Börje Peratt – nya bevisade lögner

Jag säger som Sven tosing – ”va ska de va bra för, va ska de va bra för..?”

Att skriva inlägg, ljuga och anklaga någon för att göra saker som att bl.a bryta mot mänskliga rättigheter, kränka, förfölja, angripa, förtala och såklart näthata med mera. Plus att sen på det hänga ut en helt oskyldig (mp-s) för att vara den som gör det OCH länka till den oskyldige på nätet med mera.

Det är liksom inte ”vem som helst”, eller vilken typ bloggare som helst heller som gör detta – det är ordförande i en förening som kallar sig humanister och påstår bl.a att dom riktiga humanisterna inte är humanistiska nog. Så snacka om att bita i röv, skjuta i fötter, kasta pil i gummibåt och skita i blå skåp med mera, med mera – helt galet..!

Ordförande Peratt – Humanism & Kunskap
Detta gör väl ordförande Börje Peratt också med medlemmarna i Humanism & Kunskaps godkännande eftersom ingen av dom vill uttala sig om/mot det. Särskilt med vice ordförande där Torbjörn Sasserssons, som ju är den som aktivt gett Börje Peratt informationen så att han tror att mp-s skulle vara jag. Jag räknar därför in Torbjörn Sassersson och skriver ”dom” i fortsättningen, eftersom detta görs med hans hjälp och medgivande.

Detta gör dom då också helt utan att ens kontakta och kolla upp med den dom påstår det är, ELLER mig – jag har ju t.o.m informerat och förklarat för dom att det är fel OCH visat det!

Med ETT enkelt mail hade dom kunnat undvika att hänga ut och förtala en helt oskyldig kille – men det skiter dom tydligen fullständigt i, bara dom får smutskasta ”skeptiker”, då kan han tydligen offras! Fast det slår ju helt fel här – för det blir liksom mp-s som får ta påhoppen och lögnerna dom vill kasta på mig…

Börje Peratt lögnare

(Att ha med här, är ju att jag vet inte mycket om mp-s och har bara mailat kort med honom om detta när ”vi” blev uthängda förra gången. Han kan ju vara ”med på detta” av Peratt/Sassersson av någon sjuk anledning – för att t.ex få reda på min identitet..?

Men ganska osannolikt efter vad jag med flera hört efter kontakt med honom om det. Men, man vet aldrig…)


Dom/Börje Peratt hänger ju ut med namn och allt, t.o.m länkar till mp-s webbsidor med mera, jag skriver här, och byter ut namn och ”artistnamn” mot mp-s + i Börjes text nedan.

***

Nytt inlägg på Börje Peratts blogg

”Jag nöjer mig med att granska fenomenet i en fallstudie och bevärdigar inte dessa tölpar min egen tid. Besvarar bara adekvata kommentarer som kommer till min egen blogg.” – Börje Peratt

Nej självklart – varför skulle Börje våga börja (ha, ha) tillåta kommentarer och svara på dom? Kul att Börje använder ”adekvata” om kommentarerna också – vilket såklart han som enväldig självutvald härskare där bestämmer vilka som är. Snacka om hybris :-]

***

Kanske en kort historik om detta för nytillkomna tittare först – Torbjörn Sassersson kom hit för att försöka snacka bort ett inlägg här om honom med när han blev utslängd ur Akademin för det okända och när han ”attackerade” UFO-Sverige tidigare.

Torbjörn efterkonstruerade det senare till att han var på bloggen för att fråga mig/Gesus om jag hade några frågor som han kunde svara på och som han sa ”reda ut missförstånd” (som han tydligen anser finns).

Jag gav ju då Torbjörn Sassersson ett ypperligt tillfälle att göra just detta att svara på frågor och ”reda ut misstag”!

Bara det att då kom woo-woogenen i Torbjörn Sassersson direkt fram och han försvann som en avlöning när han som vanligt INTE kunde svara… Och av en märklig tillfällighet ;-] så publicerar Börje Peratt dagen efter det ett inlägg som han haft liggande och inte riktigt vågat publicera tidigare där Peratt och Sassersson har för sig att jag skulle vara denne mp-s och skriver en massa lögner.

Det brann väl till i skallen på Börje Peratt när jag igen ”vågade” blotta hans knähund Torbjörn Sassersson och deras oärliga agerande här på bloggen. Det visar ju dom ÅTERIGEN med brallorna nere vid anklarna och som bevisade lögnare! – jag förstår att det måste vara besvärligt för dom att inte kunna dölja det…

VARENDA påstående och i stort sett hela inlägget som Börje Peratt skriver är bara LÖGN! ALLT, precis ALLT han påstår om Gesus i inlägget är bara påhittat, förvrängt och rena lögner, INGET ANNAT. Jag kan också visa att det är det – och dom kan såklart inte visa upp något belägg, för det är bara lögner!

***

Dom 21 med flera/mera nygamla lögnerna
(Börje Peratt = fetat och kursiverat)

1 – ”mp-s är den anonyma näthataren ”Gesus Pettersson”. Gesus, en nätidentitet som uppvisar ett beteende som kännetecknas av att under lång tid förfölja och sprida förtal om utsatta enskilda”
– Tja kort. Jag är inte denne mp-s och jag sprider inga ”förtal” och/eller ”näthatar” någon. Och dom jag skriver om, dom är KNAPPAST ensamma och utsatta. Tvärtom DOM utnyttjar ensamma och utsatta!

2 – ”… och som samverkar med antihumanistiska enskilda och grupper.”
– Nej, igen nej. Jag är inte med i någon förening eller så. Jag är en ensam farbror som skriver om sådant jag tycker är tokigt.

3 – ”… eftersom Houdi försåg Gesus med texter från personlig mailväxling som sedan lades ut och häcklades.”
– Nej! Jag fick INTE dessa texter med mera av Houdi – dom fanns/finns här på iFokus för mig och alla andra att läsa!

”Detta spel innebar att alla moraliska regler och övertramp gjordes. Vad som kommit fram är att både John Houdi och mp-s tycks sakna de grundläggande värderingar och den förståelse som krävs för att inse sin egen ondska och skadegörelse. Att försöka påverka dem att sluta har visat sig meningslöst.”
– Inte illa från en som själv lägger ut privata mail och mailar folks arbetsgivare och hänger ut oskyldiga på nätet med en massa sjuka lögner.

Och dessa påstådda ”försök att påverka dem att sluta” – är det Börjes och Sasserssons oärliga lögn- och förtalskampanjer som ska vara det?

4 – ”Att inte då i februari publicera detta avslöjande av personen bakom Gesus var av hänsyn till drabbade som ansåg att risken fanns för att det bara skulle bli värre. Så hölls fallstudien opublicerad fram tills nu. Eftersom det ändå har ”bara blivit värre” finns nu ingen anledning att inte publicera.”
– Hmmm, hänsyn till ”drabbade”. Vilka skulle det vara (inte mp-s jallafall), och ”drabbade” av VAD och HUR blivit ”värre”? Makes NO sense whatsoever!

Rent skitsnack och efterkonstruktioner – dom var inte riktigt säkra på att mp-s skulle vara Gesus (för att han inte är det, och jag talade om det för dom) men nu bryr dom sig tydligen inte om om det är så eller ej. NU SKA det hängas ut personer, rätt eller inte..!

Och vad är grejen med att ”publicera detta avslöjande av personen bakom Gesus”vad är det om inte bara dolda hot typ, ”vi vet var du bor”!

5 – ”Förföljelserna sker inte enbart på nätet utan mp-s tar sig in på sammankomster med smartphone hängande kring halsen för att få till material som sedan kan läggas upp på nätet.”
– Ja, rena påhitt rakt ut i luften och såklart helt fel.

6 – ”Hur detta går till har han beskrivit på sin egen Gesusblogg och sambandet är bekräftat av vittnen.”
– Känns tjatigt men, VISA var jag skriver att jag gjort detta och låt dessa påstådda vittnen uttala sig, enkelt.

7 – ”mp-s – Gesus utsåg 2011 ett känt medium som sitt offer och uppmanad av instruktioner på Humanistbloggen (antihumanistorganisation) började han förfölja detta medium och besöka dennes möten.”
– Ja, INGEN som helst sanning i något av detta… Vilka ”möten” ska jag ha varit på t.ex – vilka instruktioner ”uppmanade” mig?

8 – ”Han hotade att olovligen spela in dem och lägga ut dem på nätet.”
– Tja, har jag gjort det är det ju inga problem att visa upp det!

9 – ”Han har således erkänt sig ha blivit identifierad och gav t o m sitt visitkort, mp-s, med ”förevändningen” att det skulle vara intressant att diskutera saker rörande hans egen dataspelsverksamhet med något medium.”
– ”JAG, erkänt” mig identifierad??? Jag vet ju inte om mp-s gjort detta, men vad har det med MIG att göra då..?

10 – ”Sedan kontaktade han arrangören under namnet Gesus och bad om intervju.”
– Nej, JAG har kontaktat Terry Evans för en intervju!

11 – ”När Gesus då inte längre ville tillstå sin identitet blev det ingen intervju.”
– Nej, nej, NEJ – Kravet för en intervju från Terry var att jag skulle ”avslöja” min identitet. (underligt krav förresten) Det hade jag inga problem med att göra, men när jag talade om för Terry Evans att han, som ju har ”andlig tystnadsplikt”, inte fick ge den till någon annan, t.ex till Peratt och/eller Sassersson. Så blev det tvärnit i den diskussionen om en ev intervju och istället kom det ett ganska sjukt mail från Terry Evans!

Och om JAG nu skulle ha gett ut ett visitkort först, VARFÖR skulle jag då sen inte vilja identifiera mig – dom trasslar in sig i lögnerna hela tiden! Detta går att läsa om här i mailen till Terry om intervjun också. Inget om mp-s!

12 – ”En session den 14 februari 2013 i Falkenberg skulle stormas. Hotet var mycket påtagligt. Andemeningen var att – det är många som ska invadera lokalen.”
– Ja igen, bara en massa lögner och påhitt – annars igen, VISA det!

13 – ””Ni kommer att bli obehagligt överraskade!” skrev han i ett mail till arrangören.”
– Det blir bara löjligt – det är LÖGN, annars VISA! För om dom ”vet” om något sådant skrivits till någon, så måste det ju finnas att se!

14 – ”mp-s vågade sedan inte visa sig men uppmanade ändå i sin Gesusblogg till en olaglig inspelning av eventet”
– Jag har inte ”uppmanat” till någon olaglig inspelning av ”eventet” – samma igen, isåfall VISA var jag gör detta!

F.ö är det INTE olagligt att spela in en storseans!

15 – ”… som sedan lades ut på nätet.”
– Jaha, VAR ligger då denna utlagda inspelning? Den skulle jag vilja se/lyssna på.

16 – ””Tror ni att jag är så dum så jag kommer tillbaka själv” var hans kommentar på sin blogg.”
– Börjar bli tröttsamt, VAR – VISA?

17 – ”Det kom en grupp om kanske 7-10 personer som avvek från alla andra och lämnade i paus.”
– Inget jag vet något om – men det verkar som det ska kopplas till mig på något vis. Hur och varför..?

Det kanske är så enkelt att denna ”grupp” såg vilken galet dålig bluffare Terry Evans är och helt enkelt gick därifrån bara. Det var det en hel del som gjorde på den storseansen jag var på t.ex.

18 – ”I en kommentar på eget inlägg på Humanistbloggen råkade Gesus skriva sina initialer MP något som han sedan försökte förklara bort.”
– Råkade och råkade ;-] Det går att läsa om här – snacka om att vara kåta på att ”outa” mig och svälja betet.

Att jag skulle ”råka” skriva ”mina” initialer PRECIS när jag fått reda på att pellejönsarna trodde att jag var denne mp-s. Genom att Börje Peratt och hans IT-guru till vän Torbjörn som hjälper honom med med hans miljoner bloggar, INTE visste att Börjes inlägg gick ut som RSS och visade allt han tänkte lägga ut..!

Men att jag under två år INTE skrivit under ett enda inlägg någonstans, men gör det då – vilken tillfällighet ;-] Det blev så j-a bra att jag tror knappt det var sant själv…

Börje ”sammanfattar”!
Systematiskt näthat, näthot och uppvigling. (Sammanfattning)
mp-s

– gör olovliga inspelningar från möteslokaler.
– attackerar dem som hyr ut lokaler och vill hindra folk att mötas.
– diskuterar hur antihumanisterna ska forma sig för att attackera enskilda med ”fel” livsåskådning eller trosföreställning.
– förföljer utvalda individer med upprepade kränkningar och falsk ryktesspridning på sin blogg och på forum.
– har i åratal anonymt stalkat utvalda människor.
– använder Facebook för personangrepp och näthat.
– uppviglar andra individer på Humanistbloggen och får dem att där uttrycka olika slags hot som att ”plugga igen mailboxar”.
– förtalat personer som undertecknat en medmänsklig värdegrund.

Kort – Nej, jag hotar ingen, jag uppviglar ingen, jag attackerar inte dom som hyr ut lokaler och inga olovliga inspelningar från möteslokaler. Jag diskuterar knappast med någon om att attackera någon, sjukt ju. Förföljer ingen och sprider inga rykten. Svårt också att skullat ha gjort detta i ”åratal” när jag som Börje ju själv skriver ”började” 2011. Och detta med ”plugga igen mailboxar” – VISA då var och när jag gör detta!

