Jörgen Gustafsson – Spökbeskrivning

Tja, jag maler på med spöken och hur dom sägs visa sig, ses OCH BESKRIVS…

DramaQueen
Jag har lite svårt för fjanten Jörgen Gustafsson, tycker han är arrogant och har en störig stil, men har inte sett så mycket med honom i Det okända än. Han är ju också grundligt avslöjad av Aschberg och Insider – bör väl vara det mest avslöjade påstådda mediet efter Anders Åkesson i Sverige.

Men att han överdriver, är en dramaqueen, gråter och har sig som en fjant med en riktigt usel skådespelarakt, DET har jag sett.

Jag kikade igenom några avsnitt med honom i Det okända, som jag tänkte jag kanske kunde ha till mina ”spöken kan”, hur spöken beskrivs. Såg då ganska snabbt att han kör med samma simpla dravel hela tiden bara. Ser inte dom som tittar på programmen det, helt otroligt ju.

Det är i typ 99% av avsnitten som jag kikade på nu, ALLTID först en man han får kontakt med och sen lite senare en kvinna också. Och med ungefär samma beskrivningar på hur dom ser ut alla. Helt galet, hela tiden samma struntprat och snömos.

Han lyckas också nästan alla gånger träffa döingar som har problem med att det byggts om i huset, lägenheten eller var dom är, och dom flesta av hans påhittade spöken har varit sjuka och hamnat på sjukhus. Det + att han nästan alltid blir ”dålig” och mår illa där han är.

Same same – but different
Ganska roligt att man kan se vilken skillnad och likhet (LIKhet) det är på spökena som dom olika medierna träffar. Att dom alltid är likadan för just det mediet, men helt olika alla dom spöken som dom andra medierna alltid säger sig träffa, som i sin tur är lika varandra. Terrys spöken är ju t.ex alltid envisa eller skojar, Camillas är alltid stolta och Pierres babblar alltid andranamn och stjärntecken o.s.v.

Jörgen på klippbordet
Jag får lätt kolla mer på denna otrevliga tönten och klippa ihop något mer med honom, det finns en hel del såg jag…

Identifieringen
Men jallafall, hur dom beskriver sina spöken som dom påstår dom ser är ganska lika metoder. Som Jörgen här, babblar på så vagt och mycket att det blir liksom ingen riktig beskrivning av det, utan bara en massa olika adjektiv. Mest är det sådant som passar in på dom flesta lite äldre.

Det är också hela tiden, INTE och INGEN istället för att vad/hur det ska se ut. T.ex, h*n är INTE tjock, INTE lång, INTE kort och INGEN det och det. Det är väl för att slänga ur sig så många adjektiv som möjligt och att något ska passa in och kunna användas. Att det sen var INTE med, det kvittar nog. Var annars beskriver man någon som INTE lång t.ex..?

Mycket jag ”uppfattar det som”, kanske, runt medellängd upponer och normal kropps… lite hitodit på det.

Av någon anledning ser Jörgen ovanligt många döda seniga män med fårat/kargt ansikte och döda kvinnor med kort hår fast det är långt och som har det uppsatt ibland. Mycket skitsnack och Barnum-uttalanden blir det.

Favoriter
– ”Jag SER som lite kortare frisyr, hon kan ha lite halvlångt hår, men jag skulle vilja säga att hon har haft lite längre hår. Det är precis som hon visar att hon har haft lite längre hår.”

– ”Hon har lite sådär hjärtformat ansikte, fast det är inte hjärtformat längre.”

– ”Jag ska inte säga att han är väldigt rund på det sättet, utan kanske lite mer fyrkantiga drag. Fast ändå rundad!”

– ”Alltså jag säger INTE att han var en idrottsman, men jag känner mig väldigt idrottsintresserad.”

– ”Han ser INTE ut som Kronblom.”

Gillar också när han säger, ”det är på två olika energiplan”. Vad i h är det?

GesusNote
Tror att 1:a avsnittet är från 2004 och det senaste från 2012, så under 8 år har Jörgen INTE ändrat sin akt det minsta, samma spöken och nonsens fortfarande, otroligt.

