Terry Evans – Socialt och känslomässigt inkompetent + narcissistisk och paranoid!

Ja, smaka på det. Diagnos à la Terry Evans på någon han aldrig träffat eller ens vet vem det är? Och mer kommer, inte illa…!

Jag bara MÅSTE ju kommentera det senaste mailet jag fick av Torbjörn, eller jag menar Terry Evans. Det är bara fööör braaaa för att vara sant alltså..!

Påstått medium eller påstådd terapeut?
Kommer att tänka på tokstollen, läkaren Jan Pilotti, (med i H&K såklart) som tog en av sina patienter, en 17-årig flicka med dödslängtan som vårdades inom psykiatrin, till Terry Evans. Uuahhh, med detta i tankarna, och läsa ”diagnoser” med mera som Terry skriver på/till mig, oj, oj, oj..!

Fast det är garanterat pellejönsen Torbjörn Sassersson som skriver här, ev med hjälp av den ofriske Börje Peratt och kanske lite Terry. Man behöver knappast vara synsk för att greppa det, det är lekmannadiagnoser, flyttade fokus, rena lögner, halmgubbar, logiska kullerbyttor, korkad retorik och dolda hot med mera. Frågan är hur mycket Terry egentligen vet och/eller förstår vad som skrivs.

Det räcker att läsa i inledningen av mailet, ”Din rädsla för konspiration bidrar till det jag säger”. Det bara skriker konspirationsteoretikern Sassersson..!

JAG, rädd för konspirationer, ehhh nej, tror inte det, det är så sjukt komiskt… Men helt Sasserssons stil, att vända sina egna nojor och vad han/dom gör, och lägga över det på den andre. Mer av sådant kommer…

Ljus och kärlek?
Jag skickar en fråga hur Terry Evans vill ha sina krav för att ställa upp på en intervju med mig. Och DETTA är svaret på det!?!


Hela mailet finns i sin helhet i förra inlägget här, nästan längst ner!

Terry eller inte
Jag får ju utgå ifrån att det är Terry Evans själv som svarar, trots att jag är säker på att det inte är det. Men jag skriver i fortsättningen utifrån att det är Terry för att göra det enklare. Och i vilket fall som, han godkänner ju och skriver under med sitt namn i mailet!

Here we go! (”Terry” i rött)

***

”Jag undrade när jag skulle få höra från dig igen”

Tja han kunde ju svarat på mitt senaste mail bara…

***

”Din rädsla för konspiration bidrar till det jag säger”

Javisst, det är JAG som nojjar om min identitet! Eller hur..?

***

”När jag går in i mina känslor ser jag dig som en liten pojke, som bevisligen blivit illa behandlad på något sätt, jag kommer att tänka på mobbing. En liten pojke som desperat ville bli hörd och sedd. Vilken den dominerande faktorn än var under dina barnaår, så tror jag att det lämnat ett avtryck hos dig. Därav all denna aktivitet för att bli sedd och hörd.”

Ha, ha, ja detta kan inte var mycket mer fel. Jag var en glad liten kille utan några större problem, med massor av kompisar och inga behov av att varken synas eller höras. Duktig i idrott med mera, så jag syntes nog mer än jag ville, isåfall. Och jag är en ganska blyg farbror faktiskt.

Hur f-n går man in i sina känslor och ser andra när dom var små?

***

”Detta är enda sättet för dig att nära dina narcissitiska drag. Genom detta beteende förnekar du ilskan, bitterheten och besvikelsen som den lilla skolpojken upplevde.”

Först tycker jag ju att just det ordet, narcissistisk, det borde ju Torjörn jallafall kunna stava rätt ;-]

Ja vad ska jag säga..? Den lille skolpojken hade ju inga problem utan var en glad skit med en helt OK uppväxt. Och jag är som sagt ganska blyg och trivs i utkanten, inte att vara i centrum.

***

”Jag hör din reaktion när du läser detta; kacklet från din inre demon som kommer upp till ytan”

Min inre demon, WTF, är detta inte IRL?

