P4 Kalmar – woo-wooradio

Jag har försökt/försöker få till en mailväxling med Radio P4 Sörmland om att dom har ett påstått medium som stående inslag där varje vecka som påstår att döda människor snackar med henne och att hon kan t.ex spå framtiden med mera. Har försökt få svar från dom i tre veckor nu, men dom verkar inte så sugna på att svara mig… Quelle surprise!

Woo-wooradio

Den heta potatisen
Varför är alla som håller på med detta så sjukt falska, fega och vågar inte står för vad dom sysslar med?

Igår såg jag ett inlägg om att det skulle vara ett påstått medium på Radio P4 Kalmar också. Jag gick in på deras Facebok-sida och det blev en trevlig liten diskussionstråd där ;-]

Jag undrade där!
”Kommer det att upplysas om att detta med påstådda medium och att döda människor pratar med dom bara är påhitt och bluff – och inget som någonsin någongång någonstans visat sig vara sant?” + ”Det kan inte vara OK enligt reglerna för sändningar i Sveriges Radio om t.ex saklighet, att sprida sådan skrock utan att tala om att det inte är ”på riktigt” utan bara påhittat?”

Varför så sjukt svårt att svara på frågor?
Programledaren svarade på mitt första – ”Sveriges Radio har inte sagt att detta är på riktigt. / maria” Snygg, eller rättare sagt feg, duckning där att ”Sveriges radio” inte… och inget om vad hon/dom säger/tycker.

Jag undrade då – ”Nej men upplyser ni om att det INTE är på riktigt – eller det är upp till var och en att bedöma?” Vilket det INTE kom något svar på från dom.

Standardagerande
Tråden där blev ju lite intressant och ett skolboksexempel på hur woo-woos agerar och fungerar. Direkt dök det upp woo-woos med påståenden och sina standardfloskler, drog in religion och då att att ”två fel ska bli ett rätt”. Dom lyckades t.o.m blanda in Joe Labero, Fredrik Reinfeldt och några andra ”rika” när det diskuterades Randis million!

Annars är/var det det vanlig skitsnacket från dom, det finns bedragare i alla branscher, behöver inte bevisa, skeptiker är rädda, skeptiker förstår inte vad det handlar om, skeptiker är avundsjuka, häxjakt, personangrepp, förföljelse, att dom inte får tro vad dom vill, skeptiker respekterar inte, skeptiker är elaka, skeptiker är negativa, skeptiker är inte öppna, lite personliga anekdoter som då skulle vara ”bevis” och till sist kvantfysik!

Det är sjukt fantastiskt att dom lyckas få med ALLT – och lyckas undvika diskutera sakfrågan som alltid!

Såklart klarades det inte att svaras på eller visas belägg för alla dessa påståenden och beskyllningar. Det var en helt vanlig dag i woo-wooland!

www.facebook.com/P4Kalmar

Programledaren med flera på P4 Kalmar var förvånade att det blev en sådan diskussion och tyckte att det var hätskt och hårda ord där. Va? Bara en helt vanlig diskussion med woo-woos, med deras påståenden att dom blev/blir påhoppade, när det är precis tvärtom, dom som hoppar på. Bara att läsa i tråden.

Jag mailade också programmet och undrade över samma som till P4 Sörmland – Hur kan det vara OK enligt reglerna för sändningar i Sveriges Radio om t.ex saklighet, att sprida sådan skrock utan att tala om att det inte är ”på riktigt” och bara påhittat? Plus lite annat jag undrar över angående att låta en bedragare sitta och ljuga i Sveriges radio utan att bli motsagd det minsta – men mer om det senare…

Programmet
Först, så nämndes det ÄNDÅ ABSOLUT INGET i avsnittet om att detta inte är på riktigt… För mig vore det en rimlig inledning/presentation, typ – vi har X här som påstår att h*n kan det och det. Sen kan dom snacka sitt hittepå hur mycket dom vill, men då har dom tagit upp att det inte är något som är ”bevisat” eller något. Min Lex Gesus ;-]

Anna Helena Kling – som det påstådda mediet heter, var dryg, arrogant och nedlåtande mot dom som inte tror på hennes bluffande. Dom/vi buntades som vanligt ihop i en grupp och kallades för ”skeptikerna”. Hon startade med att påstå att skeptiker är rädda och ilskna och att hon inte förstod varför.

