Jane Lyzell – Storseans

Har börjat kolla lite om/på storseanser igen. Terry Evans hade ju förresten en i Falkenberg för ett tag sen, som jag tydligen, enligt Börje Peratt, spelade in och lade ut(?), ska bli skoj att lyssna/se på den när jag hittar den, för JAG vet inte var den är ;-]

Storseans förresten, jag vet inte om det är det eller som dom också brukar kalla det, demonstration…

Storseans – Medial demonstration
Är en demonstration om andevärldens sätt att förmedla budskap och vägledning till dig. – Under en medial demonstration förmedlas kontakt med andevärlden på samma sätt som vid en privatsittning. Skillnaden är att det sker i större grupp.
Detta gör att man ger en mer ytlig beskrivning och inte så detaljerat och djupgående som vid en privatsittning.”

Jane Lyzell – inte många rätt!
Jane Lyzell är ju unik, hon är väl en av få som jobbar/har jobbat med TVÅ avslöjade bedragare inom fysiskt mediumskap! Colin Fry/Lincoln OCH Anders Åkesson..!


Man hör ju också här att det är mycket – ”det är min känsla med det hela”, avslöjade storfuskaren Anders Åkessons gamla floskel…

Jane säger att hon förnimmer andevärlden med alla sina sinnen – vilket väl bör innebära att hon, ser, luktar, känner och HÖR spökena..!

”Att arbeta som spiritualistiskt medium – är att förmedla kontakt med nära och kära!”

Ljudklippet med seansen nedan är snott på/från Skeptikerpodden, läs och lyssna mer om det där, skeptikerpodden.se.

”Seansen”
Är en gammal ”storseans” från, jag tror en mässa, med den alltid så förvirrade och verklighetsfrånvarande Jane Lyzell, Sveriges egenutnämnda specialist på spiritism och lite annat hittepå…

Som alltid med detta hittepå så ska det börjas med att garderas upp för att det inte funkar – här kan det vara svårt för att det är på så liten yta..?

Man kan inte heller sitta hur som helst på en seans tydligen, nej då kan man minsann ”blockera sitt energicentra”, och då funkar det inte heller..!

Och ja, är man jätteskeptisk – då får man gå ut därifrån helt enkelt, för man ”drar ner energierna”… ”Det här är ju kärlek” – dom kommer INTE igenom om man är skeptisk!

Man ska ha öppet sinne – och t.o.m böja lite så på informationen så att den passar.

Men Jane får problem att få till det här – det är flera som känner igen spökena som ”kommer igenom”, antagligen för att det bara är väldigt standardhittepå hon kommer med, och som passar in på nästan alla som är döda.

Hon blandar ihop det, och jag tror det var i valtider” för hon tråcklar in rödgrön röra och Mona Sahlin bland spökena…

Det blir lite lustigt, för många känner igen spökena, MEN, kan förstå allt UTOM namnen, som blir fel hela tiden..! Trots att Jane kör med det vanliga, ett namn, eller ett liknande namn som påminner om det namnet – och det behöver inte vara spökets namn, det kan vara till någon där eller som påminnner om något… Som Jane säger, ta bara namnet med en nypa salt!

Alltid detta med namnet, varför kan spöken INTE säga sitt namn? Ändå kan spökena sjunga flera låtar med texter och klockrent berätta om t.ex ”violer till mor”, ”köpa hund”, ”tandläkaren”, ”vigselringar” och ”bilen” med mera – men sitt namn, NOOP never!

Jane kan t.o.m ”känna” vilken ålder, vilka olika frisyrer och hårfärg spöket hade och t.ex att det var en ”typisk jeanskille” – men namnen, Nix!

Gillar när Jane frågar om dom känner igen spöket, det gör dom men namnet stämmer inte, då säger hon bara, ”men om du tar bort namnet då, känner du igen det då?” – ”för namnen kan vara väninnor också”…

Sen är det ju en massa av det vanliga skitsnacket, svårt andas när gick över osv +

Standardgrej – en ”mammakänsla”
Standardgrej – bilen! – blir en båtmotor!
Standardgrej – vigselringar!
Standardgrej – någon ska få barn!
Standardgrej – har det bra nu som död!
Standardgrej – svårt att andas när dog!
Standardgrej – födelsedag!
Standardgrej – hund och katt!
Standardgrej – tandläkaren! Först fråga, är du rädd för tandläkaren? Sen vid ett ”ja” – då är det sen direkt för spöket säger att du är det osv…

FånigtBonus
Det har varit fysiska energier i lokalen, därför hostar dom – och vad är det med att alla spökena sjunger..?