***

”Jag ger verkligen din existens mening, verkar det som. Är detta enda sättet för dig att bli uppmärksammad?”

Oj, är det inte någon som tar sig själv på liiiite för stort allvar nu..?

Och om jag nu vill bli uppmärksammad, hur hänger det ihop med att vara anonym?

***

”Den inre demonen som styr så stor del av ditt liv kommer en dag att förgöra dig. När jag läser dina e-mail blir detta väldigt tydligt. Den besatthet som du har av mig är osund och extrem. Det är tydligt att denna besatthet har börjat ta dig över en gräns av normal och förnuftig rationalitet. Till slut kommer du att implodera och få ett slags nervöst sammanbrott eller till och med gå in i psykos. Jag tror att det sedan blir väldigt svårt för dig att återgå till något slags normalt liv. Detta kommer i slutändan ha en traumatisk effekt på din familj och dem du har ett känslomässigt ansvar gentemot. Stegvis kommer människor börja lämna ditt liv, till och med dina allierade.”

Detta är ju bara så bra så jag behöver väl knappast kommentera det…

Men jag undrar själv ibland, är jag besatt av Terry Evans? Kan han besätta mig, han kan ju ta in döda människor i sig själv påstår han. Har han tagit över min kropp och skriver alla dessa inläggen själv för att få sympati från alla dom tusentals troende tanterna..?

Fast allvarligt, tänk om jag nu trodde på Terry Evans och att han har dessa förmågor han påstår. Och han säger att jag har demoner som kommer att att över mig, att jag kommer få psykoser och att min familj kommer lämna mig med mera. Det är INTE FRISKT att skriva så till NÅGON!

För den som är intresserad så finns det lite om Terry och vårt ”förhållande” här!

Men inte lämnar väl ni mig, ni, mina allierade, min flock av hyenor, min hord av skeptiker..?

***

Jag behöver inte göra någonting för att skada dig, vilket inte heller är min intention”

WTF, ”Jag behöver inte gör något för att skada dig”..? Men skadad ska jag bli tydligen.

***

”Förr eller senare kommer du att exponera dig själv och då misstänker jag att det kommer ett ordentligt bakslag, men inte från mig. Dina allierade, som uppmuntrar dig och stöttar dig i din strävan efter att bli ökänd kommer att överge det sjunkande skeppet som råttor. Vad är du då? En ensam bloggare, som ingen längre lyssnar till.”

Som jag sagt hur många gånger som helst, vad spelar det för roll vem jag är, Gesus, Emil eller Lotta, vad är skillnaden..? Men tydligen kommer ALLA att överge mig när mitt egentliga namn kommer ut och ingen kommer att längre läsa här. Jag kommer bara vara en ensam bloggare, ehh jaha vad är jag idag då..?

Jag har svårt att se vad ”bakslaget” skulle bli om mitt namn kom ut, tvärtom, det borde väl öka intresset om något isåfall. Och jag gör ju samma grejer oavsett vad jag heter.

Men man kan ju läsa ut här att dom jallafall har koll på att GesusBloggen har många läsare och folk som ”lyssnar” på mig :-]

***

”Vilka planer du och din flock av hyenor än har, när ni nu samlas för att fälla ert byte, så tar ni bara ett steg närmare självdestruktion. Ni har liten tilltro till era medmänniskor. Din kommentar om alla tanter som tror på mig visar än en gång din arrogans och din brist på respekt.”

Oj, nu är ni läsare här, ”mina hyenor”, också inblandade och kommer självförstöras… Han har tydligen koll på er också.

Det med dom tusentals troende tanterna var tydligen känsligt. Kanske är det lite som med popstjärnor som bara har småungar som fans, och/men vill ha vuxnare seriösare fans ;-]

***

”Mörka moln håller på att samlas kring dig och dessa mörka moln har sitt ursprung i anständiga människors reaktioner mot dig. Människor från alla samhällsskikt. Du är iakttagen.”

Mörka moln, har han blivit meteorolog nu också?

