Börje Peratt – Inte bara näthatt!

Tja jag vill ju egentligen inte skriva mer om dessa två pellejönsar, och visst är det kontigt att man (jag?) inte kan skriva om den ena utan att den andre också alltid är med då… Typ som med Gøg og Gokke!

Men det kan ha att göra med att Börje alltid själv skriver ”VI” när han skriver. Han skriver alltid ”vi”, vet inte om han menar han och Sassersson eller om han menar ”vi i föreningen H&K” – för han skriver ”vi” även när han skriver på föreningens sida. Eller så är det bara så att han hör röster, och det förklarar ju en hel del isåfall..!

MEN, jag skriver ju om ”folk” som påstår att dom har olika superkrafter, eller som dom kallar det, förmågor och/eller gåvor. Och nu råkade jag se/läsa att minsann, Börje Knallhatt, han har tydligen OCKSÅ en sådan ”gåva”!

Så här skriver jag om Börje som påstådd paranormal varselmottagare och inte om honom som verklighetsfrånvarande clown, som alltid annars ;-]

Börje Peratt

Megaloman
Och tja, varför blir jag egentligen förvånad över att Börje skulle ha detta!

Denne hybrissjuka pellejöns som förutom säger sig ha löst universums gåtor och The Big Bang, jämför sig själv och sin fjantiga bok med Darwin och Om arternas uppkomst (jo på fullt allvar)! Börje var ju t.o.m den som fixade så det blev rökförbud på alla restauranger i hela Europa. Ja, enligt honom själv då alltså…

Konstigt att denne ”fantastiske man” bara har 6 följare på Twitter. Varav 4 är ”skeptiker” som väl vill hålla koll på vad han hittar på för stolligheter..!


Gåvor = hjälpa mänskligheten
Dessa ”förmågor” som ju alltid sägs att dom fått för att ”hjälpa mänskligheten” och inte för att tjäna pengar! (men ändå tar dom alltid betalt för ALLA sina ”tjänster”) Men det används jallfall alltid som orsak när det undras varför dom inte enkelt visar att deras ”förmågor” är på riktigt och inte bara hittepå/bedrägeri och kammar hem något eller några av alla dessa flera miljoner som bara ligger och väntar på att bli utbetalda. Snabba, enkla lättförtjänta pengar till den/dom som visar att dom kan, tja vad dom påstår dom kan och gör hela tiden. Dom behöver ju inte ens behålla pengarna om dom nu inte tvunget vill det, går ju hur bra som helst att skänka dom till något bra ändamål… Jag menar, dom skryter ju hela tiden med att dom ”HJÄLPER” människor..!

Jag läser nu, vilket jag varit helt ovetande om tidigare, som sagt att t.o.m Börje Peratt har sådana superkrafter!

Jag citerar Börje rakt av –

”Våren 1994 gjorde jag ett bildspel (film med diabilder) för en myndighetsövning som sedan blev en slags förutsägelse av Estonias förlisning.”

***

”1998 utsattes flera idrottsanläggningar i Sverige för attentat och förstörelse. Jag fick ett slags ”medialt meddelande” att ett attentat på Kungliga tennishallen eller Östermalms IP vid Lidingövägen skulle följas upp med ett riktat mot en OS symbol utefter samma väg. Funderade på Stockholms stadion men kunde inte finna ut var. Tog risken att bli en av de ”dårar” som varnar polisen och skickade ett tips. Lite senare greps mannen som sedan blev kallad OS-bombaren, då han försökte spränga OS-symbolen ”Människan och Pegasus” på Millesgården, vid foten av Lidingöbron.”

***

”En märklig dröm 2002 visade en enorm våg som sveper in över land orsakad av en jordbävning i ett hav i Asien. I drömmen uppmanades jag att skriva ned och dela med mig av skräckscenariot. ”Historien” spreds till en begränsad grupp vars uppgift var att i förväg be för de barn (från jordens alla hörn) som skulle drabbas. Jag visste då inte att det kallades tsunamin än mindre att denna slags gigantiska våg var möjlig. ”Mardrömsberättelsens” sakliga redogörelse i förväg är förbluffande lik det faktiska händelseförloppet. Katastrofen placerades i visionen nära Indonesien där den sedan ägde rum julen 2004″

***

”Jag har vid några tillfällen förberett nära anhöriga på exakta allvarliga händelser som har ägt rum inom en dag, ibland nästan omedelbart efter att jag ringt.”

