Ännu ett ickesvar!

Fantastiskt – efter ytterligare tre mail och tre veckor till kommer där ett mail tillbaka som svarar på, INGENTING. Bara mer fega undanflykter!

Är det inte sjukt konstigt att dom inte vågar står för och svara på vad dom håller på med – antingen tycker dom väl det är OK eller så tycker dom väl att dom kanske gjort fel. I vilket fall borde dom väl kunna SVARA på vilket? Men NEJ, det verkar galet omöjligt att få ut mer än dessa fega undanflykter och bortförklaringar…
Kent Nilsson P4 Sörmland
Kanalchefen P4 Sörmland – Kent Nilsson
”Jag ser möjligheten att få vara med och forma en lokal kanal i det ”nya” Sveriges Radio, tillsammans med duktiga medarbetare, som en viktig och intressant uppgift.” – Kent Nilsson

Jomantackar…
Forma en kanal – ”nya Sveriges Radio”. Vad är det ”nya”, att man kan vara hur ensidig och partisk som man själv tycker och vill. Att påstå och ljuga hur och om vad som helt i programmen och skita i regler, lagar, riktlinjer..?

Kanalchefen Kent Nilsson tycker tydligen att han svarat på mina funderingar i sitt bortförklaringsmail till mig där han inte vågar/klarar svara på frågorna utan just bara kommer med bortförklaringar och undanflykter i gammal hederlig woo-woostil…


Och när jag frågar om han inte vill/kan svara på mina funderingar och isåfall varför, ”svarar” han då till slut:

***

Hej Gesus.

Du fick ett svar av mig i mars. Vi utvärderar löpande vårt programutbud. Nu är programpunkten utbytt mot annat sedan en tid tillbaka. Det finns därför ingen anledning för mig att fortsätta att svara på frågor om detta nu.

Tack för dina synpunkter.

mvh – Kent Nilsson

***

Jahapp, nu när det inte sänds mer (undrar varför?) ska det bara fegt sopas under mattan och låtsas inte ha hänt?

Sen förresten – ”ingen anledning för mig att fortsätta att svara på frågor om detta nu”. Ehhh han har ju inte svarat än..!

Detta är alltså Kent Nilsson, kanalchefens, ”svar” på detta:

***

Ni har ett påstått medium – som påstår att tex döda människor pratar med henne (mot betalning) som ni låter sitta i svensk public service-radio och ljuga, helt utan att ifrågasätta henne, om att hon snackar med spöken och kan läsa av framtiden med mera i en kortlek.

Ingenstans och inte en enda gång upplyser in om att detta är helt fiktivt och inget som har någon som helst ”substans” i verkligheten eller har visat sig vara annat än bara påhittad bluff.

Det finns hur mycket som helst som visar på att det bara är fusk och bedrägeri – och INGET som visar på något annat!

Ändå låter ni helt oemotsagd här tex Linda påstå i programmet att hon HAR kontakt med andra sidan. Dvs att döda människor pratar med henne!

sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5311609

Om jag förstår det rätt, så är Linda ett ”stående” inslag hos er där ni helt okritiskt låter henne sitta och göra reklam för sig och sitt bedrägeri som om det skulle vara ”på riktigt”!

Jag fick 676 resultat när jag sökte på Linda Heed Bergsland på er webbplats, och ingenstans upplyser ni om att detta INTE ska tas på allvar! Eller som du säger, att det INTE ”är fakta eller vetenskapligt underbyggt”.

Du skriver också ”Vi tror dock att våra lyssnare och de som ringer in har en bild över att råd som bygger på kort i en kortlek inte skall följas till punkt och pricka”

Menar du här att ni TROR detta, och att råd som bygger på en kortlek från någon som påstår att dom kan se in i framtiden, KAN följas, men inte ”till punkt och pricka”?

Dvs, ni bara TROR det, men att det KAN då också vara så att folk tex följer dessa råd till punkt och pricka, eftersom ni INTE säger någonstans att det INTE är ”på allvar”! Och ni bryr er inte om att det KAN vara folk som tror på det – eftersom ni inte upplyser om att det inte är det?

Det hade ju enkelt kunnat undvikas att folk tror att det är ”på riktigt” om ni upplyst folk om att det är just bara hittepå och inget annat!

Du skriver också – ”Det är kanske rätt så harmlöst”. Kanske rätt så, alltså du/ni vet inte heller om det är harmlöst, utan folk kan ta det på allvar..? Vilket också enkelt hade undvikits om ni bara upplyst om att det bara är påhittat och inte sant!

Varför i så många program låta det vara som om det skulle vara ”på riktigt” och inte upplysa om att det inte är det – vilket det ju inte är som du också säger här! Varför inte upplysa om vad det är istället för antyda något annat?

Var går gränsen för vad som ska anses som att folk själv ska ”lista ut” om det är på riktigt eller ej av vad ni påstår i ert program – hur skiljer vi/ni på det, när ni inte upplyser om det?

Och om det nu ska vara bara en stunds radio som inte ska tas på ”för stort allvar” – varför upplyser ni inte om att det ska vara just det och inget annat?

Det kan inte vara i linje med SR regler att låta en bedragare sitta och ljuga i radio + att hon gör reklam för sin bedragarverksamhet!

