HerrJii – Sista chansen!

Sista, orkar inte mer – har ont i hjärnan nu…

Kanske ska börja med att förklara lite för nytillkomna tittare – HerrJii och amilofs är samma filur, det motsäger inte ens HerrJii här va, det är inget hemligt eller så väl?

HerrJii/amilofs har ägnat mer än ett halvår till att på olika forum och bloggar försöka smutskasta mig och t.ex sprida att mina videoklipp med kommentarer bara är ”hitttepå” och att jag ljuger där! Jag frågar därför honom om han kan visa det här och i två tidigare inlägg. Man kan väl säga att det går sådär för honom hittills…

amilofs – ”Det är just saklig han inte är. gesus lägger in små kommentarer i sina videor och det är hittepå som ska förta det mediumet gjort. Kommentarerna är ju ingen sanning utan bara gesus egna små konspirationer för att han inte förstår. gesus kommentarer är utan kritiskt djup, bara barnsligt tyckande. (du kan ta vilken video som helst där han kommenterat, jag så bl.a en om mediumet vivi)”


amilofs
Kort, nej det är inte för att ”förta” det mediet gjort – det är för att visa upp hur det går till, UTAN att t.ex döda människor talar om det eller något annat övernaturligt behöver vara inblandat!

Och jo, JAG förstår nog :-]

Klippet här
Handlar om inlägget – Vivi och bevisbördan, som HerrJii tydligen tycker klockrent visar att jag ”bara hittar på” med mina kommentarer där. Särskilt när jag undrar var Vivi är – det är DET som är ”mitt hittepå” enligt honom, av vad som kommit fram..!

Detta handlar alltså INTE om klippet och vad Vivi gör eller ej egentligen – UTAN om att HerrJii ska visa vad som är ”hittepå” med mina kommentarer där som han påstår.

Och igen hade det varit bra om det är BARA HerrJii som kommenterar här. Så hans argument(?) verkligen kommer fram. (funkar ju sådär, men ändå…)

***

Några kommentarer från Flashback
Först lite från tråden om mina kommenterar som ska vara ”hittepå”…

amilofs – ”Första kommentaren, anser du det är seriös kritik. gesus insinuerar att mediumet står bredvid och lyssnar. Är det Seriöst? Objektivt? Sakligt? Det är dåligt och hittepå. Tar du det som en sanning? Är det sånt hittepå som gör gesus till guru?”

Nix – jag ”insuerar” inte att hon ”står bredvid och lyssnar”, jag undrar helt enkelt var hon är och om hon omöjligt kan höra detta! Hur är det HITTEPÅ?

Och på tal om seriöst, hade det inte varit seriösare att INTE intervjua henne innan sittningen i samma lägenhet som mediet är i?

***

amilofs – ”Andra kommentaren. Det verkar som gesus tycker det är dumt att lägga brevet upp och ned. Det är väl snarare till mediumets fördel. Så hon definitivt inte ska kunna se kontur eller liknade genom brevet.”

Jepp – jag tycker det är dumt att lägga, fast det är inget brev utan ett foto, upponer – VARFÖR vilja ha ett foto om man INTE ska titta på det? Hur är det HITTEPÅ?

Det är, precis som telefonsamtalet i början, bara spel för galleriet – för ingen tror väl att den som ringt inte sagt sitt namn när den ringde? Och om Vivi inte vill veta, som hon säger – ”jag vill inte bli färgad” VARFÖR frågar Vivi då vem hon vill ha kontakt med? Detta visar också HerrJii:s dåliga uppmärksamhet, att det är ett foto och han skriver brev. Eller var det för att det skulle vara mindre korkat med ett brev upponer..?

Hittepå – hade kanske varit om jag påstått att Vivi genom att begära ett foto, chansar på att lyckas få en skymt av fotot och se t.ex om det är en han eller hon, och därmed snabbt och enkelt reducera sitt fiskande sen med 50%.

***

amilofs – ”Tredje kommentaren. gesus insinuerar återigen att mediumet står bredvid och lyssnar. Tycker du det är seriös och saklig kritik?”

Nix – jag ”insuerar” inget, igen undrar jag bara helt enkelt var hon är! Hur är det HITTEPÅ?

Och igen är HerrJii slarvig med uppmärksamheten – det är ögonen INTE öronen.

***

Jag kan inte se mina kommentarer som något jag hittar på, eller manipulerar vilket jag också blir beskylld för ibland av andra – det är om vad som händer i klippen och olika förklaringar till t.ex hur sk ”träffar” fås och/eller anpassas sen med t.ex bias.

GesusTips
För dom som inte bara tvunget vill tro på dessa påstådda medium – Barnumuttalande + Cold reading + Kognitiv bias + Occams razor + True believer. Kika på dom sidorna så har ni alla förklaringarna till hur det går till här. Eller som HerrJii/amilofs kallar förklaringarna, ”hittepå”!

HerrJii/amilofs
Som utan att själv någon gång varit hos något påstått medium, rabiat påstår att dom är ”äkta”, utan att själv ha träffat något personligen alltså – och det ENDA han kommer med för att dessa medium ska vara annat än bluff och bedragare är, håll i hatten – ”personliga bevis”!

Och när någon/jag visar hur dom gör, så är det ”bara hittepå”. Han kan inte heller förklara HUR det går till, om inte som vårt/mitt ”hittepå” – nej, men allt är ändå bara ”hittepå”! Det enda han kommer med är ”personliga bevis” hit och dit, vilka han INTE ens har själv. Utan han menar andras då, dom han sett på TV..!

Fast det säger han ju också, att man kan inte lita på TV-program – ja JAG får inte ihop det jallafall…

Sista chansen
Men amilofs, här är sista chansen för dig att komma med något konkret och bemöta istället för att bara påstå en massa hela tiden. Nu har du fått tre hela inlägg med möjlighet att visa hur mina kommentarer bara är ”hittepå” och förklara hur detta med det ”paranormala” skulle vara på riktigt istället. Hittills har du inte kommit med ett endaste något! Bara att alla andra hittar på, när vi förklarar hur det går till.