Sen kommer det lite trams om dom mänskliga rättigheterna i vanlig ordning från Börje. Såklart kan han inte låta bli att koppla ihop mig med och ge Humanisterna och VoF en känga också.

19 – ”Gesus har hitintills haft hjälp och varit påhejad av den antihumanistiska rörelsen.”
– Vet inte men, lite folk som skriver i kommentarerna här – DOM är kanske den ”antihumanistiska rörelsen” som hejar på mig?

20 – ”I taktiken ingår att kontakta kommuner och angripa dem som hyr ut sina lokaler. Detta går också under brott mot mänskliga rättigheter.”
– Först jag ”angriper” inte dom som hyr ut lokaler. Jag undrar bara vad deras tankar och åsikter är angående att hyra ut till någon som påstår att döda människor snackar med dom, mot betalning – och om det är show eller på riktigt! INGEN av dom har vågat svara på det f.ö.

Det kan knappast vara något ”brott mot mänskliga rättigheter” – det är bara fånigt att påstå det. Allt om det finns också här på bloggen att läsa.

Och här igen är det rumpbitardags. Dom gnäller på att jag mailar och ställer en normal fråga om något som är intressant för saken – DOM mailar arbetsgivare och hela den biten för att tysta ner folk…

Sen kommer lite i vanlig ordning psykologiska diagnoser ställda av – Börje Peratt!

”mp-s har bakom sin ”Gesus” mask gjort så många övertramp att man kan definiera beteendet som en besatthet att kränka andra. Oavsett det är en psykisk sjukdom eller inte ska det beivras.”
– ”beivras” Jaha hur då och av vem?

Och så lite fler lögner på det…

21 – ”Gesus har vid ett flertal tillfällen ombetts att sansa sig till och med av sina egna följare.”
– Nix, och den fege Börje har inte vågat kontakta mig själv – Svarar inte heller när jag kontaktat honom!

Vet inte om dom t.o.m VILL att jag skriver om dom och som jag gör, så att dom kan ha det till att just förvränga och smutskasta med? Woo-woosen som dom väl riktar sig till är ju inte direkt kända för att kolla upp påståenden – särskilt inte om påståendena gagnar deras hittepå..!

Jag skriver f.ö bara om Börje Peratt och Torbjörn Sassersson när DOM först hittar på t,ex sådana här ohederliga saker – så om dom inte sjukar sig, så har jag inget att skriva om om dom. Ja ni vet, det med att bita sig…

Börje Peratt avslutar med

För att undvika förväxling.
mp-s bor i Helsingborg och ägnar sig åt att göra musik till dataspel när han inte förtalar andra under sin inte längre anonyma Gesusblogg.

Fallstudien Skrevs 1 mars 2013, publicerades 30 maj 2013″

Vad ska detta vara – en brasklapp om det nu ändå inte är mp-s som dom hängt ut och förtalat som är Gesus?

***

Här går det att läsa om en del dessa och andra lögner – hur Börje skrev dom förra gången han/dom hängde ut mp-s som Gesus. Kul för man ser att han/dom anpassat och friserat till vissa av dom nu här.

Det är också länkat i texten ovan till inlägg här som visar hur det verkligen gått till med vissa av lögnerna och förvrängningarna det handlar om.

Jag undrar hur dom ska kunna förklara och/eller försöka bortförklara detta om/när jag säger vem jag är eller det kommer fram!

Och vad ska dom sen göra mot mig som dom inte redan nu gjort mot mig som mp-s här när dom tror han är jag – och vad hjälper det egentligen dom i deras, tja vad är det, kamp mot..?

Igen, som Sven tosing säger – ”va ska de va bra för..?”

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

116 reaktioner till “Börje Peratt – nya bevisade lögner

   1. Måste väl betyda att hela andevärlden är felinformerad.

    Hur har denna andevärld kunnat totalhaverera så totalt?

    Gilla

 1. Tack, Alienna! Har just läst vad Terry Evans har att berätta.

  Intressant läsning.

  Konstigt att Terry inte kunde känna de negativa vibbarna från MP, som ju satt allra längst fram, närmast podiet.

  I andra sammanhang brukar ju parapsykologiska experiments misslyckanden regelmässigt skyllas på att närvarande skeptikers negativa vibbar förgiftade atmosfären, så att den medialt begåvade försökspersonen inte kunde normalprestera och nå upp till normal prestationsstandard.

  BTW: Vem var det som häromdagen visste berätta att MP befinner sig i USA just nu? Jag undrar ty om det stämmer, måste en del av Gesus’ kommentarer postas när det är mitt i natten borta i USA. Tidsskillnaden mot Sverige är sex timmar EST (= amerikansk ostkusttid). Alltså: När klockan är 10.00 här i Sverige, är klockan borta i USA 04.00, dvs råder mycket sen natt eller mycket tidig morgon. Med andra ord: Gesus alias MP måste i så fall vara mer publicerings- och kommenteringskåt än självaste vår golfspelande Herr Jii är. Som ju gärna kommenterar direkt från golfbanan.

  Gilla

 2. Ja vad ska det här vara bra för? Vem gör frivilligt bort sig så här och nu Terry också?!

  Att Gesus skulle vara denna MP framstår som helt osannolikt.. Dessutom så skulle det innebära att Gesus sedan start medvetet lagt ut konsekventa villospår om sin ålder. Han skulle sitta uppe till gryningen för att svara på kommentarer (amerikansk tid) eller iaf ställa klockan tidigt, tidigt för att göra det. Att kolla om MP verkligen befinner sig i USA kan inte vara så svårt?

  Vad ska man säga? Jag undrar verkligen också vad ska det vara bra för? Lägg ägg Peratt och gänget! Ni gör ju bort er mer än vanligt!

  Gilla

 3. Alltså; vi har med sjukligt maniska människor att göra. De drivs av hämndbegär och ser inte att de själva beter sig brottsligt.
  De är inte vana att folk ifrågasätter. De är vana en kör av ja-sägare som aldrig ifrågasätter något. Plötsligt kommer det skeptiker som ifrågasätter och de får panik.

  Hur ska vi stoppa skeptikerna? tänker de.

  Plötsligt är alla medel tillåtna. Ja alla medel UTOM att diskutera sansat och med belägg för det man skriver då.
  När deras argument försvinner (det går fort) står de där utan försvar. Det är då de tar till personangrepp och förtal samt tar alla chanser de kan för att smutskasta skeptiker (se t ex HerrJii på denna och min blogg).

  De blir irrationella och kallar diskussioner på diskussionsforum för ”trakasserier och förföljelser”. De glömmer att hela idén med diskussionsforum är…diskussioner… Men dessa människor KAN inte diskutera ärligt. De är vana att allt de säger sväljer de andra paranormalisterna utan några frågor eller eftertanke.

  Anfall är bästa försvar, anser de. Och i anfallet är allt fult tillåtet. De går på de skeptiker som skriver mest avslöjande och försöker, på de som är anonyma, ta reda på deras identitet så att de kan tystas genom att de hotar med att kontakta arbetsgivare etc.

  Ja, det är sannerligen en smutsig sak att ha med sådana här människor att göra. Och allt detta för att vi har olika åsikter och vi skeptiker ”har mage” att ifrågasätta paranormalister och fråga efter belägg?

  Det är knappast över. Paranormlisterna och konspirationsteoretikerna (ofta samma person) har tyvärr en grupp sinnessjuka incitament bland de sina. Personer som skulle behöva psykisk hjälp, som sitter hemma, arbetslösa, frustrerade eller med enormt mycket tid över. De har tid att skriva. Och skrivandet är det enda de kan göra för att synas, att verka viktig. Dessa människor lever på uppmärksamheten av det de skriver för de har inget annat.

  Det är synd om dem och det går inte debattera då de förvränger allt som skrivs och man måste sänka sig så lågt, så lågt för att kunna komma till deras nivå. Och vilken normal funtad skeptiker vill frivilligt göra det steget ner i kloakerna?

  Gilla

  1. Jag tror i och för sig att det finns en klar överrepresentation bland paranormalister av det slag som du beskriver ovan, men vi måste vara försiktiga med att generalisera. Många som tror på andar eller slagrutor är ju helt vanliga välfungerande människor som kanske bara inte sett hur uselt bevisläget är. Om de läser inlägg som Johns här ovanför så kommer de bara att skaka på huvudet och alienera sig från skeptiker som enligt dem säger skogstokiga analyser. Nu är det ju förvisso inte så många av dessa som aktivt kommenterar, men det kan finnas en hel del passiva läsare.

   Men Börje och ett par till man stött på uppvisar ju onekligen många av de tecken du ger exempel på.

   Alltså, vi kan väl vara tydliga med att det är en mindre grupp inom paranormalisterna som vi syftar på när vi skriver saker som det här? Och att vi faktiskt lätt kan påvisa både vilka vi menar och varför de placerats i lådan med just den etiketten. Börje själv är ju enklaste fallet, hela karln osar ju av hat. Torbjörn Sasserssons debattstil gör honom till en bra kandidat också, och mailet som Gesus fick av Terry Evans kändes inte som om någon helt frisk person skulle ha skrivit.

   Gilla

   1. Det märkligaste av allt är ju att det finns ett extremt enkelt sätt att, för alltid, få slut på den här typen av debatter. För min egen del, och jag tror nog att det gäller för de flesta som hänger på den här typen av bloggar, skulle det räcka med att EN ENDA paranormalist gick ut och sa: Jag kan göra si och så och sen verkligen VISA att h*n kan det. – End of discussion!

    Jag och alla andra skeptiker skulle ju direkt vara tvungna, och jag personligen skulle göra det utan vidare, att säga: ”Ursäkta jag hade fel.” Det måste ju vara det ultimata sättet för paranormalisterna att ”sätta dit” skeptikerna för gott och ändå är det INGEN som gör detta. Undrar varför…..

    Gilla

    1. Nähänä… Oavsett hur många gånger den passningen slås, så är det ALDRIG någon woo som ställer upp och säger: ”Jag kan!”
     Om det det nu vore så att någon har de förmågor som de hävdar så vore det ju som att slå en straffspark när målvakten gått och pissat vid hörnflaggan.

     Och jag vet, svaret blir alltid: ”Skeptikerna skulle ändå bortförklara ett test som ovetenskapligt osv. osv”

     För min egen del så har jag ett par ideér om mycket enkla test som definitivt skulle övertyga mig, men än så läge har ingen vågat ställa upp på det.

     Gilla

    2. Det är ju det som är det fina med Randis miljontest, där är kravet klart redan INNAN testet för när det anses lyckat. Innan man tittar på vilket resultatet blev finns dessutom chansen för bägge parter att säga ifrån om man tycker att något varit fel med själva testet. Det GÅR alltså inte för de som ordnat testerna att klaga på ett lyckat resultat i efterhand, och eftersom det dessutom aldrig gjorts några lyckade test så är det bara ogrundad spekulation från de som inte gillar Randi.

     Märkligt nog så tycker paranormalisterna alltid att testerna varit ok fram tills det att resultatet avslöjas, då hittar de på alla möjliga saker som skulle varit fel. Men när de hade chansen att peka ut dessa saker innan så var inget fel. Skumt va?

     Gilla

   2. Jag måste hålla med HerrJii om en sak: Kommentarsfunktionen i WordPress suger häst……

    Men Anders, som du nämner nedan så är det ju ooooerhört märkligt att det är först när testets utfall visar sig vara skumt nära slumpens som det helt plötsligt blir fel på testets utformning.

    Gilla

 4. Gesus, din lilla hycklare där.
  Du förtalar ju själv och hänger ut andra, Terry Evans och många andra medium och personer med kopplingar till det andliga arbetet.
  Det är alltså fullständigt okej på alla sätt och vis för dig att göra det…men om någon hänger ut och förtalar dig, ja då är det fruktansvärt och dåligt och så himla synd om dig.
  Sånt himla hyckleri så det saknar motstycke.

  Ta och granska dig själv innan du ger dig på andra. My God säger jag bara…sicken hycklare du är….

  Läs detta, och begrunda…

  http://borjeperattexplorer.wordpress.com/2013/05/31/magnus-palsson-souleye-nathataren-gesus-fallbeskrivning/

  Gilla

  1. Du ser inte någon skillnad på att hänga ut VAD någon gör och VEM någon är som önskar vara anonym?

   Gesus spelar på pucken, Börje siktar på spelaren. Det är en enorm skillnad i min värld, jag har aldrig sett Gesus motsäga sig att det han gör blir granskat. Tycker du att han har fel, slarvar med sin research, stjäl cred eller något annat så får du väl lägga fram det i en egen granskning av honom. Det Börje gör är en helt annan sak.

   Dessutom, hur tänker du om det hela om det nu visar sig att Gesus och MP är olika personer? Tycker du att Börje borde åka på böter eller skaka galler då för förtal? Eller är det bara en skitsak? Ingen verkade ju särskilt upprörd i paranormalistlägret när Torbjörn Sassersson och Börje Peratt fick för sig att Gesus var John Houdi? Vad gör att du tror att de har bättre koll den här gången? De har ju ett flertal gånger visat att research inte är deras paradgren direkt…

   Gilla

   1. Alltså; jag skrev detta med tanke på ”journalisten” Börje Peratt och hans svänggäng enbart. Det är en liten, liten klick av paranormalister som beter sig så här människoföraktande och hatiska, det tror jag de flesta inser, speciellt om man läser bloggposten jag kommenterat.

