Tio i topp – påstådda medium i Sverige I

Att det är enkelt att skyffla in deg i bedragarbranschen för påstådda medium och andra skojare, det kan knappats vara någon överraskning för någon. Enklare än att stjäla godis från barn – woo-woos i stort sett kastar sina pengar på bedragarna för att få gå på deras kurser, sittningar, seanser och annat hittepå. Och det trots alla ”varningar” och folk som talar om och visar upp att det är just bara hittepå…
Rullebör med woo-woodeg
Jag tänkte försöka hinna med att kika lite på t.ex hur mycket som omsätts, av vem, för vilka ”tjänster/produkter” och vilka som är inblandade och får/tar en del av kakan.

Får se vad man kan hitta, för det är en rejält ljusskygg bransch och av någon anledning har den massor av ”undantag” från ”regler” som alla andra företag/are måste hålla sig till.

Woo is woo?
Vilka av dom påstådda medierna i Sverige är flitigast och drar in mest? Vad tar dom betalt, och för vad? Vem och vilka samarbetar dom med och hur? Vad har dom sina företag registrerade som och vad sysslar dom egentligen med kontra det, med mera, med mera..?

#1?
Varför inte börja med den ”störste”, både oralt och inkomstmässigt ;-] För det tar jag bara för givet att det är Terry Evans, men det lär vi ju få se här nu om det inte är så.

Enligt Alla bolag. (läs mer där för mer…)

Terence James Francis Evans
Man, född i november 1948 – Verksam i totalt 3 bolag:

Creative Experiences Terry Evans AB, Ordinarie ledamot, VD
Gamla Byskolan Terry Evans AB, Ordinarie ledamot
Ascala Publications & Distribution AB, Ordinarie ledamot, Styrelseordförande

***

Creative Experiences Terry Evans AB

VD – Evans, Terence James Francis
Antal anställda – 4

Omsättning
2012 – 4 501 000:-
2011 – 4 142 000:-
2010 – 4 588 000:-
2009 – 3 829 000:-
2008 – 3 575 000:-
2007 – 3 178 000:-

Styrelse och andra övervakande befattningar
Evans, Terence James Francis (f. 1948), Ordinarie ledamot
Kerttu, Linnéa Viktoria (f. 1974), Suppleant

Bransch
Utbildning, Forskning & Utveckling – Personalutbildning

Svensk näringsgrensindelning – sni
85594 – Personalutbildning

Verksamhet/ändamål
Bolaget ska bedriva kurser med övernattning inom områdena personlig utveckling, ledarskap, kommunikation, meditation, individuella konsultationer, förlagsverksamhet, produktion och distribution av musik och texter samt även idka därmed förenlig verksamhet.

***

Gamla Byskolan Terry Evans AB

Moderbolag – Creative Experiences Terry Evans AB
Antal anställda – 2

Omsättning
2012 – 1 514 000:-
2011 – 1 617 000:-
2010 – 1 682 000:-
2009 – 1 475 000:-
2008 – 1 533 000:-

Styrelse och andra övervakande befattningar
Evans, Terence James Francis (f. 1948), Ordinarie ledamot
Kerttu, Linnéa Viktoria (f. 1974), Suppleant

Bransch
Hotell & Restaurang – Konferensanläggningar

Svensk näringsgrensindelning – sni
55102 – Drift av konferensanläggningar

Verksamhet/ändamål
Bolaget ska äga, förvalta samt idka uthyrning av fastigheter. Bolaget ska även arrangera konferenser och kurser samt tillhandahålla kost, logi och därmed förenlig verksamhet.

***

Ascala Publications & Distribution AB

Moderbolag – Creative Experiences Terry Evans AB
Antal anställda – 0

Omsättning
2012 – 295 000:-
2011 – 291 000:-

Styrelse och andra övervakande befattningar
Evans, Terence James Francis (f. 1948), Ordinarie ledamot, Styrelseordförande
Johansson, Eva Maria (f. 1963), Ordinarie ledamot
Kerttu, Linnéa Viktoria (f. 1974), Suppleant

Bransch
Media – Utgivning Av Tidskrifter

Svensk näringsgrensindelning – sni
58140 – Utgivning av tidskrifter
18130 – Grafiska tjänster före tryckning (prepress/premedia)
59110 – Produktion av film, video och TV-program

Verksamhet/ändamål
Bolaget ska bedriva förlagsverksamhet, produktion och distribution av musik, texter, media, ljud, film och foto samt dataspel och brädspel inom områdena personlig utveckling, ledarskap, kommunikation, psykologi, meditation och parapsykologi samt därmed förenlig verksamhet.

***

Och det tillsammans åren 2011 och 2012

Omsättning
2012 – 6 310 000:-
2011 – 6 050 000:-

Resultat/vinst
2012 – 290 000:-
2011 – 188 000:-

(hoppas nu alla siffror med mera blivit rätt och hamnat på rätt plats o.s.v…)

Vart går vinsten?
Inte illa pinkat för att vara bara 4 anställda – och för att syssla med medvetet bedrägeri, som det som sagt t.o.m ”varnas” och upplyses om att det är. Något som dom varken kan, vill eller behöver visa att det verkligen finns (eller ”fungerar”) eller lämna några ”garantier” på/för. Otroligt – men sant!

Ska bli intressant att se vad det ökat 2013, för det tar jag också för givet att det har – med nu även t.ex Aftonbladet som ”arbetsgivare”.

Intressant tycker jag är vad dom registrerar sina bolag som, vilken bransch och vad verksamheten ska vara – och sen vad dom verkligen sysslar med. Som här t.ex ”Bolaget ska bedriva kurser inom områdena förlagsverksamhet, produktion och distribution av musik och texter”. Men sen är det i verkligheten att Terrys gäng åker Sverige runt och bl.a påstår att döda snackar med dom + har kurser med det..!

Gesusranking
Nu får vi kika på vem som kan ligga tvåa, trea o.s.v på listan – för jag är tveksam att någon annan toppar detta.

Jag kan tillägga att jag har ingasomhelst problem med att dom tjänar pengar, helt OK med mig. Utan det handlar om på VAD och HUR dom gör det. Ohederligt och genom att medvetet lura folk och ljuga om vad dom kan och gör, det är DET som är själva grejen..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

31 reaktioner till “Tio i topp – påstådda medium i Sverige I

 1. En ökänd socialdemokratisk politiker har gått kurs för Terry Evans och försöker starta eget.

  Jag vet dock inte hur bra det går.

  Hon heter Nina Drakfors och är/har varit med i KF i Skara och hon är styrelseledamot för S-kvinnor i Västergötland.