Samma gäller här, saklig och ärlig debatt – allt annat trams = korgen! Jag diskuterar gärna annat sen, ifall detta, och endast om detta, sköts OK.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

77 reaktioner till “HerrJii – Sista chansen!

 1. Jag har bara tillgång till mobil…alldeles för jobbigt att gå i klinch med bara den. Jag har inget emot att du tar upp gamla nick från andra forum. Hade du letat på andra ställen så hade du funnit fler. Jag lever efter devisen, ”ju fler nick desto mindre sekt”. Kanske något för dig, agnus ”Gesus” ålsson, att ta efter. Ja du har väl inget emot att jag kallar dig så. Alla vet ju vad du egentligen heter. Jag återkommer när jag har dator att laborera med.

  Gilla

  1. Nu har du tom fått din favoritvideo här som du gnällde om!

   Så ska vi ta det en gång till – DU påstår att JAG hittar på, när jag visar hur det bluffas med mina videoklipp!

   Du har i över ett halvår förvrängt och ljugtit om vad jag gör och tjatat om det på olika forum och bloggar – nu har du chansen att visa det här.

   Visa nu VAD och HUR jag HITTAR PÅ som DU säger, på vilket sätt!

   Du behöver INTE ta upp något annat om något annat! ALLT annat du tramsar om och hittar på här nu, åker i korgen direkt! Svara inte på amilofs trams – då måste jag kasta det också, annars blir det förvirrande…

   Detta är din sista chans som det står..!

   Gilla

  2. Nej du får kalla mig precis vad du vill, skulle jag bry mig om det efter alla din fega lögner som du sprider om mig – men, att du kallar mig för det, visar hur otroligt korkad du är som inte greppar att det inte är jag. Men vem är förvånad..?

   Gilla

 2. Lite talande att varje gång svamilofs får det lite jobbigt så har hen alltid bara en mobil att inte svara med…
  Resten är bara amolofsiga försök att provocera fram en reaktion..

  Gilla

 3. HerrJii börjar bli obehaglig nu när argumenten tryter och så har gjort sedan första posten (har förresten blockat fåntratten på min blogg där han bara skitade ner med personangrepp och förtal).

  Förtal kör HerrJii på sin ”Gesusblogg” ordentligt. Syns att han är sur för att han står med byxorna neddragna konstant här.
  Vad gör man då i woowoo-land? Jo, när argumenten tryter är det enda de kan ta till personangrepp och förtal.

  Ta bara detta från ovan nämnda blogg? Vad säger t ex Börje Peratt om detta med att uppmana till avanonymisera meningsmotståndare?

  ………
  JUST NU SÖKS SKEPTIKERIDENTITETERNA BAKOM ALIAS:
  Devadatta, VOF
  Lilla Spöket Pheme (orginalet)
  bbnewsab
  Lägg till din egen via kontaktforumläret
  ……..

  Sorglig människa det där.

  Gilla

  1. Hmmm….vad är det för personangrepp du talar om?
   Är det någon som blir angripen så är det ju jag. Det är hela tiden 10 skeptiker på mig…det är ju bara jag här från ”andra sidan”!! Om jag petar tillbaka lite så är det inte mer än rätt. Jag försöker vara rättvis i mina små stick!

   Gilla

   1. Är det så jobbigt för dig att vi kan visa hur det görs när det bluffas och du INTE kan visa att det är annat än just bluff och bedrägeri – att du måste ta till och hitta på alla dessa sjuka grejer?

    Känns det verkligen friskt tycker du? Tror du någon annan tycker det är friskt?

    Gilla

   1. Blir så när SAMHALL inte kan sysselsätta den typen av människor och psykvården i Sverige monteras ner. Då får de fritt fram på internet för sin galenskap och frustration.

    Gilla

 4. Vem har skrivit nått om personangrepp i den här tråden?
  Resten är bara en offerkofta & amilofsigt svammel.
  Varför inte svara på Gesus TS nu när du verkar ha fixat en dator??

  Gilla

   1. FEGIS!!!!
    Som alla andra Woo Woos smiter du ut med svansen mellan benen med en patetisk ursäkt/undanflykt, men det är så du brukade göra även på FB, så det är helt väntat.

    Gilla

    1. Ärligt talat så verkar ni paranoida hela bunten. Jag bryr mig inte det minsta om vilka ni är. Att jag skulle startat blogg eller har andra nick är fel.

     Gesus du måste ju begripa att jag inte kan diskutera detalj utdrag från andra sajter, i andra nick. Här är jag HerrJii och ingen annan.

     Men jag diskuterar gärna ditt ”hittepå” och gärna om vivi. Ställ konkreta frågor så ska du få svar

     Gilla

     1. ”Ställ konkreta frågor så ska du få svar”

      Konkreta frågor är redan ställda!
      Det är bara för Dig att sätta igång o. besvara dem. (Om Du undrar VAR dessa frågor finns … läs HerrJii-trådarna. Dom trådarna finns i GesusBloggen. ‘GesusBloggen’ – är den blogg där du just nu läser.)

      Gilla

     2. Jag får väl fråga mig själv, ”varför fotot/brevet upp och ned”.

      Svar; Så länge som man inte sagt vem det är så ska man inte visa det.

      Förklaring; det vore korkat och visa kortet och sen fråga vem det är.

      Så Gesus kommentar om detta kan jag bara anse som mycket konstig och dålig. En dålig skeptiker helt enkelt.

      F

      Gilla

     3. Brevet, igen? Det är INGET brev, det är ett foto! Varför vill du så tvunget ha det till ett brev – för att det blir mindre dumt då..? Det visar ju också hur du förvrider sanningen för att det ska passa vad DU säger…

      Förklara varför man ska ta med sig ett foto som INTE ska tittas på och vad meningen med det är, istället för ditt förvirrade rundsnack här! För allvarligt du KAN INTE vara såhär naiv (ville inte skriva blåst) och inte förstå vad det handlar om – du MÅSTE trolla, annars är det riktigt riktigt illa med dig…

      OCH framförallt – förklara hur detta är något som JAG HITTAR PÅ!

