Spökjackan – Bias II

Inte många rätt för Terry och hans spökjobbare, men med lite vilja och bias så…

Terry Evans och hans ideellt arbetande andeteam från/i andevärlden, denna andevärld som Terry INTE VET om den finns trots att han snackat med dom i 40 år (???), dom kan ju alltid känna av och ”veta” en sjukt massa saker som har hänt och skulle hänt om Terry varit där, där dom är när dom är med i Det okända..!

MEN, här har både Terry och andeteamet problem och ”känner” och ”vet” bara fel saker som hänt… Och som av en tillfällighet, så är dessa fel grejer som Terry och teamet säger har hänt, samma som dom alltid säger har hänt på platserna dom är!

Ta t.ex apan som dom ”visste” fanns hemma hos henne på bild…

Gissar och hittar på
Vi kan börja med att tänka på att Terry då snackar och hittar på i två tre timmar vid inspelningen på loppisen, av detta blir det ca 15 minuter redigerat material som ska verka som det stämmer med vad Terry säger kontra vad dom säger..! Det vore väl underligt om han inte lyckas gissa ”rätt” på något som har hänt där.

Alla vet innan att det HAR upplevts saker där, annars skulle dom inte vara med i programmet. Sen är det ju bara att fundera på vad DU själv skulle kunna tänka dig skulle kunna ha hänt där. En loppis på 300 m2, fullt med grejer på bl.a trähyllor och antagligen massor av folk om går och tittar på och känner på grejerna där… En ”fristående” träbarack/er i ett industriområde utsatt för t.ex vind och kanske med tung trafik som kan få baracken att skaka..?
Terry Evans
Gesusgissning
Själv skulle jag nog gissat på just att grejer ramlat ner och flyttats på + att det hörts saker och kanske känts obehagligt på kvällen när man är ensam där.

Hoppsan, där var ju alla ”spökena”…


Dom har bl.a upplevt
– Hört steg i korridoren.
– Hört brak från något tungt!
– Jackan har ramlat ner.
– Grejer har ramlat ner från en fastskruvad hylla.

Terry säger:
– Att hon ska vara perfektionist och fixa med hyllorna, INGET om kassan och pengarna, vilket är det hon grejar med!
– Att hon skulle blivit en bra sjuksköterska. (?)
– Att saker har ramlat ner från hyllan. Fast det är ”fel” hylla han visar då…
– Att ett rum är ”värsta rummet” och ett annat ska vra centrum för aktiviteterna. Men dom rummem är dom sällan i och har inte upplevt något i dom!
– Att han, om han varit där skulle se skepnader. Vilket dom INTE har sett.

+ apan i förra inlägget som var helt fel!

Går att passa ihop!
Även om jag anstränger mig för att få vad dom och Terry säger att passa, så blir det bara att grejer ska ha ramlat ner, INGET annat! Och när dom visar och säger att det hänt på hyllan, så är det en FASTSKRUVAD hylla dom snackar om, (som då väl ska göra det ännu mer troligt att det måste vara just spöken och inget annat som är orsaken) men när Terry säger och visar det så är det INTE den hyllan utan en annan!

Nu vet man ju inte om det ramlat ner grejer från andra hyllor, men det är väl mest troligt. Jag menar 300 m2 med loppisgrejer överallt på då bl.a trähyllor och som sagt, där väl folk går och kollar och flyttar på allt… Skulle bli mer förvånad om grejer inte flyttades runt och ramlade ner.

Standardbabbel
Sen är det ju då också bara en massa standardgrejer som Terry kommer med, sånt som han alltid säger och gör var han än är. Fast här ser man när det INTE råkar passa ihop med vad ”dom i huset” säger ska ha hänt. Här som alltid håller Terry på att banka och knacka på en massa grejer för att lyckas få det till att ”dom i huset” hört något ditåt. T.ex kan man se när han trummar på trummorna för en träff, men får ingen reaktion på det, så det får liksom rinna ut i sanden bara. Man ser också att Terry blir lite besvärad av att det inte verkar stämma och snabbt tar sig ut från rummet med ett grymtande…