”Anständiga människor från alla samhällsskikt” Ja är inte det Sassersson, så skulle jag kunna äta upp min hatt, om jag hatt någon.

Jag är iaktagen, ooohhhh…

***

”Om du inte hade mitt namn att rida på, vad skulle du då vara? Obetydlig?”

Hmmm, säger han inte här att jag, Gesus nu INTE är obetydlig?

Men om jag inte ”red på hans namn” skulle jag vara det, kul, tack!

***

”För mig behöver du inte vara rädd.”

Phuuu, det var verkligen skönt att höra. För ett tag när du sa att min inre demon skulle förgöra mig, att jag skulle få ett nervöst sammanbrott och gå i psykos + att min familj och mina vänner kommer lämna mig och att DU iakttar mig. DÅ blev jag lite bajsnödig.

Jag menar DU påstår ju att du kan förutspå framtiden på riktigt, så du om någon måste ju veta att detta kommer hända mig, och inte skulle väl DU ljuga..!

***

”Jag behöver inte använda fula tricks eller gömma mig i skuggor. Jag behöver inte skicka oförskämda e-mail. Vad du än tycker och tänker om mig och det jag gör så är det ditt val.”

Tja..?

***

”Mitt e-mail till dig är inget som jag offentliggör på internet för mitt syfte är inte att förödmjuka dig eller att använda smutsiga metoder.”

Alltså, jag bli lite förnärmad, nästan kränkt (he, he), tror han att jag är så korkad och ska ta detta som att ”visa inte detta för någon, för så elak är inte jag och det gör inte jag. Och gör du det så är du dum”? Och därför inte lägga ut det.

Det visar väl att han är rädd för att jag ska göra just det, och tydligen förstår han att han blir ”förödmjukad” om andra ser vad han skriver och håller på med.

Men det måste han ju begripa att jag gör, jag har ju lagt ut all annan mailväxling med honom och andra. JAG har ju inget att dölja.

Och, han påstår sig vara synsk…

***

”Du är ett internetspöke och jag har tänkt driva ut dig och hjälpa dig att komma ut i ljuset”

Nu har det nog slagit runt ordentligt, tror han att han kan skicka andra än sina egna påhittade spöken till ljuset? Snacka om hybris.

Och igen, vad ska hända när jag är ute ”i ljuset”?

***

”Jag behöver inte använda andra människor för att möta dig.”

Ja denna är väl en riktig godbit. Om man tänker på att han endast just låter andra möta mig och skriva sina mail!

***

”Jag studerar även dig väldigt noga, men det är inte min taktik att lägga ut den information jag har på nätet.”

Amenförhelvete! Torbjörn Sassersson till 100%. Tror han verkligen att jag ska gå på att dom har information om mig? Igen, jag blir fan förnärmad när dom tror jag är så korkad.

Och OM dom haft ”något på mig”, så inte fan hade dom INTE använt det!

Se, retoriken i mailen här där dom hotar andra skeptiker. Exakt samma skitsnack.

***

”Om du känner att du vill offentliggöra detta på något vis, så är det en tydlig indikation på att du är moraliskt korrumperad och inte går att lita på.”

Ja igen, om du visar detta för andra så är du dum..!

Sorry, men jag bara MÅSTE ju, jag kan inte undanhålla detta fantastiska psykbryt för andra.

***

”Som jag tidigare sagt, så gömmer jag mig inte, men det gör du. Om du var en man av någon slags substans skulle du aldrig ha behövt hitta på en pseudonym. Det visar din rädsla och osäkerhet. Det är tydligt att du inte vågar stå för ditt beteende och dina handlingar.”

Tja, jag har aldrig påstått att Terry gömmer sig, och inte gör jag det heller, men det måste klistras på mig en massa skit. Såklart är jag också rädd och osäker utöver allt annat jag är. Och igen, vad spelar mitt beteende och handlingar för skillnad pga vad jag heter?

Rädd och osäker, ja det verkar som en vettig diagnos. Är man rädd och osäker, då bloggar man såklart om bedragare och blandar sig med sådana totala fåntrattar som kan hitta på och ljuga om vad som helst helt utan några hämningar, det vet alla..!

