Börje Peratt – ”journalisten”

”Den utforskande journalisten har till uppgift att undersöka och lyfta fram fakta.” – Börje Peratt

Del tre i min ”artikelserie” där jag som ”journalist” gör en ”journalistisk granskning och undersökning för att lyfta fram fakta” till en ”fallbeskrivning” av ordförande i föreningen Humanism & Kunskap, Börje Peratt ;-]

”Journalisten” Börje Peratt
Börje Peratt kallar sig bland mycket annat också för journalist, t.o.m undersökande och grävande sådan har jag läst. Skrattretande minst sagt..!

***

”Journalistik kallas den framställning, insamling, urval och bearbetning av innehåll som präglas av rapportering från verkliga, och ofta aktuella, händelser” – Wikipedia

The Elements of Journalism
1 – Journalistens första förpliktelse är mot sanningen.
2 – Journalistens första lojalitet är till medborgarna.
3 – Journalistens disciplin är verifiering.

***

Börje Peratt – trovärdigheten
Som sagt, både Börje Peratt och Torbjörn Sassersson kallar sig ofta för journalister och tycker sig med det rättfärdiga sitt bedrägliga handlande med att jaga folk, hänga ut dom och skriva rena lögner.

Jag vet inte hur många gånger jag läst om/från folk Peratt skriver om, som påpekar för Börje att sakerna han skriver har avsevärda faktafel med mera. Börjes alster är ofta ofta, förutom t.ex hittepå och lögner helt utan belägg, också fulla med massor av fel på/om personer, fel namn, fel person på fel plats osv + stavfel och särskrivningar, som man väl kan tycka en ”journalist” skulle lyckas undvika.

Standard tillvägagångssätt verkar vara, att om inte helt enkelt bara hitta på det själva, så ta något som någon annan påstår och använda det som sanning helt utan att kolla upp det – och OM det kollas upp, så förvrängs det för att passa, eller blir fel ändå…

Nollkoll
Vi har ju det helt galet sjuka med att Peratt, med flera, hänger ut en oskyldig för att vara Gesus och ljuger hejvilt om vad jag gör – UTAN att kolla upp det eller kunna visa upp ett enda belägg! Vilket enkelt kunnat gjorts om det inte bara varit rena lögner…

Och för att ta faktakontrollen, sanningshalten och trovärdigheten med vem Gesus är. Så var jag ju ett tag till 100% John Houdi, och ”vi” hängdes ut som det med medföljande lögner då..! Börje Peratt och/eller Torbjörn Sassersson har ALDRIG ens vågat kontakta mig och fråga vem jag är eller något – trots att jag flera gånger uppmanat dom till det!

Källgranskning – faktakontroll
INTE Börjes grej alltså – men att t.ex ta skvaller från woo-woos på olika woo-wooforum, UTAN att ens kolla upp det och källan, DET är nivån på Börje Peratts ”grävande journalistiska granskning och undersökning för att lyfta fram fakta”.

Som Börje Peratt t.o.m själv skriver ”Jag har inte läst det och ger mig inte in på deras sidor …” + ”Han sprider näthat på forum jag aldrig besöker men ibland skickar människor mig information”. D.v.s han t.o.m säger att han INTE kollar upp sladder med mera – MEN har inga problem med att skriva det som sanningar.

Man kan ju också ta en titt på Börje Peratts ”belägg” för att överallt på massor olika webbplatser/bloggar ljuga och hänga ut mig och en oskyldig som bl.a näthatare – beläggen för det är något som Terry Evans BARA TROR!

Uri Geller fakeEtt exempel här
Hur grävande och undersökande av fakta ”journalisten” Börje Peratt är – hur han totalt förvränger det han skriver om för att det ska passa honom och hans hittepå.

Hur är det ens möjligt att lyckas klanta till det såhär extremt fel och bita sig själv i rumpan..?

Håll i hatten!
Börje Peratt skriver om Uri Geller, som väl är DEN mest avslöjade bedragaren i hela världen någonsin, för att försöka få honom att framstå som äkta och ett offer för dom elaka skeptikerna.


