Börje Peratt – en fallbeskrivning ;-]

Jag börjar med Börje, han heter ju det :-]

Del ett i min ”artikelserie”, där jag som ”journalist” gör en ”journalistisk granskning och undersökning för att lyfta fram fakta” till en ”fallbeskrivning” av ordförande i föreningen Humanism & Kunskap, Börje Peratt. (många fnuttar blir det)

”Gesus är en ynklig näthuligan – Han sprider näthat på forum jag aldrig besöker…” – Börje Peratt måndagen den 3:e juni 2013

Jag tycker nog att råttet är mågat nu – jag börjar bli en aning trött på Börje Peratts ideliga sjuka lögner och smutskastning av mig och vad jag med flera gör. Jag förstår inte varför han/dom håller på och vad det ska ge dom liksom. Vore det inte bättre för honom/dom att bara lägga ner det och sköta sitt eget istället – och förstår han/dom verkligen inte att desto mer han/dom ljuger och hittar på om mig, desto mer skriver jag ju om det och visar upp hur han/dom bara ljuger..?

Börje igång igen!
Som sagt, så är alltså Börje Peratt igång igen och kontaktar arbetsgivare för att få bort vad privatpersoner skrivit om honom och ”dom”, sådant som är besvärligt för dom! I Peratts ”nyhumanistiska” värld gäller det ingen yttrandefrihet – där är det Börje Peratt som ska bestämma vad som får skrivas.

Hot- och skrämseltaktik för att tysta
Börje Peratt har ju en diger lunta med när det gäller att kontakta arbetsgivare för att skrämma och tysta människor. Vad jag förstår så startade det med den uppdiktade ”attacken” på Terry Evans vänner – där Peratt och Sassersson fortfarande idag påstår att det var en, ”samordnad organiserad attack av/från skeptiker”. Vilket det finns svart på vitt att det INTE var – och som vanligt INGET som visar på vad dom påstår..!
Börje Peratt – frisk?
Börje Peratt dyker upp!
Det var också där ”min historia” med Börje Peratt startade – jag postade ett inlägg på Terry Evans vänner-sidan på Facebook, thats it! En öppen sida för alla att kommentera på, där jag bara frågade efter åsikter på ett TV-program. Om sittningen med Terry Evans från Det okända, alltså ett program som sänts på TV helt enkelt.

Det resulterade i att jag blev uthängd på Börjes blogg, tvåa på en lista med andra som Börje Peratt påstod bryta mot dom mänskliga rättigheterna för att vi kommenterade på Terry Evans vänner-sidan. Peratt kontaktade även flera av dessa andras arbetsgivare med lögner och hängde ut dom på sin blogg med namn och arbetsplatser, riktigt sjukt.

Inlägget och listan med mera är f.ö nu fegt redigerat/borttagen av Peratt – han klarar inte att stå för vad han skriver.

Mitt ”svar” på det
Jag tyckte såklart det var tokigt och skrev om det i ett inlägg här på bloggen, Börje Peratt – En knast och Skeptikerpodden. Efter det har jag haft Börje Peratt efter mig i en obstinat lögnaktig smutskastningskampanj och sjuk jakt på min identitet för att tysta ner mig. Börje Peratt har t.o.m hotat och kört med utpressning för att få reda på vem jag är och för att jag ska stänga ner bloggen med mera av mina kanaler..! Läs om det här Gesusbloggen under attack! och här Börje Peratt hotar och utpressar!

Peratt + Sassersson – standardagerande
I den vevan med Terry Evans Facebook-sida hittade också Börje Peratt och Torbjörn Sassersson varandra och tycke uppstod direkt – sedan dess har dom varit oskiljaktiga i sin fula, falska och fega kampanj mot ”skeptiker”. Det med den påhittade ”samordnade attacken” på Terry Evans vänner svetsade ihop dom något helt galet, när dom då fick samma väderkvarnar att kriga mot.

Sedan dess är deras gemensamma taktik för att smutskasta med mera, förutom att kontakta arbetsgivare, att Börje Peratt skriver något tokigt/falskt någonstans – när/om någon sen skriver om, kommenterar eller bemöter det, dyker Torbjörn Sassersson, ALDRIG Peratt själv, upp direkt och försöker bortförklara Börjes lögner och stolligheter med fler lögner och påståenden, och piper sen fegt iväg utan att klara/våga svara på bemötande av det, ALLTID!

