Spöken kan I

Detta började som ett (1) inlägg, men efterhand upptäckte jag att spöken kan så mycket mer än vad man tror egentligen. Så det blir uppdelat på flera istället.

Jag hör ofta från dom som haft upplevelser – ”dörren/fönstret här öppnade sig, och det sitter hårt fast, är jättetrögt eller är jättetungt t.ex, så det kan INTE varit vinden eller något”.

Nej, men ett spöke kan det såklart varit…

Alltså något som ska vara, en energi utan materia/massa som vibrerar på olika frekvenser och finns i olika dimensioner i Universum bl.a. Jomentjenare, visst är det DET som klarar öppna stängda/låsta tröga dörrar, fönster och skåp med mera!

Dessa ingenting
Självklart är det dessa energier utan materia, eller ibland till och med bara MINNEN som stannat i husen (?), och INGET annat..! Det kan ju absolut inte vara så att dom själva eller någon annan kan ha råkat glömma stänga till ordentligt, nej, nej. Och varför är det ALDRIG fönster och dörrar som är ENKLA att öppna, konstigt att spökena alltid väljer dom tunga och tröga…

Starka ingenting
Just dessa fönster och dörrar med mera som är så tröga och svåra att öppna att INTE ens vind, som väl kan vara ganska stark och påverkande på just t.ex fönster, kan öppna dom.

Men om inte vinden kan, som kan göra pretty much med sin styrka, hur kan då spöken utan materia göra det..?

Vibrerande frekvensenergiSpöken i motvind
Dessa fantastiska energier kan ju ibland visa sig som rök eller dimma. Rök och dimma har väl ganska svårt att inte följa med vinden när det blåser t.ex.

Klarar dessa energier/spöken att stå emot t.ex ett tvärdrag i ett hus, eller blåser dom iväg?

Skulle man inte kunna ”rena” ett hus från spöken med ett rejält tvärdrag eller jättebyggfläktar kanske..?

Jag har också sett i många avsnitt av Det okända t.ex, där spökena t.o.m är ute i trädgårdarna, borde dom inte ”flyga iväg” om det blåser ute då, det bör räcka med en liten bris ju, eller kan dom hålla i sig i något..?

Ingen materia
Dessa påhittade spöken kan ju också gå igenom väggar, stängda dörrar och väggar utan problem. Varför ”ramlar” dom då inte igenom golven om/när dom är på t.ex andra våningen?

Eller dom kan alltså liksom ”flyga”/sväva. Men varför visar dom sig då alltid stående och gående på golv/marken och aldrig som svävande eller flygande en bit upp..?

Och hur f-n kan dom ge ljud ifrån sig när dom går i trappor t.ex, om dom inte har någon materia och går rakt igenom väggarna? Dom kan även knacka i och på väggar och liknande, trots att dom går rakt igenom dom…

Ja JAG fattar jallafall inte hur dom bär sig åt ;-]

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

6 reaktioner till “Spöken kan I

 1. Till dina högst relevanta funderingar, Gesus, må även läggas några funderingar, från mig, om andarnas klädsel.

  I majoriteten av de anekdotiska vittnesmål som föreligger avseende andesyner bär andarna någon form av kläder. De blottar sannerligen inte sina könsorgan, bröst eller dylikt.

  Klädfrågan är definitivt inte irrelevant. Det förstår man om man, vilket jag gör, prenumererar på senaste nytt från den kristna sajten GotQuestions?org.

  Här är ett svar på frågan ”Är man naken i himmelriket?” från dem som driver den kristna Q&A-sajten: http://www.gotquestions.org/naked-heaven.html .

  I Matt 28:2-3 kan man läsa: 2 Och se, då blev det en stor jordbävning, ty en Herrens ängel steg ner från himlen. Han gick fram och rullade bort stenen och satte sig på den. 3 Hans utseende var som blixten, och HANS KLÄDER VAR VITA SOM SNÖ. (Min versalisering av de sex sista orden i vers 3.)

  I Brevet till Sardes, se Upp 3:4-5, kan man läsa följande: 4 Men du har några få i Sardes som inte har smutsat ner sina kläder, och de skall vandra tillsammans med mig i VITA KLÄDER,, ty de är värdiga. 5 Den som segrar skall alltså bli klädd i VITA KLÄDER, och jag skall aldrig stryka ut hans namn ur livets bok utan kännas vid hans namn inför min Fader och hans änglar. (Än en gång är versaliseringarna av vissa av orden mina egna; gjorda för att framhäva dem bättre.)

  Eller tag som exempel Upp 4:4: Runt omkring tronen stod tjugofyra troner, och på dessa troner satt tjugofyra äldste, klädda i VITA KLÄDER och med kronor av guld på huvudet. (Även här är det jag som versaliserat ”klädorden”.)

  Spöken måste dock inte, såvitt (!) jag vet, vara klädda i vitt, himmelrikets klädfärg.par préférence. Att döma av foton på spöken kan dessa andevarelser bära kläder som är typiska för den tid under vilken de levde sina respektive jordeliv. Se exempelvis: http://en.wikipedia.org/wiki/Brown_Lady_of_Raynham_Hall . På det suddiga svartvita fotografiet kan denna Lady of Raynham Hall, åtminstone med lite god vilja, ses stå i en trappa, iförd en brun (!) brokadklänning av det slag som var högsta mode i början av 1700-talet i Storbritannien.