Bedragerskan kan enligt henne själv, mot betalning såklart, heala, lägga tarotkort och se och känna andevärlden, guider och änglar. Hon har även gått ”utbildning” hos självaste storbedragaren Terry Evans. Man kommer inte undan honom ;-]

Såklart var det det vanliga skitsnacket, bortförklaringar och undanflykter från henne om hennes påhittade/påstådda förmågor.

Hon blev klart besvärad av frågan om Randis miljon – direkt kommer det påståenden att hon och andra förföljs på Facebook, på mail och privat om/med det! Fantastiskt att hon tycker det är TRAMS att enkelt kunna fixa en miljon dollar, minst, och sen hjälpa behövande folk med det – så det skiter hon i! Helt sjukt fantastiskt!

Det med belöningen har dom galet svårt att förklara bort – och det enda dom behöver göra är att visa att dom kan vad dom påstår att dom kan och säger sig göra alltid!

Anna Helena Kling

Hon biter sig i rumpan ett par gånger
Bett ett – När hon säger att folk luras så tar hon upp telefon/tarotlinjer som exempel på det, hon har själv arbetat på TVÅ telefonlinjer!

Bett två – Hon fortsätter sitt resonemang om bedragare med att det finns många tarotlinjer, att dom skapat sig en marknad och att det handlar om att tjäna pengar bara. Ja, absolut inget som kan direkt appliceras på alla dessa tusentals påstådda medium som finns ju..! Nej, nej DOM är ju seriösa, äkta och vill inte tjäna pengar såklart…

Bett tre – När dom pratar om att läsa av folk och hon säger att hon inte vet vad Cold reading är, och att hon inte håller på med det. Hon tar upp det i samband med att läsa av folk, och hur kan hon veta att hon inte gör det, om hon inte vet vad det är..? Hon säger också att ”då får jag läsa på om det”, vilket innebär att hon INTE läst på eller kollat upp olika saker som det snackas om alltid i hennes bransch!

Bett fyra – När hon säger att hon tolkar Tarotkorten annorlunda än andra och inte jobbar på det sättet…

Och vad är det med att woo-woos alltid tror att skeptiker inte varit hos något medium – varför tror dom det?

Extrafånigt när hon säger att det är svårt att bevisa, annat än att den som sitter mittemot kan känna det! Det är alltså så enkelt att om sittern blir lurad, så är det ”bevis”!

Här säger hon också att om hon säger något som hon absolut inte kan veta och sittern aldrig sagt till någon – då ÄR det bevis för hon kan säga dom ORDEN. Och då kommer vi till, att här KAN tydligen spöken säga/visa ORD, men INTE just namn eller vem dom är/var! T.o.m ord och saker som är så unika att det kan bara komma från döda människor, det kan INTE vara något som bara gissas och passar in på dom flesta…

Namnfrågan
Det blev lite snack i avsnittet om vad det diskuterades på Facebook-sidan, vilket ju var positivt.

Dom tog t.ex upp min fråga om varför spöken aldrig kan säga sitt namn men olika bokstäver. Det blev standardundanflykterna på det, bl.a spöken kommunicerar med känslor och det är svårt att få namn då..!

Anna Helena Kling svarade att det var ”lite olika, just namn är svårt att få ett helt namn! Ibland kan hon såklart få upp det – vissa medium är bättre än hon…” Hmmm, hur kan vissa medium vara BÄTTRE på att få namn och årtal – hur fungerar det, ser och hör dom bättre?

