Terry Evans – säsongspremiär

Jag hade ju missat att Det okända gått igång för säsongen, slappt jag vet – men jag missade inte att Terry Evans gör sitt inhopp i programmet nu på måndag.

Jag misstänker att vissa som ser eller vill se på programmet, kanske har lite taskigt med tid att lägga på TV-tittandet. Kanske inte heller direkt tror på hittepået, men ändå lite nyfikna på vad som händer – om det kommer komma något nytt eller oväntat. Kommer dom t.ex lyckas fånga ett spöke eller jallafall NÅGOT enda litet på film äntligen, efter snart tio år av timtals inspelningar på platser det sägs spöka på ;-]

För att spara tid och slippa reklam med mera, fixade jag ett komprimerat Terry Evans-avsnitt här. Avsnittet går att använda som alla Terry Evans kommande avsnitt, så sparar men mer än 50 minuter till annat – blir också typ som en Terrybingo, fast different.

Men visst kommer det ändå bli lite intressant att se vad Terry ska hitta på nu. Tror tyvärr man kommer bli besviken som vanligt, och att det bara är samma gamla dåliga barnumuttalanden och cold reading som alltid. Det enda som varierar är platsen och dom han är hos.

Jag har hot-readat lite snabbt på TV4:s site, och läst där att det handlar om en mamma med två döttrar i ett hus på landet (?) och att dom känt sig iakttagna och sett en vit gestalt bl.a – inget direkt nytt DÄR alltså!

Får pånåttsätt till mig ett gult hus med vita knutar, med ett eller två rött/röda mindre byggnader bakom liksom. Jag ser kor och/eller hästar + får en förnimmelse av ICA Maxi och någon idrottsklubb eller idrott. Jag får även en bokstav, N, Nisse eller Nils något ;-]

Terry Evans premiär

Terry Evans – premiär
Här är avsnittet antagligen som det kommer att vara, bara lite koncentrerat med Terrys vanliga floskler och påhittade spöken, utan en massa rundsnack.

Så slipper ni offra en timme av kvällen på det, och kan göra något nyttigt istället…

För er som inte ens hinner eller orkar lägga dom knappa sju minuterna på mitt klipp här, så bjuder jag även på en skriven sammanfattning av avsnittet:

Dom har sett skuggor/skepnader och hört ljud, Terry kommer dit och kör sitt hittepå – dom hittar inga spöken som passar in i ”efterforskningen”. Tja kort, men tror jag fick med hela, eller?

Spökbingo
Annars, ni som har tid över och några gamla bingolottoduttpennor liggande, kan passa på att köra en spökbingo kanske – brickor finns här :-]

Blir också kul att se vilka grejer som Terry använder som vanligt av dom jag tagit med – kan inte tänka mig att den gamle hunden har ändrat sin akt nu heller. Varför skulle han det förresten, dom/det funkar ju på/för woo-woosen.

Dom tror ju att det är döda människor som alltså av någon underlig anledning säger samma saker gång på gång, till just Terry. Att det då är så att ALLA spöken är exakt likadana och säger samma saker ALLA ALLTID. Ja dom spöken som Terry Evans får ”kontakt med” alltså – dom spöken dom andra påstådda medierna ”får kontakt” med, dom är ju ALLTID likadana, fast likadana bara för dom då. Hmmm strange…

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

28 reaktioner till “Terry Evans – säsongspremiär

 1. Haha! Jag tror du är synsk, Gesus! Som kan se in i framtiden på detta vis.

  När Terry går i pension, kan du nog bli hans efterträdare i ”Det okända”. Då om inte förr kommer programmet att lyfta, det är jag övertygad om.

  Jag skulle i alla fall tillkomma som tittare, när/om du blir anlitad av Det okända.

  Gilla

  1. Ja som jag skrev så kan man nog använda mitt detta klipp som Terry Evans alla kommande avsnitt utan problem. Det är samma alltid ändå ju – med variation på plats och folk bara.

   Jag har ju erbjudit mig att vara med i programmet, men tveksam till att dom kommer vilja ha med mig dock – men vem vet..!