Här ser man tydligt när det INTE går att redigera ihop det som om det Terry säger skulle passa in, trots att han då är där typ två tre timmar och antagligen också säger sjukt mycket saker som inte kommer med. Det ENDA dom svagt får ihop här, är att grejer ramlat ner, inget annat stämmer…

När Terry t.ex kör ett Barnumuttalande och säger att det var synd att hon inte blev sjuksköterska så ser man att det är nog inte riktigt rätt. Men när Terry frågar om hon förstår, så blir det ett ”ja det förstår hon” på det. Och vilken tjej har inte tänkt på att bli sjuksköterska någon gång? Att dom INTE tar upp just det i eftersnacket, visar ju också på att det INTE var något som dom kunde få till en ”träff” från Terry. Annars hade det garanterat tagits upp!

Det är ju också ännu ett tillfälle när Terry och/eller hans andeteam tydligen kan se in i framtiden vad som skulle ha hänt, men aldrig hände/kommer at hända! Jag förstår inte hur man får ihop det, att veta hur något skulle blivit som aldrig blir av..?

Biaserna!
Men i eftersnacket så försöker dom som vanligt ända få till det som om vad Terry sa skulle stämma med vad som hänt och upplevts där.

– Det tunga braket – blir fingertrummande på en kakburk i tunn plåt.
– Terry kastar ner en blus som hänger vid en dörröppning – DET blir jackan som har ramlat ner.
– Stegen som hörts i korridoren – det blir att dom KANSKE har hörts inifrån det rum som Terry säger är det värsta där. Vilket dom inte har upplevt något i/från.

+ apan i förra inlägget som var helt fel!

Där har hänt/dom har upplevt flera andra grejer också som Terry INTE tar upp…

Det bästa är ändå jackan, den som varit så ”aktiv” och vållat så mycket ”förvirrande” med mera – DEN, just den känner varken Terry eller hans andeteam av något enda det minsta! Terry som alltid annars ”kan” känna av och ”veta” vad som hänt och går och knackar och tar på saker för att få träffar på det. INTE ens när han får jackan serverad, inte ens då greppar han att det måste ha varit något med den!

Jag tror Terry blev så överraskad att han hann inte tänka ut något snabbt + att det gick utanför hans vanliga rutiner med hans vanliga floskler. Man märker att han inte riktigt vet vad han ska hitta på och säga först, men till slut kommer det lite att den som ägt den, osv…

Och på tal om bias, även om Terry inte nämnde ett ord om jackan (eller dom andra sakerna som dom upplevt) så får dom det ÄNDÅ till att jackan ”väntat” på honom, och ska liksom ”bekräfta” att det ÄR spöken inblandade.

Enkel webbkamera
Och sen som alltid, varför inte sätta upp en kamera med rörelsedetektor i lokalerna INNAN man ringer ett TV-program och säger att det spökar – men det visar väl ”nivån” på dom som upplever saker och deras tankegångar. Vet inte om många av dom kanske är smarta och utnyttjar Det okända för att få gratisreklam – för det är många många ”verksamheter” som har spöken ju…

Detta är ett rörigt avsnitt med massor av saker som visar upp många fel, men svårt att sammanfatta liksom. Jag är inte riktigt nöjd med hur jag får ihop det, men det visar klart att vad Terry säger är fel och sen hur det sen tolkas med hjälp av bias! Mer om Terrys påhittade spöken och biasen med dom kommer..!

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på YoutubeGesus på Vimeo

7 reaktioner till “Spökjackan – Bias II

 1. Kanonbra jobb Gesus ! Otroligt bra när du bryter ned programmen , då blir det tydligt hur dåligt det är . Och som vi kommenterade förut så blir Terry ”ställd” när han får jackan och kommer inte på ngt att säga till en början . Det ingick nog inte i hans planer..Och av alla dessa timmar man filmat så är resultatet det du beskriver , det är ju makalöst dåligt, vem som helst av oss som inte har några andliga förmågor skulle kunna sagt exakt det Terry får fram , med en skillnaden att han säkert tar gruvligt betalt för sina tjänster.