”Jag ser en öppen motorhuv” + ”hon säger hon har sett dig skruva i en bil alldeles nyligen”! – Detta blir en båtmotor, och ska vara ”godkänt”… Nej, spöket SA skruva i en BIL! Och Jane SÅG en MOTORHUV – det kan inte vara en båtmotor hur man än vrider och vänder på det!

Nej det är bara fööör dåligt helt enkelt…

Jag kan tillochmed gå så långt och påstå att detta är ”bevis” på att det bara är fusk och hittepå (fast t.o.m fusk är en komplimang till denna seans, för det är bara uselt) med dessa storseanser..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


55 reaktioner till “Jane Lyzell – Storseans

 1. Ja du, Gesus, det där med andarnas oförmåga att kunna klämma fram det rätta namnet påminner om ett fenomen som kallas för amnestisk afasi (= oförmåga att kunna erinra sig och uttrycka ett objekts korrekta namn).

  Amnestisk afasi är en del av ett större begrepp, så kallad anomia/anomi (= oförmåga över huvud taget att komma på vad någonting heter).

  Med åren brukar vi jordemänniskor få allt svårare att komma ihåg namnet på personer vi ser på fotografier eller i tv-program. Detta tillstånd kallas för prosopanomia (= oförmåga att koppla ihop bilden av någon/något med detta objekts namn; förleden prosop har med ansikte att göra).

  Förmodligen går den här förmågan (att kunna korrekt namnge personer i vår omgivning) förlorad efter en tids vistelse i andevärlden. Det är dock ovisst om vad förklaringen härtill kan vara.

  Det finns förutom dig, Gesus, rätt många hjärn- och minnesforskare som menar, att hela konceptet med andar som via ett medium kan kontakta oss jordevarelser är ett hittepå och att det därför inte är konstigt, att andarna lider av (prosop)anomi.

  Och handen på hjärtat: OM det nu är mediumen själva som fantiserar ihop hela innehållet i en påstådd andekontakt, måste det ju vara svårt som fan att kunna hitta alla rätta namn på de andeväsen som vill skicka en hälsning från ”andra sidan”.

  Det måste för övrigt vara betydligt lättare att jobba som andemedium inför en muslimsk publik, eftersom påfallande många muslimska gossebarn heter Muhammed, Ahmed, Abdullah eller dylikt. Sett mot den bakgrunden måste ju mediumets träffprocent öka högt påtagligt.

  Gilla

  1. Ja, jag var en j-l på namn förr, nu är det sjukt jobbigt när man inte kommer ihåg sådana som man inte ens ska kunna glömma, men dom poppar inte upp längre…

   Fast spökena KAN säga namn, massor av namn, liknande namn och olika bokstäver i namn, men ALDRIG sitt eget namn bara..!

   Jag ska fö ta en ordentlig kik på det en dag – för jag uppfattar det som spöken kan visa bilder, och som jag förstår det visa bokstäver. Då borde dom ju tex kunna förmedla kortare namn som Bo ju, eller?

   Gilla

  2. @bbnewsab,det viktigaste borde ju absolut vara att lämna id.Det kan man ju bara tänka sig om man skulle bli tillfångatagen av tex syriska rebeller,och man plötsligt fick tillgång till att sända ett meddelande hem till Sverige.Inte skulle jag bara snacka trams och oviktiga saker då,näe jag skulle ju självklart ge mitt fullständiga id först.

   Gilla

 2. Det kan finnas ett samband mellan de som bara kommer ihåg delar av sitt namn och de som inte accepterar att de är döda. De som minns sina namn kanske bara upplöses.

  Gilla

 3. Jag har så otroligt svårt att förstå hur människa som J.L kan gå hem efter sin seans med pengar på fickan,andras pengar,och inte skämmas det minsta för att ha lurat många som är oförstående och som tror att hon kan få avlidna att prata.Vad saknas i personligheten, att bara stå och leverera rent trams egentligen in för andra människor?

  Gilla

 4. Dom vanligaste namnen under tex 1920 och 1930 -talet.

  Karl Anna
  Sven Ingrid
  Nils Karin
  Erik Inga
  Stig Ulla
  Bengt Kerstin
  Lars Elsa
  Arne Britta
  Per Birgit
  Gunnar Siv
  Hans Inger
  Rolf Barbro
  Bo Gun
  Berit

  Om någon behöver påstått medium behöver träna på namn.