Uri Geller – tror inte ens jag tagit upp och skrivit om honom här på bloggen, för jag trodde inte det var NÅGON som trodde annat, utan visste att han var en avslöjad bluff.

***

”Trots att han (Uri Geller) aldrig blivit ertappad för något bedrägligt eller avslöjad som fuskare har skeptikerna med trollkarlen John Randi och Popoff spetsen lyckat sprida ett nedsvärtande rykte.

Om man betraktar tillvägagångssättet så avslöjar det både Popoff och Johnny Carsson show dock inte Geller.” – Börje Peratt

***

JOHN Randi – allvarligt?
En av dom första jag stötte på när jag började kika på detta med bedragande medium med flera, var JAMES Randi – det går inte att undvika. Randi är lätt en av dom mest kända inom typ skeptikerrörelsen och väl woo-woovärlden, med bl.a sin miljon dollar challenge, vilken f.ö INGEN vågar ta.

Randi är bl.a känd för att ha avslöjat Peter Popoff. Alltså, avslöjat BEDRAGAREN Peter Popoff!

Randi har också avslöjat Uri Geller, mer än en gång OCH visar upp exakt hur Geller gör när han bluffar!

Att inte få hans namn rätt – nästintill omöjligt. Att inte se/upptäcka det senare och rätta till det – om möjligt, ännu omöjligare..!

Undrar om inte Börje här blandar ihop James med en annan trollkarl som Börje inte heller gillar ;-] Typ en vad heter det, Freudiansk felsägning – fast skrivning..?

SKEPTIKERN Popoff – allvarligt?
En annan som jag också snabbt kom att stöta på, var just Peter Popoff. En TV-evangelist som då avslöjades av James Randi. Alltså BEDRAGAREN Popoff, knappast skeptikern – kan nog inte bli tokigare och mer fel..!

Popoff är f.ö som så många andra bedragare tillbaka och kör med samma, plus lite nya tricks för att lura folk på pengar. Så fungerar det i true believersvärlden, inga problem om man avslöjats som bedragare då inte. Se här – Youtube!

Uri Geller INTE avslöjad – allvarligt?
Börje Peratt tror alltså att Uri Geller böjer skedar och nycklar med övernaturliga/paranormala krafter och inget annat – detta år 2013, och när hur många andra som helst kan och visar hur det görs. Men javisst ja, när andra kan göra exakt samma tricks, då är ju det bara ”pinsamma” försök enligt Börje…

Som Börje skriver – ”Några av Randis följare har gjort pinsamma försök att efterhärma Geller. Några, och försök? Jag tror vi snackar om många tusentals som kan och gör det lika bra, om inte bättre t.o.m… Lär dig själv här t.ex!

Och ”aldrig blivit ertappad för något bedrägligt eller avslöjad”??? Börje Peratt t.o.m länkar till en video där Geller just ertappas och blir avslöjad, och som t.o.m heter ”James Randi exposes Uri Geller and Peter Popoff”..!

Uri Geller har såklart i sann bedragaranda stämt och stämningshotat flera personer som säger att han är en bluff. Bl.a James Randi ett antal gånger för att han avslöjade honom – men Geller har inte ”vunnit” en enda rättstvist.

Johnny Carsson show – avslöjad???
Hur i h-e kan den vara det – och avslöjad med vad?

Vad Börje Peratt antagligen blandar ihop i sin iver att smutskasta skeptiker och därför inte kollar upp grejerna, är att Peter Popoff avslöjades av James Randi på The Tonight Show med Johnny Carson. Ett TV-program där också Uri Geller avslöjades med att inte ha några som helst förmågor, mer än att ljuga dåligt.

En TV-show, vilken Börje Peratt alltså också länkar till i sitt inlägg där videoklippet visar Popoff OCH Geller bli AVSLÖJADE! Ett fantastisk bett i egna arslet av Börje IGEN!

GesusNote
HUR lyckas man få till det så sjukt fel detta..? Det är fel på kända namn, bedragare blir till elaka skeptiker, avslöjade bedragare blir till äkta med paranormala förmågor – det påstås det och det OCH visas sen upp med ett videoklipp, där det just INTE är det och det, utan exakt raka motsatsen!

