Tio i topp – påstådda medium i Sverige V

Jag försöker göra det enkelt för mig och maler på med att kika på vad Sveriges påstådda medium t.ex har för omsättning med sin verksamhet, och om det går, se vilka dom samarbetar med, med mera…

Utan att veta så höftar jag till det och tror att Pierre Hesselbrandt, är en kandidat till att lägga sig ganska högt upp på listan. Så jag kikar helt enkelt på honom här nu.

<p align="center">***</p>

GooglePierre
Pierre Hesselbrandt – lite yngre än dom andra, lite annorlunda och lite ”modernare”. Jag menar med t.ex hot-readingen som Pierre kör på nätet i direktsändning – i motsats till t.ex Lena Ranehag, som kör med gamla hederliga kvällstidningar. Eller jämfört med stofilen Terry Evans som bara älter sina samma gamla floskler alltid.

Mer på lyran?
Pierre ser ut att vara driftig, och tänka lite mer brett när det gäller att kräma ut så mycket som möjligt av sina ”15 minuter” – jämfört med ”gamlingarna” som bara påstår att dom snackar med döda och kör sina kurser. Jag har sett att Pierre bl.a försöker sig på en ”internationell” karriär också, ”Riding with spirits”. Verkar inte gå så bra iofs, och det förstår man ju när man ser hans ”trailer” för det – sjukt dålig.


Pierre var också i början lite nytänkande (eller nog mer naiv?) och körde mycket med hot-readade andranamn och stjärntecken t.ex. Han trodde nog inte det skulle ”avslöjas”, men det blev för uppenbart när han kom med info som just stod på webben. Vet inte om han t.o.m fick ”tillsägelse” från ”Det okända” att tona ner det, men han har lagt av helt med just andranamn och stjärntecken + info som står på webben om dom han/dom besöker numera.

Eller är det kanske så att just dom spöken som Pierre träffar numera inte ”förmedlar” just andranamn och stjärntecken längre av någon anledning ;-]

Lite mer…
Förutom sitt, Allround spirit och Riding with spirits så har Pierre Hesselbrandt även något han kallar Allround Mot Mobbning, och ska tydligen vara en fond för/till antimobbing. Och jag läser att vid jallafall minst ett evenemang han har, skänker han 10% av intäkterna till Allround Mot Mobbning.

Hmmm?
Blev såklart intresserad och kikade mer efter det. Det visar sig då att om man googlar (he he – kan det kallas karma mot Pierre) på det/den, så kommer det inte upp några resultat, utöver just ett/det evenemang/et med Pierre Hesselbrandt. Om det evenemanget kan man läsa på tidningen Näras Facebook-sida”10 % av intäkterna går till Pierres kommande antimobbingfond.”

Aha, i den KOMMANDE fonden, den finns alltså inte än – inte konstigt då att man inte hittar något om den!

Men, men vänta nu här…
Detta var ju den 30 november 2013. Hmmm, undrar var/hur dom 10% av pengarna bokförts av Pierre och var dom ligger och skräpar nu så länge då? Känns lätt som det blir en uppföljning på detta…

Ocertifierad?
Jag tycker man ser ganska tydligt att Pierre Hesselbrandt är självlärd, och inte gått någon av dom andra skojarnas skola. Dels detta med hans naiva googling och att han har svårt nu när han inte kan just googla längre – det blir tama spöken och historier han hittar på helt enkelt. Som här t.ex!

Kurser – såklart!
Men jag ser att Pierre Hesselbrandt har kurser i bl.a ”medial utveckling” och föredrag om det ändå. Det kan väl inte falla i god jord med dom andra påstådda medierna att han kommer och tar av kakan utan att gått samma långa väg som dom, eller? Mer att följa upp…

Intressant jallafall att Pierre Hesselbrandt har kurser. Jag uppfattar det som han inte certifierar någon, utan bara delar ut diplom efter kursen – men vet inte riktigt, det är väldigt otydligt på hans webbplats om det. Men om han nu inte själv är certifierad(?), hur funkar det – jag får kanske höra med Jane Lyzell hur andarna och andevärlden kan godkänna det.

Cashing!
Utöver det läser jag att han nu såklart som alla andra påstådda medium, ska skriva en bok. Tja, alltid säkra pengar in på det ju, så varför inte. Sen har han en frågespalt i tidningen Nära, och det gör han väl inte gratis misstänker jag? Men som sagt, lite driftig.

Läser också, som hos alla andra påstådda medium, att han numera inte hinner med privatsittningar längre. Det är alltid det dom drar in på först, när pengar, större pengar, börjar trilla in från andra ”jobb”…

OK – som tidigare, enligt Alla bolag. (läs mer där för mer…)

Pierre Hesselbrandt
Man, född 1972

***

Pierre Hesselbrandt

Omsättning
300 000 – 499 000:-
Omsättningsintervallet grundar sig på den momsredovisning som företaget har gjort kalenderår 2012.