  Gilla

 5. Notera att detta är den storseans som vi (plural) på Skeptikerpodden erhöll som ljudfil av en person som var på plats och spelade in.
  Det är DENNA seans som Börje Peratt inbillar sig att JAG har spelat in. Också att JAG sände den när det var alla vi i Skeptikerpodden som sände den i podcasten.

  Bara detta visar ju att Börje Peratt borde byta namn till Börje Spatt då han inbillar sig saker som inte existerar och går i taket av detta och sedan smutskastar och förtalar oskyldiga.

  Gilla

  1. Ja Börje har tappat det helt nu…

   Jag skulle tex vilja se/höra den seansen i Falkenberg som han påstår jag spelade in och lade ut! Jag har inte sett/hört den, och ännu mindre vet jag var jag lagt den ;-]

   Gilla

 6. ”Det här är ju kärlek” – dom kommer inte igenom om man är skeptiskt.

  Ärligt talat om det fanns en andevärld är jag alldeles övertygad om att ingen av dom skulle vilja ha någonting med J.L att göra.

  Gilla

  1. Näehee…

   Hur kommer det sig då, att Andar kommer till Pehr Trollsveden – trots närvarande skeptiska personer?!
   Enligt TV. Och då är det så. ;-)

   Och storseanserna… Där är väl (nästan) alltid skeptiker närvarande i publiken… Men det verkar inte vara något problem. Storseanser fortsätter ju att hållas.

   Gilla

   1. Om jag var död och ville ha kontakt med ”de mina” så skulle jag ju verkligen kunna tala om vem jag var så att det inte rådde någon som helst tvivel , jag har själv ett väldigt vanligt andranamn men ett mera ovanligt tilltalsnamn , varför skulle jag då välja att tala om mitt vanliga andranamn i ex Pierre Hesselbrandts fall, då han oftast får andranamnen ?? Det låter lite motsägelsefullt.

    Gilla

  1. Jag missade ett ord i min text , det skulle vara ; ” verkligen VILJA kunna tala om vem jag är ..” men andemeningen ( hepp ! ) blir den samma .

   Gilla

 7. Om avlidna verkligen skulle kunna tala på riktigt,så skulle dom inte hålla på med den ”lilla gissningsleken” mot sin anhöriga.
  .
  Jag har aldrig varit på en seans där någon påstådd avliden har sagt så här:Det är Oscar Persson,född 27/1- 1901,i Boden,som är här.Jag arbetade hela mitt liv vid järnvägen.Gifte mig 13/5-1928,med Anna Olsson,född 6/6-1900,från Umeå.vi fick fyra barn,nu skulle jag vilja säga några ord till vår dotter Ingrid,född 2/1-1930.

  Näe,istället är det den ”lilla gissningsleken” det påstådda mediumet vill leverera,gissa,gissa vem det kan vara.Nu säger en del påstådda medium att det minsann inte fungerar så i andevälden,så som en fullständig presentation som jag är alldeles säker på att en avliden skulle göra mot sin/sina anhöriga om det var på riktigt.
  Någon förklaring till varför det bara är ”lilla gissningsleken” som fungerar,ja vad kan det vara?

  Ibland blir det tjatigt att skriva,men det finns ju inga vetenskapliga evidens att avlidna överhuvudtaget skulle kunna förmedla sig efter sin död.Kan det inte få vara så.Kan man inte lägga ner hela branschen under tiden,tills dess någon/några skulle kunna ge vetenskapliga evidens på att det finns en andevärld fylld med avlidna som kan prata själva till påstådda medium?

  Gilla

  1. Precis ! Och i alla program av ” Det Okända” så skrapas det med stolar , och knackar i väggarna, och saker faller från hyllor , och stövlar flyttas mystiskt mitt i natten och står mitt på golvet (!) på mornarna, och mystiska skepnader glider fram i periferin, barnens dockvagnar kommer rullandes över golvet , listan kan göras lång på alla tänkbara aktiviteter som spökena kan bemästra MEN .. Varför kan då inte spökena fatta en penna och ett papper och skriva ned vem man är och vad man vill ?? Är inte det en enklare variant än att hålla på med allt det andra ? Det borde ju vara en enkel sak när man kan göra alla andra fysiska fenomen .