***

”Just nu har jag inget mer att säga dig.”

Jaha, det får vi se hur det bli med det ;-]

*

Liten sammanfattning av tokerierna
du är socialt och känslomässigt inkompetent – du visar tydliga tecken på paranoia – rädsla för konspiration – En liten pojke som desperat ville bli hörd och sedd – Detta är enda sättet för dig att nära dina narcissitiska drag – Genom detta beteende förnekar du ilskan, bitterheten – hör … kacklet från din inre demon – Jag ger verkligen din existens mening – Den inre demonen som styr så stor del av ditt liv kommer en dag att förgöra dig – Den besatthet som du har av mig är osund och extrem. – Det är tydligt att denna besatthet har börjat ta dig över en gräns av normal och förnuftig rationalitet – Till slut kommer du att implodera och få ett slags nervöst sammanbrott eller till och med gå in i psykos – Detta kommer i slutändan ha en traumatisk effekt på din familj – Stegvis kommer människor börja lämna ditt livJag behöver inte göra någonting för att skada dig – din strävan efter att bli ökänd – Vilka planer du och din flock av hyenor än har, när ni nu samlas – visar än en gång din arrogans och din brist på respekt. – anständiga människors reaktioner mot dig Människor från alla samhällsskikt. – Du är iakttagenFör mig behöver du inte vara rädd – mitt syfte är inte att förödmjuka dig eller att använda smutsiga metoder. – Du är ett internetspöke och jag har tänkt driva ut dig – Jag studerar även dig väldigt noga – du är moraliskt korrumperad och inte går att lita på.

Shit, det blev ju nästan hela mailet :-]

Är det någon här som tvekar på att det är Sassersson och Peratt som är inkallade av Terry Evans, så ta en kik på deras alla konspirationsbloggar med mera, så går den tveksamheten nog snabbt bort..!

Detta mail är väl också klart över någon sorts gräns. Men jag tyckte samtidigt det var något av det roligaste jag läst på länge, länge…

Undrar om inte Terry Evans och dom andra knallhattarna sket rejält i det blå skåpet här nu..!

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på YoutubeGesus på Vimeo

33 reaktioner till “Terry Evans – Socialt och känslomässigt inkompetent + narcissistisk och paranoid!

 1. Jag vet faktiskt inte vad som vore värre, om Terry själv skrivit mejlet eller om man kallat in Sasser och Peratt.

  jag läste iaf hela inlägget med ghostbuster-theme i huvudet, haha (hyene-skratt?) ^_^

  Gilla

 2. Hej, Gesus! Bara TVÅ kommentarer till detta nya inlägg, som jag ser tipsades om i min mejlkorg kl 13.46.

  Det verkar vara misstänkt lite att blott TVÅ personer itts kommentera detta brännbara ämne med tanke på att gårdagens bloggartikel på samma tema i skrivande stund har erhållit 50 kommentarer.

  Säg mig, Gesus, tycker inte du också att det är konstigt med så få kommentarer? Du har väl inte fått din blogg hackad?

  Fast isf borde väl dessa hackare ha raderat blogginläggen också, annars finns det ingen rim och reson i (den eventuella) hackarattacken. Men konstigt är det med så få kommentarer.

  Nu med mitt inlägg ökar med ens antalet kommentarer med 50 procent. Till TRE kommentarer.

  Nog finns det mer än TRE individer i den hyeneflock som hejar på dig, Gesus?

  Gilla

  1. Nej jag tror bara det blev för mycket med förra inlägget ;-]

   Och detta är ju typ om samma…

   Men jag kan säga att det har varit helt sjukt spridning/delning av detta, på olika kanaler, Twitter, olika sidor på Facebook, Google+, Flashback, iFokus, Familjeliv, Humanistbloggen med flera…

   Oj, glömde nästan, tusentals läsare här på bloggen i alla tre dagarna också

   Gilla

 3. Jag kom att tänka på en sak.
  Varför måste Terry svara på svenska egentligen, tror han inte att de flesta kan engelska? Det ärligaste vore väl om han verkligen svarade själv, använde sina egna ord och sina egna fingrar?