Börje kan ju inte ens sett videoklippet som han länkar till och tror visar, ja vad tror han det visar ..?

Peratt sammanfattar i inlägget: ”Vi ser samma avund och plattseende hos ignoranta pseudiker. Kan inget, vet inget men har en klar uppfattning.”

Ja i motsats till Börje Peratt som då alltså, kan, vet, inte är plattseende, inte är ignorant och inte har en klar uppfattning – utan med denna briljanta ”grävande journalistiska granskning och undersökning för att lyfta fram fakta” fått till detta briljanta inlägg fullt med katastrofala faktafel…

Böja skedar – allvarligt?
Och allvarligt – varför är dessa påstådda övernaturliga förmågor alltid så att man kan göra exakt samma saker genom tricks? OM Geller t.ex skulle kunna böja något med sin tankekraft, VARFÖR måste han hålla i det som ska böjas? Det måste väl gå utan att röra grejerna om det ska göras med tanken, eller..?

Läste f.ö att Geller säger att han fått sina påstådda övernaturliga/paranormala förmågor av/från utomjordingar. Men det har jag bara läst, och inte gjort någon vidare ”grävande journalistisk granskning och undersökning för att lyfta fram fakta” på :-]

***

Källgranskning
När man samlat in information ska denna bearbetas. Granska kritiskt källor, både den information man fått via litteratur, Internet och intervjuer. Kan något av detta vara vinklat?

Källkritik
Källkritik är en kritisk granskning av källmaterial, och en bedömning av trovärdigheten av påståenden som ges i en källa. Källkritik är en central vetenskaplig metod för att säkra att slutsatser som dras i en studie verkligen bygger på tillförlitliga basfakta.

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på YoutubeGesus på Vimeo

9 reaktioner till “Börje Peratt – ”journalisten”

 1. Kan någon nu levande människa ha ett mer sönderbitet arsel än denne Börje Peratt? Finns det någon människa, av kvinna född, som har fler rumpbett än Börje?

  Jag råder Börje att omgående byta taktik. Och bita sig själv någon annanstans än i rumpan.

  Inspiration till nya bettobjekt kan erhållas genom att studera innehållet i denna länk: http://humanistbloggen.blogspot.se/2013/07/medeltida-kyrkoutsmyckning.html .

  Kan inte någon sända över det här länktipset till Börje? Han lär väl inte själv titta in här hos Gesus, om jag nu tolkar innehållet i denna nya bloggartikel av Herren Gesus korrekt.

  Ombyte förnöjer, heter det ju. Jag tycker att det borde gälla också för Börje, även om han uppvisar en viss tvångsmässighet och besatthet i sin förföljelse av skeptiker i allmänhet och Herren Gesus i synnerhet.

  Gilla

 2. Nu har jag inte mailat Börje och kontrollerat så han menar vad jag tar för givet med hans text här – men att han med ”John Randi och Popoff spetsen lyckat sprida ett nedsvärtande rykte” egentligen menar John Randi och Popoff i spetsen lyckats sprida ett nedsvärtande rykte. På tal om slarvig allt…

  Gilla

 3. ”beläggen för det är något som Terry Evans BARA TROR!”

  Om Terry Evans är fjärrskådare så är väl det de enda bevis en anhängare behöver?

  Antag att han vore fjärrskådare *på riktigt*. Då skulle han veta saker, utan att behöva kolla upp källor osv som vi vanliga dödliga. Så, om man tror att Evans är fjärrskådare *på riktigt* så tror man att han vet…

  Fast fan vet om inte Peratt och Sassersson är medvetna om att Evans är en bedragare?

  Gilla

 4. @ Näthuliganerna i Humanism & Kunskap

  Faktum:
  Ni stinker värre än rutten surströmming!
  Den värsta ”skeptikern” är rena rama helgonet jämfört med ER.

  Ni är VIDRIGA! (Ja, nu är jag nog lite uppretad…)

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.