    De allra flesta paranormalsiter är hyggliga, vänliga och snälla människor som tar stort avstånd från sektparanormalisterna hatande.
    Jag har själv flera vänner och bekanta som tillhör den större gruppen paranormalister och det är aldrig något problem.

    Men det är som i allt. En liten klick förstör för den stora gruppen.

    Gilla

   2. Om det nu inte är M-P som är Gesus, så kommer det nog visa sig. Förresten så finns det något nytt på Sveriges agenda som kallas för ”bekämpa näthatet”. Kanske hört talas om det? Har varit med på nyheterna en del och i debattprogram. Det Gesus bedriver är näthat, som är maskerat till” jakten på sanningen”, precis som dom som bedriver näthat anonymt till folk på till exempel Facebook, Instagram och andra forum. Så är det…like it or not. Ska näthatet bekämpas på ett typ av forum som typ Instagram och FB, så ska det bekämpas på alla andra ställen också, hur det än är maskerat att se ut.

    Dom som oftast bedriver näthatet vill göra det anonymt, det är oerhört fegt att gömma sig bakom anonymiteten. Vill man ärligt reda upp saker, ta reda på sanningen och och ställa frågor och uttrycka åsikter, så ska man väl kunna ha stake nog att göra det med sin identitet. Annars löser det ingenting, det skapar istället mer problem och konflikter.

    Stå för det ni säger och tycker och tänker. Var inte fega och göm er bakom anonymiteten.
    Och kämpa mot näthatet.

    Nu fick Gesus själv känna på hur det känns för Terry och dom andra han hängt ut och talat så illa om. Dags att smaka på sin egen medicin.
    Hur smakar det?

    Gilla

    1. Jag kan börja med att upplysa dig om att jag är INTE denna MP-S. Jag trodde inte det var någon som verkligen trodde det som har följt med i cirkusen här. Jag kan förstå om tanterna på Terrys blogg tror det när han skriver det, men dom har BARA Terrys, sin sektledares, uttalande om det.

     Inte ens Peratt och Sassersson tror nog det – MEN nu skiter dom i det, han kan tydligen offras, för nu har dom startat en offensiv och då måste dom använda vad dom har, även om det är fel. Viket allt dom har är f.ö.

     Varför har dom annars inte bara kontaktat MP-S (eller mig) och hört. Det är enkelt att kolla upp också, eftersom jag är i Sverige nu och MP-S i USA, så syns det enkelt på IP-adresserna + hur många andra sätt som helst att se och kolla upp detta på. Men Peratt och Sassersson VILL INTE kolla upp det, antagligen för att då har dom inte ens det att använda.

     Det är samma som förra gången när dom påstod att Houdi var Gesus – vi hade båda skrivit på deras blogg efter varandra och dom kunde lätt se att det inte var samma IP-adress och från olika platser i Sverige. MEN, det sket dom i – det vara bara att förtala och hänga ut ändå. Dom använder också mig och min anonymitet till att kasta skit på Houdi, vilket är sjukt fegt och ohederligt…

     Gilla

    2. Jag kan rekommendera dig att läsa här http://wp.me/pZ3jN-3NW

     Prova nu att verkligen LÄSA där – just den biten om detta nu så populära näthat, en bit ner i inlägget!

     Där har du bl.a en definition av näthat från Torbjörn Sassersson – och som då visar att han/dom just näthatar MIG. Nu vill jag inte använda näthat själv, för det tar bort vad det verkligen är, men, tja läs…

     Gilla

    3. Du gör ju en kullerbytta här när du säger att ”näthatet” ska bekämpas – men sen är det ändå OK när JAG blir ”näthatad”, som du skriver ”Dags att smaka på sin egen medicin”!?

     Med det säger du ju också att DU ANSER att Terry Evans Peratt och Sassersson ”näthatar” mig!

     Kan du inte bara visa var, när och hur JAG ”näthatar” någon och vem?

     Gilla

   3. Angelica: Du får gärna lägga fram belägg och källor för var Gesus skulle ägna sig åt näthat. Jag tror att jag läst allt i hans blog, och han granskar vad personer gör och säger. Det är inte näthat, att ifrågasätta folk som drar in grova pengar på obevisade förmågor är inte heller näthat. Jag väntar med spänning på att du lägger fram några bra exempel på detta näthat. Jag har nämligen sett att det är en klar trend hos många paranormalister att de aldrig verkar kunna göra det (Sassersson är ett bra exempel, herre gud vad många gånger jag frågat efter belägg på vad han tycker att jag skrivit som skulle vara näthat).

    Du missade helt att kommentera om det är någon skillnad på att hänga ut VAD någon gör och att gå på PERSONEN.

    Inte heller Peratt och Sasserssons usla research kommenterade du, var det ok att de hängde ut Houdi som Gesus? Eller är det smällar man får ta om man är skeptiker?

    Jag skriver helt under på att näthat ska bekämpas, men jag tycker inte heller att man ska dra på en offerkofta som förminskar det som VERKLIGEN är näthat. Paranormalister har varit snabba med att försöka kapa det ordet så fort någon frågar efter belägg för det de påstår sig kunna göra. Det är faktiskt inte näthat.

    Kan du verkligen inte se några andra skäl till att man vill vara anonym när man har med Peratt och Sassersson att göra? På allvar? Har du sett vilka metoder de använder när de får loss identiteten på någon?

    Gilla

   4. Angelica: Jag är för övrigt inte anonym, jag har hela mitt namn här. På vilket sätt påverkar det mina argument? Jag vet att det fått till följd att mina kollegor och chefer blivit kontaktade av både Sassersson och Peratt, för något de inte ens kan lägga fram några belägg för. Är det bra tycker du?

    Och du struntade också i att bemöta att jag skrev att Gesus aldrig motsagt sig någon granskning, sätt igång att granska honom och vad han GÖR, men inte att bli förföljd som person. Vilket ju är Peratts specialitet.

    Gilla

  2. Tja – jag förtalar ingen, annars visa var, hur och när någon gång och kom inte bara med en massa påståenden..!

   Och om det skulle vara, eller kan kallas förtal att kalla Börje Peratt och Torbjörn Sassersson för pajasar, pellejönsar och tokstollar – tja ärligt, är dom inte det? Då kan det inte vara förtal, eller hur..?

   Det kan knappats vara förtal att visa upp hur Terry Evans gör när han bluffar och påstår att döda människor snackar med honom – vilket han påstår OCH tar bra betalt för!

   Och om du sen någon gång verkligen LÄSER här, tex det inlägg som du kommentarer på här, så ser du att ALLT som Börje Peratt påstår i det inlägget du länkar till om Gesus är lögner och påhitt – jag kan visa det, och han kan INTE visa ett enda belägg för vad han påstår, för det är bara lögner. Där är över 20 lögner bara där – han/dom kan inte visa belägg för en enda av dom. JAG har inte ett enda påstående som jag INTE kan visa upp belägg för! Är DET inget som får det att jallafall plinga till lite lite i skallen..?

   Det kvittar hur mycket fakta med mera det finns, ”ni” läser och tolkar det precis som ni vill ändå. Alltså helt tokigt, det är sorgligt…

   Gilla

  3. Jag tycker inte synd om mig själv. Jag bara visar upp hur ohederligt och fult dom agerar med bl.a sina bevisbara lögner bl.a!

   Jag har inga problem med att dom hoppar på mig och allt vad dom hittar på.

   Kan man få ett bättre bevis på att man är rätt på det, när dom bara kan och måste ljuga och hittapå för att smutskasta mig istället för att kunna diskutera sakfrågor eller visa belägg för sina påståenden.

   Tänk så enkelt Terry Evans och alla andra påstådda medium kunde få mig att sluta skriva om dom och tex att dom är bedragare – bara bjud in mig eller våga ta debatten och visa att dom INTE är det! VARFÖR gör INGEN det?

   Gilla

 5. Skriver bara precis vad jag tycker. Har följt denna blogg länge nu, och läst, och kommenterat, många inlägg, och i mina ögon är det en typ av näthat Gesus bedriver.
  Det sättet han uttrycker sig på är hånfullt, sarkastiskt och många gånger väldigt elakt.
  Hans jakt på ”sanningen” skulle bli mycket mer effektivare för honom om han tog till en annan taktik.

  Om han verkligen engagerade sig på ett genuint, vänligt, trevlig och artigt sätt, så skulle dom han söker svar hos bli mer vänligt inställda och villiga att i sin tur engagera sig och ge svar.

  Det finns nåt som heter Karma, ”What goes around comes around”, det man sänder ut till andra får man själv tillbaka. Sänder man ut negativitet och behandlar andra med negativitet, är det precis det man får tillbaka.
  Vad tror du själv skulle ge Gesus bäst svar?
  Att han behandlar dom han söker svar hos med vänlighet, respekt och omtanke…eller hånar, har en aggressiv och otrevlig ton, och bedriver en slags hets med nästan manisk intensitet för att smutskasta? Vilket sätt tro du han får bäst respons på?
  Som vi alla får bäst respons på, när det gäller allt i livet?

  Det man sänder ut till andra, får man själv tillbaka.

  Gilla

  1. Så sant så sant. Gesus slår vilt och brett. Han utgår från sin tro, en tro på att vi vet bara det vi kan bevisa. Ett kanske för enkelt sä.tt att tänka. Att Gesus använder ett hånfullt och raljerande sätt är kanske inte det smartaste sättet att närma sig det paranormala. Fanatism och näthat är ord Gesus förknippas med. På det sättet så har Gesus blivit en tillgång för ”det okända”.

   Gilla

  2. Du får givetvis tycka vad du vill, men det blir inte till sanning för det. Om jag skulle tycka att ditt inlägg var näthat så betyder det inget annat än att jag tycker det, självklart skulle det inte på något magiskt sätt förvandlas till näthat för det. Precis samma sak gäller för Gesus, skall man driva åsikten att han ägnar sig åt näthat så får man nog allt dra fram konkreta exempel och argumentera för det.

   Jag håller med om att Gesus håller en raljerande ton, ibland lite för mycket enligt min personliga smak, men det gör inte hans inlägg till näthat.

   Huruvida det finns något som heter karma eller inte återstår väl att se. Jag tycker mig nog ha sett att ”what goes around comes around” verkar funka endast fläckvis.

   Jag vet inte hur Gesus skulle bete sig för att få bäst genomslag, det finns för- och nackdelar med olika slags approach. Det har dock ingen bäring på huruvida han näthatar, vilket jag med emfas vii hävda att han inte gör.

   Hur ser ni på Peratt & Sassersson, som regelmässigt ger sig på individer istället för individernas handlingar? Tycker ni helt ärligt inte att det är 3 snäpp värre?

   Gilla

  3. Angelica – ”Hans jakt på ”sanningen” skulle bli mycket mer effektivare för honom om han tog till en annan taktik.”

   ”Om han verkligen engagerade sig på ett genuint, vänligt, trevlig och artigt sätt, så skulle dom han söker svar hos bli mer vänligt inställda och villiga att i sin tur engagera sig och ge svar.”

   Nej så är det INTE – jag har provat det från början, sket sig helt! Läs här tex – http://wp.me/pZ3jN-Ra

   Det kvittar HUR man bemöter och skriver om detta – man blir bara påhoppad och smutskastad i vilket fall! För INGEN kan svara på eller visa upp att det INTE är bara bluff och bedrägeri, det enda ”dom/ni” kan är att hoppa på och flytta fokus från sakfrågan med mera – så enkelt är det!

   Igen, annars varför inte bara visa upp att det inte är bluff och hittepå. Så slipper ”ni/dom” att ”skeptiker” ifrågasätter med mera – alla (”era”) problem lösta.

   Eller du menar att INGEN av alla dessa miljoner påstådda medium med flera KAN visa att skulle vara på riktigt?

   Gilla

 6. Tycker det är tragiskt när ”medium” och andra personer som använder döda, spöken mm mm för att tjäna pengar. Om jag nu skulle ha förmågan att prata med döda, hitta försvunna personer så skulle jag vara jävligt ödmjuk inför detta och absolut INTE försöka att tjäna pengar på detta.

  Tycker att personer som tex Terry Evans faktiskt får acceptera att bli granskad.

  Gilla

  1. Då vill jag fråga det här. Om ni dom som jobbar som medium ska finnas där jämt och hjälpa alla, hjälpa privatpersoner, hjälpa poliser, hjälpa mänskligheten, alltid, alla människor som drar och sliter i en, och offra hela sitt privata liv, sin fritid, sin familj, sig själva…ska dom då göra det gratis?

   Om dom ska hjälpa alla som vill ha hjälp, privatpersoner som myndigheter, samtidigt som dom jämt ska vara tillgängliga för diverse ”tester” och vetenskapliga experiment när det gäller deras förmåga…då är det inte möjligt för dom att ha ett vanligt jobb att tjäna pengar på. Ska dom inte ha rätt att få in några pengar att leva på, att överleva på, precis som vi andra? Ska dom alltid göra det dom gör gratis, till alla? Och hur ska dom isåfall kunna ha någon som helst inkomst? Dom måste väl kunna ha pengar att försörja sig med, att leva på?
   Eller ska dom alla bosätta sig i kloster och avsäga sig rätten till allt…bara för att en del människor tycker det är ”bedrägeri” att ta betalt för det dom gör?

