Mysteriet med dom försvunna förmågorna

Eller som det skrivs i media, mysteriet med det försvunna planet. Och egentligen är det en ”fel” rubrik av mig, för dessa påstådda förmågor är knappast försvunna, dom har aldrig funnits – och det är inte något mysterium heller!

Malaysia Airlines MH370
Idag (10 april) är det över en månad sedan det malaysiska passagerarplanet försvann. Ca 240 människor och plan, borta utan några spår, ännu. Jo dom har visst hittat någon ”signal” nu, där dom tror det störtat.

Var när hur?
Själv tycker jag det är lite underligt att det kan försvinna så bara. Jag har f.ö satt min egen psychic ability-heder på spel och sagt att planet fick/hade en spricka och tappade en vinge – det gjorde jag redan dag två :-] Men visst är det underligt att det kan försvinna så. Vi kör runt med fordon på Mars, vi har kontakt med och koll på satelliterna Voyager 1 och 2 från 70-talet, som är i utkanten, eller t.o.m utanför nu väl, vårt solsystem…

Konspirationsteorier
Så klart vimlar det av konspirationsteorier och stollar som kommer med en massa stolligheter. T.o.m ”seriösa” medier har olika tokiga teorier och rykten i sina tidningar/TV-program – allt från terrorister, kapare och aliens till ”Bermudatriangel” och annat stolligt. Som vanligt utan några direkta källor och/eller belägg för det…

Alltid – aldrig!
Och då är vi där igen, visst är det underligt, ja egentligen inte, men så fort dessa påstådda förmågor som alla dessa skojare påstår sig ha verkligen skulle kunna vara till nytta och hjälpa människor med mera, just det som dom som påstår att deras påstådda förmågor är till för och att dom gör – just då, då är både dom och deras påstådda förmågor ALLTID puts väck. Då, och när/om dom testas..!

Iku

Vissa döda – aldrig ”kontaktbara”
Just dessa ca 240 personer, troligtvis döda då, men det spelar iofs inte någon roll för dessa påstådda medium påstår ju att dom kan känna av med mera levande också, men just dessa ca 240 som hela världen letar efter kan INGET påstått medium ”få kontakt med”! INGET, inte ett enda av alla dessa tusentals påstådda medium i världen..!

Dom vi ”vill” ha kontakt med
Just dessa, + ALLA andra försvunna personer och döda i t.ex olösta mordfall, och/eller döda som kan säga sitt eget namn eller vem dom är/var – NEJ dom, DOM kan INGEN av skojarna ”få kontakt med”, underligt.

Bevis?
Ja det kan inte gå som bevis, men visst är det som Torbjörn Sassersson antagligen skulle sagt, klara indikationer, på att det INTE finns en enda av alla dessa som påstår sig kunna detta, som verkligen kan det, eller..?

Och som alltid när det är frågas eller så varför dom inte kan eller gör, så haglar det undanflykter och bortförklaringar från skojarna.

Så är det inte så j-a enkelt som att – här är ännu flera ”bevis” på dom INTE kan vad dom påstår sig kunna, och göra, och tar betalt för!

Försvunna personer
Jag vet inte ett enda fall där en enda person hittats, eller något mord som lösts med hjälp av något påstått medium. Jag har inte hittat ett enda under mina tre år med bloggen, och jag har letat, det ska ni veta!

Om man nu inte kan ta upp det med när Jane Lyzell hittade geten – eller går det under, hon gissade rätt väderstreck bara ;-]

Eller som Leif GW lägger fram det”Om sådana som han, någon gång hade kunnat prestera någonting av substantiellt värde … Genom åren har det förekommit hundratals sådanahär insatser i mordutredningar och dom har faktiskt ALDRIG gett något, punkt och slut!”

Missing People och hundägare
Däremot Missing People, dom hittar försvunna personer dom. Missing People, som INTE vill ha med påstådda medium att göra och anser dom bara ”vara i vägen” och hindra sökandet. ”För min egen del är det hokus pokus, säger organisationens Tomas Lönn, operativ chef för Missing People.

Jag kan också lätt sticka ut hakan här och säga att det är garanterat fler hundägare som hittat försvunna personer än påstådda medium och/eller andra skojare…

Vatten eller skog
Kanske vågar mig på att utöka min egen prediction om MH370 – med ett standarduttalande som alla påstådda medium alltid använder när dom ska gissa var någon försvunnen är. Vid vatten eller skog – det är det alltid. Och tja sällan någon är försvunnen mitt i city, och även om dom är det, så kan man nog hitta något träd, fontän eller damm i närheten som kan gå som skog eller vatten – om/när man hittar dom där..!

Hjälp eller pengar
Och om det inte vore för att verkligen hjälpa massor av människor vid ovetskap, oro och sorg, med att göra detta om dom verkligen kunde det – så är är där ju en hel del deg att hämta liksom. Ännu 1 miljon ligger och väntar!

Så ännu en gång då – som Torbjörn Sassersson antagligen skulle sagt, detta är klara indikationer på att det INTE finns en enda av alla dessa som påstår sig kunna detta, som verkligen kan det, eller..?