Inga av Jörgens påhittade spöken har för övrigt kläder på sig tydligen, för han beskriver aldrig dom med det.

Enkelt test
Eftersom bedragarna påstår att dom ser spökena, hur dom ser ut och kan beskriva dom så kan man ju lätt kolla det.

När något av medierna beskriver hur ett spöke ser ut och påstår att dom ser dom/det. Vi säger att det är farfar t.ex. Ta fram ett foto på farfar och t.ex två, tre andra och låt mediet säga vilket som är det spöket dom ser. Enkelt då att kolla om det är ”rätt” spöke, farfar, dom ser och beskriver, lätt som en plätt..!

Facepalmvarning
Tror ni att ni klarar en kvart med denne dryge bedragare utan att få allvarligare men, så försök stå ut och se och hör på hur sjukt dålig och falsk han är. Kan väl inte vara någon som tror på hans påhittade ”förmågor” efter att sett det. Om inte förmågan ska vara att bara hitta på och snacka skit..!

Av 37 spöken, 22 manliga 15 kvinnliga, är alla i ungefär medellängd med normal kroppsbyggnad, INTE långa, INTE korta, INTE smala, INTE tjocka, fårade och med kort och/eller tunt hår, SAMTLIGA!

Extremt fånigt när han försöker skoja till det med spökenas ålder, t.ex till sjuttioåtta och ett halvt, som sagt FJANT!

Är det någon som får någon direkt bild av någon som Jörgen så klockrent beskriver här, hur dom ser ut..?

* reservation att jag har fel i spökräkningen mm i klippet..

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


30 reaktioner till “Jörgen Gustafsson – Spökbeskrivning

 1. Intressant! Särskilt detta med de ideliga upprepningarna hos Jörgen Gustafsson.

  Oliver Sacks beskriver i sin senaste bok ”Hallucinations” bland annat en person som regelbundet, nästan dagligen, hade just följande bisarra hallucination: en varelse som var varken lång eller kort, varken mager eller tjock, ”sågs” lyfta på locket/manhålsluckan till en gatubrunn för att därefter kravla sig upp ur brunnen och försvinna ur sikte för betraktaren/hallucinatören.

  Alltså: Vissa hallucinationer kan närmast liknas vid en videosekvens som spelas upp gång på gång. Ungefär som när en gammal LP-skiva – om nu någon minns dem – hakat upp sig.

  En sådan hallucination som Oliver Sacks beskriver (och som jag nu berättar om) skulle onekligen vara mumsfilibabba för alla ufo- och alientroende, vilka ju inte sällan med en dåres envishet förklarar, för den som vill lyssna, att aliens gömmer sig i underjorden, i jordens inre (jfr Hollow Earth-teorin).

  Om denne Jörgen Gustafsson hade ägnat sig åt att spana in aliens i stället för döingar, kanske han kunde ha gjort karriär inom ufologin. Fast i den branschen är kanske inte pröjset lika bra?

  Gilla

 2. Jörgens skägg får honom att se ut som Ming the Merciless. Undrar om det är medvetet ^_^

  Vad gäller Hollow Earth ”teorin” så tror jag att man blandat ihop verklighet med Lovecrafts Cthulhu mythos.

  Gilla

 3. Det går åt så himmelens mycket tid,tid hos alla påstådda medium som skulle kunna ägnas åt att förklara för allmänheten att det inte finns några belägg för att avlidna kan tala istället.

  Påstådda mediums tid att beskriva, är lite som vittnesupptagningar vid t.e.x ett bankrån,vittnena försöker beskriva kroppsbyggnad,ansikte,hår och längd efter kaoset.

  Gilla

 4. Imorgon om jag inte är fel underättad börjar ny säsong av ” Det Okända ” spännande att se vad som visas, Knackningar i väggar ? Mystiska skuggor ögonvrån . Lampor som tänds och släcks . Kvinnan i huset är ”öppen” för andevärlden och har frågat andevärlden om hjälp och därför är dom där , mannen är skeptisk, men ändrar sig under programmets gång .En googlande Pierre , som plockar stjärntecken och andranamn på löpande band ? En gråtande Jörgen Gustavsson sägandes ” Åh , fy fan ” , Terry Ewans frågar ” Är din papa på andra sidan ? I så fall är det han som är här ! ” . Birkan Tore kallar in hela änglastaben med ärkeängel Gabriel i spetsen .. Och till sist…Kommer något spöke att tala om i klartext vad man heter och vem man är ?? Om inte snälla , lägg ned skiten !