”Fallbeskrivningen”
Är ju tänkt som en pastisch på Peratts och Sasserssons – som kallar sina förtal och påhopp för det och rättfärdigar sina fula metoder med att dom är journalister och att det ska vara journalistik. Bl.a jag Gesus, eller vänta nu är det MP-S, det blir lite knixigt för dom tror ju att jag är en annan, men ivilketfall, har fått en alldeles egen just ”fallbeskrivning” på Börjes bloggar! Läs här – Magnus Pålsson SoulEye – näthataren Gesus, fallbeskrivning

Lite på skoj, men ändå med mycket allvar i vad jag tänker visa upp av vad Börje Peratt sysslar med! Det blir typ en tillbakablick på Börje Peratt här på bloggen och lite uppföljning av det + vad han/dom nu hittar på för nya fula ohederligheter och tokerier…

Jag har t.ex fått veta att Peratt nu är ute på en offensiv och bl.a rensar vissa (?) och skriver om och nya inlägg på sina bloggar, så att MP-S står med överallt och inte bara Gesus + länkar helt galet till inläggen på sina olika bloggar och Sasserssons alla sidor där Sassersson också skriver om det och anstränger sig så att det ska komma upp i sökningar på Google t.ex. Tänk också på att jag/Gesus INTE är MP-S, som helt oskyldig alltså blir uthängd med alla dessa lögner – av en som kallar sig humanist med mera och säger sig jobba mot näthat med mera. Börje med flera har också blivit informerade om att jag INTE är MP-S av oss båda, vilket också enkelt kan kontrolleras att det inte är så. Men det skiter dom fullständigt i, MP-S kan tydligen offras – lagom sjukt..!

Många av stolligheterna som kommer komma upp med Börje här nu hänger ju ihop liksom, så det kan kanske bli lite typ upprepningar av vissa saker härådär.

Jag är rädd att det kan bli lite mycket mycket – men ni har blivit varnade ;-]

Välkommen hit Börje
Och, Börje Peratt du är som vanligt självklart välkommen att bemöta detta här – men gärna då med hederlig debatt/diskussion, och absolut inte med bara fler lögner. Eller du kanske äntligen skulle våga kontakta mig..?

Men känner jag den fega duon rätt, så kommer ev (kanske inte nu eftersom jag skriver det) Torbjörn Sassersson att dyka upp här och försöka snacka bort och försvara Börje med lite påståenden och fler lögner och sen fegt försvinna utan att klara/våga svara på bemötande på det… Någon som sätter emot..?

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på YoutubeGesus på Vimeo

10 reaktioner till “Börje Peratt – en fallbeskrivning ;-]

 1. Brott mot de mänskliga fri- och rättigheterna? Vad han tar i, den där Börje Peratt.

  Självklart har man enligt de av FN sanktionerade mänskliga fri- och rättigheterna också rätt att kritisera och ifrågasätta. Ja, rent av rätt att förlöjliga någon annans trosparadigm (inom rimliga gränser; pedofil- och/eller nazianklagelser och dito kopplingar bör man exempelvis självklart vara försiktig med att sprida).

  Att förlöjliga vad folk tror på kan alltså vara/bli moraliskt klandervärt, ifall förlöjligandet går till överdrift, bortom rim och reson. Men från förlöjligande är steget trots allt långt till förtal och ärekränkning. Både juridiskt och etiskt sett.

  Om man dessutom motiverar noga hur man resonerat sig fram till ett visst omdöme/påstående, blir det ännu svårare att åtala någon. Det föreligger sålunda en stor skillnad mellan anklagelser framkastade helt utan stöd av annat tankegods och likadana anklagelser framlagda i en resonemangskedja som mer eller mindre logiskt leder fram till det gjorda påståendet. (Det kan ju exempelvis inte vara vare sig moraliskt fel eller juridiskt brottsligt att beskylla Adolf Hitler för att ha hyst nazistiska grundvärderingar. Men det KAN vara det, om utlåtandet berör/avser Nisse i Hult.)

  I den mån förlöjligandet rör själva trosparadigmet kan det heller inte bli tal om förtal eller ärekränkning. Dessa sistnämnda ”brott” är ju knutna till personer, inte idéer/åsikter. Rör det sig om ringaktning av idéer, handlar det snarare om hädelse eller dylikt, något som här i Sverige inte (längre) är brottsligt.

  Kanske Börje Peratt drömmer sig tillbaka till den tiden, då hädelse klassades som ett brott? Hans skriverier KAN lätt tolkas i den riktningen. Fast osvuret är bäst, som den skenhelige sade.

  En sak jag frapperas av är hur lättkränkta folk tillhöriga woowoo-rörelsen synes vara..Deras toleransribba ligger generellt på en extremt låg nivå. Fritiof Nilsson Piraten noterade denna lättkränkthet, som vissa visar prov på, och han valde att kommentera fenomenet ungefär så här: ”Om man skriver om en synål, får man inte bli förvånad om man erhåller ett ilsket brev från en enögd läsare som känner sig utpekad och kränkt av det skrivna.”