Varför inte bara säga vem dom är?
Att spökena bara ger 1:a eller 2:a (?) bokstaven ska vara för att sittern själv ska komma på vem spöket är! Så det är inte för att en bokstav ger sjukt många fler döda att välja på för en ”träff”..? Trams och skitsnack!

Hon säger att det är lättare för spökena att visa känslor genom bildsinnet, ehhh bildsinnet? Och då ser hon inte namnet komma flygande på det sättet. Nehej, men hur i h-e SER hon EN eller två bokstäver då? Det kvittar hur dom vänder och vrider sig med detta, så klarar INGEN att förklara hur dom kan få/se bokstäver, men INTE hela namn! Och som sagt, kan dom ”få” två bokstäver kan dom få namnet på alla spöken som heter t.ex Bo ;-]

Sen tar programledaren ett beslut att tolka min fråga som hon själv vill och hittar på att jag menar att den handlar om Cold reading..? Vilket den INTE gör – jag undrar hur dom kan ”få” bokstäver, men inte hela namn. HUR dom ”får” det, om dom SER det eller HÖR det. Om dom hör det ska det gå lika bra att höra ett helt namn som en bokstav, samma om dom ser det, ELLER?

Hör f.ö att jag ”heter” Shesus, eller hur man nu stavar sche-ljudet ;-]

Det verkar som om programledaren tyckte att hon fick klara och uttömmande svar på varför spöken inte kan säga namn men bokstäver och andra tydliga ord, och det visar ju på hur galet oinsatt hon är i vad det handlar om! Kan inte ha varit någon som helst research innan dom tar in en människa som påstår att döda människor snackar med henne och att hon kan spå framtiden..!

Dom tog INTE upp min fråga om varför inga olösta mord klarats upp eller försvunna personer hittats med hjälp av dessa påstådda medium!

Mera radio
Anna Helena Kling säger när det diskuteras om att hon är med i programmet typ – ”medium har fått upprättelse och chansen att visa sig – och hur ska dom kunna bevisa sig om dom inte får synas och höras?”

Så jag ser nu fram emot att t.ex Radio Houdi, Skeptikerpodden, Kvack/Kvackyou och fler program hör av sig till henne och hör om hon vill vara med där och att hon såklart ställer upp. Någon som vågar betta på det?

Eller ännu roligare om dom frågar henne om hon ställer upp här igen – men med att testa sina påstådda förmågor! Lätt, sjukt lätt kommer hon bli avslöjad… Men det lär inte hända – för om dom frågar henne så kommer dom få höra alla dom vanliga fega undanflykterna för att inte vara med på det! Kanske det ger programledarna med flera på P4 Kalmar en tankeställare på vad det är för bedragare dom trott på och gett gratis reklamtid i radio!

Efterspel
Idag hade dom tagit in en beteendevetare som diskuterar hur det diskuterades i Facebooktråden – Lite intressant.

Undrar när dom nu ska ta in en skeptiker som kan förklara hur det går till när bedragarna bluffar med mera, det borde vara nästa naturliga steg här, eller..? Som programledaren säger om påstådda medium – ”dom finns ju, jag måste få prata med dom – vi ska ha en öppen diskussion”. Så då får vi se om det gäller skeptiker också, dom/vi finns ju också!

Mer om programmen här – sverigesradio.se

Programmet heter förresten – ”Din förmiddag i P4 Kalmar – Engagerat och lärorikt mitt i förmiddagen”!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

79 reaktioner till “P4 Kalmar – woo-wooradio

  1. ”dom finns ju, jag måste få prata med dom – vi ska ha en öppen diskussion”

    Undrar om de hade resonerat på samma sätt om det gällt pedofiler eller nynazister? Det var faktiskt ett otroligt korkat uttalande, bara för att en grupp finns är det inte samma sak som att de skall få gratis reklamtid, särskilt inte när de är ovilliga att visa belägg för sina minst sagt extraordinära påståenden.