      Gilla

     4. För mig framstår Du, Gesus, som helt avsaknad av logik och IQ.

      Du tycker på riktigt att man FÖRST ska visa fotot för mediumet och SEN ska mediumet tala om vem är.

      Herregesus!!!

      Jag avbryter nu mina inlägg här. Du är ta me tusan dum på riktigt.

      (detta är t.o.m värt att starta upp en tråd på FB för, dina skeptiker kompisar måste ju skämmas ögonen ur sig)

      Gilla

     5. Ajabaja! Gesus det där är en oneliner.
      Den här är åtminstone en tvåradare. :-)

      Gilla

     6. Ja fast jag tycker den sammanfattar ganska bra eller hur..?
      Sorry som jag sa – men hoppas du förstår hur jag menade, varför och var ute efter (verkar tom lyckats?)
      Opps, nu blev det tre rader här ;-]

      Gilla

     7. Nu har du tom fått din favoritvideo här som du gnällde om. Där ÄR frågor till dig, i inlägget/inläggen, i kommentarerna och det handlar fortfarande om samma sak det gjort hela veckan – vilket du inte klarat komma med ett endaste om. Lägg ner ditt fega och fåniga trollande och visa att det finns något lite stake i dig jallafall – detta är din sista chans!

      Så jag tar det för sista gången – DU påstår att JAG hittar på, när jag visar hur det bluffas med mina videoklipp – VISA DET!

      Du har i över ett halvår förvrängt och ljugit om vad jag gör och tjatat om det på olika forum och bloggar – nu har du haft chansen att visa det här i tre inlägg och kommer inte med annat än trams.

      Visa nu VAD och HUR jag HITTAR PÅ som DU säger, på vilket sätt – och hur det är istället!

      Det är ingen överraskning eller hemlighet att du är amilofs som ljuger om och förtalar mig och andra på flera olika platser också. Det har du även sagt själv här och det hänger ihop med vad du sysslar med och påstår, annars hade jag inte skrivit det här. Använd inte det som någon löjlig ursäkt här nu – prova att vara rakryggad och ärlig för en gångs skull!

      Diskutera nu endast något av dom tre videoklippen och det du påstår jag hittar på i dom – annars är du klar här, du har fått sjukt mycket mer än dina 15 minuter i rampljuset nu!

      Gilla

 5. Patetiska ursäkter, du har haft ALLA chanser här att prestera svar/källor/bevis för ditt amolofsiga svammel, men du har inte lyckats prestera några svar/källor/bevis för ditt amolofsiga svammel….
  Kom igen nu, här har du chansen step up to the plate.

  Gilla

  1. Jag tror inte jag har stött på någon som är så sjukligt j-a feg, oärlig och meningslös som HerrJii/amolifs under hela min tid här. Och det säger INTE LITE, med dom jag stött på..!

   Gilla

 6. HerrJiis sjukliga maniska fascination av Gesus och hans totala ovilja att diskutera sakfrågor och i stället använda sitt alias samt olika nics/alias för smutskastning är ju standardförfarande av den här typen människor. De kan bara inte diskutera sakfråga och komma med belägg.

  Läs här (känner ni igen förfarandet?)
  http://johnhoudiskeptikern.wordpress.com/2013/05/01/paranormalisternas-oarlighet-och-ohederlighet-i-diskussioner/

  Gilla

 7. Jag läser att det finns folk som vill komma åt min identitet. Vilken ära!

  Visserligen är det ganska lätt att leta reda på min rätta identitet med tanke på hur jag har lämnat avtryck efter mig på internet. Men Peratts svänggäng, till vilket väl även HerrJii får räknas, brukar ändå bara undantagsvis gå i land med den sortens uppgifter.

  Därför väljer jag att hjälpa HerrJii lite på traven. Så här ligger det till: Ursprungligen hette jag Magnus Pålsson. Tyvärr blev det namnet så besudlat och nedsvärtat av svänggänget, så jag beslöt mig för att byta till Buster Bullskit.

  Det nya namnet valde jag med stor omsorg ity att det ska ses som en hyllning till mina näthatare på webben. Varje gång jag någonstans publicerade ett anti-woowoo-inlägg upplevde jag det som att woowoo-sen sinsemellan sa till varandra – eller rent av till mig: ”Äsch, det där är bara Bullskit.”

  Därför blev det naturligt för mig att välja just det efternamnet. Fastän jag egentligen också hade kunnat välja att heta Persson, eftersom det namnet är ledigt sedan Börje Peratt valde att frånsäga sig rätten till just det namnet.

  Gilla

 8. Varför ska man VISA kortet, INNAN mediumet talar om vem hon tror det är?????

  För mig framstår det så oerhört korkat att visa kortet först och sen tala om vem det är.

  Kan du svara på det, istället för att hela tiden säga att jag är så dum…

  Gilla

  1. Jag säger faktiskt inte att du ÄR dum – jag säger att jag kan INTE TRO att du faktiskt är så dum på riktigt som du utger dig för att vara…

   Du svarar igen – goddag yxskaft! Du försöker vända och förvränga det igen, trolla, så du inte ska behöva svara på frågorna som det handlar om.

   Frågan är/var – Förklara varför man ska ta med sig ett foto som INTE ska tittas på och vad meningen med det är – OCH framförallt, förklara hur detta är något som JAG HITTAR PÅ!

   Jag är inte intresserad av mer av ditt fåniga trollande. Du behövs inte längre/mer här som ”nyttig idiot” – du har mer än nog nu visat alla vad det handlar om. Så igen, det är upp till dig att diskutera eller trolla… Trollande = väck!

