Det okända – ännu en chans…

… till worldfame, massor av nya tittare och feta reklamavtal på det + att kunna visa upp för hela världen att det finns spöken med mera – men NEJ NEJ NEJ! Inte denna gången heller, totalt ointressant för dom tydligen!

Försöker hinna ikapp mig själv och mitt skepticerande, kikar lite vid sidan om här på ”gamla” avsnitt av Det okända från denna säsongen. Och där minsann i avsnitt 9, där kokar spökena t.o.m kaffe på nätterna! Jo, helt allvarligt påstår dom det och ingen ifrågasätter det som något särskilt underligt direkt – mer än att Caroline frågar om det inte kan vara så att dom bara glömt det på. Men nej nej nej, det har dom såklart inte, klart det är spöken som gör det..!

Varför VARFÖR inte?
Alltså allvarlig, för f-n köp en webbkamera – INNAN ni ringer till Det okända.

Är folk så kåta på att få vara med i TV och skämma ut sig, eller vad handlar det om? Fast det kan ju vara bara ”smart” marknadsföring också, för hur det än är så är det såklart bra reklam för verksamheten som är med i programmet. Vet inte, men det lär väl vara en hel del tittare som ser på Det okända.

Har inte kollat på och ”räknat” (men kan ju göra det) hur många av dom som tror eller påstår dom är hemsökta och kallat på Det okända, som är företag/verksamheter. Som då kan ha, eller rättare sagt väl HAR nytta av publiciteten. Minsann, ett kommande inlägg kanske…

Men HUR svårt kan det vara att inhandla en kamera på t.ex Clas Ohlson, finns för ca en 2-hundring eller nått, koppla till laptopen + ett program med rörelsedetektor (finns gratis tror jag), och lätt som en plätt har man antingen fångat ett spöke på film, med allt vad det innebär för allt och alla. ELLER så har man förklaringen till kaffekannan med kaffe i!

Men, nej nej, såklart har det bara ”ingen logisk förklaring” som dom säger, så det bara MÅSTE vara döda människor som gör det, helt utan anledning – och det ska inte försökas kollas upp på något sätt. Ring Det okända istället!

Spökkaffe

Occams razor
Spöken som helt utan anledning, för dom dricker ju inte ens kaffet, kokar kaffe på natten UTAN att ens lämna några filter med sump efter sig, ELLER att dom bara glömt kaffet på – tja, you decide!

Detta är väl också det sjukaste hittills, ett eller flera spöken som fysiskt kokar kaffe, OCH flyttar kannan med kaffet i + sätter på plattan!

Även OM det nu skulle finnas spöke med alla dom ”förklaringar” till det med energier, vibrationer och frekvenser så skulle dom ju inte klara att göra detta! Och OM dom skulle klara detta – varför inte göra något mer vettigt då!

Och här IGEN då något som enkelt går att kontrollera, men det är INTE intressant för dom att försöka ens…


Alltså ännu en chans – men nix!
Detta är ju IGEN gigantiska möjligheter till att fånga spöket/spökena på film, som kokar kaffe t.o.m :-] Men NEJ IGEN, det verkar inte vara så särskilt intressant för Det okända eller någon att göra det. Kan det vara så enkelt att dom VET att det inte kommer att vara något spöke som kokar kaffet om dom gör det – och att det då istället kommer vara ”badwill” för dom och programmet med mera..?

Tänk!
Så enkelt, om dom velat, dom kunde bli t.ex världsberömda och historiska med mera, med mera, vad man nu vill – bara rigga en kamera, och voilà!

I min värld är det jallafall det första jag skulle göra om jag hade några aktiviteter (hade faktiskt en igår kväll här) i huset. Om inte för något annat, så för att själv kolla så jag inte bara inbillade mig eller något. Men som sagt, det visar väl att dom inte tror på det själv eftersom dom inte ens försöker, och att det då blir negativt för dom.

Mer info tack
Det verkar inte vara något sådär särskilt underligt, att spöken kokar kaffe utan att lämna några ”spår”/sump efter sig, och kan/klarar, utan fysisk materia, flytta en full kanna ett par meter i luften. Dom snackar lite löst om det – sen är det bra med det helt enkelt…

Jag jallafall hade nog gärna frågat liiite mer och velat kolla upp liiite mer. T.ex frågat om dom inte har något larm med rörelsedetektorer i cafeét. Om dom haft det skulle det väl gått igång av kaffekannan full med kaffe när den rör sig i rummet. Eller då om dom inte har det – öppnar det ju upp för att det kan vara ”vem som helst” som kan vara där utan att det syns eller larmar..!