   Om nu alla begär det dom begär av medier, d.v.s att dom ska kunna hjälpa alla, hjälpa fan ”hela mänskligheten”…och gratis till råga på allt…hur ska dom då kunna leva och försörja sig själv, eller sin familj?

   Det fattar väl vem som helst att dom måste ta betalt när dom arbetar som medium! Det är ju deras jobb, precis som vilken av oss andra som helst som har ett jobb, utför ett visst arbete och har rätt att få betalt för det för att vi ska kunna försörja oss?

   *facepalm*

   Gilla

   1. Vad sägs om att de får jobba och ta precis hur mycket betalt som helst EFTER att de visat att de har en genuin förmåga? Jag skulle inte vilja bli opererad av en hjärnkirurg som jag inte visste kunde leverera det hen sagt sig kunna leverera, men just i den mediala branschen verkar alla HELT ointresserade av sådan granskning. Undrar varför…

    Gilla

 7. Gesus, om du vill tycka att jag näthatar dig genom att säga att ”du nu får smaka på din egen medicin”, så får du gärna tycka det. Jag kan ju i min tur anse att du näthatat och kränkt mig genom att kalla mig för en ”woo-woo”, ett av dina berömda uttryck, som du gjorde i något inlägg mellan oss.

  Du kallar ju alla som antingen är medium eller tror på medium för en woo-woo. Du tycker inte att det är nedlåtande och hånfullt? Eller kanske till och med kränkande för några?
  Nej, för det du skriver och säger är ”sanningen, hela sanningen och inget annat än sanningen, so help me God”. Inte sant? Eller Nej förlåt mig så mycket, ”Gud finns ju inte”. Vad ska man då svära på? Hmmm…en tankenöt.

  Sen om du nu inte är denna M-P…bevisa det då. Du tycker ju att alla medim sak bevisa, vad DU anser är bevisning, det dom ”påstår” att dom kan, och kan dom inte det så är det nåt jäkligt skumt med dom. Det är din åsikt.
  ”Ska det vara så svårt att bevisa det dom kan för alla, för hela världen, om dom nu kan det dom säger att dom kan”. Är inte det du brukar säga?

  Då kan det ju vändas tillbaka på dig. Bevisa nu att du inte är han M-P som många verkar tro, och kan du inte eller vill inte…så måste det vara något som är jääääkligt skumt med det. Då är du antagligen M-P.

  Just sayin´….

  Gilla

  1. Nej, nej, NEJ – hur kan du tolka det så fel ALLTID?

   Jag skriver INTE att du näthatar mig! Jag skriver också att jag anser mig INTE näthatad själv. För jag tycker det är att ta bort innebörden av det för dom som verkligen blir det.

   MEN, om du läser Sasserssons defifnition av näthat och sen läser vad Terry Evans, Peratt och Sassersson gör mot MIG – så är det enligt Sasserssons egen definition isåfall att DOM ”näthatar” MIG!

   Sen skriver jag att genom att DU anser att JAG näthatar, och sen säger att ”jag får smaka på egen medicin” – så säger du med det då att DU TYCKER att JAG blir näthatad!

   Gilla

   1. Nej, det jag ansåg med et uttalandet, var att nu blev du uthängd och kritiserad, vare sig du är M-P eller ej (kan du bevisa det för övrigt?) precis som du har hängt ut och kritiserat bland andra Terry Evans. Och hur kändes det? Det var den ”medicinen” jag syftade på.
    Och om du nu upplever att du blir näthatad av denna Börje Peratt, och av självaste Terry till och med, så är det så att ”what goes around comes around.”

    Ingen förtjänar att bli näthatad, inte du heller, men fortfarande är det så att what goes around comes around….like it or not.

    Och kan du bevisa att du inte är M-P? Vill du ens det? jag kan slå vad om att du inte anser att du ska behöva bevisa för alla att du inte är han. Medans samtidigt anser du och kräver du att alla medium måste bevisa enligt ditt tycke att dom kan det dom kan och att dom inte skulle vara en ”bluff”.
    Du anser att om dom nu skulle kunna ”bevisa på riktigt” att deras förmågor är äkta, varför gör dom inte det då så slipper dom att bli ifrågasatta och kritiserade. Ska det vara så svårt, anser du.

    Bevisa då själv att du inte är han M-P en gång för alla, så kommer du slippa kritiken som då egentligen ska gå till honom.
    men det vill du inte, har jag rätt? Du anser att du inte behöver göra det.

    Och det jag tog upp med att medium också måste försörja sig? Vad anser du om det? Ska alla medium göra det dom gör gratis, för alla, alltid? Dom har inte rätt att ha en inkomst som alla vi andra på det vi gör eller?

    Gilla

    1. Det är märkligt – jag SKRIVER FLERA GÅNGER att jag INTE anser mig vara näthatad osv!

     MEN – DU vägrar läsa in det och tolkar det och en massa annat helt åt h-e hela tiden!

     Kan du ge mig en enda anledning till varför jag eller någon annan här ska lägga tid på att bemöta dig – när dig inte läser vad vi skriver?

     Du kör också på i vanlig woo-woostil och svarar/bemöter INTE frågor du får på dina inlägg – och sen klagar du på att bli kallad woo-woo!

     Gilla

    2. Tja, en bilmekaniker tex måste också försörja sig – men han som väl alla andra yrkesgrupper (utom påstådda medium) får väl visa att dom kan vad dom påstår sig kunna innan dom tar betalt..!

     VARFÖR är det så svårt för alla dessa påstådda medium att visa att dom kan vad dom påstår sig kunna? Inte EN ENDA kan alltså det!

     Och DU anser alltså att jag INTE har rätt att vara anonym!

     Gilla

   2. Angeliga: Alltså, ska vi ta det där med bevisbördan? Den som påstår något har också bevisbördan.

    Medier påstår att de kan tala med andar och få svar, PLING! så landar det en bevisbörda i deras knä. Börje Peratt påstår att Gesus är MP. PLING! så landar det en bevisbörda i hans knä.

    Dessutom skall man väl påpeka att det är svårt att bevisa FRÅNVARON av något.

    Ganska enkelt, eller hur? Är det någon punkt ovan som du inte håller med om så får du hojta. Själv tycker jag det är en enkelt princip.

    Och som sagts innan, ingen har väl sagt att det är fel att granska det Gesus gör, allra minst han själv. Det är bara att granska på, skapa gärna 10 bloggar om hans arbete, men HÅLL DIG SAKLIG. Det är skillnad på att ifrågasätta det någon gör än att hänga ut personen bakom.

    Och angående att medier ska få ta betalt, varför inte ha en paranormlistlicens som man får om man i kontrollerade tester faktiskt kan visa att man har den förmåga man säger att man har. Det vore ju kalasbra för konsumenten. Problemet med det är ju att ingen någonsin kunnat visa upp en fungerande förmåga i just kontrollerade tester, vad tror du att det beror på?

    Gilla

   3. Jag ser att jag råkade stava Angelicas namn fel i min förra kommentar, och jag ber om ursäkt för det. Det var verkligen inte min avsikt, och jag vill vara tydlig med det eftersom jag tycker det är barnsligt att göra så.

    Gilla

  2. Jag är inte mycket för ”skyldig tills motsatsen bevisats” – och HUR ska jag bevisa att jag INTE är denna MP-S?

   Det innebär också isåfall att jag INTE FÅR vara anonym längre – tycker du inte jag har rätt att få vara anonym?

   Är det inte enklare att dom som påstår det, visar att det dom påstår är så – precis som det är i verkliga livet annars…

   Gilla

 8. Suck… *facepalm*

  Detta är tydligen en ”ord mot ord-grej”. Ingen kan bevisa någonting om någonting….så varför hålla på med allt detta egentligen.
  Varför inte bara acceptera och leva efter att alla är olika, tror olika, VÄLJER att tro olika, och ingen är bättre eller sämre än någon annan för det.
  Vissa väljer att verka som medium världen över….låt dom få göra det och ha det som sitt yrke om dom vill det. Dom flesta som väljer själva att besöka eller lyssna på ett medium….väljer av egen vilja…dom tycker att dom fått ut något av det och att det känns bra för dom. Låt dom få tycka och känna det då.
  vilka är du, jag eller nån annan att säga det till dom?
  är det någon som inte tycker att dom fick ut nåt av det, ja då har dom den åsikten och så besöker dom inte ett medium igen och går vidare med sina liv.
  Så enkelt är det faktiskt.

  Jag är till exempel absolutist, jag röker inte, dricker inte, har aldrig gjort. Men jag går inte omkring och är på folk som väljer att röka eller dricka för det, alla får göra det om dom vill, det är deras val och jag lägger mig inte i det.
  Jag predikar inte nykterhet för alla, anser att alla borde resonera som jag i den frågan, och är lite smått hånfull mot dom som inte är det.
  Jag accepterar att alla är olika, att dom som vill dricka alkohol gör det, dom som röker eller snusar gör det….o.s.v.

  Om någon människa, vem det än är, väljer att lägga sina egna pengar som dom själva bestämmer över på att besöka eller lyssna på ett medium…låt dom för guds skull göra det då. Det är deras eget val och inte nåt för hela befolkningen att lägga sig i och försöka utreda. Om dom väljer att tro på det mediet dom besökt, låt dom få göra det då utan att också där det ska utredas och hela befolkningen ska lägga sig i.

  Varje människa bestämmer väl över sig själv, vad man väljer att göra, säga, tänka, känna och tro på. Inte jag, inte du Gesus, eller nån annan har rätt att försöka ”banka in sanningen så som vi tycker att den är” i andra människor.

  Jag anser, vad du än säger Gesus, och vad än nån annan säger, att du är lite fel ute i din taktik att försöka ”få fram sanningen”, och att du börjar bränna dina broar ordentligt. Jag anser också att du skulle behöva ”chilla ner lite”, ta semester från din ”intensiva och hetsiga jakt på sanningen från medier”. Koppla av, ta livet som det kommer, acceptera att medier också har en plats i vårt samhälle, vår värld och att det är upp till var och en om man vill tro på det medium säger…det är inte upp till varken dig eller mig eller nån annan.

  Om jag säger att jag tro på vad något medium sagt till mig, eller vad flera medium sagt till mig…är det då upp till dig i dina inlägga att ”tala mig till rätta” och alla andra som tror på medier.
  Om någon annan än jag, eller många andra än jag, skulle berätta om att man tror på det ett medium sagt till dom, är det då också upp till dig att ”för guds skull försöka på dom att se den rätta sanningen att alla medier är bluff”.
  Skulle inte tro det.

  Låt alla få tro på medier om dom vill det, låt medierna vara och låt dom få leva sina liv och utöva sitt yrke ifred. Dom kommer själva att få träffa på klienter som både tror på det dom gör och inte tro på dom. men det är upp till var och en av dom personerna.

  Din häxjakt börjar bli tjatig och tradig och ganska ”old news”. Lägg ner och chilla i livet som det är och som det kommer bara.
  Jag tror att det finns mycket annat för dig att göra än att bedriva denna häxjakt…för du är faktiskt en jäkligt intelligent och smart person. Använd det till något annat istället, något som kan skänka glädje och omtanke till andra människor, och ge dig själv lite mer ro inombords.
  Det måste vara väldigt arbetsamt och ansträngande att ständigt och konstant bedriva denna ”hetsiga jakten på sanningen” på ett vad jag skulle kalla det nästan besatt sätt, och det måste ta mycket av din energi. Lägg det på nåt annat istället, där du kan använda dina talanger som skribent. Och det är ärligt menat, som en komplimang, inte som sarkasm.

  Peace out!

  Angelica

  Gilla

  1. JO! Det GÅR att bevisa att döda människor snackar med en – OM dom verkligen gör det!

   Sen är du tillbaka och tjatar gamla grejer som du VÄGRAR lyssna på eller läsa in fast jag talar om för dig att det INTE är så! Som att folk inte ska få tro vad dom vill – skitsnack!

   Grejer som du fått för dig fel och/eller tolkar helt åt h-e bara för att du vill det. Jag har upplyst dig om det flera flera gånger men du VÄGRAR ta in det!

   Svara/bemöt frågorna du fått här istället… Men det klarar du tydligen inte – precis som vanligt, precis som HerrJii!

   Gilla

  2. Varför skulle det inte gå att bevisa något menar du? Det enda skälet jag kan tänka mig är om det inte finns folk med genuina paranormala förmågor, då kommer de givetvis att misslyckas. Faktiskt precis så som alla gjort så här långt som tagit Randis miljontest. Tänk efter nu, INGENSTANS NÅGON GÅNG har EN ENDA paranormalist lyckats visa upp EN ENDA förmåga under kontrollerade former. Ringer det inga varningsklockor hos er när ni hör det? Däremot har ett flertal personer som utgett sig för att ha paranormala förmågor blivit påkomna med fusk. Ringer det ingen klocka där heller?

   Det här handlar inte om ord mot ord som du inleder med, det handlar om en TOTAL brist på evidens för det medierna påstår. Zilch, void, null, tomma mängden, intet, noll. Inga belägg finns för att paranormala saker finns. Du får givetvis tro på det i alla fall, ingen har försökt förbjuda någon att tro på vadhelst de känner att de vill tro på.