  Gilla

  1. (från TVnu) ”Det okändas” medium Terry Evans besöker Jenny och Daniel Ryde, som bor i Jennys barndomshem utanför Kalmar. Båda har sett mystiska skepnader och upplevt märkliga fenomen i huset. Nu när också parets barn fått ta del av de oförklarliga händelserna känner familjen att de fått nog.

   Läge för en TerryBingo kanske..?

   Gilla

   1. Ahh , man rivstartar med det starkaste kortet man har i laguppställningen ; Terry ” The Real Deal ” Ewans. Då kommer säkert någon av dom inneboendes Papa fram. Flera klassiker i programet är från Caroline Giertz som hon kör i alla program
    ” Och som vanligt har våra medium inte fått någon som helst information om vart dom ska ” och nästa klassiker ” Situationen börjar bli ohållbar så familjen bestämmer sig för att kontakta Det Okända” …..Ja Gesus en Terry bingo är på sin plats , vad vinner man ? ett halv kilo kaffe , en buss ? Det är ju vinst varje gång ;)

    Gilla

  2. ¤Stone

   ”Spännande” kan det aldrig bli,inte en chans,det är ju lika år efter år :)
   Ser du på varje program?

   Gilla

 5. Jag säger som Martin Luther King, Jr.: I have a dream.

  Fast min dröm handlar om att Gesus, the one and only, skulle få vara med i ”Det okända”. Som kommentator i slutet på varje visat program.

  Det skulle säkert bli lika spännande och givande som när Leif GW Persson sitter och kommenterar i ”Veckans brott”.

  Då skulle jag kunna tänka mig att titta på ”Det okända”. Också.

  I nuläget nöjer jag mig med de kommentarer och analyser som Gesus har för vana att komma med i efterhand.

  Dessa är regelmässigt en NJUTNING att läsa – och titta på – för oss icke-spöktroende.

  Gesus är en de främsta bullskitbekämparna i Sverige. Åtminstone i spökgenren. Det törs jag dra till med sedan jag nu kommit i kontakt med hans blogg och Facebook-sida. Det enda jag egentligen undrar över hur jag ända fram till år 2013 kan ha missat vad Gesus håller på med. Lutar åt att det nog måste vara andarna och spökena som fått mig att så att säga titta åt annat håll än åt Gesus till fram till häromveckan.

  Men nu jävlar riktar jag mina ögon åt rätt håll. Åt Gesus till. Och säger till honom: Keep up the good work, dude!

  Gilla

  1. Kanske bäst att förklara ordet ”dude”. Det kan ju översättas med ”klädsnobb”, ”klädfixerad” och dylikt.

   Jag åsyftar naturligtvis Gesus’ stora intresse för spökenas och andarnas klädedräkter.

   BTW: Kan inte spökenas kläder vara något att ta upp i radioprogrammet ”Stil” i Sveriges radios P1?

   Gilla

  2. En ide skulle ju kunna vara att Gesus intervjuar det aktuella mediumet efter varje program tillsammans med Giertz , och dom ”drabbade” och går igenom varje sak som mediumet sagt och rannsakar det i ljuset av vad dom ”drabbade” uppfattar som ”träffar ” . Man skulle då lätt kunna gallra bort Barnumuttalanden , Cold reading mm ..MEN hur bra TV blir det då ? Nja , inte så bra …risken är att dom eventuellt troende , tjocka damer i virkade koftor med konstiga skor. och doftljus på toaletten , drömfångare över sängen , och hemma virkakade änglar på nattuksbordet ,knäpper över till Svamp Bob Fyrkant istället ..Och utbrister , nej men kolla ett nytt tecknat avsnitt av ”Det okända ” …

   Gilla

 6. Att han pratar om kort hår på alla kvinnor är ju såååå genomskinligt…bara att säga att håret är uppsatt om nån protesterar…fasen att dom låter honom hållas än…och hur blåst ÄR egentligen Caroline Giertz?! Jösses

  Gilla

 7. Märker att till och med Jörgen tycker att det blir pinsamt att stå och ljuga folk rakt i ansiktet så att han skrattar och skämtar till det bara för att lätta trycket så att han inte brister. Att han skämtar till det funkar även bra för honom att vinna tid och som en avledande manöver då han inte vet vad han ska säga!