  Hon måste vara en av de dummaste politiker som sossarna har och hon motionerar och propagerar för helknasiga idéer. Hon äter LCHF vilket inte borde vara så konstigt men det verka finnas ett klart samband mellan LCHF och knasiga idéer.

  Jag förstår inte hur sossarna kan låta henne fortsätta sprida galna idéer i sossarnas namn, Hel ofattbart.

  http://ninadrakfors.hemsida24.se/

  http://nyheter24.se/blogg/6mannen/2013/08/18/goran-persson-miljopolitiska-arv/?checkme=yead

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1664&blogg=59115

  Gilla

  1. Ja Nina har jag stött på tidigare – ännu ett av alla dessa ”hemmamedium” som säljer sina hittepåtjänster utan att ha något företag registrerat. Skulle gärna vilja kika på det/dom om jag bara hade tid…

   Gillad av 1 person

   1. Nina har gått över till SD och gör rasistiska inlägg på sin fb-sida och på sin blogg. Att hon också lekt medium förvånar mig väl egentligen inte.

    Gilla

 2. Hur får du fram de här uppgifterna, Gesus?

  Själv känner jag till två vägar att gå: 1) Bolagsverket; se: http://www.bolagsverket.se/ .

  2) Bolagsregistret; se t ex: http://www.bolagsregistret.se/bli-kund.html .

  I princip ska man kunna få fram dessa uppgifter gratis (= exklusive telefonkostnad) hos Bolagsverket. Och hos Bolagsregistret är de tre första förfrågningarna, via webben, kostnadsfria.

  Skatteverkets personal bör också kunna vara behjälplig. T ex kan man utifrån ett namn få fram ett personnummer kopplat till detta namn. Via personnumret kan man sedan erhålla information om enskild firma, handelsbolag och andra företagsformer, inklusive privata självdeklarationer, antingen hos Skatteverket eller Bolkagsverket (eller Bolagsregistret).

  Bolagsregistrets begränsning på tre fria sökningar är för övrigt lätt att kringgå. Det är ju bara att be en kompis att registrera sig, så har han också tillgång till tre gratis sökningar. Och så vidare.

  Du känner förhoppningsvis redan till dessa sökvägar, Gesus. Men informationen i denna kommentar kan vara av intresse även för andra som vill syna woowoo-branschen och dess företrädare närmare i sömmarna.

  Det är rimligt att tänka sig att massor av varor och tjänster saluförs och erhålles betalning för utan att köpeskillingen går in i den officiella bokföringen och därmed blir åtkomlig för beskattning. Jfr med torghandeln. Nu vid årsskiftet har torghandlarna krav på sig att använda kassaapparat/kassaregister för att registrera handeln och lämna kvitto därpå till kunderna. Allt i ett försök att stoppa de svarta betalningsströmmarna i branschen.

  Ingen rök utan eld, alltså.

  Eftersom woowoos, av all seriös vetenskaplig forskning att döma, grundar sin affärsmodell på bedrägeri, lögn och förbannad dikt, vore det konstigt, ifall just betalningsmomentet i woowoo-branschen skulle vara ett under av ärlighet och hederlighet.

  Gilla

  1. Jag har bara kollat på alla bolag (kolla länkarna i inlägget)

   Ja helt ohämmat och fördomsfullt tror jag det vimlar av svarta pengar i den branschen – massor av dessa ”hemmamedium” som inte har någon registrerad firma…

   Som tex när, Fjäril, moderatorn på iFokus blev så galet upprörd när jag såg att hon erbjöd tjänster mot betalning men inte hade så hon kunde betala moms – hennes webbplats stängdes också ner sekunder efter hon greppat att jag/vi kunde se den :-]

   Kan ju också säga att dom ”spåkärringar” jag varit hos – där förekom inga kvitton

   Gilla

 3. Hej Gesus! Jag tror på andar så jag delar inte dina åsikter däremot har du väldigt mycket rätt i det du skriver. Det är väldigt lätt att gå vilse i denna branschen då det finns många som gör det för pengarna, alltså kanaliserar ner en ande. Jag tror ändå på att förr eller senare så kommer de som bluffar att försvinna. Du har en väldigt bra intuition! Terry Evans personligen tycker nog att de flesta behöver terapi så ta inte åt dig det han skriver. Det är få som vågar kritisera honom, men glöm inte att han är ju inte ensam att lura folk han har även en tolk. Ibland brukar man säga en varg i fårkläder, pengar är det största drivet och att nyttja rätt sorts människor runt sig. Usch, för mig är det inte andlighet. Manipulativa vill jag kalla dem och se någon rakt i ögonen det gör de inte gärna. Har varit på en storseans med honom mest skämt om nederdelen.

  Gilla

  1. Hej Marie – kul du skriver här :-]

   på tal om vilse – ja det är nog många som söker ”något” som hamnar hos och går vilse hos alla dessa bedragare…

   Och ja vad är det man säger, ”regnar det på prästen så stänker det på klockaren” – där är många som vill vara, och är, med i denna bedragarcirkus och ohämmat roffar åt sig av kakan, men inte riktigt vill stå för det och vad det är. Se t.ex när jag mailade arrangörerna av Terrys storseanser och undrade om deras åsikt om själva ”snacka med döda grejen” – Om dom ansåg det vara underhållning eller något som ska vara på riktigt och hur dom ställde sig till det Tror ingen av dom vågade svara på det, bara som vanligt en massa undanflykter och bortförklaringar – men det går bra att hysta in degen från/av det hursom..!

   Eller varför inte ta skitblaskan Aftonbladet som nu också har Terry Evans på sin lönelista och i söndagsbilagan där han sitter och ljuger.

   He, he, nej jag bryr mig inte så mycket om Terrys diagnoser med mera på mig – det visar bara ännu mer att han bara är en bedragare (och en feg och ful sådan), för han har så totalt fel i ALLT han siar och diagnostiserar om mig. Och visst är det roligt, att han, med alla sina påstådda förmågor och andeteam mm inte kan ta reda på min identitet – Han har inte ens frågat mig, fast han har sådan panik att få reda på det!

   Tanken med detta är något jag haft i skallen länge – att kika lite på vilka som t.ex samarbetar med varandra i ”branschen”, med vad o.s.v… Ska bli intressant, vad man nu kan hitta, för som sagt det är ljusskyggt så det räcker, och dom är INTE så sugna på att svara på frågor om det…

   Hela denna cirkus med storseanser och TV-program är ju bara marknadsföring för dom påstådda medierna, så dom kan få folk till och köra sina hittepåkurser och sälja sitt krams, inget annat. Jo det är klart, en sådan som Terry som har 2-3 storseanser i månaden för ett par hundra pers drar ju in en hel del på det också iofs – men knappast dom andra med mycket mindre publik väl.