   Vad gäller det gamla argumentet om att det skulle vara harmlöst och att folk får lägga pengar på vad de vill så har jag en enkel motfråga, ska vi strunta i Nigeriabrev och att upplysa om bedrägeriförsök på nätet också? Folk är ju vuxna och får lägga pengar på vad de vill? Om inte, vad är skillnaden? Den mediala verksamheten har ju bevisligen inte varit så sund alla gånger, det färskaste exemplet torde vara Sylvia Browne som med sin läsning att en mammas dotter var död knäckte henne, och hon fick aldrig veta att dottern faktiskt levde innan hon själv dog. Det är knappast första gången det händer heller.

   Varför är ni så motvilliga till att licensiera medier och kräva att de kan bevisa att deras krafter är genuina innan de får verka? Varför? Det är som om ni innerst inne fattar att allt är på låtsas men inte vill ta bort skygglapparna. Jag kan helt ärligt inte se någon annan förklaring, det vore ju kalasbra ur konsumentsynpunkt? Och kul att du hänvisar till alkohol och tobak, bägge de produkterna är ju omgärdade av både regelverk som begränsar hur de får spridas och informationstexter om att det är farligt.

   Gilla

 9. Erkänner att det är lite väl ”konspiratoriskt” men finns det inte en liten chans att hela grejen med att ”outa” MP handlar om få fram The G’s riktiga identitet?

  Jag menar, enda sättet för G personligen att bevisa att han inte är MP är ju att visa sin riktiga identitet.

  I don’t know…..

  Gilla

  1. Jag tycker så här , jag kan förstå eller egentligen inte, men alla s k woowoos verkar tycka vi skeptiker är så tjatiga eftersom vi kräver bevis på att andevärlden existerar , men är det så konstigt egentligen ? Det låter ju för bra för att vara sant att få prata med sina döda släktingar , är det då så konstigt att man vill ha ngn form av bevis på det ? Mer än första bokstaven i andra eller tredjenamnet , och inte ens det är säkert att det stämmer …Jag tycker inte att det är för mycket begärt med lite mera kött på benen ….Eller är det bara jag ? som Ulf Brunnberg skulle ha sagt ….Fokusera på DET istället för att försöka få fram vem Gesus är , för det borde ju vara det MINST intressanta i sakfrågan .

   Gilla

  2. Ja som jag skrev någonstans – jag tror inte ens Peratt och Sassersson tror att det är så. Men kanske använder det som du säger, för att få fram det..?

   Det är sjukt att dom som är så kåta på att få tag i minidentitet. (varför?) Dom, är ju dom som har bäst möjligheter i världen att ta reda på den – Terrys som kan se in i framtiden, har ett helt andeteam som jobbar för honom eller kan fråga någon död som känner mig ju. Sassersson, en enkelt astralresa hit. Jag har tom bjudit hit honom och gett honom hjälp för att hittat hit – men nej! T.o.m Peratt säger ju sig ha övernaturliga förmågor och kan se saker som ska hända i framtiden.

   Jag menar dom tre, som är kåtast på att få reda på den, och det är väl bara dom som bryr sig om det också, dom tre med alla sina påstådda förmågor, DOM kan inte ta reda på den..!

   Det visar ju också att ingen av dom har någon av sina påstådda förmågor!

   Gilla

   1. Nej , för då hade dom tagit reda på vem du är …M a o så gör dom ju bara bort sig ännu mera genom att med alla medel försöka få fram din identitet då det borde vara självklart med deras förmågor , ja menar med ett helt andeteam (!) då kan väl ingenting vara omöjlig , som Gunde skulle ha sagt …Eller då får Terry göra några förändringar i sin laguppställning , dom leverar ju inte ….Bänka andarna in med nya fräscha andar , som kan ge mera info än den klassiska ”Papa” …..

    Gilla

 10. Normalt ligger bevisbördan hos den som gör ett positivt påstående.

  Med positivt påstående avses i sådana här sammanhang att man hävdar, att någonting eller någon existerar/finns. Typ att telepati finns, att en andevärld med avlidnas själar finns, att änglar finns, demoner finns, Gud finns etc.

  Negativa påståenden – dvs att något eller någon INTE EXISTERAR – är svårare, merendels (snudd på) omöjligt, att bevisa (bortom allt rimligt tvivel – som det heter i juridiska sammanhang).

  Enligt det vetenskapliga tankeparadigmet är det ALLTID den som hävdar/påstår att någonting finns/fungerar som har bevisbördan.

  Men woowoos anser sig uppenbarligen/tydligen stå utanför de vetenskapliga beviskraven och detta vetenskapliga synsätt. I stället förfäktar de (allra flesta woowoos) åsikten, att objektiva sanningar/fakta inte ens existerar.

  Så här skriver exempelvis Jane Lyzell därom (se: http://www.ramsbergsgarden.se/konsumentradgivning.html ):

  ”Tänk på att det endast är författarens sanning – och inte den ultimata sanningen för att det skulle vara så! Detta är endast det mediumets eller den författarens upplevelser präntade i en bok. Låt ditt eget hjärta känna in vad som harmoniserar med dig själv och vilket du känner känns rätt. Alla har vi vår egen unika sanning inom oss och det är det man bör sträva efter att utveckla – det som är du! Alltså inte bli minikopior av någon annan eller något annat!”

  Läs gärna igenom det citatet mer än en gång. Fundera över vad Jane Lyzell säger. Öppnar hon månne för objektiva sanningar eller hävdar hon att sanningarna – åtminstone i woowoo-världen – är att betrakta som enbart subjektiva?

  Kan inte Herr Jii, Angelica Börgesson, Torbjörn Sassersson med flera klargöra var de står i denna fråga? Håller de med Jane Lyzell eller har de någon annan åsikt därvidlag?

  Vad gäller för Gesus att bevisa, att han INTE är identisk med Magnus Pålsson a.k.a. Souleye, så borde det nog kunna gå.

  MP befinner sig just nu i USA. På twitter – se: https://twitter.com/MPSouleye – skrev han den 4 juni så här: Av Magnus Pålsson ‏@MPSouleye juni 4: Apogaea tomorrow! Woohoo, regional burn, coming up! Time to cut loose for a while! :D #apogaea #burningman.

  Om Apogaea kan man läsa mer här: http://en.wikipedia.org/wiki/Apogaea .

  Det framgår av den Wikipediaartikeln att Apogaea är en årlig konst- och musikfestival. Jag citerar ur artikeln:

  Apogaea is an annual collaborative outdoor arts and music festival held as a Colorado regional counterpart for the Burning Man event. Typically held in late spring (scheduled for June 5-9, 2013) in the mountains of Colorado, Apogaea (”Apo”), establishes a temporary autonomous zone where radical self-expression, inclusiveness, and self-reliance are the hallmarks of its participants.

  Följer man MP:s twitterflöde, ser man att MP twittrar betydligt mer sällan än han medverkar här på GesusBloggen (förutsatt, alltså, att MP är identisk med Gesus, ty här på GesusBloggen kallar han sig enbart för Gesus). Är inte det konstigt, om man som MP är på någon sorts kombinerad studie- och nöjesresa borta i USA?

  Dessutom måste MP/Gesus med tanke på den sex timmar stora tidsskillnaden mellan USA och Sverige ha väldigt sena nattvanor ”over there”. Ofta skriver Gesus sina inlägg här i GesusBloggen vid tidpunkter som motsvarar kl 03.00-06.00 amerikansk tid.

  Man kan tänka sig olika förklaringar till detta, till exempel:

  1) Att MP skulle befinna sig i USA är blott ett sätt för MP/Gesus att lägga ut ett villospår. Att utså tvivel om att MP = Gesus.

  Eller:

  2) MP befinner sig faktiskt i USA, å yrkets vägnar samt för att möta kolleger, vänner och likasinnande som jobbar inom samma bransch som han.

  Om detta twittrar han som sagt ca varannan dag eller så. Men av någon anledning kan MP/Gesus uppenbarligen ändå inte släppa kontakten med GesusBloggen utan skriver betydligt oftare på den, Till och med nu när Apogaeafestivalen pågår som allra mest/bäst. Han är måhända fysiskt närvarande på festivalen, men mentalt finns hans tankefokus på GesusBloggen.

  I princip skriver MP/Gesus sina kommentarer/inlägg på GesusBloggen när som helst under dygnet. Både hos Pheme och här på GesusBloggen har MP/Gesus publicerat en rad kommentarer/inlägg som tidsstämplats vid klockslag som motsvarar mycket sen natt eller extremt tidig morgon borta i USA.

  Den som är konspiratoriskt lagd kan förstås tänka sig, att MP/Gesus passar på att läsa och skriva kommentarer – eller rent av publicera NYA långa bloggartiklar – medan han är uppe mitt i nätterna i USA för att slå en drill. Eller att han avsiktligt sätter väckarklockan på ringning mitt i natten för att masa sig upp och skriva en kommentar eller två här på GesusBloggen – allt för att lägga ut villospår och lura folk.

  Men handen på hjärtat: Hur sannolikt är detta?

  Är det inte mer sannolikt att MP och Gesus faktiskt är två helt olika personer? Hur ser ni woowoos på den saken? Kan ni inte svara konkret på den frågan?

  Följer man MP:s twitterflöde och om man dessutom läser vad Apogaeafestivalen är för något, erhåller man tydliga indikationer på att MP rimligen måste vara intresserad av sådant som hör till woowoo- och/eller New Age-branschen. Läs hela Wikipediaartikeln om Apogaeafestivalen.

  Sett mot den bakgrunden är det inte konstigt, att MP besökte Terry Evans’ seans i Helsingborg och bland annat lämnade över sitt visitkort (med, får man förmoda, namn, adress och telefonnummer) till Terry.

  Och apropå det. OM nu Terry Evans fick tillgång till MP:s kontaktuppgifter (i form av MP:s visitkort), vilket Terry själv beskriver i sin blogg, VARFÖR inte kontakta MP och be honom bekräfta eller dementera kopplingen till Gesus, innan man i Terrylägret går ut med den sortens insinuationer/påståenden?

  Eftersom Terry inte berättar om att något sådant kontaktförsök har gjorts, ligger det nära till hands att dra slutsatsen, att så faktiskt inte har skett.

  Vilket i så fall inte är ägnat att förvåna. Ty i woowoo-världen och i woowoo-sammanhang beter man sig inte som man gör inom den vetenskapliga forskarvärlden. Man bryr sig inte om att evidensbasera sina slutsatser.

  Det räcker med att den dragna slutsatsen KÄNNS rätt. Den behöver alltså inte vara rätt/korrekt. Ty allt är ju ändå bara subjektiva sanningar (se Jane Lyzell-citatet i detta inläggs övre hälft).

  Gilla

  1. Läser man på Terrys blogg – där han nu också outar Gesus som MP-S!

   Så har dessa tre kloka herrar med flera kommit fram till att MP-S skulle vara jag/Gesus genom att: jag skriver om mitt besök på seansen att jag satt framför Terry (vilket ALLA i hela lokalen fö gjorde) och att jag skrattade där.

   Detta och att då tydligen (det vet jag inget om) att MP-S satt framför Terry och skrattade på seansen – DET är deras ”evidens” för att MP-S skulle vara jag.

   Är det sen för mycket att begära att dom frågat mig och/eller MP-S om det var så?

   Jag har ju även ganska klart talat om för dom, redan i februari i år, att det INTE är så. Och som sagt, det är ganska lätt att kolla om det kunde vara så – men det skiter dom i, bara dom kan hoppa på och förtala tydligen.

   Gilla

 11. @Angelica Börgesson: Du tycks mena att man ska låta folk få vara i fred och kunna få tro på vad de vill.

  Inser du de fulla konsekvenserna av ditt förslag?

  Kolla in exempelvis denna artikel: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=5555425 .

  Där kan du läsa om ett par vuxna från Kongo som ansåg att deras dotter (?) var en häxa och besatt av demoner.

  För att låta flickan bli av med demonerna gav de henne elstötar och tvingade henne att dricka såväl urin som rengöringsmedel, allt för att göra livet outhärdligt för demonerna inuti flickans kropp. Mellan varven dunkade de också flickans huvud och andra kroppsdelar mot golvet/väggarna i bostaden. Allt för att demonerna i hennes kropp skulle finna det obehagligt att fortsätta bo kvar inuti henne och hellre välja att flytta ut därifrån.

  Tycker du, Angelica, att vi som inte tror på detta med häxor och demonbesatthet stillatigande ska åse den sortens spektakel, eftersom var och en väl – enligt dig – kan få tycka och tro på vad de vill och känner för?

  Eller var drar du gränsen för tro (på övernaturligheter) som är OK att ha och vad som inte är det?

  Gilla

  1. Men tror du att jag är helt dum i huvudet eller?! Det är väl ganska helvetes självklart att jag inte tycker att någon typ av våld är okej, varken mor barn eller vuxna, oavsett vad det beror på! Våld orsakat av alkohol, droger, psykopati, ren elakhet, missförstånd eller vad det nu kan vara, är väl för helsike aldrig okej! Våld utövat av dom som tillber olika religioner är väl därför ganska självklar inte heller okej på något sätt what so ever!
   Är det verkligen din uppfattning, att om man tror på att människor ska få ha den fria viljan, och få ha en tro…så är det lika med att man tycker våld är okej orsakat av en viss tro eller religion?!
   Nu är du så långt ute och cyklar så du kan lika gärna befinna dig i ett annat solsystem!