  Som det är nu är det svårt att veta om det ens är hans eget språkbruk, om det verkligen är så han själv skulle ha uttryckt sig.

  Har han ens läst Gesus mejl, eller är det någon annan som med SINA ord har återberättat vad som står? Vem vet, Terry kanske skiter i detta, har lämnat över hela mejlkonversationen åt någon annan och själv gått iväg för att räkna sina pengar …

  Gilla

  1. Bra inlägg ! Varför skriver inte Terry på engelska ? Engelska behärskar ju dom allra flesta i detta land och då skulle han ju kunna utrycka sig fritt utan svenska språkets begränsningar . Håller med KA67 … han kanske inte ens har en aning om mailkonversationen , han sitter på sin tron och låter sina undersåtar gör skitjobbet .

   Gilla

  2. Ja det är såklart inte Terry som skriver

   I tidigare mail jag fick, skrevs det på engelska, men med samma ”retorik” dvs Sasserssons. (enkelt att se om man kikar på hans andra trams)

   Nu klarade han väl inte av att skriva allt detta på engelska och få med det han vill få sagt liksom, därför blev det på svenska

   Och JA, frågan är om Terry ens vet om vad som hittas på och skrivs i hans namn?

   Jag är också inne på att han har lagt över det till knallhattarna och inte bryr sig så mycket, bara han slipper besväret och kan stå och ljuga och dra in degen som vanligt

   Jag tror ju han är blir informerad, men hur mycket. Jag tror inte han begriper att han biter sig i rumpan med att låta dom sköta detta ;-]

   Gilla

 4. Bara lite sjukt ;) Jag trodde såna som Terry bara jobbade för den ljusa sidan och kände ett kall. Det här är ju ren ondska men någon är fruktansvärt provocerad. Tänk så lätt det vore att få slut på det genom att bara svara på dina frågor. Underhållande men skulle nog förbli anonym. Den de som svarar dig är inte riktigt psykiskt stabila.

  Gilla

   1. Ljus och kärlek ..my ass ..Konstigt, att när du Gesus frågar hur det går till och vad du betalar för, vilket är en helt klart relevant fråga i alla avseenden, vilket evenamang man än går på , så blir man svaret skyldig och istället kommer med bl a detta ; ””Mörka moln håller på att samlas kring dig och dessa mörka moln har sitt ursprung i anständiga människors reaktioner mot dig. Människor från alla samhällsskikt. Du är iakttagen.”

    Det är ju verkligen ljus och kärlek och älska din nästa bl a bl a bl a ..Din kommentar om ryggdunkanden stämmer så jäkla bra bland dessa sektliknande obehagliga personer…Jag träffade en för ett tag sen som berättade att man brukar träffas och kanalisera ( få kontakt med ) ärkeänglar mm mm Värsta Birkan Tore grejen ..uj uj uj man brukar ju säga att där spriten går in går vettet ut , men dom här dricker väl inte ens sprit för då förstörs väl energierna …..

    Gilla

   2. Det är tydligt det. Fast de vill ju gärna få det att låta så. Hade jag fått en sådan fantastisk gåva att jag kunde se in i framtiden, prata med de döda och veta en massa saker om andra människor (inkl deras barndom), så hade jag varit jävligt ödmjuk. Leda andar till ljuset kanske är likställt med att föra levande bakom ljuset? ;)

    Gilla

 5. Det som Stone påpekar ovan har jag undrat över länge (och säkert nämnt här tidigare).

  Nämnligen hur ser pantheonen ut för woo-woos? Jag menar den totala röra av spöken, andar, världar, ärkeänglar, rymdvarelser och energier blandar ju koncept från helt motstridiga religionen/kulturer. Å ena sidan så finns det spöken, å andra sidan kristna ärkeänglar, sen indisk fakirmystik, maya spådde att vi alla ska gå under, energikroppar, astralresor, sexresor med andar osv osv.