  Bra blogg du har Gesus! alltid roligt att läsa dina inlägg! :)

  Gilla

 8. Har du tänkt på att i en del av klippet där de verkar vara på något mer allmänt ställe, en större lokal. Först då vågade han gå ner i ålder och såg en ung man. Såklart, det är lättare då eftersom det kan ha rört sig ganska mycket människor där. Det är mer säkert att få en träff med en äldre ande men nu blev han lite djärv :D

  Fasen vilket jobb du har gjort!

  Gilla

  1. Ja det är ofta yngre spöken på tex platser typ restaurang/krogbranschen – ofta har dom då drogat och eller har det med våld att göra.

   På slott och herrgårdar är det ofta just ägarna – frun och mannen som spökar, och dom är alltid likadana på alla platser. Gubben arg och sträng. Och så är där varit barnspöken såklart..

   Så fort det är vatten i närheten är det något spöke som drunknat, osv…

   Tack ;-]

   Gilla

   1. Man kan ju tycka då om man har huvudet en aning på skaft att det skulle kunna vara ett bevis på att det här inte är så äkta eftersom man anpassar informationen efter platsen och möjligheten att få tillfälle att briljera med klara detaljer utan att någon kan motbevisa påståendena. Men vad vet jag, jag är ju en sådan där trångsynt skeptiker som förutsätter att allt är bluff och båg ;)

    Gilla

    1. På tal om förutsägbara spöken. Här tex, storgooglaren Pierre Hesselbrandt på ett gammalt mentalsjukhus – vilka spöken tror ni dyker upp..?

     Trots att det har varit mentalsjukhus i över 100 år med runt 800 patienter intagna åt gången, vilket blir ett par tusen – så är det just några ganska förväntade spöken som orkar komma fram.

     Och i detta fallet även av någon väldigt konstig anledning, just dom man kan hitta snabbt på Google..!

     Enjoy! – http://wp.me/pZ3jN-Z8

     Gilla

     1. Är du säker på att han inte har ett data-chip inopererat i hjärnan med wifi? Det är ju en möjlighet…. för ingen har väl bevisat motsatsen? ;)

      Han är modig som vågar spela så högt. Han borde väl fatta att man fattar? Men nu är jag där igen, det är bara som jag tycker, jag förutsätter att alla människor tänker. fel av mig.

      Gilla

     2. Ha ha Nej det räckte nog med bara en smartphone och ett litet toalettbesök :-]

      Verkar som han tonat ner googlandet nu vad jag sett med honom. Kanske Caroline Giertz tog upp det med honom efter att jag påpekat/frågat henne om det, eller att han bara sett (här?) att folk greppat att han gjorde det..?

      Gilla

     3. Det vore faktiskt lite konstigt om Giertz förstod kopplingarna och inte försökte förhindra det i framtida tv. Bäst för henne att det är hon som ordnat det men det finns ju gott om folk som läser här (inkl medium) så någon….. vem som helst borde försökt satt stopp för det. Oerhört patetiskt och pinsamt men nu återstår en sak. Det är ju inte mer äkta bara för att han googlar mindre. Det ser bara bättre ut och folk kommer få ännu svårare att fatta. Pest eller kolera….. tur de gamla klippen finns kvar.

      Gilla

     4. Naj Caroline är numera ”bara” programledare – men jag ”vet” att hon absolut inte vill att det fuskas i programmet. Hon har såklart kontakt och snackar med medierna om ditten och datten så det vore ju underligt om hon/dom inte diskuterar eler snackar om detta, eller..?