   Jag har själv blivit utsatt för våld som barn, i hela min barndom, och vad tror du då att jag har för inställning till det?!

   Nu får ni fan ge er, ni som argumenterar i svart eller vitt.
   Att antingen så tror man inte alls och är därför emot våld, eller så tror på på något andligt, oavsett vad det är och tycker att människor borde få ha en tro, och är då, tydligen, för våld…både mor barn och mot vuxna.
   Hur jäkla korkat är inte det?!

   jag anser att man måste få ha en tro, och att man ska låta folk få ha det…men naturligtvis, aldrig att det ska vara okej att utöva våld i samband med det. Hur jäkla dum i huvudet tror du att jag är.

   Nej, för tydligen så kan ju jag ”tro allt möjligt och på vilka galna saker som helst”, och till och med vara FÖR våld…eftersom jag bara är en ”galen woo-woo”.

   Är det rimligt att dra dom parallellerna tycker du, bb….?
   Om du gör det, är du dummare än tåget….!

   Gilla

    1. bbnewsab,

     Det har ersatts med näthat.
     I Terrys kommentarsfält ljuger och spyr hon galla över Gesus, så man gör bäst att hålla för näsan (pga stanken).

     Gilla

 12. @Gesus: Hur har du det på Apogaeafestivalen i Colorado, USA? Är det något tryck där? Mycket folk och så? Mycket att kolla in i eventväg?

  Det verkar inte vara något större drag med tanke på att du så ofta väljer att hellre skriva kommentarer här i din GesusBlogg och till och med helt nya bloggartiklar.

  Ändå skrev du på twitter – som Magnus Pålsson Souleye .- att du såg fram emot festivalen i Aopgaea.

  Hur går den ekvationen ihop? Jag förstår inte riktigt. Kan du förklara dig?

  Gilla

  1. Ja det är inget lätt jobb att hålla igång Gesusmyten – att ingen har förstått att det är ett hemligt sällskap av skeptiker som samordnat och organiserat förföljer, mobbar, kränker och näthatar woo-woos och ”avslöjar det paranormala”. Vi vill såklart också förbjuda allt – tex att folk ska få tro på vad dom vill…

   Ha, ha att lilla jag kan vara så intressant att t.o.m Sveriges ”största” påstådda medium ligger i så innih-e för att få reda på vem jag är – för att väl kunna hota och skrämma mig till tystnad. VARFÖR ANNARS?

   Gilla

   1. Men vaffan, Gesus! Är du kanske rent av en av höjdarna inom Illuminati?

    Fan tro’t – särskilt som du tycks kunna befinna dig i både Sverige och USA samtidigt.

    Eller har du kanske fått lektioner i astralkroppsflygning av din gode vän Torbjörn Sassersson? För att hinna färdas fram och åter över Atlanten?

    Gilla

 13. Vill bara hylla Anders Nordqvists inlägg ovan som svar till Angelica , helt suveränt skrivet och sammanfattat. Det är ju fruktansvärt att sådana vidriga männinskor som Sylvia Brown kan uttala sig att en förvunnen dotter är död när hon i själva verket lever ! DET vill jag att Angelica Börgesson skall förklara för oss hur det går till ?? Angelica kan du klokt och nyktert förklara det för mig ? Alla får tro på vad dom vill men att säga till en mamma att hennes dotter är död när hon inte är det , var sortera man in det bland all Ljus & Värme ?? Kom igen nu Angelica , jag väntar på svar …….

  Gilla

  1. Nu är jag som HerrJii svarar mig själv …Fan vad du skriver bra inlägg Stone ..Skämt sido ..Man kan ju då enligt Angelicas sätt att se det tänka sig att Sylvia säger till mamman ..”Men ditt pucko , skyll dig själv du får ju tro vad du vill , sorry men jag hade fel om din dotter , hon är ju inte alls död , shit happens , men så se det som en bonus , hon lever ju …” Och just ja ..jag vill gärna ha betalt oxå , det är ju inte mitt fel att andevärlden inte kan kommunicera så man förstår ”

   Gilla

   1. Ja jävlar. Inser ni inte att det var en test. Gesus högg som en utsvulten abborre när han såg daggmasken. Såå enkelt att få Gesus att avslöja sig. Har en blogg och sitter och försöker få fram ort och identiteter. Gesus är värre än dem han anklagar. Pinsamt Gesus.

    Gilla

   2. HerrJii, tror du att NÅGON går på det där? Gesus sa väl ingenting innan du började härja om att han skulle ha ”kollat upp dig via din IP-adress”? Kan du inte vara så ärlig att du faktiskt bara erkänner att du inte visste att det skulle synas att din anonyme ryggdunkare dök upp med samma IP som du själv. På riktigt?

    Om du tänkte det där som någon slags parafras på Gesus förklaring till initialerna MP så kan vi väl bara invänta och se om den mediala världens kling & klang lyckas ta fram några belägg för att de två skulle vara samma person. Om det visar sig att de är lika skogstokigt ute som när de var säkra på att Gesus var Houdi eller att Houdi var Garvarn så tror jag att du bara kommer hoppa vidare till nästa kommentar utan att låtsas om det här mer. har jag rätt? Tänker du svara på de motargument och frågor du fått någon gång? Jag har i långa inlägg noga besvarat alla de frågor/argument du lagt fram, varför gör du aldrig samma sak?

    Gilla

 14. Intressant artikel om confirmation bias: http://www.spring.org.uk/2013/06/the-confirmation-bias-why-its-hard-to-change-your-mind.php .

  Om hur folk överlag, men i synnerhet woowoos, läser in det de önskar i en text som hamnar under deras ögon.

  Jag borde ha tänkt på detta INNAN jag skrev till Gesus i mitt inlägg kl 19.51 tidigare i kväll. I den artikel jag länkat till här ovan kan man nämligen läsa, att woowoos sällan förstår detta med satir eller ironi.

  Vilket väl innebär att min text från kl 19.51 uppfattas som ovedersägligt bevis på att Gesus de facto är identisk med Magnus Pålsson Souleye. Att det är självklart att Gesus befinner sig på Apogaeafestivalen i Colorado och mellan varven sänder kommentarer hem till Sverige och GesusBloggen.

  Att det dessutom skulle kosta multum för Gesus att förfara på det viset, skiter väl han i. Han får säkert låna pengar av Terry & Co för att betala fakturan.

  Gilla

  1. På tal om bias, någon som såg Guru lurifax (tror jag den hette) igår?

   En som lät hår och skägg växa och gick sen ut och fick ”lärjungar” med mera – trots att han tom sa att han bara var fejk…

   Bör finnas på SVT Play – rekomenderas!

   Gilla

   1. Men säg som det är Gesus. Att den här dokumentären handlar om dig.

    Mig lurar du inte så lätt. Men så har jag ju också lärt mig att tänka med arslet. En förmåga jag har lärt mig av kända woowoos.

    Jag tycker dock du kunde ha varit lite ärlig i dokumentären och kallat dina lärjungar för hyenor, Gesus.

    Det är ju det namn vi, dina trogna följare, är mest kända under.

    Gilla

 15. Dagens stora knäckfråga i kategorin Q & A:

  FRÅGA: Hur får man en massa woowoos att tystna?

  SVAR: Man ber dem lägga fram bevis på det de påstår sig tro på.

  Då dunstar de snabbare än än istapp smälter i helvetet.

  Gilla

 16. Vart tog Angelica Börgesson vägen ? Jag fick aldrig svar på min fråga….Och HerrJiii är väl svaret skyldig på hur många frågor som helst .. Ja jag vet att det är enklare att vara negativ till andevärlden än att fanatiskt lovprisa den samma , det är ju jättejobbigt att det finns folk som kräver sådana bagateller som bevis på att någonting existerar som INGEN har kunnat bevisa .

  Gilla

 17. @Stone: Du är långt ifrån ensam. Har någon skeptiker/tvivlare någon gång fått svar på en fråga med begäran om oomkullrunkeliga bevis?

  Varför skulle woowoos syssla med sådana spetsfundigheter som att tillhandahålla bevis och liknande onödiga bagateller? När det räcker fuller väl med subjektiva sanningar?

  Det finns viktigare saker i tillvaron att ägna sig åt än att ödsla tid på att lägga fram bevis på självklarheter.

  Gilla

  1. Ja sannerligen bbnewsab det verkar inte bättre än att Angelica och HerrJii drog sig tllbakaka till sina hålor, om jag vore dom så skulle jag oxå ha svårt med bevisbördan.. , Och Angelica gick i taket och spyr galla , … Ljus och värme kan predikas men inte lätt att uppfylla och förresten jag har fortfarande inte fått svar Angelica , …Man får ju inte enligt dig argumentera svart eller vitt så ….Varför säger Sylvia Brown att en liten flicka är DÖD (!) när hon lever ….Ursäkta att DET är lite svart eller vitt ,

   Gilla

   1. Du kan gärna få svar…och jag är människa precis som ni andra och har aldrig påstått att jag är nåt helgon som aldrig blir irriterad eller arg. Jag blev arg för att jag inte kan begripa hur man kan dra ett självklar likamed-streck mellan tro och att man skulle vara för våld. Klart som fasen det gör mig förbannad.

    Och vad gäller Sylvia Brown…alla kan ha fel. Medium är inte fullständigt ofelbara, hon är mänsklig och människor kan göra misstag.
    Hon gjorde ett feltramp, det kan jag hålla med om. men det feltrampet i sig är inte ett solklart bevis för att hon då helt och hållet skulle vara bara en ”bluff”.
    Man måste få lov att vara människa och göra misstag som andra människor, även om man är ett medium.

    Och som jag sagt tidigare, många gånger, jag tror inte all ALLA medium på denna jord är äkta. Det finns säkert många som bluffar. Men precis som om man skulle anse att om en muslim gör ett terrordåd, så måste alla muslimer därför vara terrorister (vilket naturligtvis inte är rimligt), så är inte alla som verkar som medium äkta heller. Det finns inte svart och vitt där heller, inget i livet är svart eller vitt.
    Det är inte så att antingen så är alla medier på denna jord äkta, eller så är ingen det.
    Det är heller inte så att antingen så gör man inga misstag som ett medium och är då äkta, eller så gör man misstag ibland och måste därför solklart vara en bluff.

    Det är min åsikt om den saken.

    Gilla

    1. Ja igen vägrar du läsa vad som skrivs och tolkar saker som du vill för att det ska passa dig och vad du tror – tex mina inlägg här om just Sylvia Browne.

     Sylvia Browne har inte gjort ETT misstag hon har konstant under hela sin ”karriär” INTE ”gjort rätt” – sjukt grava grejer som att säga att folk är döda som inte är/var det i försvunna personer-fall!

     Det är väl meningslöst att ge dig en länk, för du läser antagligen som vanligt inte ändå, men för övriga som bryr sig om sanningen – http://www.csicop.org/si/show/psychic_defective_sylvia_brownes_history_of_failure/

     Och på tal om ETT misstag

     ”Of the 115 cases reviewed with LexisNexis and newspaper sources, Browne was wrong in twenty-five, and the remaining ninety either have no available details outside of the transcript or the crime is unsolved, leaving no way to confirm Browne’s claims.”

     Gilla

   2. Fast Angelica… vad finns det för skäl att tro att några medier alls skulle ha genuina krafter när ingen av dem kunnat visa upp det under kontrollerade former? Inte minst Sylvia Browne som ju faktiskt gått med på att testas av Randi men sen fegat ur under många års tid. Hon skulle alltså kunna skänka flera miljoner dollar till valfri välgörenhet och göra mer än någon annan för ökad acceptans gentemot paranormala fenomen genom att låta sig testas, men hon räds det som grisen räds julen. Är inte det märkligt om hon nu inte är någon bluff?

    Och när det gäller Sylvia Browne så har ju hennes påstådda träffprocent granskats och sågats längs fotknölarna. Hon har ju haft rätt i noll fall där hon uttalat sig om försvunna människor. Vad skall det till för att det ska ringa varningsklockor hos paranormalister? Hur uselt resultat kan medier få ha och ändå åtnjuta förtroende och respekt?

    Fortfarande ingen kommentar om idén med en medielicens? Vore det inte jätteskönt som konsument att veta att mediet man går till är på riktigt och kunnat bevisa detta också? Det verkar vara en känslig fråga eftersom du helt ignorerat den på alla ställen där jag föreslagit detta.

    Gilla

 18. Jag orkar inte ens ge en respons på det, (allvarligt, en medielicens?) för det är en så urbota dum idé, på alla sätt och vis.

  Jag vet att du och andra säker tycker att jag är ”en trögfattad wooooooo-woooooo”, men det skiter jag blanka f*n i ska jag säga. Jag är nöjd med hur jag ser på saker och ting, och vad jag tror på och hur min tro ser ut, både när det gäller medier och annat.

  Det är så jag väljer att leva mitt liv. Jag har inte haft det lätt, (om någon skulle titta in i min blogg och läsa lite) och min tro på medium,och det andliga överhuvudtaget har räddat mig, räddat mitt liv. Är inte det värt någonting då?