  Gilla

 2. Åh, nej man skäms ju. Har väldigt svårt för att se det där med jackan. Så pinsamt.
  Hur kommer det här ses nu när Terry faktiskt tackat sina skeptiker? Kommer han känna tacksamhet för detta också? Här visar du tydligt på vad som brister. Allt! Hoppas han tar emot det med glädje och ser till att ta byta yrke till nästa säsong.

  Gilla

  1. Har inte Terry rytmen i blodet ? Jag tycker mig höra några sköna rytmer när han trummelummar på sin kastrull , nej kakburk var det nog ..kanske dax att sadla om till trummis ..”Terry and the Non Existings Spirits ” är ju ett bra bandnamn. Alternativt kanske man kan hyra in honom som regelfinnare vid olika byggprojekt ? Han har ju onekligen talang för att knacka runt på väggar o dyl , kan man då kombinera det med att hitta reglar i gipsväggar så förenar han ju nytta med nöje . Eller sätt Terry på den favoritsyssla han delegerar till alla andra ; Nämligen låt honom ”Check the records” själv ..då har han att göra ett tag .

   Gilla

   1. Jag tycker ”Check the records” låter klatschigare som bandnamn. Första spåret kan heta ”Personal Gesus”

    ”Things on your chest
    You need to confess ”

    Gilla

   2. Jag ser det framför mig. Bilden med Terry när han sträcker ut handen…..

    ”I’ll make you a believer……….. I will deliver”

    Gilla

 3. Terry säger, enligt texten på detta blogginläggs första/översta bild: ”Jag stänger av logiken och behovet att förstå allt.”

  Att uttrycka sig på det viset är att fjärma sig från det vänsterhjärnhalviga informationsbearbetningssystemet, vars viktigaste analysmetoder bygger på rationalitet, logiska resonemang, kausalitetstänkande etc.

  I stället gör sig Terry med sitt uttalande till tolk för det högerhjärnhalviga informationsbearbetningssystemet. Det som bygger på intuition, att ”känna” vad som är rätt och fel.

  Det högerhjärnhalviga informationsbearbetningssystemet är det evolutionärt sett äldsta – läs mest primitiva – av dessa båda system. När man styrs av sina ”känslor”, alltså av intuitionen, räcker det med att saker och ting ska uppfattas som sanna, om de blott ”känns” bra.

  En sådan sanning blir med nödvändighet subjektiv, eftersom vad som ”känns” bra för individen X sällan är exakt detsamma som känns bra för personen Y.

  Dessutom söker den som ägnar sig åt att tänka intuitivt efter HCAs = Hidden Causal Agents. Dvs hen hängiver sig åt magiskt och/eller övernaturligt tänkande – typ att gudar, änglar, demoner, spöken eller andra andeväsen ligger bakom de händelser som inträffar i hens närmiljö.

  Förr i världen sågs även fysiska varelser som skogsrået, näcken, tomtar, vättar, sjöjungfrur, troll, Bigfoot osv som tänkbara HCAs. Detta synsätt börjar dock att överges av woowoos alltmer. Dagens woowoos har sitt huvudsakliga fokus på andeväsen. Sannolikt av ren självbevarelsedrift.

  Det är nämligen svårare för skeptiker att motbevisa andeväsens existens än det är att motbevisa och bullskitförklara tron på den här sortens fysiska väsen som lever i våra skogar eller vattendrag tillsammans med kryptozoologiska djur av olika slag, som till exempel bäckahästar eller enhörningar.

  Man måste nog vara en ovanligt hängiven true believer för att än i dag tro på den här sortens fysiska varelser. Icke desto mindre finns det också i våra dagar woowoos som är övertygade om att, exempelvis, jultomten/Santa (Claus) finns på riktigt. Här är en seriös artikel som handlar om vuxna människor som tror på jultomten: http://paranormal.about.com/od/othermiracles/a/Santa-Claus-Sightings.htm .

  Dessa rapporter om siktade äkta/riktiga jultomtar väcker helt naturligt många frågor bland oss skeptiker. Typ: Underlättar det för en woowoo, om hen är lite lagom galen?

  Eller denna fråga: Har dessa woowoos möjligen (jul)tomtar på loftet också?

  Jag är benägen att svara JA på båda dessa frågor.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.