Videon nedan f.ö från bara tre dagar efter försvinnandet.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

5 reaktioner till “Mysteriet med dom försvunna förmågorna

 1. Bra skrivet, Gesus!

  Apropå ingenting: I dagens OBS i Sveriges Radio P 1 – se: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=503 – kunde man lyssna till ett föredrag, som innehöll en rad bra saker med bäring på woowoo-sektorn.

  Fast i essäens form var woowoo-sektorn lätt maskerad till Hjälp dig själv att bli lycklig-genren.

  Själva föredraget (= den i radion upplästa texten) återfinns här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=503&artikel=5833499 .

  Eftersom det föreligger risk att dessa länkar framöver kommer att raderas av SR, väljer jag som en säkerhetsåtgärd att här i detta kommentarsfält lägga fram några bra citat hämtade från det så insiktsfulla föredraget.

  Vad sägs om följande essäcitat? (Det skulle vara särskilt intressant att få ta del av vad woowoos själva har att säga därom till sitt försvar.)

  Du kan påverka och forma verkligheten endast genom att tänka rätt. Varför välja lidande, när du kan välja glädje?

  Att försjunka i självhjälpsindustrin med alla dess coacher, motivationskonsulter, själsliga terapeuter, managementteologer et cetera är att störta ner i Mörkrets Hjärta.

  Det finns en Gud – och det är det egna Jaget. Vi lever i en värld där möjligheterna är obegränsade. Om du tycker att livet suger både vardagligt och själsligt är du en ofullständig människa i behov av förlösning. I detta lyckotillstånd, som utmålas med lätta penseldrag, finns inte plats för svaghet.

  De är otaliga i självhjälpsbranschen som lockar med en kungsväg till ett framtida lyckotillstånd. De är vår tids Soma som ska förvandla världen till en njutningsmaskin.

  Har du blivit bedragen, har du utsatts för sexuella övergrepp, har du 40 år av övervikt och mobbning eller sju år av arbetslöshet och magsår på livskontot, har du förlorat ditt barn, din partner, din närmaste vän, din förälder, är dina nätter en enda pinande skymning av ångest och vrede, tränger självmordstankarna sig på – vänd dig då till själarnas marknad och gör som de livsstilsglada frälsningsterapeuterna: skapa din egen verklighet.

  Det här med att fråga, lyssna, hjälpa varandra – det som människan gjort i tusentals år – varför måste det köpas nu? Och motsvarar mängden av coacher, terapeuter, livsstilsmentorer, må-bra-seminarier, andliga kurser, böcker, tidningsbilagor, filmer, teveprogram och frågespalter ett faktiskt behov?

  Är svaret på fenomenet nedmonteringen av välfärdssamhället, allvarliga brister i psykvården och att andelen psykiska diagnoser har ökat från 29 procent till 37 procent på knappt tio år?

  Kanske har det också med annat att göra? Med vår tids besatthet av identitet, där kroppen och själen allt mera kommit att bli den sökande människans tempel.

  Men den splittrade människan längtar efter helhet, den flexibla människan med ett överflöd av friheter längtar efter en gemenskap, efter något att hålla sig fast vid.

  Mitt i denna överflödstillvaro, där ideologierna är döda och Gud är satt på undantag, där vi stressar mellan jobb, dagis, matlagning och träningen, där vi läser ännu ett avslöjande om köttklister och genmodifierad mat, där vi förfasas över smälta glaciärer medan vi bokar thailandresan, där vi tröttnat på det helvita kaklet och köksluckorna och renoverar köket för andra gången på två år – ja, vad är meningen med livet då? Frågar vi oss.

  Vilket projekt ska vi hänga upp vår existens på för att livet inte ska vara tomt på mening? För vem av oss vill bli hängande i mellanrummet – mellan en plats där vi inte tycker oss höra hemma och en plats där vi inte smälter in?

  Frågan är inte vad vi ”är”, frågan är istället vad vi kan ”bli”.

  Men vi behöver hjälp att upptäcka våra superkrafter. Att uppnå våra ”högre jag”, vår ”inre potential” – ja, nå en form av frälsning.

  Det är här dom kommer in. De som ropar att ”kraften finns inom dig.” Coacherna. De som till och med utlovar mer än vad Jesus gjorde. Du måste inte genomleva livets prövningar och få din belöning först efter döden. Nejdå, paradiset är här och nu. Bara du vill – och bara du betalar.

  Coachen vet att en sårbar människa söker hjälp hos den som lovar mest. Han eller hon har ett trumfkort som den traditionella psykiatrin och offentliga vården saknar – löftet om resultat. Men kom ihåg: det är bara upp till dig.

  Ett win-win-läge för coachen. Uppnår du det där högre tillståndet, lyckan, är det tack vare coachens mentala vägledning, misslyckas du så… Tja, med sanningen att människan är fri att välja lycka följer att den som inte gör det har valt olycka och är slav under de egna svagheterna.

  Jag hoppas att var och en som läser dessa citat – eller varför inte hela essän – ser kopplingen till woowoo-sektorn.