   Jag tror fö att Terry Evans kommer att avslöjas som bedragare INNAN han hinner smita undan i pension ;-]

   Gilla

 2. Alltså jag fattar inte att folk ”köper” hans dravel år efter år och t o m betalar för det ..Och han skall vara en av dom bästa i Sverige i hans genre…Vad säger det om dom andra mediumen om det hör är det bästa man kan prestera ? Varför har man inte under alla dessa tio säsonger ( eller är det flera ) aldrig lyckats fånga ngt fenomen på bild , eller varför knackar inte spökena i väggen när TV Teamet är där ? Det vore väl ett ypperligt tillfälle för dom att ge sig till känna för det är väl det dom vill ? Varför slås det inte i dörrar och saker ramlar från hyllorna när kameran är på ? Inga skuggor komemr med på film , inga skepnader som sveper förbi i periferin …Skandalöst värdelöst odugligt katastrof !!!

  Gilla

  1. Ja som sagt ett par tusen gånger väl – det handlar om att folk VILL tro på det bara. För om man är det minsta ifrågasättande så rasar det totalt – finns INGET som pekar på annat än bluff…

   Har som sagt taskigt med tid till att skeptisera för tillfället, men fixade ihop en massa gamla liggande klipp med Terry här – tänkte jag kunde använda det som facit nu på alla hans kommande avsnitt, för att se vad han använder och upprepar hela tiden bara.

   Tror faktiskt inte jag hört honom säga något någon gång, som han inte använt flera gånger på andra platser

   Gilla

 3. Jag har missat alltihop! Såg bara lite av första avsnittet och det var så brutalt dåligt att jag stängde av. Vet inte vad som har hänt med mig. Men jag tackar för ditt klipp. Har inte sett det än men ska göra det. Känns som att det kanske räcker med det för att mätta Terry-suget för hela säsongen. Gillar dessutom återvinning, ligger rätt i tiden. I’ll be back….

  Gilla

   1. Ha ha , obetalbart…”Det okända: tolv säsonger – fortfarande inget spöke.” …Och hur många säsonger till har man planerat ? Skam den som ger sig ..Jag förstår inte hur man ens kan få göra sånt dravel , men jag antar att man har skapliga tittarsiffror eftersom man envisas med att hålla på ..Konstigt att inte SVT satsar på en sådant succeprogram ? Kan ju inte vara så dyrt heller , ut med några kameramän , lite spökmusik, svartvit filmning , ngn såsom utger sig för att vara medial . Det räcker sedan med att man säger att det blivit lugnt och fint i huset efter det s k mediumets besök så är det klart ! Inga bevis för spöken behöver levereras , absolut ingen bild på ngt spöke behöver visas..Alla tror på det ändå ..Tråkigt dock at man riskerar att vinna ”skämskudde” priset , men det får man ta ..

    Gilla

    1. Då är det jag som är förvirrad för jag kan inte se att det står vilken säsong det är alls på den länken. Kanske inte får upp allt via mobilen? Verka råda en allmän förvirring kring det hela om man försöker googla fram svaret.. Är ju ganska samma varje säsong så har ingen direkt stor betydelse om man blandar ihop säsongerna lite.

     Gilla

 4. Det tycker jag passade bra.Dom har ju faktiskt haft en hel del år på sig – utan att lyckas.

  Men hur Janne Josefsson hamna där kan jag inte riktigt förstå.Han har ju faktiskt gjort mycket bra genom åren.Den kudden får dom ta tillbaka.

  Gilla

  1. Kan hålla med dig om det Angelica.

   Det okändas utmärkelse borde fått större publicitet tycker jag. Motiveringen stämmer till 100% och det kan ingen säga emot. Inte ens de mest hängivna anhängarna.

   Gilla

   1. Det kan ju alltid behövas lite mer publicitet från TV-folk,att kanske nämna lite då och då i olika program att i,i det programmet har dom aldrig hittat något spöke under alla år fasten programmet handlar om just det.

    Jag skulle inte tycka att det skulle kännas speciellt bra om jag tex hade ett program och det inte fanns med det jag då sa att det skulle finnas med.

    Alla får hoppas att det blir lite mer publicitet :) kanske inte just för ordet ”skämskudden” för det ordet kan jag tycka låter högst barnsligt.Utan mer att det inte finns med några spöken som programserien utlovar.