   Ska bli intressant om man kan se hur mycket dom drar in och på vad med mera

   Ja Terrys dåliga försök till humor har jag ju skrivit om tidigare – i inlägget om hans storseans här.

   Storseans med Terry Evans – II >

   Har du inte hört den, gör det och jämför med den du var på – troligtvis mycket mycket som är bara samma Barnumuttalande…

   Gilla

  2. Jag tycker att det är en enorm skillnad på att tro på andar och gå på Terry Evans bluff. Det finns många skojare i branschen och ofta är det väldigt uppenbart att det är humbug. Jag kan inte se något fel i att tro på andar men att tro på dessa skojare är korkat. Och att tro att skurkarna försvinner och bara de ”ärliga” kommer att bli kvar är också lite naivt.

   Gilla

 4. Anders, det kanske är naivt att tro de som luras och bara tänker på fylla plånboken ska försvinna. Det jag tror är att folk blir mer medvetna och upptäcker att exempelvis att Terry inte är så himla andlig och omtänksam som människor tror. TV kan lura rätt många!!! Det kommer då visa sig att sökande väljer bort hans kurser för de upptäcker en annan sida av honom som inte framkommer på TV. Att han har många anhängare på FB betyder inget. Det finns många som är av mindre gott virke som har många anhängare. Vill man upptäcka en andlighet så sök den hos dig själv du behöver inte någon annan att finna den. Terry är en person som vill ha sista ordet får han inte det så får du en spark i r…..en . Men som sagt framtiden visar sig nog för Terry också, det kan bli svårt för honom att inse att skarorna runt honom kommer försvinna. Inget varar för evigt och han kommet nog möta sig själv en dag! Kan bli svårt för honom. Han sa en gång i TV att det man behöver jobba med kommer till en. Då har han ju fått Gesus för att se något hos sig själv fast det förstår han nog inte själv.

  Gilla

  1. Nja jag är tveksam till att bedragarna sållar bort sig – titta på tex Anders Åkesson. Kan inte bli mer avslöjad som medveten bedragare, men jobbar på för fullt med samma bedrägeri ändå..!

   Tyvärr är det nog så att folk VILL tro såpass mycket att dom blundar för allt som visar att det inte är bara hittepå…

   Sen har ju Terry Evans fyllt på i kassakistan, så han klarar sig nog ändå även om han skulle bli avslöjad + att jag är ganska säker på att det skulle till så jättemycket för att det skulle anses att han var avslöjad. Det hade som alltid kommit massor av ursäkter och bortförklaringar för vad det nu kunde vara, och han kan säkert som Anders Åkesson fortsätta ändå :-[

   Men lätt borde det ringa en klocka, när den man tror på VÄGRAR visa att den kan vad den påstår sig kunna och gör, trots att folk vill det. Att den sen inte heller säger mot när folk säger att det bara är bluff, utan bara typ att det är frivilligt att betala och man får tro vad man vill – då det borde ringa i ännu fler klockor, eller?

   Gilla

 5. Hej Gesus! Jagvet inte hur du ser ut eller vem du är. Kan du möjligtvis vara runt trettio, mörk ser bra ut? När du var på en storseans i söder så hade du en tjej med dig! Jag har i alla fall läst lite i din blogg och jag hoppas att människor ska få ha sin tro men jag tycker samtidigt att det är bra att de som håller på granskas. Bara för man är ett sk medium ska man väl inte ha rätt att uttrycka sig hur an vill till människor, tvärtom borde man vara lite mer ödmjuk. Vad synd att inte Aftonbladet fick se vad Terry skrivit om dig! Det tycker jag är förfärligt att uttrycka sig så. Den som nog är bäst att prata andlighet och vetenskap med är nog Elisabeth Lange då jag tror hon kan mer om det än Terry. Hon är mer öppen för diskussion och behöver inte resa till Kina för att bli vetenskapligt testad. Det vore intressant att se vilka studier, universitet dessa kineser gått. Nja, det här blev mycket men lite tankar som jag funderat på.

  Gilla

  1. Hej igen Marie!

   Självklart får alla ha sin tro, på vad som helst och hur tokigt det än är. Men när någon försöker ljuga för mig om något + tjäna pengar på lögnen, nej då är det inte OK. Särskilt inte när det handlar mycket om människor som är utsatta/svaga, för tillfället eller alltid…

   Ja det Terry skrev om och till mig, riktigt sjukt + att blanda in min familj, och det vill inte woo-woosen låtsas om… Men det är guld för mig att ha, svart på vitt ;-]

   Lannge ja, hon har bemött och svarat helt OK när jag kontaktat henne – hon och Caroline Giertz är nog dom enda två som agerat förnuftigt av dom jag fått kontakt med. Läs här tex: gesusbloggen.wordpress.com/x-i-taket/

   Det är ju just det som är roligt och intressant, att diskutera med dom som har en annan uppfattning än man själv har – det är ju det som ger något. Tyvärr är det galet svårt att diskutera med dom flesta som tror på spöken mm – det är dom jag kallar woo-woos ;-]

   Jag har inte koll, men inte blev Terry testad i Kina, eller?

   Ja läs mer på bloggen, rekomenderar ”Det okända för dummies” och ”Best of fake Mediums”-sidorna här uppe i menyn

   Gilla

 6. Han skrev på sin blogg att han for till Kina för att bli testad. Han får göra som han vill men han är inte så himla speciell som han vill visa. En som är ödmjuk för sin tro gör inte det till en business. Jag har hört mycket negativt om honom men att han aldrig besvarar negativ kritik utan det får personalen sköta och de håller honom om ryggen. Det konstiga är att han omger sig bara med kvinnor. Det kan vara så att dessa kvinnor är svaga och ställer sig bakom honom i allt. Det är ingen skillnad på andra sekter och de tar sig fram i hans namn för då tycker de också att de är så speciella. Det vore intressant att skicka ut en enkät till alla som varit där på hans kurser och sedan sammanställa den. Det finns nog många som blivit illa bemötta men aldrig vågar berätta för då skulle de få många av hans sekt medlemmar mot sig. Jag har ganska mycket som jag skulle kunna avslöja fast ingen skulle tro på det så jag väljer att var tyst. Däremot vore det intressant om uppdrag granskning tittade lite närmare på deras kursverksamhet. Det kan ju inte bara vara halleluja där uppe. Jag har kikat in på hans kurser och intresselistan påred flesta är öppna så nu måste de komma på nya idéer för att locka in människor i deras verksamhet. Jag har hört att han först lyfter han en person och sedan trycker han ner den. Min väninna sa att han är extra trevlig mot de som har hög utbildning speciellt journalister. Han är kanske rädd de sa skriva negativt om honom. Viktoria tror jag har varit en liten grå mus men nu har hon blivit sedd vilket även påverkar henne och tror hon kan leka Gud. Detta är bara vad jag hört av en ganska nära vän som gått mediumutbildning hos honom. Jag har läst lite av det du skrivit och du är ju himla duktig på att uttrycka dig skriftligt och det märks att du har lite innanför pannbenet. Det är bra att ni granskar dessa men jag vill igen påpeka att jag tror på något högre.