Jag ser fram emot nästa program med detta påstådda medium där ni nu ifrågasätter hennes påståenden med mera..! Vill ni ha tips på frågor som avslöjar henne så kan jag tipsa er ;-]

Och min egentliga fråga till er från början var – (vilket du inte svarar på här)

Det kan väl inte vara OK enligt reglerna för sändningar i Sveriges Radio om t.ex saklighet, att sprida sådan skrock utan att tala om att det inte är ”på riktigt” utan just bara påhittat?

Det är DET jag undrar!

***

Orkar inte ens räkna hur många frågor/funderingar jag INTE får svar på här. Men svarar på det:

***

Hej igen Kent

Du vägrar att svara på mina frågor – jag förstår inte varför?

Man kan alltså INTE maila er/dig några enkla frågor om er kanal och ett program och få svar på det?

Då undrar jag såklart vart jag vänder mig istället – bör väl bli uppåt i ”hierarkin”, eller? För svar på detta SKA JAG HA, hur du än fegt försöker undvika det!

Och det dyker ju upp nya frågar här nu. Du ”försvarar” ju att ni har en som får sitta och påstå att döda människor snackar med henne på riktigt och att hon kan spå framtiden, utan att ni upplyser att det inte är på riktigt och tydligen tycker det är OK att göra så.

Eftersom detta enligt dig/er med flera var/är OK, varför togs programpunkten då bort nu?

Jag kan inte hitta och se någon förklaring varför detta programinslag sen oktober 2012 (?), nu ska tas bort – vad/vilken är anledningen till det?

Men jag kan läsa ”Den här gången var den sista veckan som Linda var med i programmet – i alla fall för denna gång. Planerar ni att ha Linda med senare igen?

Hälsningar
G Pettersson

***

Tja, då får vi se om han eller någon ”högre” upp kan och vill/vågar upplysa ”oss” om detta?

För nu får det väl ändå vara slut på detta fega jävla agerande och dags att ”man up” för vad man sysslar med!

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på YoutubeGesus på Vimeo

4 reaktioner till “Ännu ett ickesvar!

 1. Kanske har människor olika definitioner på vad ett svar är? En del kanske tycker att det räcker med att skriva ett svar utan att svara?
  Kanske är en skeptisk åkomma att förvänta sig att det ska stå något i det också?

  Kör på bara,förr eller senare kanske du får ett svar som innehåller ett svar också!

  Gilla

 2. Ja, jag tycker att du ska gå uppåt i beslutshierarkin, Gesus. Någon måste ju ta ansvar för att andemedium tillåts härja fritt i vissa public service-finansierade radiokanaler.

  Oavsett om svar erhålles eller ej, ska du dokumentera all mejlkonversation o d. Sedan avslutar du det hela med en anmälan till Granskningsnämnden. Föreslår alltså jag.

  Saken är värd att pröva. Här behövs en form av prejudicerande dom.

  FDETDA: Detta med religiöst färgade tankar som tillåts prägla (program)verksamheten ÄR ett problematiskt och kraftigt minerat område inte bara för public service-radio och dito tv. Utan för hela samhället.

  Om man breddar synfältet till att omfatta inte bara radio och tv, kan man ju lätt se liknande tendenser också i andra delar av samhället.

  Är det exempelvis självklart, att kyrkklockor ska få förpesta ljudmiljön för såväl icke-troende som för icke-kristna? Det finns faktiskt lösningar tillgängliga som tar hänsyn till att inte alla vill höra kyrkklockors klang. Sålunda skulle man kunna tänka sig en app i mobiltelefonen som låter telefonens ägare lyssna till kyrkklockors klang dygnet runt, om hen så vill. Via sina hörlurar, alltså. Inuti kyrkolokalen kan det finnas högtalare som återger ljudet från kyrkklockorna. Utan att samma (o)ljud hörs utomhus.

  Om det som nu är fritt fram för kyrkklockors klang att höras utomhus, för alla (vare sig de vill det eller inte), blir det svårt att förbjuda böneutrop från minareter – för att nu ta ett exempel. Muslimer bör ha samma möjligheter att få lyssna till religiöst färgade ljud utomhus, de också. I religionsfrihetens namn.

  Men ateisterna då? Ja, de måste ”förstås” (?) finna sig i att bli påtvingade både det ena och det andra i religiös ljudväg. Fast religionsfrihet bör väl även kunna betyda – och tolkas som – frihet från religion och religiösa yttringar, vilka påtvingas befolkningen via av samhället sanktionerade kanaler och som inte går att undvika att bli delaktig av ens om man vill det? Eller?

  Jag tror att gudstjänster, morgonandakter etc i public service-radion kan liknas vid ”kusiner” till den sortens program, i vilka andemedium tillåts att fritt framföra sina idéer om en påstådd andevärld på ”andra sidan”. Och det är därför som programledare så aningslöst ger utrymme åt andemedium i lokalradion utan att samtidigt påpeka för lyssnarna att det hela är ett hittepå och ska ses som ett tidsfördriv i syfte att variera programutbudet. Om nu det är fritt fram för programkusin Gudstjänst och programkusin Morgonandakt i public service-radion, varför då inte tillåta också andemedium som talar med de döda i samma public service-radio?

  Kort sagt: Varför ska det mesta som har religiöst innehåll smekas medhårs av public service? Är det så självklart att program med religiöst innehåll över huvud taget ska utgöra en fredad zon? Och ha en alldeles egen gräddfil in i människors hem?

  Det tycker inte jag.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.