En tidigare anställd som snott en nyckel eller gjort en kopia, eller någon annan som gjort en kopia t.ex..? Varför skulle då någon göra det – tja, varför gör spökena det ;-]

Öppet sinne – nja…
Och varför är alltid spöken/döda människor det som är första tanken, varför kan det inte isåfall lika bra vara aliens, t.o.m osynliga aliens, någon från ett parallellt Universum eller kanske någon från framtiden som rest tillbaka och skojar lite bara. Varför måste det alltid vara just döda människor som ska vara ”förklaringen” – snacka om oöppet sinne :-]

Men det underligaste för mig här är inte att någon/något kokar kaffe på natten, t.o.m utan att lämna spår efter sig – det är varför det inte dricks upp av den som gör det. Varför koka kaffe utan att dricka jallfall lite av det..?

Vad kan bortförklaringen till att igen inte bry sig om att försöka få detta gyllene tillfälle på film heller bli, undrar man?

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion


16 reaktioner till “Det okända – ännu en chans…

 1. Det är inge go i dom!Dom vill inte söka vidare.Det räcker att det känns och att dom har hört att det nog kan vara avlidna som också kan kok kaffe.

  Alla bullar och bröd – vad sa Caroline om det,bakade den också:)

  Gilla

 2. Ja detta är ju helt sjukt att man utsätter sig själv för detta , jag menar att framstå som kompletta idioter alltså ..det skall väl mycket till innan man ringer ” Det okända ” , bl a borde man väl kanske själv kolla med filmkamera vad som försigår på nätterna. Kravet borde vara att man måste visa på aktivitet med film innan man får vara med i ”Det Okända” tyvärr skulle då programserien dö ut direkt, och det vore kanske lika bra , för nu blir det ju sämre och sämre ..Har dom några tittare kvar ?

  Gilla

  1. Jag är av samma åsikt. OM man gick in för att på allvar undersöka och granska alla woowoo-påståenden om spökaktiviteter, skulle det säkerligen snart visa sig, att ALLA sådana här påståenden om spökaktiviteter är antingen felaktiga (= bluff & båg) eller att dessa aktiviteter går att förklara på ett helt naturligt sätt.

   Trots idoga försök att bevisa spökens existens finns det nämligen inte ett enda fall som styrker att spöken skulle existera på riktigt.

   Och då skulle den här sortens programserier som ”Det okända” är knappast kunna leva vidare.De skulle självdö. Eller, möjligen, omvandlas till vetenskapliga dokumentärer om hur lätt vi människor har att hängiva oss åt så kallat magiskt tänkande, något som ytterst bygger på synsättet att tillvaron skulle vara besjälad på något vis, vilket i sin tur är en bieffekt av vår hjärnas sätt att fungera. Ett funktionssätt som kan beskrivas som ett ständigt sökande efter möjliga/tänkbara mönster i tillvaron/omgivningen samt en ständig strävan att skapa sammanhang/förklaringar till dessa mönster (som hjärnan tycker sig upptäcka). För den intresserade är det bara att googla på fenomenet Hidden Causal Agents (HCA).

   I princip allt som rör HCAs går att koka ned till vanföreställningen, att det finns en själ som på något mystiskt och konstigt vis kan överleva den fysiska kroppens död. Ett synsätt som alltså är ren tankedynga. Ty OM det verkligen funnes en själ, varför skulle då människor som skadat sin hjärna, drabbas av personlighetsförändringar? Dvs OM en själ kan skadas i samband med olyckshändelser, hur man då samtidigt förfäkta åsikten att denna själ är odödlig?

   Tag som exempel fallet Phineas Gage, som i samband med en sprängolycka råkade ut för att ett järnrör genomborrade hans hjärna. Mirakulöst nog överlevde han den skadan, men hans personlighet förändrades. Läs mer om Phineas Gage här: http://en.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage#First-hand_reports_of_mental_changes .

   Även om hans personlighets- och beteendeförändringar efter olyckshändelsen sannolikt är starkt överdrivna (sannolikt var det ”bara” hans vänstra frontallob som skadades, medan den högra dito var intakt), indikerar hans tragiska fall, att personligheten och dess beteendemässiga manifestationer uppvisar en stark korrelation med hjärnans (brist på eller förändrade) funktioner. Och hur rimmar det med synsättet att vi ha en immateriell (icke-fysisk) själ?

   Alltså än en gång: Hur kan en själ skadas av att själva hjärnan skadas? Och OM själen kan skadas, vad säger det om själens odödlighet? Begreppet ”själens odödlighet” förutsätter ju, åtminstone indirekt, att själen inte kan förstöras ity att en själ som de facto kan förstöras/skadas rimligen också kan förstöras/skadas så mycket, att den inte längre kan fungera normalt. Och därifrån är steget till att själen dör sannerligen inte långt.