  Gilla

  1. Ja där har du väl pudelns kärna – ”En som är ödmjuk för sin tro gör inte det till en business”

   Men här och hos, tror jag, dom flesta i den branschen handlar det om just business och inget annat!

   Ska försöka hinna kika på något om detta med Kina – låter intressant. Jag har, i motsats vad man kan tro kanske, inte så bra koll på Terry alltid…

   Jag har inte hört så mycket om honom från folk som gått hans kurser osv, men läst massor av folk som trott på honom och varit på hans seanser och blivit riktigt besvikna och slutat tro på honom. Ofta pga hans underbältetshumor och bara alltid samma upprepade grejer som passar in på vem som helst.

   Och ja som alla andra av hans sort/typ, låter dom andra ta kritiken och håller sig bara fegt undan – sällan man ser något påstått medium som är ute och förklarar (läs försvarar) sig. Men galet ofta mycket woo-wwos som gör det för dom. Fast just Terry är väl den enda som faktiskt agerar en del mot kritiker – med sin blogg, H&K och dom två tokstollarna..?

   En enkät ja, det hade varit intressant – men med tanke på Terrys bandhundar Peratt och Sassersson och hur fult och ohederligt dom agerar mot folk som inte bara håller med Terry – nja tveksam att någon skulle vilja/våga lämna ut sig med det + dom får väl alla rabiata woo-woos på sig också. Och är man anonym så är det ju också fel, så det är en knepig situation på många sätt…

   Ja absolut – Uppdrag granskning eller något annat sådant skulle vara hur intressant som helst!

   Ja jag har glädjande sett att han nu måste göra reklam för och jaga folk till både kurser och storseanser – ett friskhetstecken :-]

   Men det är väl för dessa påstådda medium som för tex religion – desto mer information om deras bluff som blir åtkomlig, desto fler kan se bluffen och inte bara okritiskt svälja vad dom påstår…

   Gilla

 7. Apropå Terry Evans’ Kinaresa så har Terry berört den i sin blogg.

  Terry Evans – Forskningen i Kina fortsätter

  Den 29 november, 2013 skrev han bland annat så här:

  Nästa vecka återvänder jag till Kina för att fortsätta med forskningen som startades tillsammans med ett kinesiskt universitet förra året. Jag känner mig uppspelt, men samtidigt lite nervös. Att sammanställa ett forskningsprogram kräver stora resurser i tid, pengar och åtagande. Det kommer definitivt bli en utmaning att se om jag kan möta kraven nu när detta projekt kommer att tas till nästa nivå. Förra gången jag var där tog forskningen vi gjorde mig till en annan medvetandenivå, och jag kände en inre kraft som jag aldrig upplevt förut. När jag kände denna energi i dess råa form förstod jag att en vetenskaplig modell måste utvecklas om denna typ av energi ska kunna användas på ett positivt och kreativt sätt.

  Professorn ansvarig för forskningen tillbringade tre dagar hos mig i Fanthyttan i somras, tillsammans med en doktorand som också är involverad i programmet. Under tre dagar hade vi oändliga diskussioner om hur vi skulle kunna vidareutveckla detta forskningsprogram. Tiden vi tillbringade tillsammans var entusiasmerande, och jag tror vi fick möjlighet att öppna nya dörrar för att kunna ta nästa steg. Syftet med deras resa hit till Sverige var också att delta på en vetenskaplig konferens där de preliminära resultaten av forskningen presenterades. Nyligen fick jag information om att de hade gjort ett nytt genombrott, och jag tror att detta genombrott kommer att hjälpa oss ännu mer med forskningsprogrammet.

  Den 20 december, 2013 rapporterade Terry Evans om sin Kinaresa. Han skrev bland annat så här:

  Jag skulle vilja börja med att uppdatera er om min resa till Kina, och det kan bara beskrivas med dessa ord: Det var som en uppenbarelse. Det var det största genombrott jag fått de senaste 20 åren, både på ett personligt plan och i mitt professionella arbete. Insikterna verkade vara oändliga. Dagarna i Kina gav mig en väldigt tydlig riktning för hur jag hoppas på att kunna arbeta i framtiden. Samtidigt fick jag bekräftelse från andevärlden på hur de en dag hoppas på att kunna använda detta material som vi sammanställer genom forskningen, med syfte att skapa en vetenskaplig modell som ska sammanföra spiritualitet och vetenskap.

  Än en gång använde vi Bergsmeditationen, med alla nycklar den erbjuder för att öppna nya dörrar, som grund för denna forskning. Det visade sig ge resultat, som gav oss insikter om hur en människa kan förhöja sin egen medvetandenivå. En stor del av data måste ännu analyseras, men av vad vi kan se just nu verkar det väldigt lovande. I dagsläget kan jag inte ge fler detaljer, för med forskning följer en tystnadsplikt tills resultaten faktiskt kan bevisas. Jag kommer att uppdatera er stegvis.

  MIN KOMMENTAR: Terry Evans talar om ”det största genombrott [han gjort] de senaste 20 åren, både på ett personligt plan och i [sitt] professionella arbete.”

  Dock är genombrottet inte så stort, att det har fångats upp av nyhetsmedia eller är publicerat i någon seriös vetenskaplig tidskrift.

  Med andra ord: Det luktar (själv)skryt om de uppnådda resultaten. Om Terry Evans själv vore seriös, skulle han åtminstone avslöja namnet på professorn och det universitet, där forskningen utförts. Samt berättat vad forskningen går ut på.

  Det enda vi får veta om forskningen är, att den handlar ”om hur en människa kan förhöja sin egen medvetandenivå”. Det torde vara lika flummigt som det låter. Som om det rörde sig om zenbuddism och yogaövningar.

  Att förhöjd medvetandenivå i sin tur skulle vara kopplad till att bevisa existens av en andevärld och möjliggöra kontakter med avlidnas andar i denna påstådda andevärld är rent bullskit-önsketänk.

  Den som är intresserad av sådan forskning kan ju söka på webben på sökord som Andrew Newberg och neurotheology. Som till exempel denna artikel: http://www.npr.org/2010/12/15/132078267/neurotheology-where-religion-and-science-collide .

  Ett par citat ur den artikeln:

  1) Newberg emphasizes that while neurotheology won’t provide definitive findings about things like the existence of a higher power, it will provide a deeper understanding of what it means for a person to be religious.