    Gilla

 5. I Kväll är det dags igen!

  Nu är det Gustafsson som ska springa runt och knacka i väggar och känna på sängar :)

  Gilla

  1. Tror ni några av spökena han hittar kommer vara i – ungefär medellängd med normal kroppsbyggnad, INTE långa, INTE korta, INTE smala, INTE tjocka, fårade och med kort och/eller tunt hår..?

   http://wp.me/pZ3jN-2VC

   Fast kanske blir det så att dom/han INTE hittar några spöken för en gångs skull – JA ELLER HUR ;-]

   Gilla

   1. DET skulle vara ett kanonavsnitt , om dom inte hittade ngt alls , fast det är ju kanske inte så bra TV …Helt fantastiskt att man kan bygga en hel programserie i säsong efter säsong om ngt som inte behöver bevisas på ngt sätt ….Appropå Janne Josefsson att inte han satt tänderna i denna typ av program eller Sverker i PLUS med sin soptunna ..

    Gilla

 6. Janne Josefsson skulle vara helt rätt!
  Han har ju ett hjärta för när någonting inte stämmer.
  Som granskande journalist skulle han passa perfekt att granska Terry Evans och Jane Lyzell.

  Kanske kan man önska dig :)

  Gilla

 7. Har funderat på en sak. Varför säljer Terry Evans kurser som behandlar hur man använder intuition när man arbetar med en individ? Det är ju ett indirekt erkännande av att han läser av människor genom att snabbt se pusselbitar och inte använder någon övernaturlig förmåga. Åtminstone jag tolkar ordet intuition så.

  Gilla

  1. Det är standard hos alla påstådda medium som ger kurser.Det är inget konstigt alls – det är nämligen det ända som finns att tillgå och att träna upp och lära ut – intuitionen.

   Sen omtolkas det hos vissa,om det är en bra och träffsäker intuition att det skulle vara avlidna själva som måste ha gett den – för vem skulle annars ha gjort det?

   Gilla

 8. @Äpplet. Intressanta tankar!

  Kurser är legio i woowoo-sammanhang. I woowoo-branschen är kurser lika viktiga som turnéer är för popartister.

  Alldeles nyss fick jag ett blogginlägg i min mejlkorg från Hans Iwan Bratt, en annan skeptiker, nästan i nivå med mina favoriter Gesus och Pheme.

  Bratt skjuter in sig på andeväsendet Ambres, en egyptier som levde för ca 3.000 år sedan men som numera kommunicerar via en svensk vid namn Sture Johansson. Som inte helt oväntat lever gott på sin kursverksamhet.

  Kolla in: http://hansiwanbratt.wordpress.com/2013/10/18/ambres-lever-fast-dod/

  När du läst den bloggartikeln, fortsätt då också gärna att läsa om Ambres via de fyra länkar som Bratt tillhandahåller längst ned i sin nya bloggartikel. Läs och förfasas.

  Särskilt bloggartikeln Den som tror på Ambres är en idiot” (se: http://hansiwanbratt.wordpress.com/2007/12/21/den-som-tror-pa-ambres-ar-en-idiot/ ) vill jag rekommendera. Bratt visar hur till och med akademiskt utbildade människor kan bli så förblindade i sin pseudoreligiösa woowoo- tro, att de accepterar snart sagt vilken bullskit som helst bara den styrker och stärker deras eget mer eller mindre bisarra trosparadigm

  Det är inte utan att man frågar sig om (snart sagt) hela världen är galen. Kanske är den amerikanska tokhögern – som nu senast visade upp sig under den amerikanska statens budget- och lånetakskris – inte alls sekteristisk utan snarare på väg att bli mainstream-tro?

  När det handlar om disorganized thinking – som innebär att vänsterhjärnhalvigt kritiskt, ifrågasättande och logiskt tänkande undertrycks – är ingenting otroligt eller osannolikt längre. Jag får i stället en känsla att ju mer skruvat, befängt och twistat ett woowoo-trosparadigm är, desto starkare i tron är/blir dess anhängare.

  Lustigt nog anses de troende i princip alltid behöva förkovra sig genom att genomgå specialkurser, inte sällan till hutlösa priser (iaf sett till vad kursdeltagarna får för pengarna).

  Fast å andra sidan erhåller de ju då ett certifikat, på vilket det står att läsa, att herr X eller fru Y har genomgått den och den kursen under ledning och mentorskap av gurun/mediumet Z.

  Att även Terry Evans lever gott på sin kursverksamhet – precis som Sture Johansson (Ambres) gör det – tvivlar tvivlar jag inte en sekund på. Jag tror till och med att en sådan woowoo-guru som Jane Lyzell kan försörja sig rätt bra på sin kursverksamhet.