   Gilla

 9. HerrJiis hot att sluta skriva kommentarer här på GesusBloggen ser jag snarare som ett positivt och glatt löfte.

  Jag hoppas att det är fler som tycker som jag därvidlag.

  Uppriktigt sagt så tycker jag att HerrJii inte har tillfört mycket av värde till vår debatt här på GesusBloggen.

  I praktiken nästan ingenting. Annat än trams och personpåhopp på framför allt Gesus. (Och Gesus har den gångna veckan visat en ängels tålamod. Även om detta tålamod nu, äntligen, ser ut att ha nått vägs ände.)

  Främst frapperas jag, för egen del, av HerrJiis oförmåga att tänka utanför boxen.

  Ett exempel härpå är videon med Pierre Hesselbrandt stående framför en vägg på vilken det hänger doptavlor.

  Naturligtvis står det inte på dessa doptavlor att barnen ibland klagar över att deras födelsedagar ligger för nära jul(klapps)helgen.

  Men om man äger förmågan att tänka utanför boxen, är det väl självklart – med tanke på hur barn normalt fungerar, tänker, tycker och känner – att den sortens påstående/slutsats ligger nära till hands. Annars är man mer än lovligt dum.

  Ett annat exempel härpå är Vivi Linde-videon. Besökaren ombeds, medan hon sitter öga mot öga med Vivi, att plocka fram ett foto på den avlidna personen och att placera detta foto upp och ned mellan dem på bordet de sitter vid.

  Vad är poängen med det förfarandet? Tja, tänker man utanför boxen, är det lätt att tänka tanken, att någon gång medan detta fotografi förflyttas från besökarens handväska till bordet finns det en chans att Vivi ska kunna få se en glimt av fotografiets framsida. Mer eller mindre av misstag, eftersom besökaren ju inte vet hur fotot ska visas upp för Vivi förrän i slutet av hela händelseförloppet.

  Man kan för övrigt också lätt tänka sig, att besökaren kan ha fört fotografiet på tal tidigare under besöket hos Vivi, kanske rent av visat upp detsamma för Vivi. Varpå Vivi sagt till henne att vi väntar lite med det, låt oss återkomma till fotografiet senare, så du kan stoppa ned det i handväskan igen så länge.

  Även i ett sådant scenario kan Vivi naturligtvis ha fått en glimt av vad fotografiet föreställer. Därom vet vi utomstående ingenting. Men omöjligt är detta scenario definitivt inte.

  Jag påstår således INTE, att det är så här det har gått till. Men jag hävdar bestämt, att vi ser en redigerad och därmed tillrättalagd version av mötet mellan Vivi och besökaren och hur detta möte har gått till.

  Vi kan alltså inte veta – än mindre se – vad som har hänt under den tid som inte finns fångad och redovisad i den redigerade filmversionen.

  Om man äger förmågan att tänka utanför boxen, är det busenkelt att hitta omständigheter och beteenden som är konstiga, onödiga och överflödiga i sammanhanget. Något som förstås bör leda till att man gör klokt i att ifrågasätta varför momentet i fråga måste vara med över huvud taget.

  Tyvärr saknar HerrJii nära nog fullständigt denna förmåga att tänka utanför boxen.

  Uri Geller jobbar på likartat vis som Vivi Linde. Han också lägger till en del moment, vilka är onödiga och/eller överflödiga. Här är ett bra exempel på hur Uri Geller arbetar när han utför sina trick:

  När Uri Geller ber en försöksperson, som sitter mittemot honom vid ett bord eller dylikt, att rita någonting, säger Geller vanligen att han ska vända sig om, så att han sitter med ryggen och nacken mot bildtecknaren. Sedan när Geller sitter där med ryggen mot bildtecknaren, tillägger han, liksom i förbigående, att han för säkerhets skull ska blunda också. Inte nog med det. Han ska dessutom hålla för ögonen med båda sina händer.

  Om man har förmåga att tänka utanför boxen, ställer man sig frågan: ”Om man redan sitter med ryggen och nacken mot bildtecknaren, vad är då poängen med att dessutom blunda? Och om man nu känner att man nog måste blunda också med ögonen för att öka trovärdigheten, varför då inte be någon att knyta en halsduk eller ögonbindel (som inte är Gellers egna attiraljer) runt huvudet på ögonnivå i stället för att Geller ska ”tvingas” hålla sina händer utanpå de slutna ögonen?

  I detta videoklipp – se: http://www.youtube.com/watch?v=M9w7jHYriFo – kan man ca 4.45 in i videon se vad poängen skulle kunna vara med att hålla för ögonen med sina egna händer (i stället för att begära att få en halsduk knuten runt huvudet och över ögonen).

  Runt 5.45 in i videon kan man dessutom se vad som händer när Uri Geller är gäst hos Johnny Carson, USA:s motsvarighet till vår Lennart Hyland eller Robert Aschberg.

  Uri Geller ska berätta för Johnny Carson om sina paranormala förmågor. Men Carson nöjer sig inte med anekdotiska bevis. Han vill att Uri Geller ska visa prov på sina påstådda förmågor genom att upprepa ett experiment, som Geller tidigare har klarat galant och felfritt.

  Carson ber Geller att avgöra vilka behållare, som finns utplacerade på ett bord framför honom, som är tomma på respektive fulla med vatten.

  Skillnaden denna gång är, att varken Uri Geller eller hans personal/följe har fått vara med när dessa små behållare vattenfylldes. Det är heller inte Gellers egen rekvisita (läs: behållare; och jfr för övrigt gärna också med magikers användning av kortlekar med märkta kort) utan de här behållarna ägs av någon annan, som Uri Geller inte har några som helst kontakter med och inte ens vet vem det är.

  Vad händer nu i en sådan situation, i direktsändning? Jo, Uri Geller klagar över att han inte är riktigt beredd på det här provet. Han menar att han trodde att han kom till Johnny Carson för att prata om sina förmågor, inte demonstrera dem. Så han har, förklarar han, helt enkelt inte kunnat ladda och bygga upp sin paranormala förmåga, innebärande att Geller genom att blott titta på en behållare eller genom att hålla händerna ovanför densamma avgöra, ifall behållaren är tom eller full med vatten.