  Eller i svensk översättning: Newberg understryker att hans neuroteologiska forskning inte bevisar närvaro av en högre makt/existens. Däremot ger den forskning han bedriver oss en ökad insikt i hur det är att vara religiös och tro på en högre makt.

  ”For those individuals who want to go down the path of arguing that all of our religious and spiritual experiences are nothing more than biological phenomena, some of this data does support that kind of a conclusion,” Newberg says. ”But the data also does not specifically eliminate the notion that there is a religious or spiritual or divine presence in the world.”

  Vilket i svensk översättning blir: Newberg säger, att vissa av hans fynd från hjärnskanningarna stödjer synsättet, att religiösa och andliga upplevelser är blott och bart biologiska fenomen inuti hjärnan. Men samtidigt går det inte att utesluta helt, att fynden har sin grund i att det eventuellt kan finnas en religiös eller andlig eller gudomlig närvaro i vår värld.

  Jag för min del tycker så här: OM de delar av hjärnan som aktiveras vid gudsupplevelser (Newberg kallar dem God spots) verkligen bevisade en gudomlig närvaro i universum, varför har då denna Gud eller Kosmiska Intelligens sett till så att samma gudspunkter i hjärnan blir aktiva vid sjukdomar som epilepsi och schizofreni eller när man tar psykedeliska/hallucinogena droger?

  Delar av svaret på den frågan kan finnas i denna artikel: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/hjarnan-som-gjord-for-att-tro-pa-gud%5C .

  Notera inte minst det näst sista stycket, som lyder så här:

  Samtidigt har Persingers resultat ifrågasatts av bland annat svenska forskare som inte kunde finna en koppling mellan de elektromagnetiska vågorna och religiösa upplevelser. Istället fick man fram resultat som tydde på att vissa människor är lättare att påverka än andra och därför lättare kan rapportera sådana upplevelser.

  ELLER med mina ord: Vissa människor kan påverka/suggerera sig själva så att de uppfattar det som händer i hjärnan (vid stimulering av dessa God spots) som gudomlig närvaro.

  Gilla

  1. Terry är väldigt ivrig med att få med ”forskning” hela tiden så mycket som möjligt ;-]

   Undrar vad det är för ”forskare” och vad ”forskningen” handlar om – går det att läsa någonstans utöver hos Terry?

   Jag menar detta är ju bara det vanliga freekvensvibrationsdimensionsenergiskitsnacket ”När jag kände denna energi i dess råa form förstod jag att en vetenskaplig modell måste utvecklas om denna typ av energi ska kunna användas på ett positivt och kreativt sätt.”

   Och, ja, där föll hela alltet ”Samtidigt fick jag bekräftelse från andevärlden på hur de en dag hoppas på att kunna använda detta material som vi sammanställer genom forskningen, med syfte att skapa en vetenskaplig modell som ska sammanföra spiritualitet och vetenskap.”

   Har för mig jag läste något om att Terry påstod att dom döda människorna i hans andeteam varit med och hjälpt till och snackat med honom om när han skulle köpa Fjanthyttan bla – så j-a fånigt så det räcker… Alla dessa spöken som ALLTID kan säga allt möjligt – UTOM sitt eget namn eller vem dom är/var!

   Och ja, medvetandenivå, vafan ede, och att man höjer den, är det typ som att man läser något och lär sig något nytt bara..?

   Det är bara ännu mer av det vanliga freekvensvibrationsdimensionsenergiskitsnacket ju

   Och kort – javisst är det våra hjärnor som spökar, inget annat

   Gilla

   1. Gjorde en snabb Pierre Hesselbrandt, och googlade på medvetandenivå

    Det är bara flum såklart, den högsta medvetandenivån är ”Att Öppna för Universellt Medvetande” – men det finns såklart kurser :-] Kanske det Terry ska ”gå över till” och börja köra istället, han kanske är rädd att hans spöksnackande ska avslöjas snart och planerar framåt – han kan ju sia in i framtiden också, så det borde han veta…

    Se på denna pastelldelfinen som dök, för mer http://www.giten.net/giten/medvetenhet/7steg.html

    Kan man inte kalla det jag håller på med för att JAG höjer MIN medvetandenivå, på vad bedragarna håller på med och hur dom gör det med mera – jag blir ju bara mer och mer medveten om det, alltså höjs väl min ”medvetandenivå” ;-]

    Gilla

 8. Jag tror i alla fall att han kommer inte bli så långvarig längre. Det kommer hända något och han kommer inte stå till svars för det. Har hört att han talar öppet om andra elever om deras beteénde vilket borde vara tysnadsplikt att inte prata om elever till andra elever. Jag undrar även vad han har för kunskaper, utbildning att arbeta med människor på det sätt han gör. Undrar varför han inte är välkommen i det engelska gänget längre!

  Gilla

 9. Egentligen borde Terry vara tacksam att det finns skeptiker då de faktiskt håller en på jorden. Det är så lätt idag för medium att prata allt möjligt skit. Jag själv tror på andevärlden men skäms faktiskt för allt flum som många håller på med. Många har kurser i personlig utveckling och där undrar jag vad de har för kunskap att hållning dessa kurser. Jag tror jagvskacskriva lite artiklar om detta ämnet. Jag anser att det är viktigt att granska sig själv och det man faktiskt lär ut. Undrar hur många hade gjort det utan betalning. Inte så värst många. Men, men jag tror på krama så då år allavta del av sin bit!

  Gilla

 10. Högre medvetandenivåer är ett andligt och/eller religiöst flumbegrepp. Därtill sällan eller aldrig definierat – annat än på det vis som Gesus gör här ovan, när han skriver så här: ”Det är bara ännu mer av det vanliga freekvensvibrationsdimensionsenergiskitsnacket ju.”

  Själv vill jag tillägga, att det naturligtvis bland annat också har med reinkarnationstänkande att göra. Jfr synsättet att reinkarnationer är till för att vi ska kunna avancera uppåt i medvetandehierarkierna.

  (Förhöjda) medvetandenivåer sammankopplas också med den bullskit som kallas för chakra, ett synnerligen omhuldat begrepp i woowoo-kretsar. Här är en typisk artikel om våra påstådda chakran: http://web.comhem.se/killiner/chakra.htm .

  Ett citat ur den artikeln:

  ”Ett chakra är en ackumulation av energi från olika medvetandenivåer. Varje chakra innehåller två motriktade krafter; en utgående och en ingående.” (Jfr vad Gesus skrev om frekvensvibrationsdimensionsenergiskitsnack.)