  Reality is perception. Det som jag tror på och anser äkta är bra för mig. Det är så just jag vill leva Kan jag få lov för er att ha det så, utan att ni ska gå i taket över att jag ”tror på medier” som Terry Evans och Sylvia Brown?

  Orkar faktiskt inte med denna diskussionen mer nu, för ni är så negativa och ser bara det negativa i allt. Jag väljer att se det positiva i saker och ting, det är så jag överlever mitt liv.

  Och jag kan faktiskt bara prata för mig själv, jag kan inte tala för andra, varför dom väljer att tro på medier och vad det ger dom. Jag talar för mig nu, och detta är så jag väljer att leva.

  Lev väl alla, och ta hand om varandra. =)

  Gilla

   1. Skriver någon ordet bluffmedium, hittepå och woo-woo igen så får jag också en hjärnblödning. Jag inte bara får det, jag får samtidigt en hjärtinfarkt och en blodpropp i mitt ben.

    Gilla

  1. Du bygger halmgubbar.

   Ingenstans har jag skrivit att du inte får tro på precis vad du vill, jag vill till och med minnas att jag varit ganska tydlig med att man får tro just vad man vill. Det är en enorm skillnad på att försöka hindra folk att få tro och att ifrågasätta de som påstår sig ha paranormala krafter. Du får givetvis tro att exempelvis Terry Evans har speciella förmågor, men Gesus får också vara övertygad om motsatsen och med argument och exempel visa varför det är mycket troligare att han är en simpel bedragare. Jag ser inte problemet. Om din tro på saker gjort livet lättare så är det bara att gratulera, men det är liksom inte den som Gesus ifrågasätter.

   Varför skulle en medielicens vara en urbota korkad idé? Du missade nämligen helt att skriva några väl valda argument för den saken, en läkare blir legitimerad, vad skulle vara problemet med att medier måste visa upp att de har förmågor innan de får verka? Vi vet ju att det finns bedragare där ute, varför vill ni inte skydda konsumenterna?

   Nej, reality är inte perception. Verkligheten är faktiskt bara en objektiv sak, sen kan folk uppfatta saker annorlunda, men det påverkar inte verkligheten i sig. Antingen går det att få andar att prata tillbaka med en eller också går det inte, så enkelt är det. Det finns testprotokoll för att utröna om någon klarar av det, men ingen av de stora namnen vågar ju. Inga varningsklockor nu heller? Varför vill de inte få sjuka mängder goodwill och samtidigt få loss en fet väska med cash (som de kan skänka bort till valfri välgörenhet eftersom de alla säger att de inte behöver pengarna, läkare utan gränser skulle nog gilla enb sådan donation).

   Gilla

   1. Ja på tal om att JAG inte får svar med mera pga av min ”stil”!

    Som jag säger, det kvittar hur man beter sig när man ifrågasätter och försöker få svar på/om detta hittepå – eftersom INGEN KAN svara och visa att det är annat än bluff och bedrägeri, så kan dom bara vägra svara/bemöta frågor, flytta fokus och smutskasta den som frågar..!

    Gilla

 19. @Angelica Börgesson: I den kommentar som jag skrev i går kväll och som fick dig att gå i taket, skrev jag så här:

  ”@Angelica Börgesson: Du tycks mena att man ska låta folk få vara i fred och kunna få tro på vad de vill. Inser du de fulla konsekvenserna av ditt förslag?”

  Den frågan väntar fortfarande på att bli besvarad av dig.

  Jag uppmanade dig att göra någon form av gränsdragning mellan ”fredad” tro(suppfattning) och sådan tro(suppfattning) som det är legitimt att bekämpa såsom varande oacceptabel.

  I stället svarade du som om jag hade anklagat dig för att acceptera och bejaka våld. I och med att du beter dig på det viset (= byter perspektiv), verkar det ju som att du inte har lyckats ta till dig min egentliga frågeställning om huruvida gränser behövs och var någonstans gränsdragningen mellan sjukt och friskt i så fall bör ske.

  Mitt exempel handlade om exorcism/andeutdrivning. Där föräldrarna, påhejade av en religiös sekt i Boråstrakten, sysslade med andeutdrivning (och tyvärr blev flickan lidande fastän föräldrarnas attacker egentligen var riktade mot demonerna inuti flickans kropp). Jag tror att föräldrarna inte gjorde detta av ren ondska eller elakhet. Deras reaktionssätt hänger snarare samman med deras religiösa tro.

  Andra har här i kommentarsfältet exemplifierat med fallet Sylvia Browne, som nu senast avslöjades med att ha ljugit för en mamma och påstått att mammans barn inte längre levde, något som vållade denna mamma så stor smärta, att det finns de som menar att mamman dog av så kallat brustet hjärta, dvs hon tappade lusten att själv leva vidare.

  Ett tredje exempel härpå är healing, där religiösa föräldrar avvisar medicinsk behandling av sitt barn för att i stället bedja till Gud om att barnet ska tillfriskna – dock utan att Gud tycks vilja lyssna på föräldrarnas böner (såvida Han inte rent ut sagt skiter i dem).

  Ett fjärde exempel är antivaccinationsrörelsen, som ju ytterst bygger sin argumentation på att de som vaccinerar sig mot sjukdomar opponerar sig mot Guds skapelseplan och försöker att sätta sig över den, och den sortens uppstudsighet mot Gud kan ju knappast leda till något gott (lyder resonemanget).

  Listan med exempel kan göras i princip hur lång som helst.

  Gemensamt för alla dessa exempel är att de bygger på ett trosparadigm som förutsätter dels att det finns en andevärld där gudar, änglar, demoner, avlidnas själar/andar etc vistas och dels att denna andevärld kan kommunicera – praktiskt/konkret eller ”verbalt”/abstrakt – med oss människor som lever här på jorden, åtminstone via särskilda kommunikatörer som kallas för medium (ibland räknas även företrädare för prästerskapet till denna kommunikatörsgrupp).

  Kan det verkligen inte, enligt dig Angelica, finnas behov av gränsdragning mellan sådant som ska/kan accepteras i trosväg och sådant som förtjänar att – bör/måste – bekämpas? Den frågeställningen väntar fortfarande på att bli besvarad av dig.

  Jfr hur myndigheterna, åtminstone här i västvärlden, har drivit igenom lagstiftning som möjliggör tvångsomhändertagning av utsatta barn (från deras föräldrar/vårdnadshavare), när deras föräldrar/vårdnadshavare uppvisar och bekänner sig till ett trosparadigm som är eller riskerar att bli menligt, ja rent av dödligt, för dessa utsatta barn.

  Det är denna gränsdragningsproblematik som jag försökte att aktualisera för dig. Och du svarade alltså med att gå i taket och i stället läsa in i mitt inlägg, att jag ansåg dig vara för våld. Något som är ren och skär lögn från din sida.

  Men det är som jag, och flera med mig, har påpekat gång på gång. Ni andevärldstroende svarar INTE på ställda frågor/problemställningar. I stället konstruerar ni så kallade halmgubbar och går sedan till storms mot dem. Ofta samtidigt som ni förlorar all sans och måtta i argumentationen och mer eller mindre idiotförklarar era debattmotståndare.

  Hur konstruktivt är det att debattera på det viset?

  Gilla

 20. Ja jävlar. Gesus klagar på att andra söker hans identitet. Själv gör han samma sak. En liten TEST drev fram Gesus beteende ganska lätt. Gesus högg som en utsvulten abborre när han såg daggmasken. Såå enkelt att få Gesus att avslöja sig. Gesus har en blogg och sitter själv på kammaren och försöker få fram ort och identiteter på de som skriver där. Pinsamt Gesus.

  Gilla

  1. @Herr Jii: I går skrev du så här:

   HerrJii Says:

   6 juni 2013 at 21:17
   Ja jävlar. Inser ni inte att det var en test. Gesus högg som en utsvulten abborre när han såg daggmasken. Såå enkelt att få Gesus att avslöja sig. Har en blogg och sitter och försöker få fram ort och identiteter. Gesus är värre än dem han anklagar. Pinsamt Gesus.

   Börja dina argument att tryta med tanke på hur du känner för att upprepa dig själv?

   Och på vad sätt har Gesus avslöjat sig? Jag tror att den där bloggfunktionen som ger tillgång till kommentatorernas ip-adresser följer med per automatik, åtminstone när det gäller WordPress-bloggar. WordPress ser den funktionen som en ren service till bloggens ägare.

   På så vis kan ju bloggägaren se om/när någon uppträder i lånta fjädrar. Och så råkade du bli avslöjad. Fast nu vill du ha det till att du blott ville testa Gesus’ uppmärksamhet.

   Hur som helst: Det är INTE enbart Gesus (bland WordPress-bloggarna) som har tillgång till denna funktion.

   För säkerhets skull: Gesus eller någon annan bloggägare uppmanas härmed att korrigera mig, om jag har fel i min förmodan, att denna tjänst per automatik ingår i alla WordPress-bloggar.

   Gilla

   1. ……jag är lycklig omedveten om att vara Senil.

    Att gesus leverpastej går igenom Ip nummer det får man leva med. Men att han redovisar sina ip undersökningar här på bloggen….är ett moraliskt haveri.

    Gilla

   2. Så du ändrar nu dina anklagelser? Lite för att passa den rådande situationen? Du inser att du inte klarar av att sy ihop den här säcken va? Du har redan gjort bort dig här, det bästa vore om du bara skrev ”Jag vet att jag försökte ryggdunka mig själv med en anonym användare för att stärka mitt eget inlägg. Det var fel och jag lovar att inte göra om det.”

    Gilla

   3. Javisst är det så – jag har också förklarat och visat hur och vad detta handlar om, och knappast att jag ”granskar” eller något sådant skitsnack. Igen visar HerrJii att han bara är ute efter att sprida lögner för att smutskasta mig och INTE kan något annat!

    Det är så att allas IP adresser visas i en ”lista” här för mig på adminsidorna – detta greppade inte HerrJii och skrev kommentarer med både ”HerrJii” och ”Anonym”, vilket direkt syntes i ”listan”.

    Och när HerrJii där också samtidigt anklagade MIG för att skriva med flera konton/nic/namn här (varför i h-e jag nu skulle göra det?) och samtidigt skrev och hyllade sig själv och sina egna kommentarer/inlägg här som ”Anonym” – så tyckte jag det var sjukt roligt och igen visar hur woo-woos fegt och fult agerar, därför skrev och visade jag att HerrJii gjorde det!

    Jag kan inte heller få reda på hans identitet genom ett IP-nummer, och igen VAD skulle jag ha hans identitet till – alltså VARFÖR skulle jag vilja ta reda på den?

    Att sen i vanlig woo-wooanda förvränga det och komma med fåniga efterkonstruktioner – tja, det bekräftar bara ännu mer hans oärliga agenda!

    Jag är bara så förvånad att han inte själv greppar att alla andra ser det, utan bara fortsätter – men det är exakt som herrar Sassersson och Peratt tex, dom ser inte heller hur dom bara gör bort sig hela hela tiden..!

    Gilla

  2. Som sagt, tror du på fullt allvar att NÅGON går på den där efterkonstruktionen för att skyla över att du försökte ryggdunka dig själv med en anonym användare? På riktigt? Om vi studerar det som hände så är det uppenbart att det inte var någon fälla, och det är uppenbart att du inte hade någon koll. Du grävde helt enkelt en grop åt dig själv, trillade i och försöker nu skylla det hela på Gesus.

   Gesus har inte, som du påstod, försökt kolla upp dig via ditt IP-nummer. WordPress presenterar både IP-adressen och den ort som denna adress kan kopplas till fysiskt (vilket oftast stämmer men inte alltid beroende på hur man är uppkopplad). Självklart ser han att du och den anonyme skribenten har helt matchande adresser och drar då snabbt slutsatsen att du kände behov av ryggdunka dig själv. Han nämner detta och du går i taket och anklagar honom för att försöka få tag i din identitet. Hur skulle det ha gått till? Det var ju bara du som var så okunnig att du inte begrep att du lämnade spår efter dig.

   Vad är det Gesus skulle ha nappat på?

   Vad menar du att ditt tes bestod av (och förklara hur det skulle gå ihop med det aktuella händelseförloppet, jag väntar med popcorn)?

   Varför hände inget innan du började härja om att Gesus skulle ha kollat upp dig via IP-adresser?

   Vad har du för belägg för att Gesus skulle kolla upp dig?

   Tror du fortfarande att någon tror på dig?

   Gilla

 21. Det är ju bara att läsa hans inlägg, när han redovisar sin IP undersökning. Att Gesus var så lätt att få att hugga på utlagt bete är bara roligt.:-) Men det ligger å andra sidan helt i linje med han moraliska haveri.

  Gilla

  1. IP-undersökning? Kom igen nu, WordPress talade om för honom att du inte debatterade hederligt, och han slog dig på fingrarna för det. Det är faktiskt så enkelt, vad menar du att hans IP-undersökning skulle bestå av? Att läsa i en färdig tabell? På vilket sätt skulle han ha försökt få tag i din identitet, glöm inte att redovisa källorna.

   Jag fnissar faktiskt för mig själv när jag ser dig försöka slingra dig ur det här.