  It’s all ‘bout the money – alltså precis som omkvädet i den låt som sångartisten Meja gjorde sådan succé med år 1998.

  Tänka sig att denna succé åstadkom faktiskt Meja utan att ha tillgång till Taliban-Börjes vinnande succebo-koncept. *hur nu det kan vara möjligt*

  Notera också hur dessa citat på sätt och vis skulle kunna ha kunnat komma från Gesus’ egen penna. Ty denna Gesusbloggen har i princip samma budskap att förmedla.

  Eller hur, Gesus?

  Gilla

  1. Dom som befann sig i planet är ju med all säkerhet döda , MEN den berömda transit tiden på 3 dgr har förlöpt och därför går det inte att komma i kontakt med dom ! Busenkelt ..eller …..

   Gilla

   1. Ha ha, ja fast visst kan såklart spökena också komma framochtillbaka lite närssomhelst och hursomhelst (när det passar påstådda mediet jallafall) från var dom nu är, andra sidan, andra dimensioner och allt var dom sägs vara…

    Men man kan ju undra om inte någon av alla dessa 240 utnyttjade sina tre dagar i spökkarantänen och sa adjö med otydliga meddelande i drömmar eller visade sig som skepnader för sina anhöriga – som dom ju då kan/gör, enligt spritiualistgurun Jane Lyzell

    Fast åandrasidan – har ingen av alla dessa 240 gjort det, så borde det ju vara en stark indikation (he he) på att dom inte är döda, eller..?

    Gilla

    1. Håller med dig , jag fattar inte att ,precis som du skriver , om man nu har sådana förmågor så borde man ju ställa dom till förfogande för sörjande anhöriga , och förmedla kontakten . Och är personen i fråga inte avliden kan man ju förmedla det oxå . Men nej där går man bet ….

     Gilla

    2. Om passagerarna fortfarande är vid liv, borde de ju ta telepatisk kontakt med anhöriga. Då behövs inte ens något medium som förmedlande länk mellan sändare och mottagare.

     Det finns väl ingen woowoo som inte tror på detta med telepati? Eller?

     Om passagerarna är döda, borde de kunna ta kontakt via medium/psychic (som förmedlande länk).

     Alternativt kan det förstås vara på det viset, att den första tiden som ande på ”Andra sidan” behöver man gå på inskolning och har därför inte tid – eller tillstånd (av den Kosmiska Intelligensen) – att kontakta levande anhöriga här nere på jorden, vare sig direkt eller via en psychic som är van att jobba som medium.

     Frågan är i så fall hur länge en nyanländ ande måste befinna sig i karantän och/eller genomgå inskolning för att få ”leva”/vistas där på ”Andra sidan” (a.k.a. ”Summerland”).

     Har verkligen inte Jane Lyzell eller Terry Evans & Co någon förklaring till hur lång karantän- eller inskolningstiden är. för nyanlända andar? Med tanke på det som har hänt i fallet med det försvunna MH370-flygplanet måste karantänen/inskolningen vara MINST en månad. Sannolikt längre än så, eftersom vi nu är inne på andra månaden.

     På tal om ingenting. Dagens woowoos tenderar att blanda ihop spiritism och spiritualism. Hur kan det komma sig? Är de månne dåligt pålästa? Eller bara korkade så där i största allmänhet, vilket ju brukar vara fallet med vuxna personer som fastnat i IBS 1 och alltså inte klarat övergången till IBS 2?

     Enligt spiritualismen är ”Summerland”/”Platsen där det råder evig sommar” i princip en slutstation. Allt medan spiritismen – en ursprungligen fransk variant av den amerikanska spiritualismen – hävdar att en döing måste återfödas/reinkarneras ett antal gånger för att riktigt kvalificera sig såsom medborgare av den där ”Andra sidan” a.k.a. ”Summerland”.

     Jag tvivlar på att dagens woowoos är medvetna om att de så att säga plockar ”godbitarna” från både spiritismen och spiritualismen. I stället för att välja EN av de två riktningarna föredrar de uppenbarligen att skapa åt sig en ”ohelig mix” av både spiritism och spiritualism. Fast det är klart: Saknar man den analytiska och logiska förmåga som vidlåder IBS 2 ser man nog inga problem med att välja både-och i stället för antingen-eller.

     Jfr vad Mustafa Can skrev i sitt radioessäföredrag i OBS (för detaljer, se mitt förra inlägg här ovanför):

     ”Har du blivit bedragen, har du utsatts för sexuella övergrepp, har du 40 år av övervikt och mobbning eller sju år av arbetslöshet och magsår på livskontot, har du förlorat ditt barn, din partner, din närmaste vän, din förälder, är dina nätter en enda pinande skymning av ångest och vrede, tränger självmordstankarna sig på – vänd dig då till själarnas marknad och gör som de livsstilsglada frälsningsterapeuterna: skapa din egen verklighet.”

     För dig som är bekväm av dig: Här är än en gång länken till Mustafa Cans föredrag ord för ord: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=503&artikel=5833499 . Läs gärna den texten och begrunda dess innehåll.

     Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.