  Yoga och/eller meditation är metoder som ofta används för att höja medvetandenivån. De älskas av woowoos. Jfr hur Terry Evans själv berättar i sin bloggartikel från den 20 december 2013:

  ”Än en gång använde vi Bergsmeditationen, med alla nycklar den erbjuder för att öppna nya dörrar, som grund för denna forskning.”

  Förresten: Behöver jag nämna att scientologerna sysslar mycket med att lära ut, till hiskeliga kursavgifter, hur man förvärvar en ökad medvetandenivå?

  Och vem blir förvånad över att T-rbj-rn S-ss-rss-n tillhör dem som bejakar medvetandenivåbullskittänket? Här är en artikel han har skrivit därom: http://newsvoice.se/2008/06/28/jill-bolte-taylors-slaganfall-fick-existentiella-filosofiska-och-vetenskapliga-konsekvenser/ .

  Han visar i den artikeln att han är en jävel på åtminstone yogans teori genom att återge och sammanfatta yogalitteraturens beskrivning av något som kallas för samadhi-tillstånd.

  Inledningsvis slår den gode Torbjörn Sassersson fast, att det förekommer fyra nivåer av Samadhi.

  Jag citerar nu ur hans artikel:

  ”Den första nivån av samadhi kallas savikalpa samadhi. Då upplever individen en fulländad upplevelse av enhet med hela universum, vibrerande lycksalighet och en aktivering av sinnena. Inre gåvor och färdigheter kan stimuleras. Att i början ta emot och erfara detta enorma flöde av energi och erfarenhet beskrivs som extatiskt.”

  Därefter beskriver han nivå nr 2; jag citerar:

  ”Allt eftersom nervsystemet i kroppen vänjer sig med detta flöde av energi (kundalini) blir kroppen klar för nästa fas: nirvikalpa samadhi. Medvetande dras upp till ett tillstånd där individen är ett med allt i universum samtidigt som den fysiska kroppen genomgår en enorm förändring.”

  Sedan har vi nivå nr 3; jag citerar:

  ”Det tredje stadiet kallas sahaj samadhi. Alla celler och kanaler i den fysiska kroppen har nu blivit så vana med detta höga tillstånd, att individen är permanent förankrad i kosmiskt medvetande samtidigt som denne fungerar fullt ut i vardagen.”

  Trots allt detta fantasiska som beskrivs som karakteristiskt för nivå 3, kan man faktiskt nå ännu högre medvetandenivåmässigt sett; jag citerar:

  ”Det fjärde samadhi-tillståndet är enligt yogan mycket ovanligt i mänsklighetens historia nämligen soruba samadhi. Den fysiska kroppen är så fylld med höga energier att den bokstavligt har transformerats till en ljuskropp. Detta tillstånd kallats även ”uppstigning” (ascension).”

  Terry Evans och dennes egenpåhittade metod för personlig utveckling, kallad bergsmeditation (BM), handlar förstås också om hur man ökar medvetandenivån. Här kan man läsa en devot artikel om just BM: http://livlustbalans.se/index.php/kurser/bergsmeditation/ .

  Några citat ur den artikeln:

  Citat 1) Denna visualiserade meditation [som kallas för bergsmeditation] är ett verktyg för personlig utveckling. Metoden växte fram och utvecklades under Terry Evans personliga arbete med sig själv.

  Citat 2) Terry beskriver i sin bok “Berget – vägen till frihet”, hur metoden utvecklades och erbjöd honom en resa från omedveten självförnekelse till frihet.

  Citat 3) Jag kan inte annat än att hålla med. Jag erbjöds en möjlighet att sitta med i en meditationsgrupp för ca 20 år sedan och har sedan dess arbetat med metoden. Jag är fortfarande förundrad och ödmjuk inför de resultat inom personlig utveckling som Bergsmeditationen har visat sig ha.

  i denna hyllningsartikel kan man sedan klicka sig fram till lite kursinformation om hur man blir bergsmeditationsledare. Under rubriken ”Diplomerande utbildning för Bergsledare, påbyggnadsutbildning” kan man läsa bland annat följande:

  Varje kursdel börjar vid middagstid dag 1 och avslutas vid lunchtid dag 4. Gruppen kommer att bestå av högst 22 deltagare och en huvudlärare, Terry Evans, med tolk/kursassistent samt ytterligare konsulterande lärare/föreläsare kvalificerade att undervisa inom området.

  Samt detta: Kurspris: Varje kursdel kostar för privatperson 6 600,00 kr inkl moms.
  Företag 6 600 kr ex moms totalt 8 250 kr. Mat och boende i flerbäddsrum ingår. Viss rekommenderad kurslitteratur tillkommer.

  Såvitt jag förstår samlas kursdeltagarna och lyssnar till föreläsningarna på en plats som heter Fanthyttan. Låter inte den platsen och det namnet bekant på något vis? *se där ett bra exempel på retorisk fråga*

  Det hela får mig att tänka på Mejas hit ”It’s all ‘bout the money” från 1998. Så Gesus och jag är ingalunda ensamma om att tycka, att det mesta i woowoo-världen handlar om pengar. Hur nu ökad andlighet och pengar går ihop?

  Gilla

  1. Ja ”i denna hyllningsartikel kan man sedan klicka sig fram till lite kursinformation om hur man blir bergsmeditationsledare”, säger väl vad det handlar om – bara att få folk till kurser och att handla deras krams

   Samma i alla storseanser och annat dom gör – säger att offret också är ”öppet för detta” och hänvisar till sin egen verksamhet

   Gilla

 11. Woowoo-branschen är sannolikt inte helt (bara nästan) immun mot saklig kritik. Helt klart är den ljusskygg. Tål sällan dagsljus eller belysning.

  I din artikel nr 2 i denna nya serie du nu har startat, Gesus, kan man läsa, att Slottshotellet Porla AB gått i konkurs och att denna konkurs avslutades 2012.

  Man behöver inte vara någon Einstein för att förstå att detta slottshotell och dess verksamhet, som ägdes (kanske fortfarande ägs?) respektive drevs av makarna Anders och Lisbeth Åkesson, blev svårt att skaffa gäster till efter den famösa fysiska bluffseansen i Ystad (med den lysande strumpan som aftonens clou) den 9 oktober 2010, då Anders Åkesson avslöjades med brallorna nere vid fotknölarna (bildligt talat).

  Det verkar vara mer regel än undantag att kända woowoo-medium också ska tjäna pengar på just kursverksamhet, varvid kursdeltagarna ska övernatta och äta på kursgården/herrgården/hotellet eller vad man nu har valt att kalla byggnaden för.

  Nu är jag ingen expert på det här området, men jag kan tänka mig att det är som med torghandlare, hantverkare, frisörer, massörer etc. Dvs det är svårt för Skatteverket (SKV) att ha full koll på hur många kunderna är och hur mycket dessa faktiskt betalar för varorna och tjänsterna.