   Gilla

 22. ASG!
  Har alla paranötter bitmärken i röven & skotthål i fötterna??
  J är humor om än lite patetisk…

  Gilla

 23. Här är vad Angelica Börgesson skriver på Terrys blogg – Ljus och kärlek! (min fetning)

  ***

  Hej Terry!

  Jag har följt ”Gesus” blogg ett bra tag, och läst många, många av hans inlägg om vad han anser om medium. Jag har haft många diskussioner med honom, och hans anhängare, och försökt få honom att förstå vissa saker. Som att hans skeptisism och ”häxjakt” mot medium inte är vare sig moralisk eller rimlig, och att en människas tro på andevärlden, högre makter, Gud, och det andliga överhuvudtaget är väldigt viktig och måste få lov att finnas där. Och att han hånar, mobbar och trakasserar medium (mycket dom som är med i radioprogram också) är vansinnigt och säger mer om honom själv än om dom medium han gör till måltavla.

  Dom ändlösa diskussioner jag haft med honom, har tillslut tröttat ut mig ordentligt till den graden att jag förstått att det är fullkomligt meningslöst och hopplöst att på något sätt what so ever att få honom att lägga ner sin ”häxjakt” och låta människor få ha sin tro om dom vill, och att låta medium (speciellt dig som han haft som särskild måltavla) få vara ifred med det dom gör och hur dom gör det. Han är verkligen på krigsstigen, och han blir bara värre och värre.
  Och just därför ska han inte ha någon uppmärksamhet, för uppmärksamheten är mycket av hans drivkraft. Han blir glad och uppeggad av dom som håller med honom, och väldigt provocerad av dom som tror på medium (dom som han kallar för ”woo-woos”), och det ger honom ännu mer drivkraft.

  Och det är så väldigt dåligt av honom, att han håller på som han gör och vägrar ge sig. Att han inte överhuvudtaget bryr sig om det viktigaste i detta, att medium som du sprider kunskap, lycka, glädje, tröst och kärlek till så många människor. Och att det är en uppoffring från er sida som saknar motstycke, för ni medium har inte direkt mycket privatliv, eller mycket fritid, och det är så många ni vill hjälpa, så mycket, och att ni samtidigt som ni hjälper människor, faktiskt offrar mycket av era egna liv för att göra gott i världen. Det tas ingen hänsyn till eller ges förståelse för.

  Vi som tror på er medium, på dig Terry, vi är evigt tacksamma för att ni trots den enorma arbetsbördan ni måste ha, fortsätter att finnas där för oss andra, i ur och skur, i vått och torrt, i motgång och medgång, i glädje och i sorg, och sprider tröst och kärlek.

  Jag har sett mycket på ”Det Okända”, ända sen det programmet startade, och jag har alltid tyckt att du varit bäst, och aldrig känt det minsta tvivel på dig och ditt arbete som medium. Det har gett mig mycket tröst och glädje, eftersom jag själv har förlorat några kära familjemedlemmar och har lidit stor sorg i många år. Du ska bara veta vilken glädje och tröst du och andra medium har skänkt mig i mina svåraste stunder, när man är så knäckt att man själv inte vill leva längre. Då har ert arbete gett mig styrkan att leva vidare och förstå att alla som man förlorar, ändå finns kvar och att man kommer återförenas igen. Och inget kan skänka någon i sorg större tröst och glädje.

  Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men försök att strunta i den där Gesus-människan. Du har så otroligt många som tror på dig och älskar det du gör, du behöver inte bry dig om korkade personer som sprider hat istället för kärlek. Karma…det är till för dom.

  Stå på dig Terry! Du är så bra!

  Kramar Angelica!

  http://terryevansmedium.se/2013/06/terry-evans-en-berattelse-om-en-skeptiker-sann-eller-falsk/comment-page-1/#comment-2230

  Gilla

  1. Kul att du kallar det för ”diskussioner” för om man tittar på dina inlägg här – så är det BARA att du INTE svarar/bemöter frågor till dig, och påståenden efter påstående från dig. Även när man säger att det INTE är som du har fått för dig och tom visar belägg för det – så vägrar du läsa in det och fortsätter med dina felaktiga påståenden…

   T.ex maler du ditt mantra, att man inte ska få tro på vad man vill – TROTS att jag med många många fler ALDRIG har sagt det, TVÄRTOM!

   Men får väl tacka att du skriver, Gesus blogg, där, för Terry själv vågar ju inte skriv ut det – antagligen för att då kan ju någon av hans följare kanske få för sig att läsa här och se att han bara är en feg bedragare som inte vågar bemöta vad t.ex jag skriver!

   Gilla

  2. Jag står fast till 110% av det jag skrev i Terrys blogg…jag står på hans sida i alla väder. Jag tycker han är fantastisk i det han gör, vad alla ni än tycker, och kommer aldrig vika från hans sida. Jag är STOLT över att vara ett ”Terry-fan”!

   Punkt slut!

   Gilla

   1. Ja det är det som är detta ”öppet sinne” det snackas om så mycket väl – att absolut inte kunna tänka sig mer än ETT scenario och ALDRIG ändra sig vad som än kommer fram…

    Gilla

   2. Men du går ju så långt att du faktiskt ljuger i det där inlägget, hur tänker du då? INGEN har väl försökt hindra någon annan att tro vad de vill? Ändå återkommer detta som den halmgubbe det är gång efter annan när paranormalister beskriver det hela, är inte det konstigt? Tvärtom är vi rätt många som upprepade gånger poängterat att alla får tro vad de vill, och att det inte är samma sak att granska folk med påstådda förmågor.

    Och just passusen ”att han håller på som han gör och vägrar ge sig”. Varför skulle han ge sig? Det är ju inte Gesus som saknar belägg och springer iväg så fort det kommer frågor upp på bordet. Räkna själv hur många obesvarade frågor du eller HerrJii lämnat efter er och hur många frågor som skeptikerna inte besvarat. Det är en ganska tydlig skillnad där, och den talar inte direkt till er favör för att uttrycka sig försiktigt.

    Gilla

   3. Jag vill tacka för att du svarade på min fråga men det är ändå ngt som gnager i mig , det gick en serie för många år sedan som hette ”Förnimmelse av mord ” där medium skulle hjälpa polisen att lösa fall , jag minns ett avsnitt där ett medium bestämt pekade ut platsen dör en kropp skulle ligga och man grävde och grävde och grävde och hittade ….Nada …Inget av mediumen i ngt avsnitt kunde bidraga med fallens lösning (!?) Det jag menar är att OM man nu har såna förmågor som man utger sig för då borde man ju var intresant för polisen som hjälp , Missing People skulle ju kunna lägga ned sin verksamhet, men så är ju inte verkligheten ..Varför ? Du som är ett stolt ”Terry ” fan , varför hjälper inte Terry till med sådana saker istället för arr springa runt i ”Det Okända ”och knacka på väggar , han borde göra ngt mera betydelsefullt av sin gåva ..Eller rättare sagt han är slyldig mänskligheten det !

    Gilla

 24. På tal om det som Stone skriver här ovan om psychics oförmåga att kunna hjälpa polisen att hitta försvunna människor, mördade eller försvunna på annat sätt.

  Jag fick i dag i min mejlkorg en fascinerande historia levererad om Japans motsvarighet till ”vår” Terry Evans. Hans namn är Ryuho Okawa, och han är väldigt duktig på att kunna kommunicera med döingar.

  För mer fakta om denne Ryuho Okawa, se: http://en.wikipedia.org/wiki/Ryuho_Okawa .

  Samme herr Okawa lyckades faktiskt få till stånd en intervju med den före detta brittiska premiärministern Margaret Thatcher redan 19 timmar efter att hon avlidit den 8 april i år. (Psst! Slå det om du kan, Terry!)

  Om innehållet i den intervjun kan man läsa mer här: http://latitude.blogs.nytimes.com/2013/06/07/margaret-thatchers-advice-for-abe-from-beyond-he-grave/?emc=tnt&tntemail0=y .

  Ryuho Okawa visar, att det visst går att få vettiga svar från döingar och inte bara en bokstav i ett av döingens olika förnamn. (Psst en gång till, Terry. Varför inte kontakta herr Okawa och lära dig lite av honom om konsten att kommunicera med döingar?)

  Det enda som förbryllar mig, skeptikern, i denna spännande intervju är att Margaret Thatcher inte bara uttalar sig så engagerat om japansk inrikes- och utrikespolitik utan även verkar se sig själv som en japanska i sitt nya liv på ”Andra sidan”.

  Det känns nästan som att andra sidan av jordklotet är hemvist för döingar som hamnar på ”Andra sidan”. I alla fall om de har varit brittiska premiärministrar under sina jordeliv.

  Gilla

  1. Terry Ewans har en sida varje söndag i Aftonbladet där man får ställa sina frågor och kan få svar av denne guru inom andekommunikation , jag har själv skrivit in men inte fått ngt svar , Vad frågade jag då ? Jo , eftersom jag ämnar börja släktforska och jag bara träffat min pappa en gång i livet så har jag ingen aning om släkten på hans sida . Då tänkte jag ta hjälp av Terrys förmågor att kontakta min pappa han syskon, namn födslsedata, dödsdata mm mm borde ju andarna kunna förmedla så kan jag fylla i mitt släktträd. Men det var tydligen inte ngt som Terry sysslar med ..Då har han ju kunnat köra sin standardfras om ”papa” och han har inte ens behövr fråga om ”papa” är på andra sidan , den infon har jag redan bjudit på ..Men tyvärr ..inget svar från Terry …

   Gilla

   1. Stone, tror du inte att Terry får GANSKA många brev till sin frågespalt? Har du kommit på den möjligheten att han kanske inte har haft tid eller möjlighet att svara på just ditt brev bland alla mängder av brev han får in? Är det inte så när det gäller alla typer av frågespalter man skickar in frågor till? Att du skulle ta det som ”något konstigt”, ”något skumt”, eller kanske en förolämpning att han inte svarar på just DITT brev av alla säkert tusentals han får in…är inte det att vara liiiiite….hmmm, vad är ordet….dryg….?

    Gilla

 25. Angelica..Ja , visst är jag jättedryg och förmodlingen jättejobbig , jag förstår att Terry dränks i brev från folk som med all rätt vill ha ett livstecken från sina anhöriga ..Det jag egentligen vill få fram och som du oxå förstår är ju att jag kan sätta en förmögenhet på att han ratar min fråga och hellre svarar på att ngns farafar har det bra på andra sidan ..Det skulle jag oxå kunna svara om jag var han ..Men att prestera det jag frågar om ställer hellt andra krav på honom som medium och det klarar han inte ..Det vet jag ju redan ..Trodde bara att jag skulle bli överbevisad av Terry .Men jag återgår till Genline istället , DÄR får man svart på vitt vilka ens släktingar är …

  Gilla

 26. Andevärlden existerar …Man vill till varje pris kommunicera med oss eller några få utvalda som har ”gåvan” , dessa utvalda har vetat detta sedan man var små, många tyckte det var jobbigt så man stängde av detta men när man mognat så har man kommit till insikt och kan inte längre blunda för att man är utvald . Oftast en tuff uppväxt som man har med sig i bagaget ..Man har god kontakt med djur, man vet redan innan man lyft på luren vem som ringer , man kan se in i framtiden , man lägger komplicerade Taro kort , man mediterar , man övar sin intuition , man övar upp sin förmåga att ”känna av ” föremål …psykometri , man blir certifierad medium på ngt lite luddigt sätt men ett diplom har man i alla fall ..Man kanske ordnar privata sittningar , seanser , meditationscirklar ..Ibland fungerar inte kontakten som man tänkt sig , det är ju inte så lätt att faktiskt prata med dom döda , alltså dom ”pratar ” ju inte utan det kan ju vara med bilder som är jättesvåra att tolka ,man får ”till sig ” en brödrost ..Ja , morfar gillade rostat bröd ! Eller min farfar han gillade faktiskt oxå rostad bröd ..Fasiken VEM är det ?? Så man kan ju lätt ge fel budskap, att folk är döda fast dom lever o s v ..Och andevärlden som är så måna om att visa att man finns hjälper ju INTE direkt till heller ….Det skall ju alltid vara en gissningslek ..Om jag dör och sedan skall kontakta mina barn, ja inte skall jag tala om direkt vem jag är utan då blir det Quiz på hög nivå …..Jag skall visa dom en glasbit …En sådan fick jag i foten när jag var 9 år..Och det vet dom dessutom inte om .!! DET borde ju göra att dom förstår det är jag ..Eller jag kan ju förmedla en bokstav ! Typ ett ”N” som är fjärde bokstaven i mitt förnamn , DET måste dom ju förstå ..Nja , det här med det mediala…….Är det så smart egentligen ?

  Gilla

 27. @Gesus: Har Börje Peratt, Torbjörn Sassersson och Terry Evans slutat upp att skita i det blå skåpet? Sket de färdigt år 2013?

  Det är så tyst om dem numera här på GesusBloggen. Jag saknar alla rallarsvingarna. Vad har hänt?

  Apropå ingenting: Här kan du läsa mer om konsten att skita i det blå skåpet, Gesus: https://www.svd.se/att-skita-i-det-bla-skapet–vad-betyder-det .

  Jag tycker det är skit av professor Dick Harrison att inte omnämna dig i den artikeln om det blå skåpet. Ingen har väl som du populariserat uttrycket ”att skita i det blå skåpet” under 2010-talet, Gesus.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.