      Tänker på när jag tog upp det med Caroline här – http://wp.me/pZ3jN-1fW

      Nej nej inte mer äkta, men/och det är lätt att se skillnad på vad han hittar på nu, mot då när han googlade – stjärntecken och andranamn haglade i tidigare avsnitt, fast inte nu mer vad jag har sett…

      Gilla

 9. Tjena Gesus! Hur skulle man ANNARS beskriva en person/”ande”? Antingen så är man MAN eller KVINNA. Det finns inget jävla mellanting, inte i normala fall. Och varför skulle det inte få bo två av dessa i samma hus, som ett normalt jävla par? Förr i tiden var äktenskapen traditionella, mellan man och kvinna – om det nu på något sätt lyckats undgå dig. Antingen så är man TJOCK eller så är man INTE det, vilket betyder samma sak som att vara smal/medel. Den här analysen du, Gesus Kristus Superstar, har gjort är löjligt dålig och visar inte överhuvudtaget på någon bluff, utan förlöjligar dig endast. Det är nästan så att man undrar om du är en könlös grönsak som sitter hemma i TV-soffan och jämrar dig varje gång någon beskriver en levande människa på ditt favoritprogram. Din stora längtan och avund efter ett mänskligt könsorgan fick dig till att titta igenom alla 3456789 avsnitt av Det okända och spendera 2985 timmar på klippbordet – utan kafferast. Allt för att få människorna att acceptera dig som sin nya frälsare, Gesus Kristus Pettersson – Den Könlöse.

  Gilla

  1. Tjenare så ”jävla” mycket ”Robban” ;-] Kul du skriver här – men, det hade varit bättre om du läst inlägget och sett videon INNAN du kommenterat det.

   För det kan du inte ha gjort. Var får du isåfall det ifrån att Jörgens påhittade spöken skulle vara ”som ett normalt jävla par” – det är det ALDRIG!

   Och i övrigt tycker du alltså det är en bra metod att beskriva utseende, med att säga hur dom INTE ser ut.

   Du verkar vara besatt av kön. Jag kan inte se vad det har med sakfrågan här att göra – men det kan säkert du…

   PS Det finns f.ö ”jävla mellanting”, det har jag sett många många i t.ex Asien

   Gilla

 10. Tjena Robban! Har du tänkt på att din kommentar från i går utgör ett skolexempel på woowoo-istiskt IBS 1-tänkande? Dvs att dina resonemang dels saknar logik och dels brister i kausalitetstänkande. Precis som ett litet barns (med ensiffrig ålder).

  Såväl avsaknad av logik som avsaknad av kausalitetstänkande är typiskt för just IBS 1-tänkande a.k.a. woo thinking a.k.a. magical thinking a.k.a. religious thinking.

  Om detta kan du läsa mer här: http://en.wikipedia.org/wiki/Magical_thinking . Eller här: http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/magical+thinking .

  Läs och begrunda – så kanske du förhoppningsvis inser hur avslöjande din kommentar här ovan är.

  Om du tillhör de woowoos som brukar säga ”Läst men ej förstått”, ska jag gärna göra ett försök att mer konkret förklara vad som karakteriserar det slags tänkande som du visar prov på.

  Inte för att jag hyser så stora förhoppningar att lyckas därmed, Det ligger ju trots allt en hel del i talesättet att mot dumheten kämpar till och med gudarna förgäves. Så varför skulle då jag, fattig syndig människa, kunna klara av det?

  Gilla

   1. Vad är min ”analys”, enligt dig?

    Är det att jag visar upp att Jörgen Gustafsson i minst 8 år bara kört med samma fåniga beskrivning på alla sina påhittade spöken – och det gör han med att beskriva hur dom INTE ser ut, eller..?

    Och igen, kön – varför denna besatthet..?

    Gilla

 11. @Robban: Du skriver: Jag syftar inte på att gnomer och andar finns, sådant trams tror jag inte på.

  Då undrar jag, nyfiken som jag är av födsel och ohejdad vana, vad kan det vara för trams du i så fall tror på?

  Och vad är poängen med din Trololo-video? Eftersom den sjungande mannen avled 2012 och vi trots det kan höra honom sjunga och skratta sig igenom sin sång, menar du att det betyder att han fortfarande finns med bland oss ännu inte döda?

  Eller menar du att ditt videoklipp är inspelat i en studio på ”Andra sidan”?

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.