  Man kan ju fundera lite över hur Börje Peratt, med sin enögda syn på Gesus som all ondskas och allt näthats yttersta ursprung, skulle reagera, ifall Gesus valde att likna honom vid en synål. Skulle Börje Peratt bli kränkt av en sådan metafor/liknelse?

  Jag vill inte helt utesluta den möjligheten, att Börje Peratt skulle bli väldigt kränkt därav. Så att han drevs att skriva ytterligare pamfletter och diatriber riktade mot Gesus.

  Nämnde herr Peratt verkar ha genomgått en sorts betingningsprocess som i mångt och mycket påminner om den som Pavlov en gång utsatte sina hundar för. Om blott namnet Gesus Pettersson – eller, för den delen, Magnus Pålsson – yttras inom hörhåll för Börje, riskerar man att få uppleva hur herr Peratt går i taket, full av harm och kränkthet.

  Vilket får mig att tänka på en scen ur ”Pang i bygget”, i avsnittet där Basil Fawlty på sitt pensionat får besök av några tyskar. I den aktuella scenen inpräntar Basil noga i sin personal, att för allt i världen: ”Don’t mention the war!”

  Och så gör han just det. Nämner det förbannade kriget hela tiden så fort han talar med sina tyska pensionatsgäster.

  Gilla

  1. @bbnewsab ”En sak jag frapperas av är hur lättkränkta folk tillhöriga woowoo-rörelsen synes vara..Deras toleransribba ligger generellt på en extremt låg nivå.”

   Ja och visst är det mycket underligt att det ALLTID är en helt annan ”toleransribba” när det gäller att skriva om ”skeptiker” och vad dom/vi ska tåla utan att bli ”kränkta”. Ofta med resonemanget, att ”det var ni som började” och ”ni får bara smaka på egen medicin” – det gamla två fel blir ett rätt då liksom..!

   Gilla

 2. Apropå Börje Peratts ökända arbetsmetod att kontakta de arbetsgivare som hans fiender har sin anställning hos, kolla in vad som står att läsa här: http://avpixlat.info/2013/10/25/bli-inte-forvanad-om-du-blir-av-med-jobbet-2/#more-74591

  Jag fick den insändaren skickad till mig alldeles nyss. De inledande textstyckena lyder så här:

  När tidningen Aftonbladet ringer upp din chef och berättar att du donerat pengar till sajten Avpixlat ska du inte bli förvånad om du blir av med jobbet. För syftet med detta samtal är naturligtvis inte att välvilligt informera om att du har donerat ett par hundralappar till en alternativ nyhetsförmedling på Internet, utan att indirekt uttala ett hot. För enligt svenska etablerade medier har du gjort något oförlåtligt genom att donera pengar till invandringskritiska Avpixlat vilket du måste straffas för. Och även din arbetsgivare kan råka illa ut och riskerar att hängas ut i media om du inte omgående får sparken eller åtminstone får ett kännbart disciplinärt straff.

  Det fungerade exakt likadant i DDR fram tills 1989. För om någon från Ministerium für Staatssicherheit MfS, dvs. Stasi ringde en arbetsgivare för att berätta att en medarbetare gjort ditt eller datt, trodde väl ingen på fullaste allvar att detta bara handlade om en fortkörning eller att någon urinerat offentligt (!) Och arbetsgivaren visste precis vad som skulle göras! Omedelbart avsked var en mycket sannolik konsekvens. Många gånger räckte säkert en antydan från en av Stasis medarbetare. Bara det faktum att någon från Stasi hörde av sig var allvarligt nog. En sådan medarbetare kan vi inte ha i personalstyrkan. Han/hon skapar problem. Exakt samma mekanismer kan vi alltså studera i dagens Sverige.

  MIN KOMMENTAR: Det är bara att byta ut Aftonbladet mot Börje Peratt och Torbjörn Sassersson i första citatstycket här ovan.

  De tre är samtliga samma andas barn. Målet för dem är att göra livet surt för oliktänkande. De som intar fel ståndpunkt/åsikt ska straffas. Dömas ohörda. Själva befinner sig de tre ”jenseits von Gut und Böse”. Dvs på ungefär samma trappsteg/nivå som Gud i himmelriket befinner sig på.

  Idealet från det här sättet att se på saker och ting kommer dock inte från Bibeln utan snarare från de gamla öststaternas säkerhetspolistjänster (från tiden innan Sovjetunionen hade imploderat). För olika exempel härpå, läs hela insändarartikeln.