  Så Geller drar sig undan utmaningen och skyller på opasslighet, på att han inte hunnit förbereda sig ordentligt. (Jfr hur woowoo-ister i andra sammanhang ofta brukar skylla sina tillkortakommanden och misslyckanden under diverse testexperiment på negativa vibbar från hatiska skeptiker i woowoo-istens omedelbara närhet.)

  Vi känner igen samma mönster även i den här videon: http://www.youtube.com/watch?v=QlfMsZwr8rc .

  Fast denna gång är det en paranormalistkollega till Uri Geller vid namn James Hydrick, som plötsligt tappar sin förmåga att med tankens hjälp få en blyertspenna att snurra på bordet eller sidorna i en telefonkatalog att bli självbläddrande.

  Se ca 5 minuter in på det videoklippet hur duktig och skicklig Hydrick är med att få sidorna i telefonkatalogen att vända sig själva. Se sedan ca 10 minuter in på videoklippet hur Hydrick plötsligt förlorar sin förmåga att med tankens hjälp vända blad i SAMMA telefonkatalog som han alldeles nyss lyckats vända blad i.

  Hur kan det komma sig? Vad beror denna plötsliga scenförändring på? Varför försvann plötsligt Hydricks paranormala förmåga? För den som kan tänka utanför boxen ter sig svaret rätt uppenbart: Jo, för att Hydrick sannolikt inte ville framstå som en idiot genom att visa inför alla tv-tittare hur han byggt hela sin paranormala karriär på fusk, bluff och båg.

  Inte minst HerrJii skulle behöva titta på dessa båda videor som jag just har tipsat om och länkat till. Då skulle han kanske, förhoppningsvis, komma till insikten, att det faktiskt är lätt som en plätt att bedraga människor som saknar förmågan att ifrågasätta fuskaren/bedragarens överflödshandlingar.

  Som alla Hydricks överflödsbeteenden. Typ hur han först sätter sig på huk ca 5 minuter in i videoklippet och ser ut att koncentrera sig energiskt. För att sedan avbryta koncentrationen och i stället gå runt i lokalen några steg. För att därefter, inte olikt en elitidrottsman, göra ett nytt enormt koncentrationsförsök. Som slutar med att han lyckas vända blad i telefonkatalogen.

  Allt detta överflödsbeteende är givetvis enbart ett spel för galleriet. Det inser man om man äger förmågan att tänka utanför boxen. Syftet är förstås att sända signaler till publiken om vilken oerhörd mental kraftansträngning det måste vara frågan om. När det i själva verket handlar om fusk, bluff och båg.

  Vilket den som kan tänka utanför boxen alltså har misstänkt hela tiden. Men hos sådana som HerrJii dyker den sortens misstankar inte upp i hjärnan. De har liksom fastnat i barndomens magiska och religiösa högerhjärnhalviga tänkande, där spöken, eldsprutande drakar, troll, vättar och liknande väsen är lika vanliga som jultomten är på julafton.

  Gilla

 10. Ska vi gissa att frustrationen HerrJii har nu kommer att synas på hans Harvarn-inspirerad blogg i Gesus namn?
  Det är ju så ”hederliga” den här typen av människor är. Bara för att jag argumenterat upp HerrJii på läktaren så var han tvungen hitta på en massa smädelser på sin Gesus-blogg.
  Tragiskt att det inte finns ryggrad i dessa fegisar som HerrJii tillhör.

  Gilla

  1. Det är en aning lustigt eller snarare obehagligt att det första jag skrev på min blogg var anledningen till att jag vill vara anonym. För att paranormalister inte kan hålla en hederlig debatt och istället börja att leta efter skeptikernas identiteter. Fick jag rätt? Skiter i om det är HerrJii, hans fru eller Sasserperatt. Det tyder på bristande argument, dålig läsförståelse och ren jävla elakhet. Att vara anonym är något man väljer och jag har valt det pga att folk redan har varit ohederliga mot skeptiker. Skitstövlar!

   Gilla

   1. Jag skulle vilja veta exakt vart jag gör det. Tror dock det blir svårt att finna eftersom jag håller en lägre profil där än vad tom flera paranormalister gör. Skulle tro att man hittar INGET och antalet kommentarer och inlägg är inte så värst många.

    Gilla

    1. Och att vara skeptisk innebär per automatik att man är elak. Lika sant som att alla paranormalister lider av begåvningshandikapp ungefär. Lämnar öppet för fri tolkning.

     Gilla

   2. Ja, men det där har HerrJii skrivit själv och hittat på.
    Men visst; paranormalister anser att diskussioner på DISKUSSIONSFORUM där man ifrågasätter och frågar efter belägg är att kränka någon, vilket det givetvis inte är.

    Det är ett vanligt påstående från woowoos som inte har argument. Först att de är ”påhoppade” och sedan går de till attack med förtal och prrsonangrepp. Precis som HerrJii.

    Gilla

    1. Kortekt, Pheme.
     I woowoo-land så innebär det automatiskt att man är ”elak” om man är skeptiker. Ifrågasätter du någons påstående så ”jagar” du dem. De är drama queens… Påfåglar.

     Pheme, du ska också veta att Sassersson vid ett tillfälle trodde att du var Garvarn i ny skepnad. #facepalm

     Gilla

    2. Jag Gravarna?? Ha ha ha, det var nog den absolut mest paranoida och dumma slutsats någon dragit om mig. Jag är helt ärlig när jag säger att jag är kvinna och 30+ eller ++. Är inte med i någon förening, har aldrig haft något annat nick och när jag halkade in i detta så visste jag inget om någon. Jag har långsamt satt mig in i det här och tagit del av båda sidor och skapat mig en egen uppfattning. Mitt Ip finns inte att finna någon stans för det snappade jag upp först av allt, att sasserperatt skulle älska att få tag på det bara jag höll med dig och Gesus. Vilka puckon!