Bolagsform
Enskild firma

F-Skatt
Registrerad

Bransch
Utbildning, Forskning & Utveckling – Utbildning, Övrig

Svensk näringsgrensindelning – sni
85599 – Diverse övrig utbildning
90030 – Litterärt och konstnärligt skapande

***

Att notera här är kanske att Pierre inte har registrerat sitt ”företagsnamn” Allround spirit, inte heller Riding with spirits eller Allround Mot Mobbning kan hittas någonstans, utan bara en enskild firma i eget namn – om det nu är något att notera.

Och, Allround spirit, alltså alltmöjligt, och spirit inte som i ande utan som i entusiasm – kan det vara att Pierre Hesselbrandt menar att han sysslar med lite av varje bara det ger deg in. Ser att han t.o.m anmäler sig som statist på sin webbplats idag – men misstänker han lagt ner sin stand-up-comedy-karriär, den kan inte gått så bra..!

Mer om Pierre Hesselbrandt och vad han har för sig lär komma – för det dök upp en hel del intressant när man kollade lite om/på honom.

Undrar om Pierre har erkänt för någon av sina ”hårda” bikerpolare (om han har några?) att allt bara är bluff, men att han drar in bra på det..?

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

9 reaktioner till “Tio i topp – påstådda medium i Sverige V

 1. Jag hoppas verkligen att Pierre är bättre som medium än som ståuppkomiker.

  Fast när man har läst dina analyser av Pierre som medium/psychic, Gesus, i diverse bloggartiklar du skrivit, ansätts man av tvivel därvidlag.

  Kanske är det trots allt som ståuppkomiker han kommer bäst – läs: minst dåligt/uselt – till sin rätt. Men å andra sidan är psychic- och mediumbranschen uppenbarligen lönsammare. I synnerhet om man dessutom har välsmort munläder så att man kan föreläsa och anordna kurser för lättlurade woowoos, vilka inget hellre vill än att få tro på sin andebullskit.

  Gilla

  1. Ni som skriver negativt om medierna: ni har inte kommit dit i er utveckling än. Men var inte oroliga, det kommer en dag när ni plötsligt börjar förstå och öppna er. Om man varken tror eller inte tror utan är öppen så kan det hända nåt. Det är inget farligt, det är en gåva. Ta emot den.
   Sandra

   Gilla

 2. Har du kollat upp mer om den här fonden Gesus? Verkar vara riktigt svineri om han stoppar pengarna i egen ficka!!

  Gilla

  1. H – nej det har jag inte. Googlade på det nu, och hittar inget om det utom mina inlägg och evenemangssidan där dom skriver det. Undrar om jag inte ska maila Pierre och höra med honom helt enkelt ;-]

   Gilla

 3. Jag gillar Pierre, han är ju den som har flest rätt. Sen har han en skön personlighet. Dock är din blogg underhållande Gesus. Inte för att jag håller med men den är rolig och ger publicitet för de inblandade. Man kanske aldrig kan bevisa andlighet mer än att om det känns rätt för mottagaren så är det så.

  Gillad av 1 person

 4. Ja herre Gesus ger ju (Kanske han inte tänkt på) gratis reklam till alla de medium. Och eftersom dom som tror eller inte tror gör just det, tror eller inte tror, oavsett vad Gesus säger, så är det inget annat än gratis reklam. Man måste säga att det är snällt av dig.

  Gilla

  1. Jo det har han tänkt på, men – att visa upp att dom är medvetna fega bedragare är kanske inte den bästa reklamen för dom. Och jag kan tala om att dom är INTE tacksamma för den/det :-]

   Men två saker har du rätt i, dom som tror på bedragarna vill inte se fakta – dom VILL tro, precis som religiösa t.ex, och Gesus är en snäll farbror

   Gilla

 5. @Brunte & Gesus: Jo, vi känner nop alla till den s k Backfire effect. Denna effekt innebär att ju mer man skjuter en woowoo-åsikt i sank, desto starkare blir woowoons tro på sitt kattmög.

  Om detta har Leon Festinger skrivit i sin studie When Prophecy Fails. Han lyckades nästla sig in i en UFO-sekt, vars medlemmar förväntade sig att jorden skulle gå under men sektmedlemmarna skulle räddas av utomjordingarna. Men när undergångsdagen kom, och passerade, utan att något hände, blev sektmedlemmarna ännu starkare i sin tro på jordens undergång och menade, att utomjordingarna i sista stund hade ångrat sig och skjutit upp apokalypsen, ovisst hur länge.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.