  PS Det faktum att denna insändare står att läsa på sajten Avpixlat innebär inte att budskapet är att betrakta som bullskit. Inte heller ska några växlar dragas på det faktum att just jag tipsar om en insändare som står att läsa på sajten Avpixlat. Jag vill gärna få detta fört till protokollet av den enkla anledningen, att det brukar vara ett vanligt beteende, inte minst från Peratthåll, att man försöker angripa, förminska och smutskasta budbäraren, när själva budskapet är svårt att korrigera och/eller uppfattas som obehagligt av/för Peratt och hans lakejer.

  Gilla

 3. Jag undrar när människor ska få upp ögonen för vilken bedragare Terry Evans är? Tänk alla diplom så värdelösa de blir och att bära hans namn då kan man hälsa hem som medium. Var är alla mediums intuition? Känner de inte av att han ör en bedragare? Oj, oj vilket liv det kommer bli när alla vill ha tillbaks sina pengar för utlagda pengar på hans kurser. Tur man inte tillhör den sekten!! Förresten läs hans senaste blogg om närhat han glömmer bort att nämna sina egna fula tricks. Fortsätt forska runt honom han har nog skit i sitt bagage!

  Gilla

  1. Javisst ännu mer som visar att dom absolut inte har några av alla dessa påstådda ”förmågor” – kan dom inte se/känna att Terry Evans är en bedragare, så har man nog inga större sådana :-]

   Men, det handlar nog mest om att VILJA ha förmågorna, inget annat – och då får man nog se mycket mellan fingrarna…

   Gilla

 4. Börje Peratt skulle nog behöva läsa en bok som heter Rational Mysticism, skriven av John Horgan. Läs om boken här:
  http://www.amazon.com/gp/product/061844663X/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=061844663X&linkCode=as2&tag=eyeonpsy-20&linkId=JRWQZOAQWNK74TDI

  I sin bok skriver Horgan bland annat att människor, som är med om mystiska upplevelser med andligt innehåll, brukar bli personlighetsförändrade efteråt. Det vanliga är att de blir mer ödmjuka och empatiska, med tonvikten lagd vid ljus och kärlek etc.

  Men en mindre del blir snarare raka motsatsen.

  Dessa i den sistnämnda gruppen/kategorin verkar alltså i stället få sitt ego uppblåst och börjar att excellera i beteenden, vilka lätt får ens tankar att börja associera till personlighetsegenskapen grandiositet (= ett personlighetsdrag som är nära släkt med megalomani = storhetsvansinne).

  Grandiositet innebär bland annat, att den drabbade anser sig vara förmer än andra, och att hen är överlägsen alla andra, i synnerhet då sådana personer som inte håller med om den grandiosa individens världsbild och trosparadigm utan snarare/hellre ifrågasätter densamma.

  I värsta fall leder detta megalomaniska grandiositetstänkande till delusionen/vanföreställningen, att personen i fråga uppfattar sig som en profet eller guru med ett särsklilt, ”högre” uppdrag här i livet, läs:,att upplysa och informera (om)världen om att alla som inte håller med henom har åt helvete fel och därför närmast kan liknas vid förtappade inbilska fega kräk med förstockat fastlåst tänkande.

  I synnerhet de som försöker att ifrågasätta hens trosparadigm riskerar att bli utsatta för den sortens skarpa kritik. Fast sett ur den grandioses megalomaniska synvinkel handlar sådan förminskande, nedlåtande kritik naturligtvis inte om näthat utan det handlar blott om att våga säga sanningen

  Så nu undrar jag om det är fler än jag som efter att ha tagit del av denna beskrivning här ovan erhåller vissa associationer till just Börje Peratt – och kanske även till Terry Evans?

  Eller är jag ensam om att tycka så?

  Vem vet, folk kanske tycker att den beskrivningen snarare passar in på mig? Läs gärna mer om försvarsmekanismen projektion här: http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?Lookup=projektion .

  Gilla

  1. Jag repeterar :-]

   ”Dessa i den sistnämnda gruppen/kategorin verkar alltså i stället få sitt ego uppblåst och börjar att excellera i beteenden, vilka lätt får ens tankar att börja associera till personlighetsegenskapen grandiositet (= ett personlighetsdrag som är nära släkt med megalomani = storhetsvansinne).

   Grandiositet innebär bland annat, att den drabbade anser sig vara förmer än andra, och att hen är överlägsen alla andra, i synnerhet då sådana personer som inte håller med om den grandiosa individens världsbild och trosparadigm utan snarare/hellre ifrågasätter densamma.”

   Fast jag tycker nog inte Terry Evans passar in på det riktigt (men ändå en aning) – min lekmannaåsikt på honom är nog mer att han bara vill försvara sitt bedrägeri för att fortsatt få in degen. Börje Peratt däremot, där sitter det (mm) som en fläskläpp

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.