     Gilla

  1. Ja, när trollet försvinner blir det lugnt.
   Men den här typen av människa med de problem som HerrJii har så kommer han att sura och komma med etter värre påståenden och kränkningar på t ex nidbloggen om Gesus och liknande.
   En sådan där människa klarar inte att bli argumenterad upp på läktaren utan att hämnas (han har ju redan gjort det med mig och skrivit rena förtal på nidbloggen).

   En sorglig stackare som kommer bli bättre när psykvården i Sverige blir bättre.

   Gilla

   1. Eftersom JH gång på gång upprepar samma påstående om en person, utan något belägg för saken, vill jag påstå följande:
    Det är INTE HerrJii/amilofs som är nidbloggens ägare/skapare.
    JH är ute å cyklar. :)

    Gilla

    1. Du menar att det finns en annan nic so plötsligt skriver som HerrJii gör och skriver nidtexter så fort HerrJii fått pisk från någon av oss här? Dessutom relaterar till hur Gesus skriver sina rubriker etc.

     Bevisa motsatsen, säger jag då. Det är ju en retorik ni kör hällande. M-P.
     Finns det en till lika skuk som sasserperatt och HerrJii är det ju bara. Ännu sorgligare, men jag är övertygad oatt det är HerrJii tills bevisat annat.

     Gilla

     1. Jag har nu läst amilofs texter under två års tid. Det finns inte den ringaste likhet i skrivsättet mellan amilofs texter och texten i nidbloggen. Nidbloggen är skapad av en helt annan person.

      Jag kan ta gift på att amilofs inte ligger bakom bloggen!! ;)

      F.ö. är det ju DU som påstår något…

      Gilla

    2. Som sagt. Tog inte länge innan det kom en förtalande text om mig igen på nidbloggen.
     Någon är oerhört fascinerade av Gesus och mig och tagit, för stunden, över Peratts näthatande.
     Jösses vad ni woowoos måste vara stolta över sådana vidriga människor?

     Hoppas HerrJii vet om att man inte får ta bilder sådär. Det är upphovskyddade bilder.

     Gilla

     1. Jag läste nu den texten… Fy f**en vilken äckelhjärna som har den bloggen!
      Jag hade ringt farbror polisen direkt om jag blev utsatt för sån extrem pissdynga. :(

      (Dags att anmäla idioterna…?)

      Gilla

    3. Jag för min del är inte alls säker på att HerrJii är den som skriver på nidbloggen.

     Visserligen är inläggen på nidbloggen lika korkade, puerila, personfixerade och bisarra som Herr Jiis kommentarer här hos den riktige Gesus. Och den svenska språkbehandlingen är lika usel.

     Men inläggen är så långa på nidbloggen. Det talar emot att HerrJii skulle ha skrivit dem. Han brukar inte vara långrandig (som exempelvis jag är)..

     Likaså synes nidbloggen ha startats redan 2011-01-01 för att sedan ligga i träda fram till juni 2013. Den kan därför inte direkt kopplas till HerrJiis uppdykande här på den äkta GesusBloggen. (Och skulle startdatum för bloggen vara manipulerat, så måste man verkligen fråga sig hur HerrJii skulle kunna känna till hur man fixar till något sådant, när han inte ens är underkunnig om ip-nummerelementa och dylikt.)

     Dessutom: Det faktum att HerrJii inte ens känt till att en bloggägare erhåller information om besökares/kommenterares ip-nummer talar emot, att han skulle ha kapaciteten att åstadkomma inlägg, i vilka han till och med visar sig behärska konsten att beskära fotografier.

     Visserligen finns det inget kausalsamband mellan dessa båda förmågor (att fatta vad som sker med ip-numren och att kunna beskära fotografier ”professionellt”), men jag resonerar som så, att känner man till det ena, ligger det nära till hands att supponera, att man också bör känna till det andra. Den bredden har jag svårt att se hos HerrJii.

     DÄREMOT tror jag att den falska Gesusbloggen kan ha startats av någon som är HerrJii närstående. I så fall antagligen på HerrJiis inrådan, önskemål eller dylikt. Otvivelaktigt har HerrJii fått den äkta Gesus på hjärnan. Han verkar vara tvångsmässigt fixerad vid ”vår” Gesus. (En form av OCD, Obsessive & Compulsive Disorder alltså.)

     För synsättet att den falska Gesusbloggen har annan upphovsman än HerrJii personligen – men likväl band/kopplingar till HerrJii – talar också det faktum, att skribenten på den falska Gesusbloggen ligger på ungefär samma resonemangsnivå som HerrJii gör. Detta talar, anser jag, för att det skulle kunna vara någon i HerrJiis bekantskapskrets IRL eller på webben som ligger bakom det falska ”projektet”. Allt enligt principen att lika söker sig till lika – eller talesättet att lika barn leka/leker bäst.

     Gilla

    4. Tveksamt. Tror inte att så många är så maniska som HerrJii.
     Det är ju dessutom en frekvent läsare av denna blogg och, i synnerhet, kommentarer.
     Jag la in ett planerat och utstuderat personangrepp på HerrJii för att se om betet togs. Och det gjorde det och anvöndes i senaste förtalsposten på nidbloggen.
     Lägg ihop två och två nu…

     Hursom är det en feg person som gör detta. En person som INTE törs ta en hederlig debatt utan kan bara göra det woowoos kan: förtala och smutskasta.
     Att idioten valt ut mig som mål beror givetvis på att jag skoppat av HerrJii samt att jag inte är anonym, vilekt gör det roligare för den hör typen av vidriga människor.

     Gilla

     1. ”Det-var-en-fälla-taktiken” trodde jag uteslutande tillämpas av woowoo:s. Men där trodde jag fel.