   Det är för övrigt stora likheter mellan spöktro och tro på aliens/utomjordingar. Vissa människor vill av olika skäl tro på att spöken och aliens (som besöker oss ”jordlingar”) existerar på riktigt.

   Det finns numera gott om neurovetenskapliga förklaringar till varför – och hur – folk kan få för sig att spöken, aliens, änglar, demoner, gudar osv skulle finnas på riktigt, när de i själva verket enklast kan beskrivas som ”hjärnspöken” (dvs en form av fria fantasier).

   Gilla

   1. ”varför skulle då människor som skadat sin hjärna, drabbas av personlighetsförändringar? Dvs OM en själ kan skadas i samband med olyckshändelser, hur man då samtidigt förfäkta åsikten att denna själ är odödlig?”

    True dat! Och…

    Det påstås ju att alla blir så friska och glada när dom dött och är på andra sidan. Dom kastar kryckor, rullstolar (som dom då f.ö har tagit med sig dit först) och glasögon med mera. Men kom att fundera på, på tal om ovan, om det någon gång ”kommit igenom” ett spöke som när den levde var skadad eller så i hjärnan. Eller någon döv som nu hör, eller stum som nu ”pratar” – hmmm, det får vi kika på…

    Jag vet ju att det aldrig kommer igenom extremt korta, eller extremt långa döda – för alla spökena ser alltid likadana ut. T.o.m när Vivi såg en död som varit galet lång, så var hans spöke det inte – underligt :-]

    Läs här om det om ni vill: https://gesusbloggen.wordpress.com/2012/12/09/inte-se-anden/

    Jag vet också att det har påståtts att ofödda barn/missfall kommunicerar utan problem – tror det var Terry Evans.

    Gilla

     1. Här får man länka till vad man vill (nästan) :-]

      Men jag förstår inte din länk till något med klimatet, vad har det med något här att göra, inget som någon tagit upp – min länk var för att ”visa” att dom som tror på konspirationsteorier oftast tror på flera/alla konspirationsteorier och inte bara på en…

      Gilla

     2. Du länkar till klimat-woowoos.

      Då är det kul att skepticera lite, och motlänka till deras motpol (vetenskap).

      Gilla

     3. Nja jag länkar till ett inlägg som handlar om en enkät som visar att folk som tror på konspirationsteorier oftast tror på flera/alla konspirationsteorier och inte bara på en…

      Gilla

     1. När förvillare delar ut förvillarpris – då ska man inte ta det så allvarligt.

      Det är som om PerattSasser skulle dela ut Huliganpris till Gesus.
      Man gratulerar Gesus, och räknar hans nytillkomna fb-vänner. :)

      Gilla

    1. Jag kanske inte skulle jämföra styrelsen i Vof med PerattSasser när det gäller förmågan att avgöra vad som är Woo.

     Gilla

 3. Jag ser att ett kommentarsinlägg har blivit raderat här i detta kommentarsfält. Vilket är fullt begripligt, därför att den woowoo som skrivit den kommentaren gör reklam för sin Facebooksida och dessutom försöker att slå ett slag för sin kommande spådomslinje (som kan konsulteras mot betalning, förstås).

  Icke desto mindre skulle jag vilja citera delar av denna raderade kommentar av det enkla skälet, att woowoo-skribenten måste, på klassiskt woowoo-maner, ha extremt svårt med sin läsförståelse, ty annars kan hon rimligtvis inte ha formulerat sig som hon gjort här på GesusBloggen.

  Bland annat skrev hon så här:

  Tack för en jätte fin blogg ska jag börja med att säga!

  Snart är det öppningsdags för min spålinje, Där kan man ringa in och spå sig via energier. Helt nytt och unikt sett med 100% garanti. Vill du blogga om detta så får du mer än gärna gör det. Mer information hittar du på min facebooksida. In och gilla! :) Tack på förhand fina du! <3

  ALLTSÅ: Det är inte precis var dag som Gesus blir beskriven på detta gulliga vis av någon woowoo. Här är det Ljus och Kärlek i kubik, liksom.

  Det är nästan så att man kan få för sig att någon av Los Tres Amigos Terry Evans, Börje Peratt och Torbjörn Sassersson har agerat spökskrivare åt signaturen Andrea, som jag låtit citera här ovanför. *men vänta nu – de brukar ju inte berömma Gesus; jag måste ha tänkt fel här*

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.