  Hur får man det att gå ihop? Hur tittar på denna fullständiga ormgrop och inte märka vilken villervalla och kaos alla tokerier skapar? Den interna logiker brakar ihop av sig själv totalt och med en gång. Det skulle liksom inte ens behövas skeptiker som påpekar det om folk bara tog sig en funderare.

  Gilla

  1. Ja jag tror att just det är en anledning till varför man aldrig får svar när man frågar om hittepået.

   Antagligen vet dom att det deras syn på (läs, eget hittepå) grejerna inte passar in med vad andras syn på det. Så om dom säger något så kör det ihop sig liksom och dom kanske tycker att dom avslöjar att dom inte kan/vet eller har ”fel” enligt andra…

   Det är väl därför det ”krigas” och snackas så mycket skit om varandra inom woo-woosfären som det görs. Kika på Jane Lyzell och dom andra när dom försöker reda ut hur det ska sägas fungera.

   Vad jag sett så är det ju massvis med olika påståenden som inte går ihop, den ena säger att andar växer upp, andra att dom inte gör det, den ene säger att han hör andarna en annan att man inte gör det osv

   Det är lite som religion och bibeln, plocka lite vad som passar dig och sen ändrar du hur du vill, går det inte ihop så är det bara att blunda för det

   Gilla

   1. Och det bästa av allt för dessa s k medium är att om man inte lyckas förmedla kontakt så är det andevärldens fel och om man förmedlar ngt som stämmer så tar man åt sig äran . Detta blir ett sätt att förhålla sig bland dom ”troende ” till sina gurus ex Terry, m a o kan inte dessa ”gurus” nånsin ha fel bland de sina oavsett hur många som ifrågasätter och avslöjar dom ..Man pyntar gladeligen in tusentalskronor för att få vara med andliga utvecklingskurser och med förevändningen att det bara finns X antal platser så blir det ju en klubb för dom få utvalda ..Och börjar då ngn ifrågasätta läromästaren , ja då sluts leden …

    Gilla

 6. Från Terrys hemsida ; ”En utbildning där vi med Bergsmeditationen som grund arbetar med intuition, mediumskap och healing. Utbildning är förlagd till Gamla Byskolan och består av fyra delar under en period av ca 18 månader.”

  Pris: Varje del kostar 6 200 kr inkl moms

  Hepp ! 24 800 SEK .

  Man törs väl inte fråga vad man får för dom pengarna ,då får man väl följande svar ”Jag behöver inte göra någonting för att skada dig, vilket inte heller är min intention”….

  Gilla

  1. Fy fan! Är detta normalpris för dylika kurser tro? jag vill minnas att Elfving bara tog 3000 nånting för sina sexenergu/mediations-helger. 24.8k är faktiskt helt motbjudande…

   Gilla

 7. Så ja! Nu har kommentarerna börjat att flöda in även till detta blogginlägg, vilket gläder mig.

  På så sätt kan vi ju visa upp för Terrygänget att liksom Herren Jesus hade 12 lärjungar som följde honom i vått och torrt, så har Herren Gesus 12 hyenor (varav jag är en), vilka följer honom i vått och torrt.

  Jag gläds för övrigt på Herren Gesus’ vägnar, att hans budskap nu sprids på/till andra sajter inklusive mikrobloggen Twitter.

  Men om jag vore Gesus, skulle jag kontakta en del papperstidningsjournalister, om vilka man vet, att de brukar förhålla sig skeptiskt till andevärlden och andevärldens jordiska kommunikatörer.

  Varför inte ta kontakt med Karin Ahlborg på Aftonbladet, hon som skrev denna artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13998156.ab ?

  Hon kanske skulle känna för att göra en uppföljningsartikel?

  Och handen på hjärtat: Samma ämne skulle väl vara mumsfilibabba om Uppdrag Granskning toge sig an att gräva lite djupare i. Varför inte ringa till UG:s redaktion och berätta lite om den pengarullning som finns inom andekommunikations- och spådomsbranschen? Vem vet, Janne Josefsson kanske tänder på det som Herren Gesus har att berätta om?