      På Nordanåskolan lärde jag mig att om man lägger ihop två och två blir det ibland fyra, ibland är det tjugotvå.
      Vilken skola gick du i?

      (Ytterligare kommentar pga ytterligare hittepå om ‘HerrJii’.)

      Gilla

    5. Alienna:
     > ”Det-var-en-fälla-taktiken” trodde jag uteslutande tillämpas av woowoo:s. Men där trodde jag fel.

     Troligen. Har aldrig sett någon woowoo använda denna teknik. Däremot är det nttessant att fällan snappades upp på kommentarsfält där HerrJii (och du) spelar…

     > På Nordanåskolan lärde jag mig att om man lägger ihop två och två blir det ibland fyra, ibland är det tjugotvå.
     Vilken skola gick du i?

     Duktig du är. Jag gick i skola. I samma stad, om det var det du undrade över. Men jag förstår inte vad det har med saken att göra förutom att du försöker se duktig ut på något sätt?

     > (Ytterligare kommentar pga ytterligare hittepå om ‘HerrJii’.)

     Bevisa då att det inte är HerrJii som liger bakom den nidbloggen. Det är skrivet på samma ohederliga sätt som HerrJii skriver här i kommentarsfältet och på min blogg.
     Ingen tvivel.
     Men bloggen är abuseanmäld och kommer snart att polisanmälas för förtal, mobbing och smutskastning samt olagligt användande av copyrightskyddade bilder. Då kommer det fram ett och annat.

     Gilla

     1. Nu var det ju – TAKTIK – jag skrev. Inte TEKNIK. Märkte du inte det…? Det är två helt olika ord (inte ens synonymer).
      Jag tror inte alls på efterkonstruktionen, att det skulle varit frågan om planerad fälla.

      Vad gäller dina siffror – ville jag antyda det faktum att det inte alltid bara är ett möjligt svar som står till buds. Bara för att du tror att något förhåller sig på ett visst sätt, betyder det inte att det är just det alternativet som överensstämmer med verkligheten. Faktiska förhållandet kan vara något helt annat.

      Sedan ber du mig motbevisa ditt obevisade påstående…

      Gilla

     2. Jag läste det du skrev. Det var heller ingen ”efterkonstruktion”. Det var planerat för att se om det snappades upp och hur fort det gick (finns orsak till detta och det har med teknik att göra).
      Sedan med bevisningen: du har ju heller inte kommit med några bevis för att det INTE är HerrJii. Bara ett påstående.

      Dessutom verkar du vilja påskina att du är insatt i just denna grisiga del av woovärlden och vem som skriver vad så det skulle vara intressant att höra belägg för ditt påstående att det inte är HerrJii.

      Återigen så är jag INTE intresserad av HerrJiis identitet. Bara belägg för att det inte är han (vilket du heller inte kommer klara av att komma med).

      Sedan är det vämjeligt att vissa, som HerrJii t ex, inte klarar en hederlig debatt utan måste springa iväg med gråten i halsen och näthata skeptiker.
      Fegt, men givetvis väntat.

      Gilla

     3. Öh… Va?
      ”…verkar vilja påskina…” Vad i hela friden har jag nu skrivit så tokigt, så att det kan tolkas så galet som iaf du nu lyckas göra?

      När det gäller ”vem som skriver vad” – så härrör den kunskapen från flashback. Jag ”känner” flera nick från fb.

      Låt mig säga så här: OM du själv hade hängt på fb flera år, och diskuterat med/läst amilofs under den tiden… Då skulle nog även du se det befängda med att öht rikta anklagelserna mot honom. Speciellt med tanke på hur nidbloggaren skriver.

      Men du gör ju naturligtvis precis som du vill. Jag bara påpekar att det är fel person du anklagar. Mer är det inte med det…

      Gilla

     4. Och jag och flera andra anser att du har fel och ser just liknelsen, reaktionerna, upplägget etc. Att så fort jag snäst av HerrJii kommer något näthatande om mig på nidbloggen etc.

      Det roliga är också att citatet som jag la upp som bete inte. Bar pekat åt en speciell person så argumentet nidbloggsren kom med är felaktigt.

      Ser också att nidbloggsren läser ofta här och har insett problematiken med upphovsrättskyddade bilder.
      Vi får se hur han reagerar på anmälningarna…

      Gilla

     5. Har du inte tänkt på något alternativt scenario? T.ex. en smart nidbloggare.
      En smartis som sitter och garvar åt att du fastnade i fällan, och krampaktigt håller fast i betet… (En smartis som lyckas få dig att rikta falska anklagelser mot helt oskyldig person…t.ex.)

      Gilla

    6. Alienna:
     > Har du inte tänkt på något alternativt scenario? T.ex. en smart nidbloggare.

     Nope, det är ingen smart person. Nidbloggen är gjord enbart i affekt för brist på kompetens att kunna argumentera hederligt.

     Blir inte klok på dig Alienna. Ibland skriver du emot patrask som HerrJii och liknande näthatare och ibland skyddar du dem. Var står du?

     Gilla

     1. Jag står på egna ben. Jag tar inte parti för någon person eller grupp. Det enda jag ‘tittar på’ är – vad som är sant resp. falskt.

      Ibland argumenterar jag emot det som är falskt, och försvarar det som är sant. Detta OAVSETT vilka parterna råkar vara.

      Gilla

   2. Jag kan inte låta bli att fascineras av människor som beter sig på detta sätt. Det har nog till och med gått så lång att jag skulle kunna kalla det en hobby.

    Jag är full av beundran över din, ‘Gesus’ och alla ni andras förmåga att argumentera mot dessa minst sagt underliga typer. Jag klarar inte av det.

    Men beröm kan jag ge, eller ljus och kärlek om ni så vill :-)

    Fast ärligt talat är det nästan lite synd att kalla deras minst sagt undermåliga prestationer för argumentation.

    Gilla

 11. Just det: Precis som Börje Peratts förtalsblogg så bör alla ignorera Gesus nidblogg och undvika att gå i polemik med dem. Det är det de vill, nämligen.
  Ser att de försöker korsposta Börje Peratts förtal också….