Fins här: www.webcitation.org

Först undrar jag om Börjes fantastiska förmågor försvunnit, precis som Sasserssons utanförkroppenresor verkar ha gjort, för man hör inget om dom alls nuförtiden…

Men man kan ju läsa här att Börje, lite sådär blygsamt som han alltid gör, tar åt sig äran för att ”OS-bombaren” åkte fast. Han tycker också för att han gör en övning med/av bilder, och att Estonia senare förliser, så var det en ”förutsägelse” för förlisningen! Och självklart måste Börje, som sååå många andra, fått förutsägelser/varsel om den så populära tsunamin.

Kiff där att ”förutsägelsen” innehöll en uppmaning till Börje att ”skriva ner och dela skräckcenariot” till en begränsad (varför begränsad?) grupp som sen skulle BE (?) för barnen som skulle drabbas. Ehhh, men dom vuxna då…? Varför bara barnen, orkade dom inte be för ALLA?

Så meningen med detta att kunna se in i framtiden, är att man i förväg ska kunna ”be” för dom som kommer råka illa ut! Nu vet jag inte riktigt vad meningen med det skulle vara – för dom råkar ju illa ut ändå..! Och vem, vilken gud ska man be till – är det den guden som är populär i det landet där olyckan sker, eller..?

Intressant är ju också att detta, precis som i i stort sett alla förutsägelser, handlar om händelser som att först EFTER dom hänt så kommer folk med sina ”förutsägelser” om dom..!

Men ännu en händelse som visar Peratts sjuka agerande för att måla upp sig som nästan en gud och superhjälte, och inte tvekar att använda andra människors olycka med mera för att göra det. Snacka om Hybris.

Spiksoppa
Det visar också hur lite det behövs för att få det till att det är varsel och förutsägelser. Man drömmer om t.ex en bilolycka och det händer en senare i framtiden, självklart är det inte bara slump och tillfällighet utan något ”medialt meddelande”, men som inte har någotsomhelst syfte..!

MUG
I tråden där tas också upp (tror jag) om Jane Lyzells project, mediala utan gränser, där medium skulle ”känna av” kommande katastrofer och så, och sen varna för det/dom, ungefär typ. Ja ni vet, hjälpa mänskligheten och det…

Men det har tydligen inte gått så bra för Jane och hennes gränslösa medium, heller. Dom har hållit på i snart tre år och inte kommit med ett jota (som vanligt)..!

Jag förstår inte riktigt hur det skulle gå till heller – en ”medial” får ett varsel om en olycka, varnar för denna olycka så att det inte blir någon olycka. Om det nu inte blir någon olycka, hur kunde/kan dom då få ett varsel om den?

Men det är kanske som Jane Lyzell säger där,
”skeptiker kan inte förstå – så ingen ide´försöka förklara”!

Goolaren-38
Kul också att läsa i tråden t.ex mia-38, som ju påstår/påstod att hon INTE haft någon kontakt med Peratt innan hon skickade privata PM till honom nu häromdagen. Dessa PM, som är så heliga för dom och absolut inte får visas för andra – men nu gick det visst bra! Men ser också många woo-wookändisar i tråden med näsan så långt upp i Peratts arsle det går för att ställa in sig…

Fint att se Börjes trevliga och humanistiska sätt att bemöta när någon frågar om det han skriver…

Woo-woostandard
Tråden är f.ö ett helt normalt exempel (nästan tre år gammalt) på hur woo-woos agerar när det kommer frågor på deras tokiga påståenden. Som att vi skulle ha 12 sinnen och att det är vetenskapligt bevisat, av Peratt. Då är det direkt hot om avstängningar osv…

Såg även ännu ett bevingat ord från den alltid så förvirrade spiritualismens egenutnämnda drottning där :-]

”det är därför skeptiker inta bör vara här inne – för det trasar sönder alla diskutioner med debatt! – Jane Lyzell

***

Bilden på Börje kommer från publicerade sidor på nätet och används här enligt principen ”Fair use” ;-]

Bilden visar f.ö hur Börje ser ut nu, och inte som på den bilden han alltid använder som måste vara en 20 – 30 år gammal…

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på YoutubeGesus på Vimeo

26 reaktioner till “Börje Peratt – Inte bara näthatt!

 1. Apropå användningen av vi i stället för jag. Kan det inte vara en pluralis majestatis? Dvs att Börje von Persson/Peratt försöker att efterlikna världsliga och/eller religiösa ledare?