  Ämnets publika dragningskraft är det då inget fel på.

  Gilla

  1. Håller med ”bbnewsab” låt Janne Josefsson sätta tänderna i Terry och hans anhängare , bergsmeditationer och annan dynga , allt skall upp i offentlighetens ljus , jag menar 24800 SEK , för att få vad ?? för att bli vad ??

   Gilla

   1. Utan att säga för mycket, kan jag säga att ”Gesus works in mysterious ways”… Eller kanske ”many ways” (som inte syns (än)) passar bättre ;-]

    Vad är det woo-woos brukar snacka om, paragdimskifte…

    Gilla

  1. Håller med Pengt , Gesus är ett guldkorn , hoppas att det kan nås ut till flera ..jag tänkte på ”papperstidningar ” alltså inte bara på Gesus blogg ..tänk en helsida på Aftonbladet med Gesus kontra alla bluffmakare …

   Gilla

 8. Vill bara tipsa om denna artikel: http://www.nytimes.com/2013/02/09/nyregion/a-psychics-legal-problems-perhaps-predictably-grow.html .

  Fyndig rubrik på den artikeln: Perhaps Not Unforeseeably, a Psychic’s Legal Problems Grow (dvs ungefär: Rättsligt efterspel för sitt agerande kunde uppenbarligen inte förutses av psychic Sylvia Mitchell).

  Citat ur artikeln: “It’s all about making money,” Detta är ju för övrigt också Herren Gesus’ huvudtes, när/sedan han granskat Terry Evans i sömmarna. Det handlar egentligen blott om en enda sak: att tjäna pengar. Ljus och kärlek-stuket är blott ett säljknep.

  Ännu ett citat: A crystal-ball reading and Ms. Mitchell’s pledge to meditate on the matter cost $1,000, but the price tag, she said, implied quality. Här ser vi ett exempel på vad som inom företagsekonomi brukar kallas för exklusivitetseffekten, dvs om man tar saftigt betalt för ens produkt/tjänst, kan det höga priset locka köpare av det enkla skälet att priset i sig av kunderna antas borga för hög kvalitet. Jfr hur vi gärna betalar extra för träningsskor med tre streck eller en puma avbildad på synlig plats på skornas utsida.

  Ett tredje citat ur artikeln: “When a person is going through a difficult time, you want to see answers.” Ett vittne som i efterhand insett att hon blivit lurad och skinnad på pengar berättar här i rätten varför inga varningsklockor ringde i hennes hjärna, när Sylvia mot hög betalning inte levererade annat än bullskit och nonsens.

  Vittnet menar alltså att när man genomgår en personlig kris, så har man ofta svårt att se klart på saker och ting samtidigt som man har lätt för att ty sig till personer, vilka likt Sylvia Mitchell (eller för den delen Terry Evans) utlovar extraordinär hjälp, låt vara att denna råkar kosta jävligt mycket. Och tyvärr är det lätt att kasta nya pengar efter de gamla som ”bara” råkat försvinna i en hissnande takt. (I psychic Sylvia Mitchells fall handlade det bland annat om att hennes voodoodockor behövde bära dyra kläder från Gucci och andra lyxvaruhus.)

  Gilla

  1. På liknande tema om medium som inte kan förutse ett smack kommer jag ihåg en artikeln som togs upp i podcasten ”Kvack!” (vilken jag varmt rekommenderar).

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5303985

   Regina Lund är numera utbildat medium (hos terry kanske?) och såhär stod det: ”Nu är har hon utbildat sig till medium men är osäker på framtiden.”

   Vilket jag fann så hysteriskt roligt att jag fortfarande kan börja gapskratta åt det :D

   Gilla

 9. Jag har läst det här ett par gånger tidigare (nöjesläst) men blev lite full i skratt nu. Jag hör en mörk dramatisk röst i mitt huvud när jag läser Terrys repliker. Lite som Det sjunde inseglet.

  ”Jag har gått vid din sida länge nu…..”

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.