   Gilla

   1. Ja och det är alltid TRÖGA fönster och dörrar som spökena öppnar, så det KAN INTE varit något annat…

    Men det finns ju automatskrift eller vad det heter – men inte där heller kan tydligen spökena skriva ner något nyttigt, som sitt eget namn och/eller vem dom var/är!

    Här är en som är lite modernare och låter spökskriften ske på/med datorn – hon med andliga lasern ;-]

    – ”Får även genom mina vägledare ta emot automatskrift via datorn och på så sätt byggt upp
    flera av mina metoder.”

    http://yourlight.se/html/vagledning.html

    Gilla

    1. Gesus,
     Är det sant det du påstår här om automatskrift? Att det även då, inte ges några namn el.dyl….
     Tillåt mig tvivla…
     Det finns ju ingen som helst logik i det. ;)

     Om en Ande SKRIVER (med bokstäver) – så kan denne naturligtvis skriva NAMN (består av bokstäver).

     Gilla

     1. Jag är inte insatt i ”automatskrift” men vad jag har sett/förstår så är det bara en massa trams någon skriver och ska då vara spöken som sköter det liksom – samma med dessa ”andeporträtt” ellevadeheter, som ska vara målade/ritade av spöken…

      Jag får kolla upp detta helt enkelt :-]

      Gilla

   2. Stone,visst viljan att skriva en rad borde vara starkare än allt trams på TV,J.L:s egen påhittade skum i ansiktet och A.Å:s ”själv lysande bollen i brallan”

    Gilla

 8. Det är vad hon säger.Vi som inte tror på J.L och allt vad hon surrar om brukar ju bl.a gå under benämningen ”svinen” också.

  Hur Trollsveden uppför sig mot dom som inte tror på vad han säger vet jag inte.

  Gilla

 9. Bland de mediala/andevärldstroende tycks det finnas två skolor/inriktningar:

  1) De som kan etablera kontakt med en okänd ande, vilken dock blott klarar av att avslöja någon enstaka bokstav i sitt jordiska jordelivsnamn, eller på sin höjd ett helt förnamn, ifall detta inte är alltför ovanligt.

  2) Sedan finns det en annan skola/inriktning, där de andetroende förr eller senare, oftast rätt snart, blir på det klara med vem på ”Andra sidan” de har kommit i kontakt med.

  De andetroende som behärskar automatisk skrift (automatic writing) vet som regel vem i andevärlden som är ansvarig för och således ligger bakom den skrift eller den musikkomposition som andekontakten resulterar i.

  En bra sammanfattning på skola/inriktning nr 2 kan man läsa om här: http://www.prairieghosts.com/auto_writing.html .

  Även i den länk som Herren Gesus länkar till här ovan kan man läsa, att de guider/vägledare (från Andra sidan), som just det aktuella mediumet samarbetar med, är noga med att berätta vilka de är och vad de heter.

  Så visst kan andeväsen avslöja vilka de är. Vanligen är de då historiskt kända personer, typ före detta indianhövdingar eller kända kompositörer av klassiska musikverk.

  Men just vid storseanser som Terry Evans håller i eller när de (övriga) medium, som medverkar i tv-program som Det okända, är i farten, råkar det som regel bli kontakter med andeväsen, vilka av olika skäl inte vill eller kan säga klart vilka de är, FASTÄN de helt klart är ute efter att försöka komma i kontakt med fortfarande här på jorden levande varelser och FASTÄN de vanligen har någon form av anknytning till de personer som vänt sig till mediumet för att få hjälp med någonting (vanligen att få stopp på olika former av spökerier, vilka stör det normala livet för de på spökplatsen boende).

  Just i den sortens situationer, då man ju kan tycka att det är extra angeläget att få veta vem andevarelsen faktiskt är, får man alltså inte veta detta, utan i stället blir det en gissningslek som gränsar till parodi. Herren Gesus brukar i sina analyser påvisa det komiska, för att inte säga löjliga, i dessa gissningslekar som utbryter.

  Allt medan den mediala person, alltså, som komponerar musik med hjälp av avlidna musikgenier är angelägen att få berätta – och också kan göra det – vem mentorn och läromästaren är. Och samma mentor och läromästare är i sin tur extremt angelägen att få berätta för världen, att det är just han, mindre ofta en hon, som återupptagit sin litterära och/eller musikaliska produktion med benäget bistånd av mediumet.