  Nu har SKV förhoppningsvis täppt till skatteflyktsmöjligheterna för torghandlare genom att kräva att de har kassaapparat/kassaregister.

  Dock tvivlar jag på att kursgårdar som saknar året runt-beläggning måste ha kassaapparat. Men rätta mig gärna, ifall jag har fel i denna fråga.

  Ett räkneexempel: Terry Evans bergsmeditationskurs (se mitt förra inlägg i detta kommentarsfält) varar alltså fyra dagar, dvs tre övernattningar. 22 deltagare á 6.600 kr = 145.200 kr. Inte illa pinkat för en utvidgad weekendkurs.

  Det skulle vara intressant att veta om deltagaravgiften per automatik registreras i kassaapparat.

  Apropå ingenting. En fråga till Gesus: När du besökte Terry Evans’ storseansföreställning i Helsingborg häromåret, hur betalade du entréavgiften? Registrerades den i kassaapparat? Erhöll du kvitto på betalningen? Eller betalade du in beloppet via bankgiro/plusgiro?

  Jag tänker på Magnus Pålsson Souleye, som dök upp i sista stund inför showen. Han kan ju definitivt inte ha betalat i förväg. Hur betalade då han? Hur registrerades hans entréavgift?

  Ett annat sätt som man kan trixa på är systemet med att slå ihop kursavgift och boendekostnader (kost plus logi). I fallet med bergsmeditationskursen kan man sålunda fråga sig hur mycket av de 6.600 kronorna som är boendekostnad och vad som är föreläsnings-/kursavgift. På själva kursavgiften ska det erläggas arbetsgivaravgift (eftersom vissa föreläsare är inhyrda), dvs den delen av totalbeloppet kan närmast ses som en arbetskostnad (= kostnad för nedlagt arbete). På de rena boendekostnaderna blir det förstås inga arbetsgivaravgifter (såvida man inte anser att de är inbakade i boendepriset).

  Man kan då, i alla fall hypotetiskt, se att det går att trixa med hur totalkostnaden bokförs i bolagets bokföring. Aktiebolagsägarna tjänar på att låta en så stor del som möjligt av den erlagda totalsumman bokföras som boendekostnader. Då stannar nämligen den inkalkylerade motsvarigheten till arbetsgivaravgiften kvar inuti bolaget, dvs behöver inte erläggas till SKV som en viss procentandel av gjorda löneutbetalningar.

  Läs mer här: http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Skatt-pa-arbete/Arbetsgivaravgift/ . Där kan man läsa, att arbetsgivaravgiften i dag uppgår till 31,42 procent i normalfallet.

  Det hela påminner om hur en del hantverkare trixar med sina faktureringar. Utgiftsposterna är av två slag: materielkostnad och arbetskostnad. För kunden är mixen mellan ren arbetskostnad och materialkostnad egal. Men för hantverkaren och hans anställda är den det inte. De tjänar på att höja materialens andel av totalfakturan och minska den rena arbetskostnaden. (Extra) inköp av material är lätt att vid behov fixa fram. Antingen sker det med hjälp av bluffakturor (varvid vinsten ofta delas mellan fakturautfärdare och fakturamottagare) eller så köper man in material för eget bruk (för egen ombyggnad hemmavid – eller hemma hos släktingar, vänner och bekanta).

  Hur som haver: Jag frapperas av att det i fallet med bergsmeditationskursen inte tydligt framgår vad som är vad, dvs vad som är ren boendekostnad/kost- och logi-kostnad (där arbetsgivaravgiften alltså stannar kvar inom bolaget = höjer bolagets vinst) och vad som är rena föreläsaravgifter (där arbetsgivaravgiften i så fall måste betalas in till SKV och därmed lämnar bolaget, ifall externa föreläsare anlitas).

  På tal om ingenting: Här kan den intresserade läsa om hur Jane Lyzell tycks vilja se på saken hur man ska dela på mat- och logi-kostnader å ena sidan och föreläsaravgifter å den andra: http://reklamombudsmannen.org/uttalande/ramsbergsgarden-pastaenden-pa-webbsida. Till skillnad från Terry Evans har Jane Lyzell helt enkelt haft för vana att klargöra för sina kunder vad som är vad.

  Med anledning därav kritiserades hon av Reklamombudsmannen förra året, bland annat för att hon i sin kursdeltagarraggning gick ut med en sådan här skrivning: ”Totalkostnad: Endast 1500:- OBS! Kursen är GRATIS! Du betalar endast för boende och mat”.

  I mina ögon kan detta jämföras med en hantverkare som i sin faktura till kunden specificerar sina kostnader såsom härrörande till 100 procent från materielinköp, medan arbetskostnaden är NOLL kronor. Vilket i förstone kan uppfattas som ett ovanligt gentilt erbjudande för den som likt woowoos sällan tänker längre än näsan räcker.

  Gilla

  1. Så här innan läggdags kom jag att tänka på en sak. I ett försök att få hantverkare att oftare välja att arbeta vitt än svart har ju systemet med RUT- och ROT-avdrag införts. Därmed erhåller köpare av hantverkares byggtjänster incitament att undvika anlitande av svart arbetskraft (åtminstone upp till skatteavdragets maxbelopp).

   Eftersom det är enbart arbetskostnaden som är avdragsgill, har en del hantverkare försökt att göra tvärtom mot det som jag beskrev i inlägget här ovanför. Dvs de skickar då en faktura till kunden, i vilken arbetskraftskostnadsbeloppet är högt och materialkostnadsbeloppet lågt.

   På så vis kan hantverkaren tillskansa sig konkurrensfördelar jämfört med kolleger/konkurrenter ity att en dylik omfördelning av totalkostnaderna mot ökad arbetskraftskostnadsandel som regel är till kundens fördel. Förlorare blir staten/SKV, som alltså får stå för en större andel av notan. För hantverkaren spelar det ju ingen roll om han får betalt av kunden eller av SKV.

   Oavsett hur hantverkaren gör och beter sig, kan man säga att han som regel väljer den metod som gagnar honom mest och bäst ekonomiskt. Samma sak är det med medium och deras kursverksamhet, bokförsäljningar med mera. Därom är jag fullt och fast övertygad, ty en mer rutten och bluffbenägen bransch är woowoo-sektorns måste man nog leta länge efter för att finna.

   På tal om ingenting: Här är en artikel om författaren Björn Ranelid, som visar hur saker och ting kan gå till: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15990531.ab .

   Kan nu Björn Ranelid bli föremål för granskning av SKV och upptaxerad inkomstmässigt, så kan nog woowoos också vara i behov därav.

