska flosklerna vi får, det känns som, det känns inte som och det frågas hela tiden… Camilla får till sig/känner som att det ska finnas ett datum på skrivbordet, (notera att hon inte nämner något datum INNAN hon försöker hitta det) och ett ”M”, som hon tror är Margareta.

Hur ”får” man ett datum utan att se datumet, och ser att det är just ett datum då liksom?

Och hur får man ett M som ”troligtvis” är Margareta? Hur är det inte troligtvis Mona, Malin, Majsan, Michaela eller något annat, alltså hur är ett M troligtvis Margareta och inget annat? Och måste det tvunget vara just förstabokstaven i namnet och inte bara vilken som helst, och varför inte i smeknamn eller efternamnet..? Finns det kanske någon anderegel som säger det?

Spöket säger, alltså pratar direkt, till Camilla att det ska finnas släktforskning och bärnstenshalsband med mera. Camilla får konstigt nog även en lång historia om släkten med just detta IKEA-skrivbord från 50-talet av spöket Margareta, som alltså dog INNAN skrivbordet tillverkades.

Maggan säger ju rent ut att hon dog 1948, så det är det inget tvivel om. Men HUR ”får” Camilla då ett ”M”, troligvis Margareta, varför säger inte spöket det bara, som allt annat hon kan säga?

Nja Camilla har nog lite fel inställningar på sina frekvenser för dom vibrerande energierna i Universums olika dimensioner..!

Eller är det som vanligt bara spökena som är otydliga just bara när det blir helt uppenbart galet fel, och dom inte kan trixa till det med något långsökt..!

Följ Gesus på 
Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


19 reaktioner till “Ett skrivbord från 1948 – alltså 50-talet?

  1. Nära skiter ingen hare…

   Svårt att testamentera bort grejer som inte blivit tillverkade förrän efter man dödde. Man ska väl helst hinna köpa och ha dom ett tag också ju…

   Men det är som sagt nog bara spöket som är otydligt just med det ;-]

   Gilla

 1. Apropå ingenting. Nu när år 2012 snart är slut (iaf enligt mina andekontakter så ska detta år snart vara till ända för att ersättas med ett helt nytt år, som, också enligt mina andekontakter, ska kallas för år 2013) kan det vara på sin plats att kolla upp hur pass väl alla förutsägelser som gjorts om år 2012 slagit in.

  Hur gick det egentligen? Hade profeterna/mediumen/psychics rätt i sina profetior?

  Om detta kan man läsa här: http://www.sjrdesign.net/2012_PsychicPredictions.pdf .

  För den som inte har lust eller ork att ögna igenom den utförliga rapporten, rekommenderar jag detta blogginlägg av Sharon Hill: http://doubtfulnews.com/2012/12/report-psychics-failed-miserably-with-their-2012-predictions/ .

  En svensk översättning av rubriken på Sharon Hills blogginlägg skulle kunna vara: Profetior om vad som skulle hända under år 2012 höll (sedvanlig) usel kvalitet.

  Inte ens apokalypsprofetian avseende den 21 december 2012 slog ju in och blev verklighet.

  Man kan bli chockad för mindre än så…

  Gilla

  1. [Din kommentar hade hamnat som skräppost]

   Jepp, jag vet och tänkte på det.

   Men om du kollar och lyssnar på vad Camilla säger i klippet så säger hon först

   1:15 – ”… som pratar om 48, ehhh som hon har gått bort”

   2:02 – ”Nej, hon känns inte så gammal… ehhh, 56 får jag”

   2:15 – ”Hon SÄGER att hon skulle dött där vid -48”

   Så det är att Maggan dött 1948 vid 56-års ålder av en propp…

   Gilla

   1. Det ante mig att det var något sånt. Tyvärr får jag allergiska utslag av den typen av program. Därför är jag så väldigt tacksam att du tagit på dig rollen som kloaksanerare i tevevärlden.

    Gilla

 2. Jag minns det här avsnittet. Visst, hon hamnade lite fel med årtalen (”spöken kan faktiskt vara lite otydliga”), men man kan i alla fall inte angripa rimligheten i att gasten efter sin död väljer att hemsöka en IKEA-möbel.

  ”Hm, vilket viktigt föremål ska jag följa i mitt efterliv? Vigselringen? Dagboken? Sängen där jag dog? Nä nä nä, jag ska bo i ‘BIRGER skrivbord med utdragsskiva’!

  Öppet sinne.

  Gilla

  1. Ja spöken är ju glada för att vara med/hos sina möbler i efterlivet av någon underlig anledning, det har vi sett tidigare ;-]

   Här tex. (http://wp.me/pZ3jN-1ij) Där ett spöke ”uppehåller sig” i huset, för att några av hennes gamla möbler är där.

   Att det är deras väninnans mammas möbler och spöke, som också ”tyr sig” sig till mannen i huset fast dom aldrig träffats eller att spöket ens varit i huset tidigare, inga problem…

   Inget konstigt med det väl..!

   Gilla

 3. Jag instämmer i det som signaturen Stone säger i ett av inläggen här ovan, citat: ”Önskar dig ett Gott Nytt År Gesus ! Keep up the good work !”

  Ett gott nytt år förtjänar du för din hart när outtröttliga kamp mot woo-woo i allmänhet och andemedium och spöken i synnerhet.

  Du är en ny bekantskap för mig, Gesus! En högst angenäm sådan. Är mycket glad över det ”renhållningsarbete” du bedriver både här och på Facebook. Finns du på ännu fler ställen, berätta då om det här på din blogg, förslagsvis i denna kommentarstråd. *je vous en prie*

  Apropå ingenting: Här är en länk till en artikel om hur man analyserar och avslöjar andemedium och deras tillvägagångssätt: http://www.youngausskeptics.com/wp/wp-content/uploads/2008/10/john_edward_revisited.pdf .

  I den pdf-artikeln kan man ta del av hur James Randi analyserar och förklarar hur det världen över rätt välkända andemediumet John Edward går till väga under sina ”shower”. Skrämmande läsning, indeed!

  Men den som läser den artikeln inser efteråt också detta: att de analyser som Gesus gör av tv-program och videoklipp, i vilka andemedium regelmässigt medverkar på ena eller andra viset, håller hög internationell klass. Såväl här på bloggen som på ”fejan”.

  Bäva månde stollarna och bedragarna inom andegeschäftsgenren när Gesus är i farten.

  Eller annorlunda formulerat: Du är en av Sveriges bästa bullskitavslöjare, Gesus! All categories.

  May you keep up your good work also in 2013!

  Gilla

  1. Oj oj, jag blir alldeles generad… Men tack som fan.

   Ja Gesus finns på lite olika ställen på nätet, jag skrev precis ett inlägg med/om det. Du, och alla andra, är välkomna att ”adda” eller följa eller vad ni vill Gesus, nederst på alla inlägg finns alla ”kanalerna”.

   Och ja förhoppningsvis kommer det att stå några bedragare med brallorna neddragna rejält efter detta året ;-]

   Gilla

 4. Hon visar ju här också hur lätt det är att få för sig saker som inte är sant.Sinnet spelar ett spratt.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.