  Så för att sammanfatta: När det verkligen är viktigt att få veta VEM det är som har dykt upp från andesidan, då får vi gissa namn och person. När det däremot inte är viktigt att få veta vem andevarelsen är, typ när en novell har skrivits eller ett musikstycke komponerats, då är andevarelserna extremt meddelsamma.

  Kanske beror detta på att de saknar den berömmelse de åtnjöt under sitt jordeliv? I så fall är det befogat att fråga sig, om livet på Andra sidan måhända är så trist och enahanda, att dessa jordiska kändisar längtar tillbaka till den period i ”livet”, då de trampade runt i den jordiska jämmerdalen och åtnjöt respekt och aktning.

  Gilla

  1. Minsann – snabb och nyttig info direkt om ”automatic writing” och intressant!

   Ja som jag sa så har jag inte kollat särskilt på det och har såklart då ingen direkt koll på det heller – men det känns som det är läge att kika lite på det nu… Vet ju tex att Camilla Örhngren kör med lite spökporträttmålningar, där det väl då ska vara spökena som ritar och inte hon. Här är det ju direkt då om man tänker till lite – att spökena KAN RITA, men INTE bara SKRIVA sitt namn..!

   Men galet intressant att det då går bra att visa/tala om vem spöket är vid automatskrift..! Det gör det ännu tramsigare när dom inte kan det när dom påstådda medierna ljuger och hittar på.

   Jag blev ju aldrig riktigt färdig med mina ”spöken kan”-inlägg, där är mycket, mycket mer att skriva om. Men det är så mycket tokigheter överallt hela tiden, så man/jag hinner inte med.

   Jag kan tex inte hitta någonstans där det sägs av något påstått medium om spökena PRATAR till dom eller BARA använder känslor och bilder typ..! Dom säger alltid att spöket säger det och det, men sen är det också alltid att spökena kommunicerar med ”känslor” osv – undrar förresten hur dom hör tex barn som springer och skrattar, vilket dom ofta gör, det måste ju vara som dom HÖR, eller?

   Gilla

   1. Appropå camilla öhrnberg och hennes andemålningar så har jag för mig att det är inte anden som ritar utan hon ritar anden som hon ”ser” den bara.

    Gilla

  2. ”Clairaudience” – kallas förmågan att HÖRA det andar säger. Då hör man med sina fysiska öron – som vanligt… :)

   Det är mycket ovanligare än de övriga mediala förmågorna, har jag förstått (läst).

   Gilla

   1. Ja jag vet – men jag har svårt att hitta där detta sägs typ svart på vitt – att dom HÖR spökena prata…

    Dom säger alltid att spöket säger det och det, men sen bortförklaras det alltid med att dom bara förnimmer, känner, får känslor och bilder osv när det inte blir rätt. Som t.ex varför/när spöket inte bara säger sitt namn.

    Terry säger ju tex att det inte spelar roll vilket språk som används, ändå säger han att hans spöken pratar olik språk då och då…

    Gilla

   2. Fast jag har varit med om ibland precis innan man skall sova att man hör sitt namn ; ””xxxx ” i huvudet , och man är inte full , inte sniffat lim eller dylikt . Är det ngt sådant våra s k medium oxå ”får till sig ” ? Och då tror att dom har kontakt med ande världen ?

    Gilla

 10. Jag minns i min ungdom och detta är preskriberat nu , vi var ett gäng febriga ungdomar som trimmade mopparna genom att gnida topparna mot betongggolvet i cykelkällaren och sniffade på trasor dränkta med bensin …ja det var inte så mycket bensin egentligen , kanske en liten slatt på en trasa ,… men en kompis utbrast euroforiskt i ”bensindimmorna” ; ” Du ser ut som en cykelpump ” Och i och för sig har jag alltid varit så smal så man haft en rand på pyjamasen MEN…Vad skiljer denna cykelpump mot s k andeväsen ? I euforiska tillstånd kanske man upplever saker som egentligen inte finns .

  Gilla

 11. Tänk jag undrar det samma! Jag har hallucinerat pga mediciner. Just då visste jag inte orsaken men inte en sekund att jag trodde att mannen i hallen var ett spöke eller att det på riktigt växte hår från händerna som lossnade när jag tog i det. Jag till och med kände det och det har jag vittne på. Sambon var med och jag betedde mig en aning…..udda. Medveten om situationen men helt inne i den och fascinerad.