  Du känner väl till talesättet att man ska sikta mot stjärnorna, om man vill nå trädtopparna. Och von Persson/Peratt nöjer sig säkert inte med några jävla trädtoppar. Han vill förmodligen nå ut till hela världen med sitt epokgörande budskap.

  Läs mer om pluralis majestatis här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Pluralis_majestatis

  Gilla

   1. Om man som du, Gesus, driver omkring på webben med en skara lärjungehyenor, som ser upp till dig, i hasorna – då har man fanimej rätt att tala om sig själv i tredje person singularis, åtminstone ibland.

    Jfr hur Bibel-Jesus ofta kallade sig för Människosonen i stället för att säga ”jag”.

    Alla stora person(lighet)er har rätt att överge det småfuttiga personliga pronominet ”jag” när de ska beskriva sig själva. Men blott de allra största person(ligheter)na, typ Börje von Persson-Peratt, har rätt att bruka pluralis majestatis i syfte att markera, att de minsann står över plebejerna i sin följarskara (och därmed har rätt att göra uttalanden, till gagn för mänskligheten, också i deras namn).

    Jag misstänker att von Persson-Peratt har nått sin samhällsposition med Guds hjälp och att den är av Guds nåde. Även denna omständighet skulle kunna förklara användningen av pronominet ”vi” i Börjes texter.

    Låt oss blott hoppas att ingen kommer på tanken att kalla Börje von Persson-Peratt för ”Flintis”, ty i så fall kan det gå så som det gjorde i den berättelse som återges, androm till varnagel, i 2 Kung kapitel 2.

    I det kapitlet av den Heliga Skrift kan man läsa om hur ett gäng bestående av 42 ungdomar (pojkar) plötsligt dök upp och råkade korsa en äldre mans väg, varvid någon eller några ur pojkgänget kallade den äldre mannen för ”Flintis”.

    Denna smädelse var tillräcklig för att Gud på den smädader mannens begäran skulle sända tvenne aggressiva björnhonor mot pojkarna, så att samtliga 42 av dem blev rivna till döds av björnarna. Även de gossar som inget hade sagt men som tillhörde gänget. (Samma fasoner som vid Syndafallet i Edens lustgård, alltså, där ju Gud beslöt att straffa alla ännu ofödda ättlingar/generationer till Adam och Eva för vad deras urfarsa och urmorsa gjort.)

    Sensmoralen måste rimligen bli, anser jag, att ingen skeptiker må smäda Börje von Persson-Peratt genom att kalla honom för ”Flintis”, ty i så fall riskerar dessa att stöta sig med Gud Fader själv.

    Och då väntar dem en enkelbiljett till helvetet.

    Däremot går det nog bra med epitet som knallhatt, clown, pellejöns etc, ty det har Herren Gud uppenbarligen inga synpunkter på att döma av innehållet i Bibeln.

    Apropå ingenting. Jag har ett förslag till Börje von Persson-Peratt. Varför inte skaffa er ett motto eller valspråk att använda er av i offentliga sammanhang? Vad sägs om följande förslag: ”Allt jag rör vid blir skit.”

    Alla som använder pluralis majestatis bör ha ett motto, tycker jag. Det hör liksom till och förväntas mer eller mindre av en sådan upphöjd och av Gud gillad person.

    Hör du Börje, jag bjuder dig på detta motto- eller valspråksförslag. Det är ditt från och med nu. Du förtjänar en sådan ynnest!

    Gilla

 2. Någon orsak finns det väl varför han har en så gammal bild i nutiden.Nu har jag ingen aning om han hänger på dejtingsidor men det brukar vara ett så dant där tecken.Att den antingen söker något eller har stannat i utvecklingen.

  Gilla

 3. Jag har funderat på en sak Gesus som du kanske har något svar på.Hur kommer det sig att J.L vill föra debatt med vissa skeptiker,det går liksom jättebra att göra det.Är det så att dom vissa egentligen inte är emot bedragare på riktigt?

  Gilla

   1. Hej,debattera var kanske lite fel ord.Men att få tillåtelse att vistas där och skriva kanske är mer riktigt.Som jag förstår så har dom ju ett förakt mot skeptiker. Där av funderade jag på att det nog kunde vara så att dessa inte är emot bedragare på riktigt.

    Gilla

    1. Jag tittar inte där numera, jag får tex sedan länge absolut inte skriva där eller på något av dom andra woo-wooforumen, trots att jag inte bryter mot några regler eller något. Så det kan bara vara för att jag ställer frågor som dom inte kan svara på och inte vill att andra ska se att dom inte klarar att bemöta/svara på.