  Ja, det är en sjuk människa som törstar efter uppmärksamhet och hämnd som har hand om den där nidbloggen.

  Tänka sig att dessa fåntrattar beter sig VÄRRE än det de pekar ut mig och Gesus för att göra. De försvarar alltså sitt näthat med att de blivit ”utsatta” för näthat.

  Logik?

  Nej, och att ifrågasätta någon ÄR INTE att trakassera. Tänk på det HerrJii.

  Gilla

  1. Han har fått mer än tre helt egna inlägg + alla kommentarer innan dess att visa att han inte bara vill ljuga och trolla här – INTE EN ENDA GÅNG har han visat att han vill annat eller klarat svara på frågor och diskutera sakfrågan trots det!

   Jag tycker han har fått mer tid och utrymme än vad han skulle fått här redan – egentligen skulle jag bara raderat allt hans fega trollande, men valde att visa det istället för att visa hur falskt det görs. Jag är inte intresserad av att få bloggen sönderfjantad av en sådan oärlig meningslös fegis eller lägga någon mer tid på honom. Tror inte någon är intresserad hans fåniga tjafs här heller, eller..?

   Han har fått klara besked här flera gånger – diskutera hederligt och sakfrågor eller så åker det väck.

   Vill han diskutera annat, så får han göra det någon annanstans – detta är inget forum, och knappast för fega troll…

   Gilla

   1. Visst, jag håller med dig där. Om det hade varit MIN blogg, skulle jag ha blockerat honom för länge sedan. Det är inte mig förunnat att ha ett sådant oändligt tålamod som du gång på gång uppvisar.

    Men… Pga JHs alla anklagelser, känns det ändå liiite orättvist att han inte får ge sitt ”svar på tal” s.a.s. Det handlar om ett endaste inlägg där han bemöter JH.

    Jag tyckte iaf att det var konstigt att du raderade det. Vi har ju blivit bortskämda med att bloggen är ”censurfri” – därav min fråga om detta inlägg.

    Gilla

    1. Alienna: Det är inga anklagelser alls från mig. Det är KONSTATERANDEN som stämmer gällande HerrJii och hans sätt att skriva, ”debattera”, smutskasta samt hur han skriver på andra på bloggar och andra forum. Det var alltså inte ”svar på tal” från HerrJii, det var ytterligare smutskastningar han kommer med.

     Jag är less på att hela tiden klä skott bara för att jag är den enda som INTE är anonym.

     Och allt detta för att det finns folk som påstår att de kan prata med döda och jag ifrågasätter detta och önskar belägg?
     Är det bara jag som ser det orimliga i att så många försöker förtala, smutskasta, svartmåla mig, mitt namn och person? Nu pratar vi alltså om personer som gör allt detta vidriga för att de inbillar sig att ifrågasättande av en skeptiker är ”trakasseri och förföljelse” (och därav svarar med EXAKT detta… fast värre).

     Vad tror ni alla oddsen är att det kommer något ”bitigt” på nidbloggen nu när HerrJiis spammande och yterligare förtal tagits bort här?
     Knappast pengarna tillbaka ens.

     Gilla

     1. Att försöka avkläda ulven sina fårakläder, kan vara förenat med både rivsår och allvarliga bett.
      Ju större ulv, desto kraftigare motstånd.

      Gilla

     2. Du anser att HerrJii är en stor ulv?
      Well, jag anser att man i ett demokratiskt land ska ha rätt att säga när man tycker något är galet. Det innebär INTE att jag anser att folk inte ska få tro vad de vill, som en del verkar inbilla sig.jag anser att folk får tro vad de vill men jag ska också få ha rätten att ifrågasätta deras påståenden.

      Gilla

     3. Nej nej.
      Jag syftar på det du skrev i 3:e stycket: ”Och allt detta […] fast värre.)”

      Gilla

    2. Ja jag tror jag tagit bort bara en kommentar en gång tidigare – för något år sen när en ”hubbardianen” eller något, var inne och trodde detta var ett forum för honom och skrev saker som var helt ovidkommande för något, varken inläggen eller andra kommentarer där han skrev. Då också efter ett par ”tillsägelser” att jag inte tyckte det hade något med ämnet eller så att göra.

     Men HerrJii/amilofs lyckades tom förstöra det – så att allt kunde ligga kvar här. Tråkigt tycker jag, men kände att det var långt långt över gränsen med bara fult trams och bara negativt om folk kommer hit och läser och tror det är den nivån här – det vill jag inte om jag kan undvika det och då hade jag inget annat val tyvärr. Jag har f.ö INTE raderat något från HerrJii/amilofs, INNAN han fick tillsägelser att hålla sig till sakfrågan och efter långt om länge – ALLT hans andra trollande ligger kvar!

     Jag förstår hur du menar här och håller med på ett vis. Men tycker som så, vågar han inte bemöta/besvara och diskutera sakfrågan/or annars – så behöver han inte diskutera något annat heller, bara när och för det passar honom! Vill han debattera med JH (vilket han inte heller vill, han vill bara kasta mer skit) får han göra det någon annanstans – som sagt detta är inget forum, här diskuterar vi (försöker jallafall) sakfrågorna som tex jag skriver om…

     Gilla

 12. Nej HerrJii/amilofs – vad som är sorgligt på riktigt det är en människa som du som inte har ett endaste att komma med mer än lögner och påhitt och annat fegt fånigt och oärligt

  Du har fått mer än nog med tid och plats här – du har också mer än vad som är friskt gått över många gränser med ditt totalt meningslösa trams här och på andra platser

  Och att nu sitta och spamma helt sjukt med kommentarer här. Känns det som det ger dig något? – du har fått klara besked vad som gäller för dig

  Vettiga kommentarer om sakfrågan = OK
  Fånigt fegt och ohederligt = korgen

  Igen – det är upp till dig!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.