  Sen var det mina sömnparalyser och det som jag fått alldeles gratis av naturen. Hur kan man inte med tiden förstå att det inte är på riktigt? Hur kan människor vara så intresserade av det övernaturliga att de glömmer av hur våra hjärnor fungerar?

  Gilla

 12. Att höra röst/röster innan sömn kallas hypnagong hallucination.Det uppstår vid enstaka tillfällen eller hos vissa mer ofta.Och räknas som en sömnstörning vid tillfället.

  Att höra röst/röster vid vaket tillstånd upplever c.a 50-60% av schizofrena person väldigt ofta.Men en viss procent av psykiskt friska personer upplever också hörselhallucinationer.

  Det skulle vara intressant att veta vad som egentligen sker i hjärnan hos psykiskt friska personer när en hörselhallucination uppstår.

  Gilla

 13. Är det skillnad på att vara en medveteten bedragare eller att uppleva sig som en omedveten bedragare?
  Funderar på det.
  J.L upplever sig kan jag tro som en omedveten bedragare.Dock tror inte jag det.

  Har människor mer tolerans och låter dom hållas,för att dom är omedvetna,eller kanske spelar det?

  Vad tror du?

  Gilla

  1. @Angelica: Menar du månne att 1) tro på det man gör respektive att 2) låtsas tro på och försanthålla det man ägnar sig åt?

   Svaret på din fråga kan i så fall kanske besvaras så här. Utgå från polygrafen/lögndetektorn. Den ger inte utslag för – avslöjar inte – folk som är true believers vad gäller det som de tror på. (Just därför är polygrafen så populär att åberopa i ufosammanhang. Den visar ju att den undersökte ufotroende talar ”sanning” om sina alien abductions-upplevelser eller vad saken nu handlar om, eftersom han själv är en övertygad true believer att händelsen i fråga har ägt rum på riktigt.)

   Däremot ger polygrafen utslag för den som fejkar en känsla/upplevelse, dvs för folk som är medvetna om att de luras och bara hittar på.

   Vad gäller folk med så kallat mediala gåvor tror jag att de ofta är just true believers. Man kan hjärntvätta sig själv till att bli en true believer. Jfr Goebbels som sa, att om man upprepar en lögn tillräckligt ofta, kommer den till slut att uppfattas som en sanning.

   Jag för min del misstänker att folk med så kallat mediala förmågor som regel är true believers. Åtminstone inledningsvis. Men med tiden torde de ha allt lättare att inse, att de mellan varven måste fejka sina förmågor.

   Ett bra exempel härpå är Anders Åkesson. Gesus har skrivit om honom här på sin GesusBloggen, se exempelvis https://gesusbloggen.wordpress.com/2012/06/29/for-nytillkomna-tittare/#more-6627 .

   Samtidigt har spökeriskeptikern Pheme skrivit en insiktsfull bloggartikel om fenomenet ”true believers”. Pheme kommer i sin analys fram till följande slutsats: ”En true believer är en true believer och om man kan omvända en true believer så är det sannolikt inte en riktig true believer.”

   Hennes bloggartikel nås genom ett klick på följande länk: http://phemeblog.wordpress.com/2013/03/15/att-tro-ar-inte-att-veta/comment-page-1/#comment-14 .

   Jag skulle här och nu vilja tipsa om ett annat välkänt medium, Leonora Piper; se: http://en.wikipedia.org/wiki/Leonora_Piper . Leonora var väldigt uppskattad på sin tid. Den kände psykologen och spökeriundersökaren William James ansåg på sin tid, att Leonora Piper utgjorde undantaget från regeln om att medium överlag fuskar.

   Men så gjorde denna Leonora Piper år 1901 ett högst iögonenfallande uttalande; läs mer därom i den Wikipediaartikel om henne som jag just har länkat till.

   Jag nöjer mig här med att lyfta fram följande citat från denna Wikipediaartikel: In 1901, Piper published an article ”Mrs. Piper’s Plain Statement” in the New York Herald. In the article she announced her separation from the SPR, denied being a Spiritualist and wrote ”I must truthfully say that I do not believe that spirits of the dead have spoken through me when I have been in the trance state”. She also wrote that she believed telepathy may explain her mediumship and that her ”spirit controls” were ”an unconscious expression of my subliminal self”.