   Gilla

 12. En helt annan sak. I dag har en ny webbtjänst lanserats, kolla in: https://lexbase.se .

  I den databasen är det tänkt att alla som dömts för något brott, exempelvis skattefiffel, misshandel e d, ska vara sökbara.

  Kan ju vara kul att testa på olika mediumnamn för att se, om det blir något napp.

  Själv testade jag på en handfull kända mediumnamn. Erhöll en träff.

  Vad saken gällde? Skattebrott alternativt vårdslös skatteuppgift.

  Kan kanske finnas skäl att göra en mer konsekvent genomgång medium för medium?

  För att få läsa själva domen krävs det dock pröjs. Tyvärr. Men har man tur, kan kanske någon ande från ”Andra sidan” hjälpa till gratis? Iaf bidraga med någon bokstav eller så.

  En fundering: Borde inte medium med sina förhöjda medvetandenivåträningar och personlighetsutvecklingskurser m m ha en extra god vandel? Borde de inte framstå som moraliska föredömen?

  Gilla

  1. En rättelse: ”Lagförda” ska det stå. Inte ”dömda”. Man kan ju faktiskt bli åtalad utan att bli fälld av domstolen. Rätt ska vara rätt.

   Denna rättelse ändrar dock ingenting i sak i ovanstående kommentarsinlägg. Vinnlägger man sig om att ha en god vandel, bör man nog undvika att bli lagförd oavsett om man sedan blir dömd eller inte.

   Gilla

 13. Fick just i mejlinkorgen en spännande artikel som visar att det i religiösa gemenskaper (och hit kan man högst sannolikt föra även pseudoreligiösa grupperingar inom woowoo-världen) har en förkärlek för nepotism och vänskapskorruption.

  Läs mer här: http://epiphenom.fieldofscience.com/2014/01/religious-countries-are-most-corrupt.html .

  Ett citat ur bloggartikeln: “Considering the variety of corruption measures, the reliability of data, and the large number of included countries, we have to conclude that religiosity not only does not impede corruption but tends to promote it… Based on the above-mentioned arguments, we may conclude that while religiosity provides guidance on morality, some of its characteristics practically promote corrupt business behavior.”

  Eller på ren svenska:

  Eftersom alla våra olika korruptionsmått pekar i samma riktning och med hänsyn till att våra insamlade data har hög tillförlitlighet samt med tanke på det faktum att våra resultat och slutsatser synes gälla för samtliga de länder vi har granskat, är det rimligt att konkludera, att religiositet är en faktor/variabel som främjar korruption. Utifrån den diskussion vi fört i artikeln, där olika argument och förklaringar ställts mot varandra, måste en rimlig slutsats följaktligen bli, att trots att religioner och religiositet de facto bygger och har fokus på moralfrågor och moralisk vägledning, så innebär religioner och därmed tillhörande religiöst leverne i praktiken att korrupta beteenden i form av nepotism och vänskapskorruption främjas.

  ELLER MED MINA EGNA ORD: Eftersom det inom woowoo-rörelserna finns starkt sekteristiska inslag, kan man förvänta sig att medlemmarna ställer sig ovanför de statliga lagarna i det land de lever i.

  Gilla

 14. i eftermiddagens Studio Ett i Sveriges radio P1 var det debatt om den här nya sajten, på vilken man kan söka efter grannars, arbetskamraters, ovänners etc domar. Meningarna var delade om en sådan här sajts moraliska berättigande.

  Under debatten kunde man som lyssnare notera en viktig skiljelinje mellan de olika intervjuades och medverkandes syn på det hela. Starkt förenklat på detta vis: OM någon utnyttjar möjligheten att använda den aktuella sajten blott för att stilla sin egen nyfikenhet eller för att skaffa sig visshet, då är det som regel helt OK att utnyttja denna nya tjänst.

  Men OM man efteråt går vidare och utnyttjar den erhållna informationen genom att smutskasta den åtalade och/eller dömde, ja då verkade majoriteten av de tillfrågade anse, att detta sistnämnda vore moraliskt förkastligt att göra.

  Den erhållna informationen bör med andra ord ses som konfidentiell på det att ingen ska behöva utsättas för andras ringaktning. Inte ens om man har dömts för pedofilibrott eller våldtäkt.

  Den här debatten i Studio Ett kan faktiskt sägas ha viss bäring även på Börje Peratts och Torbjörn Sasserssons tilltag att avslöja kritiska webbdebattörers identitet och sedan ta kontakt med de här identifierade debattörernas arbetsgivare och berätta för honom om vad en av deras anställda skriver på webben i olika debattforum.

  Dvs i Peratts och Sasserssons fall stannar inte den inhämtade informationen hos dem utan den ska prompt förmedlas till tredje part, deras kritiker och debattmotståndare till men och nackdel. Alltså precis det beteende som i Studio Ett-debatten dömdes ut som betydligt mer moraliskt klandervärt än att skaffa sig information för eget bruk s a s.

  Att sådana personer som Peratt och Sassersson trots det inte blir ifrågasatta av medlemmarna i Humanism och Kunskap utan får fortsätta precis som vanligt att besätta toppositioner i den föreningen tycker jag säger en hel del om vilken skitförening Humanism och Kunskap är. Peratts och Sasserssons dyngsprättande sprider skit även över alla de medlemmar i föreningen som stillatigande och icke-ifrågasättande låter detta ske.

  http://humanismkunskap.org/om-foreningen/ kan man läsa följande ”programförklaring”: Föreningen Humanism och Kunskap (HK) bildades den 11 december 2011 och riktar sig till alla som respekterar vars och ens rätt att tycka, tänka, tro och leva efter sin vilja så länge man respekterar andra, således grunden för mänskliga rättigheter.

  ÄR DET FLER ÄN JAG som får associationer till George Orwells ”Djurfarmen”, i synnerhet då den episoden där de maktgalna svinen på Djurfarmen myntar sin genomfalska slogan: . ”Alla djur är jämlika, men somliga djur är mer jämlika än andra”?

  Eller till den romerska sentensen Quid licet Jovi non licet bovi (Vanligt folk får inte göra samma saker som det är OK för ledarna att göra).

  Alltså: Åsiktsfrihet är helt OK att hylla och ställa sig bakom – så länge de framförda åsikterna inte är kritiska mot Peratt & Sassersson eller skitföreningen Humanism och Kunskap. Då jävlar ska inte åsiktsfriheten gälla längre.

  Med dessa ödmjuka tankar avrundar jag detta nya debattinlägg.

  Gilla

  1. Mycket, mycket väl talat – jag måste ryggdunka lite, ala woo-woos!

   Ja och H&K det är väl bara pellejönsarna Peratts och Sasserssons plattform och så hänger några andra på som har saker att dölja + deras ev respektive

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.