  Till sist ett tips till Herren Gesus: Har du aldrig övervägt att starta kursverksamhet, så att även du kan dra in lite kulor?

  Eller du råkar kanske ha fel målgrupp, nämligen oss skeptiker. Och vi är inte lika lättlurade som människor i woowoo-världen är.

  För lättlurade är de! Inom woowoo-världen. När jag ändå var inne och surfade runt hos Hans Iwan Bratt på dennes blogg läste jag också hans bloggartikel om öronljus.

  Jo, du läste rätt! Öronljus står det, ska det vara.

  Öronljus är det senaste i hälsoväg, i alla fall för woowoos. Dessa dyra specialstöpta ljus ska man, likt en morot, stoppa in i vardera hörselgången. Ett ljus i vardera örat, alltså. Sedan ska man tända eld på ljusets ytterände.

  Då ska det skapas ett undertryck inne i hörselgången, så att den del av öronljuset, som är instucken i hörselgången likt ett läskpapper kan suga åt sig öronvax (cerumen) och annan synlig och osynlig skit som örat behöver renas ifrån.

  Från läkarhåll har det anlagts viss moteld, se: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8849790?dopt=Abstract .

  Där kan man läsa: Ear candles are a popular and inexpensive alternative health treatment advocated for cerumen removal. A hollow candle is burned with one end in the ear canal with the intent of creating negative pressure and drawing cerumen from the ear. If effective, significant savings could result from the use of ear candles. This study evaluates the efficacy and safety of this alternative method for cerumen management.

  Tympanometric measurements in an ear canal model demonstrated that ear candles do not produce negative pressure. A limited clinical trial (eight ears) showed no removal of cerumen from the external auditory canal. Candle wax was actually deposited in some. A survey of 122 otolaryngologists identified 21 ear injuries resulting from ear candle use. Ear candles have no benefit in the management of cerumen and may result in serious injury.

  Med andra ord: Hela idén med öronljus är ren tankedynga, fullständig bullskit. Men vem bryr sig? Inte woowoos i alla fall (eller jallafall som Herren Gesus brukar skriva).

  Det är väl därför som öronljus säljer så bra. Ju mer bisarr och korkad den alternativmedicinska produkten är, desto fler woowoos vill testa den. Säkert som amen i kyrkan.

  Hans Iwan Bratts bloggartikel om öronljus har inte mindre än 67 kommentarer i skrivande stund. Kolla själv genom att klicka på denna länk: http://hansiwanbratt.wordpress.com/2010/07/04/forbjud-de-farliga-oronljusen/#comment-4191

  Gilla

  1. Öronljus – fantastiskt :-]

   Igårförmiddag skulle jag på möte och innan körde jag en snabbkoll på lite woo och blev tipsad om denna woo-woosida. http://cowage-se.webnode.se/

   Lite snabbkoll bara och såg – spädbarnskommunikation och dvärgpsykologi. Jag reagerade med typ, tjaha mera stolligheter, skrev någon kommentar på Facebook om det och stack iväg…

   När jag senare ”kopplade upp mig” så visade det sig vara någon som skojat till det och hittat på en massa och gjort siten. Sjukt roligt f.ö.

   Kika på den – den är helt enligt woo-woostandard, ful och rörig med en massa stollig trams på och på en ”gratis hemsida” plats.

   Jag skäms inte det minsta för att erkänna att jag trodde det var en riktig woo-sida vid en snabbkoll – man har liksom bivit ganska skadad med tiden och allt stolligt man ser/sett.

   Jag kan också snabbt och enkelt visa upp ett bra antal av sidor som är ”exakt” som denna påhittade – och, öronljus, tja är det värre än tex AURA-försäkring, Färganalys av ditt spädbarn och Spädbarnscoaching..? Finns ju ett påstått medium här i stan som tex erbjuder andlig laser…

   Gilla

  2. Jag har ju redan en ”kurs” med tillhörande certifiering, Skeptikercertifikatet – http://wp.me/PZ3jN-2iT men det har tyvärr inte kommit in så särskilt mycket deg…

   Jag har även funderat på att köra lite Tarotkort (har faktiskt en lek) och distanshealing, för det kan jag!

   Jag är mest sugen på distanshealingen, för där behöver man inte göra ett skit mer än att se till så att dom kan skicka pengarna till en ;-]

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.