   Gilla

   1. Tänkte lite hur allmänheten uppfattar en person som medvetet far med osanning och en person som inte upplever att den far med osanning.
    Skulle allmänheten tex ge den personen som säger sig inte uppleva att den far med osanning en liten överseende biljett?

    Och hur det ligger till egentligen med en person som inte upplever att den far med osanning.Men blir väldigt arg och vill tysta dom som ifrågasätter trovärdigheten i deras påståenden.
    Det brukar alltid annars i andra situationer betyda att personen vet att den inte far med sanning.

    Gilla

   1. Men om den personen som verkligen tror att den har en speciell förmåga -Hur kommer sig det då att den vill tysta andra människor som inte tror på det den säger,det låter helt ologiskt?

    Gilla

 14. Ologiskt är det inte. Saknas svar är det logiskt att tysta kritiska röster:)) Affärsverksamheter byggda på lösan sand tål ingen granskning.

  Gilla

  1. Då vet kanske personen att den inte har en speciell förmåga (andepratare).För hade det varit sant hade den ju aldrig ens kommit på tanken kan jag tro att försöka tysta andra människor.

   Gilla

 15. Jane Lyzell hävdar alltid att hon minsann är mediumistisk. Konstigt ord,det betyder enligt henne själv att hon minsann kan få avlida att prata med henne.Och hävdar att vissa andra påstådda medium inte alls är som hon,mediumistisk.

  Jag har funderat på varför hon inte blev någon stjärna,stor som fan i världen,hon är ju mediumistisk enligt henne själv.

  Gilla

 16. Hon är fast i sitt stängda sinne och kan aldrig ta sig därifrån.Hua va hemskt att leva i ett sådant oärligt tillstånd att lura andra människor och aldrig kunna eller vilja öppna sitt sinne till ett annat tillstånd.

  Gilla

 17. Fortfarande inga evidens att leverera trots gedigen utbildning av Colin Fry och Anders Åkesson.Konstigt det där,det borde väl vara som gjort :)

  Gilla

 18. Nu är det kväll igen! Jane Lyzell säger nu att hon inte tar betalt för sina tjänster.Hon gör allt gratis bara taket på gården håller ihop.

  Men tidigare innan tog hon faktiskt runt 3.500 kronor för en helgkurs med sig själv och runt 4.300 för att kolla på A.Å.

  Det är väldigt mycket pengar,om man ser att det är gånger 10 eller gånger 20 personer vid varje kurstillfälle.

  Går hon på A-kassa,eller är sjukskriven och inte får ta betalt för sina tjänster nu?
  Ja,någon orsak måste det ju vara att hon inte tar den summan hon tidigare gjort?

  Gilla

  1. Hmmm intressant – Har sett att hon/dom säger att kurserna är ”gratis” och att dom betalt för mat och uppehälle bara. Fast det priset för mat och uppehälle med kurs är högre än mat och uppehälle utan kurs = ”bedrägeri”/falsk marknadsföring med mera..?

   Gilla

 19. En mediumistisk helgkurs kostar i dag där 2000 riksdaler.Jaa,man blir inte riktigt klok på hur det ska menas när det skrivs att det är ”gratis”,själva det mediumistiska.

  Deltagarna ”röjer” alltså så passens under en helg att det går,låt säga en tusenlapp till att återställa inredning.Och en tusenlapp till grönfoder.

  Då kanske det är hotell och restaurang marknadsföringen ska vara?

  Gilla

 20. I höst är det Svensk Medium Konferens!

  ”I tre dagar samtalar vi om hur ska vi göra mediumskap och healing bättre och mer accepterat i vårat samhälle”

  Här ser man att det behövs en konferens om hur dom ska kunna fortsätta lura vårat samhälle.

  Gilla

 21. Funderar på om Lyzell – Åkesson fick lov att betala tillbaka pengarna till kunderna som deltog i deras fysiska seanser.Där Lyzell var värdinnan och undersökte deltagarna.Tex deltagarnas tänder för check inför Åkessons seanser.Där varje deltagare betalade på den tiden runt 4000 kr.’

  Vad hände sen?

  Behöll dom pengarna?Och skyllde på allt möjligt?
  Eller gjorde dom rätt för sig och betalade tillbaka pengarna till deltagarna – och sa gemensamt vi har lurat er?

  Gilla

  1. Det ingick i den proceduren,som att gå igen tullen har sin för flygsäkerheten.
   Jag funderar också på hur det kom sig att värdinnor och värdar för Åkessons seanser alltid ansågs som offer och lurade?
   Vem gjorde dom till det?Hur blev det så?