  Denna iakttagelse är intressant på mer än ett vis: Som till exempel: 1) Hur kan man på ett sv/v fotografi se att en klädedräkt är brun till färgen? 2) Vem tvättar dessa spökkläder? (Finns det berättelser om spökerier som handlar om att spökena använder våra världsliga tvättmaskiner?) 3) Vem stryker klädespersedlarna (eller gillar spökena att uppträda i ostrukna klädesplagg)? 4) Vem lagar spökenas kläder om//när de går sönder? (Alltså: Finns det månne ett eller flera skrädderier i andevärldens Summerland eller himmelriket?) 5) Vem lägger ut midjan på klädesplaggen, om/när det klädbärande spöket råkar gå upp i vikt? (Eller spöken har inga problem med att hålla vikten? Jfr för övrigt Gesus’ egna funderingar om spökenas vikt/tyngd i blogginlägget här ovan.)

  Till sist en direkt fråga till Gesus: Känner du till några spökepisoder där spökena är iförda jeans, mysdräkter, bikini eller dylikt? Jag resonerar som så här: Det måste väl finnas kvinnor, i bikini, som drunknat. Om dessa vid sin död anländer till andevärlden/Summerland/himmelriket, bör de väl rimligen vara klädda i sin bikini (i den mån deras jordiska fysiska kroppar aldrig blev återfunna, så att de kunnat iföras vit liksvepning eller dylikt före jordfästningen). Anses det opassande eller rent av utmanande att bära bikiniklädsel i andevärlden – till skillnad från, exempelvis, brokadklänning av tidigt 1700-talssnitt som fallet är med spöket Lady of Raynham Hall?

  Jag läste häromdagen att i Saudiarabien får inte kvinnliga passagerare på motorcykel sitta grensle över mc:ns bönpall, enär det kan väcka både oro och anstöt hos hedervärda muslimska män. Mot den bakgrunden sett blir det förstås genast mer begripligt, att det inte passar sig att fladdra runt i andevärlden i bikini.

  I himmelriket råder det för övrigt inte bara nakenförbud utan det är dessutom förbjudet att ha sex. Ty på annat vis kan näppeligen dessa berömda Jesusord, som står att läsa i Matt 22:30, tolkas: Ty vid uppståndelsen gifter man sig inte och blir inte bortgift, utan man är som änglarna i himlen.

  (Ett gott råd till alla som tror på och ser fram emot ett andeliv i himmelriket måste sålunda bli: Ställ redan nu in er på ett EVIGT liv i celibat. Först som sist. Så att ni har vanan inne, så att säga.)

  Gilla

  1. Neej , det är inte sant ! Skall man inte få ligga då heller ?? Skämt åsido , kanonbra inlägg . Och Gesus iaktagelser är ju klockrena beträffande dom klassiska knackningarna och fyttande av föremål , av en ande som rimligtvis borde blåsa iväg så fort det blev korsdrag .

   Gilla

  2. Ja mer kommer om detta…

   Har skrivit lite om kläderna innan här http://wp.me/pZ3jN-3m

   Bla det med att om man drar in årorna när man är nudist, om man fortsätter att vara naken då. Vilket väl borde vara så, eftersom nudister trivs med att vara näck, och trivas ska man väl i himmelen eller var dom påstås vara.

   Har också diskuterat det på forum med woo-woos, ”svaren” blev typ att spökena visade sig i dom kläder som den som ska känna igen dom skulle känna igen dom i.

   Ex, om jag som död ska visa mig för en lumparkomis visar jag mig i uniform. För en jobbarkompis visar jag mig i arbetskläder och träningskompis visar jag mig i träningskläder, osv…

   Hur logiskt som helst eller hur

   Fast det borde vara lite trixigt, för jag uppfattar att spökena alltid visar sig i den åldern + utseende dom hade då dom dog. Taskigt om man tjockat till sig vid 65-70 och inte kommer i tex uniformen man hade när man var 20… Men det kanske finns skräddare i andevärlden..?

   Och på tal om nudisterna, dom borde då visa sig nakna ju, men det har jag aldrig hört talas om. Har inte heller hört något påstått medium som beskriver en person med ”extrema” kännetecken, typ över 2m lång, dvärg, sjukligt fet, dom är alltid i medellängd osv Till och med Vivi som SÅG spöket stå vid sidan, la inte märke till att spöket var just 2m lång och blev förvånad när hon fick veta det.

   Mer här http://wp.me/pZ3jN-jc och här http://wp.me/pZ3jN-3v

   Angående änglar och sex. Visst var några av guds änglar nere på jorden, bedrev otukt och parade sig med människohonor som fick avkommor som var jättar – Henoks bok 6:2 Har jag för mig

   Gilla

   1. Om nu andar kan flytta fysiska saker och klampa i trappor , då borde det ju fungera att man lägger fram papper och penna, oxå kan ju spöket skriva ned vem den är med namn och allt , och tala om att man inte vill skrämmas utan bara vill tala om att man har det bra , att man inte han säga adjö mm mm . Då skulle ju Terry och Co slppa alla dessa utryckningar till hemsökta hus , fast det är ju klart att då minskar ju deras inkomster drastiskt .

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.