     Tror väl att alla dom som ”har dom forumen” är påstådda något inom det ”paranormala” och ska tjäna pengar på det – och det är nog huvudsyftet med forumen, att dra folk till sig…

     Gilla

 4. Om detta nu stämmer med Peratts alla förutsägelser/varsel. Om det nu stämmer att man till och med gripit en brottsling pga detta samt fått bevis på att han förutsett förlisningen av Estonia. Fattar ni vilken grej!?

  Dock märkligt att han får och vågar prata högt om det. Med denna kända ”talang” borde han både ses som en säkerhetsrisk och hela världens hjälte.

  Vilket slöseri med skattepengar för nog måste de förmodligen ha konstant span på honom, avlyssna telefoner,mikrofoner och spionkameror i varenda liten vrå. Tänk om han vaknar en morgon och fått varsel om något nytt! Det vill de nog inte missa men såklart….. han har en egen kod han kan använda. Förmodligen behöver han inte ens ringa 112.

  Här sitter den som kan rädda hela världen från katastrofer och terrorister och sprider sin skit på forum och hemsidor. Vet ”de” om det? Att de inte behöver ha något span eftersom han bajsar ur sig allt på hela sveriges internet? Varför sitter han inte på en sammetskudde och blir matat med chokladpraliner? Jag är chockad! Skäms Sverige!

  Blir många frågor här nu men jag blir helt förtvivlad. Tänk om det blir ytterligare en stor naturatastrof och hundratusentals människor dör. Ska vi sitta här då och tänka att det var tur att Peratt och gänget iaf bad för barnen?

  Maken till lögnhals har nog aldrig världen skådat!

  Gilla

   1. Ang. pengar – och att ”kamma hem några miljoner”…
    I länken nedan ger de intervjuade SIN bevekelsegrund: ”We were thought that – If you do it to become welthy in a../that you would loose the gift.” (3:35 min.-)

    Gilla

    1. Ja, ja, en annan standardbortförklaring när dom får frågan om tex att vinna pengar – om vi gör det för att tjäna pengar så försvinner förmågan, och att dom den är till för att ”hjälpa människor”!

     I stort sett säger dom då att dom KAN, eller skulle kunna, använda sin förmåga för att just tex vinna pengar – men inte gör det för då försvinner den…

     Men det innebär väl att dom för att ”hjälpa människor” skulle tex kunna berätta för någon annan om kommande Lottorad så den vinner pengar, och på det viset hjälper denne, eller..?

     Gilla

  1. Gesus,

   I youtubeklippet: ”The Psychic Twins Predictions 2011”, får tvillingarna just en sådan förfrågan. (4:20-)
   Men jag kan inte uppfatta vad dom svarar…

   Gilla

 5. @Gesus,men det är faktiskt ingen förlust,ingen alls för din del.Det blir nog bra om bedragare och skeptikerna som inte har någonting emot bedragare får vara för sig själva där och samtala om sitt.
  Jag tittar nästan aldrig heller där numera.

  Gilla

 6. Blott en liten undran: Det har med ens blivit så tyst om Börje Peratts och Torbjörn Sasserssons bravader.

  Har de månne blivit uppryckta till himlen av någon hjälpsam ängel, som vill skona dem från fortsatta kommentarer av Gesus & Hans hyenevänner?

  Eller bidar de sin tid för att snart, likt en björn som blivit brutalt väckt i sitt ide, gå till frustande och aggressivt angrepp mot ”skränfockarna”?

  Det är nästan så att jag saknar Peratts & Sasserssons rappakalja. I lagom doser var den faktiskt rätt underhållande.

  Gilla

  1. Enligt uppgifter (från Sassersson själv) så påstår dom fortfarande att Gesus = Magnus Pålsson!

   Det som är väldigt, väldigt underligt då, är ju varför Peratt inte släppte/la ut sina inlägg där dom anklagar Magnus för att näthata och alla dom andra lögnerna och tramset..?

   Gilla

 7. Jaha. Tack för info! Jag får en känsla av att det nog ginge lättare att försöka omvända ett selotiskt Jehovas vittne än att få Sassersson att ändra sig därvidlag.

  Snacka om att vara en true believer.

  Jag hoppas att du fortsätter att hålla koll på sprallgökarna. Internets egna Kling & Klang-personligheter. Våra dagars Helan & Halvan.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.