   Gilla

   1. @Angelica: Din förklaring rätar tyvärr inte ut några frågetecken. I stället blir det fler sådana.

    Hur kan, tror du, resonemanget tänkas gå hos Åkesson-Lyzell-gänget, när de före seansens igångsättning förordar/kräver undersökning av seansdeltagarnas tänder?

    Många bisarra saker har jag stött på när jag granskar woowoo-bullskit. Men detta som du nu berättar, Angelica, platsar definitivt på Topp 5-listan över woowoo-aktiga befängdheter.

    Rimligtvis måste Åkesson-Lyzell ha en förklaring till varför inspektion av seansdeltagarnas tänder måste komma till stånd. Jag skulle bra gärna vilja veta hur den förklaringen/motiveringen lyder.

    Jag vädjar till alla som läser detta att dela med sig av sitt vetande härvidlag. Även gissningar är helt OK, bara det i så fall klargörs att det handlar om gissningar, inte vetande.

    FDETDA: Angående det som du skriver om värdinnor och värdar under seanserna, Angelica. Vilken funktion är det tänkt att de ska/skulle fylla?

    Här vore det intressant att veta vilka trick Anders Åkesson kunde utföra i mörkret inför sina seansdeltagare medan hans hustru var värdinna rerspektive när någon annan än hustrun fungerade som värdinna/värd.

    Jag kan tänka mig att i hustruns närvaro kunde Åkesson (våga) utföra lite mer avancerade – och kanske också bättre inövade – trick (i mörkret) än när värdinnan eller värden var en mer neutral person. Dvs i den mer neutrala (och kanske inte lika starkt fuskinvigda) värdinnans närvaro, var andarna så att säga mindre samarbetsvilliga än när Åkessons egen fru uppfyllde värdinneskapet.

    Hur som helst var detta nyheter för mig. Inte bara ska det vara mörkt i seanslokalen. Det bör (måste?) dessutom finnas en värdinna/värd närvarande. Varför då? Kanske för att de lynniga andarna ska bli på gott humör?

    Eller kan det, möjligen, finnas någon annan förklaring till behovet av medbrottsling? *men vaffan skrev jag nu, jag menar förstås förklaring till behovet av värdinna*

    Gilla

    1. Det är nog inget nytt egentligen,gammalt mer det där med tänderna,egentligen var det kanske munnen checken avsåg men där sitter ju tänderna också.Det var någonting en sensdeltagare en gång skrev om att Lyzell brukade utföra vid fysiska seanser.Hon var väl rädd att någon skulle gömma någonting där?Vad?ficklampa kanske?

     Värd/Värdinna är ju dom som anlitar en person som säger sig vara ett fysiskt medium och som själva också befinner sig i det mörka rummet.Värden/Värdinnan för tillställningen tar betalt av deltagarna och här ligger ett stort ansvar.Här anser jag det helt befängt att tex tycka synd om,stötta,hjälpa,Värdar/Värdinnor som när det plötsligt avslöjas att det är fejk plötsligt spelar ut rollen som offer som tex Lyzell.Offer/lurade som är oinvigda och som så hjärtligt tror på andra människor finns väl också.

     Men övervägande deltagare tycker väl att det är rätt mysigt att sitta ihop tränga i ett mörkt rum och fantisera.

     Gilla

    1. Nej,Gesus,jag har inte varit på någon fysisk seans med Lyzell – Åkesson.Men jag har varit på en del andra seanser,gått en del kurser bl.a hos Åkesson tidigare – innan jag så småningom blev en person som inte tror,längre tror att avlidna kan prata själva.

     Gilla

 22. Läste ditt inlägg och kom hit….

  Standardgrej – en ”mammakänsla”
  Standardgrej – bilen! – blir en båtmotor!
  Standardgrej – vigselringar!
  Standardgrej – någon ska få barn!
  Standardgrej – har det bra nu som död! – Men jag läste att: NÅGON HAR DÖTT
  Standardgrej – svårt att andas när dog!
  Standardgrej – födelsedag!
  Standardgrej – hund och katt!
  Standardgrej – tandläkaren! Först fråga, är du rädd för tandläkaren? Sen vid ett ”ja” – då är det sen direkt för spöket säger att du är det osv…

  Det blev väldigt dumt….ibland är dyslexi jätteroligt!!!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.